Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στους εργαζόμενους τα βάρη"
  • [02] "Μείωση εξοπλιστικών δαπανών"
  • [03] "Ανάληψη ευθυνών"
  • [04] Συνάντηση Μπακογιάννη-Κλίντον
  • [05] Στα 2,5 ευρώ η λαγάνα
  • [06] Αλλαγές στη λειτουργία των αγορών

  • [01] "Στους εργαζόμενους τα βάρη"

    Στόχος των συνεδριάσεων της κυβέρνησης είναι «να μεθοδεύσουν το ξεγέλασμα των εργαζομένων και να ρίξουν τα βάρη ολοκληρωτικά σε αυτούς», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ εκτίμησε ότι η κρίση θα είναι οξύτερη μέσα στο 2009 και θα κρατήσει και το 2010.

    Η κα Παπαρήγα συναντήθηκε το μεσημέρι με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών «να δώσει τελική και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του προγράμματος "βοήθεια για το σπίτι"» που έχει σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι να είναι απλήρωτοι από 2 έως 7 μήνες. Ζήτησε, επίσης, διεύρυνση του προγράμματος, το οποίο -όπς είπε- έχει πολύ μεγάλη κοινωνική σημασία, καθώς και την μονιμοποίηση των εργαζόμενων σε αυτό.

    Σχολιάζοντας την έκθεση του ευρωδικαστηρίου που ζητά την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών για το Ασφαλιστικό, η κα Παπαρήγα κάλεσε σε «απειθαρχία στις αποφάσεις του ευρωδικαστηρίου και σε όλες τις επιλογές της ΕΕ» και τόνισε: «Η διαφορά των 5 χρόνων στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών είναι ανάγκη να υπάρχει και εξαιτίας των σκληρών συνθηκών ζωής και δουλειάς που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά αν θέλετε σε ένα βαθμό έχει να κάνει και με ειδικούς βιολογικούς λόγους, τη μητρότητα κλπ. Όσο η γυναίκα σηκώνει δυσβάσταχτα βάρη πρέπει να υπάρχει και αυτή η θετική διάκριση. Να μην εφαρμοστεί η απόφαση».

    Τέλος η κα Παπαρήγα είπε ότι οι ευθύνες για την απόδραση Παλαιοκώστα-Ριτζάι, είτε είναι αναμεμιγμένοι κάποιοι υπάλληλοι είτε όχι- είναι πολιτικές. «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για όλη την κακή κατάσταση που βρίσκεται το σωφρονιστικό σύστημα και στα πλαίσια αυτά οπωσδήποτε υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την απόδραση των 2 αυτών κυρίων» είπε.

    [02] "Μείωση εξοπλιστικών δαπανών"

    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντηθεί σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Π. Αθανασόπουλο.

    Χθες συναντήθηκε με τους συλλόγους των Εκτάκτων Αρχαιολόγων και Συντηρητών Αρχαιοτήτων.

    «Οι αρχαιολογικοί χώροι και όλη η δουλειά του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους» δήλωσε ο κ.Αλαβάνος μετά τη συνάντηση.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Υπουργό Πολιτισμού να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή όσων μένουν απλήρωτοι, καθώς «έχουμε εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους, παρότι έχουν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα υπέρ τους».

    Επίσης ανέφερε ότι εργαζόμενοι με γνώσεις «απολύονται μετά από ένα 24μηνο λόγω του 164 Προεδρικού Διατάγματος, χωρίς να είναι σε οργανικές θέσεις» και ζήτησε την παραμονή -με διεύρυνση των εξαιρέσεων του Π.Δ. όσων συμπληρώνουν 24μηνο, «με διαφανείς και όχι κομματικές διαδικασίες» για την κάλυψη των κενών του Υπουργείου.

    Για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

    "Νομίζω ότι η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος αναφερόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι προβλέπεται ουσιαστικά μείωση των δαπανών για τους συμβασιούχους για τα περισσότερα υπουργεία, που έχουν κοινωνική και αναπτυξιακή δραστηριότητα.

    Ο κ.Αλαβάνος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα απ΄ όλα, να προχωρήσει σε μείωση εξοπλιστικών δαπανών, που επιβάλλονται από τους μεγάλους προμηθευτές και δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια της χώρας μας και, επίσης, (η κυβέρνηση) "θα έπρεπε να δει και την εξεύρεση πόρων από τις μεγάλες επιχειρήσεις και να ξανασκεφθεί τη φορολογία των κερδών την οποία έχει οδηγήσει σε ευτελή επίπεδα".

    Αναφορικά με την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, ο κ.Αλαβάνος είπε ότι η Ευρωπαική Επιτροπή και το Ευρωπαικό Δικαστήριο "είναι εκτός τόπου και χρόνου", γιατί "δεν ξέρουν και δεν έχουν καταλάβει τις συνθήκες της βαθιάς κρίσης".

    [03] "Ανάληψη ευθυνών"

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, ρωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε:

    «O καταλληλότερος, μέχρι πριν τρεις μήνες, υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, ισχυρίζεται ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα δώσει λύση ατελή. Αναρωτιόμαστε πώς ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, ακόμη και σήμερα, μετά το υπουργικό συμβούλιο ζητούν συναίνεση και μιλούν για σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για μείωση των δαπανών και των ελλειμμάτων. Συναίνεση σε ατελείς λύσεις από μία ατελή κυβέρνηση δεν μπορεί να δοθεί. Τελεία».

    Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση απόδρασης Παλαιοκώστα τόνισε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε αμηχανία, μετά την εκ νέου απόδραση Παλαιοκώστα και τον διεθνή διασυρμό της χώρας.Με την απόδραση αυτή και μέσα στον πανικό της, η ίδια επιχειρεί να αποδράσει επιρρίπτοντας ευθύνες μόνο σε υπαλλήλους, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη και ταυτόχρονα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ώστε να αλλάξει την ατζέντα.Με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, δεν χρειάζεται αλλαγή ατζέντας αλλά αλλαγή στο σωφρονιστικό σύστημα και ανάληψη ευθύνης».

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την "κυβερνητική αδυναμία αποτροπής της δεύτερης απόδρασης των ίδιων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού" κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

    Ο κ. Καρατζαφέρης ερωτά γιατί, μετά την πρώτη απόδραση προ τριετίας, "των ίδιων κρατουμένων, με τον ίδιο, θεαματικό τρόπο από την ίδια φυλακή δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα ώστε, τουλάχιστον, να αποτραπεί η δεύτερη" καθώς και τι σκοπεύει να πράξει "τόσο σε σχέση με το συγκεκριμένο επεισόδιο όσο και σε σχέση με τη γενικότερη ανάγκη αποτελεσματικότερης φρούρησης των ελληνικών φυλακών;"

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, δήλωσε:

    «Οι έμποροι βρίσκονται πια στα όριά τους. Η αγορά στενάζει, η ακρίβεια χτυπά την οικονομία και η κυβέρνηση αντί να χτυπήσει τα καρτέλ, που γιγαντώνουν την αισχροκέρδεια, κάνει συναντήσεις.

    Συναντήσεις "δημοσίων σχέσεων", απλά για τα "μάτια των καμερών" και τη δημιουργία εντυπώσεων, ότι κάτι κάνει! Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δεν κάνει τίποτα».

    Ανεφερόμενος στα μέτρα για τις φυλακές ο κ.Βελόπουλος δήλωσε:"Όταν ο υπουργός Εσωτερικών μιλά για μαύρη τρύπα στο σωφρονιστικό σύστημα, όταν κορυφαία στελέχη και υπουργοί μιλούν για διεφθαρμένους υπαλλήλους, το ερώτημα "τις πταίει;" είναι αμείλικτο.

    Η άρνηση ανάληψης ευθυνών, η ένδεια των τομών για την πάταξη της διαφθοράς και οι δήθεν, νέες προτάσεις Δένδια, αποδεικνύουν ότι ενώ άλλοι δραπετεύουν με ελικόπτερα πετώντας, άλλοι βουλιάζουν στην ανικανότητα, μη δρώντας».

    [04] Συνάντηση Μπακογιάννη-Κλίντον

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίσθηκε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη διάρκειας 45 λεπτών συνάντησή της με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον, εκτιμώντας ότι αρχίζει μια νέα συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες που χαρακτηρίζεται από την βούληση για εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης.

    Μετά τις συναντήσεις της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών Ντορα Μπακογιάννη προέβη στις εξής δηλώσεις:

    «Ολοκλήρωσα τις επαφές μου με την νέα αμερικανική διοίκηση με τη συνάντηση που είχα με την κα Κλίντον, αλλά και με το σύνολο των στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω μια πολύ ευρεία γκάμα θεμάτων, τα οποία ξεκινούν από τα θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, και θέματα αφετέρου ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως είναι η Μέση Ανατολή, και όπως αντιλαμβάνεστε, έχοντας την προεδρία του ΟΑΣΕ, θέματα τα οποία αφορούν στον Καύκασο και στις συνομιλίες τις οποίες επιδιώκουμε να ζητήσουμε με τη Ρωσία, μέσα στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ και των λοιπών εταίρων για την ευρωπαϊκή στρατηγική του μέλλοντος.

    Οι συνομιλίες ήταν θετικές, σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, εποικοδομητικές, και δεν το λέω με τη διπλωματική διάλεκτο, αλλά επί της ουσίας. Και πιστεύω ότι είναι η αρχή μιας καλής συνεργασίας, στην οποία θα προχωρήσουμε τους μήνες που έρχονται. H κα Κλίντον ήταν πάρα πολύ σαφής. Μίλησε για μια σχέση στρατηγικής σημασίας η οποία θα μεταφερθεί κιόλας σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες εργασίες, οι οποίες θα επεξεργάζονται και θα συζητούν ορισμένα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και τις δύο χώρες.

    Η κα Κλίντον πρότεινε από πλευράς των ΗΠΑ να υπάρξει η διεύρυνση αυτής της στρατηγικής σχέσης και συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, σε ιδιαίτερα θέματα, όπως αυτά που απασχολούν τον ΟΑΣΕ, θέματα που αφορούν στα Βαλκάνια και θέματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων έξω από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για το εάν συζήτησε με την κα Κλίντον το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, η υπ. Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι «συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και πώς διαγράφεται το μέλλον των Βαλκανίων, χωρίς όμως να υπεισέλθουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα». Το θέμα ετέθη στο γεύμα εργασίας με τον τρίτο στην ιεραρχία, υφ. Εξωτερικών Μπιλ Μπερνς.

    Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το Κυπριακό, η υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι συζητήθηκε και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα ενθαρρύνει σθεναρά τις δυο πλευρές να προχωρήσουν με τις διαπραγματεύσεις, και ελπίζουμε ότι αυτές θα είναι καρποφόρες».

    Υποδεχόμενη την Ελληνίδα ομόλογό της Ντόρα Μπακογιάννη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πρώτη τους συνάντηση, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενη που καλωσορίζω μια φίλη στην Ουάσιγκτον και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Δεν είναι άγνωστη ούτε στην πόλη, ούτε στο υπουργείο. Είναι τιμή για μένα που σας υποδέχομαι εδώ με την νέα μου ιδιότητα".

    Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε από την πλευρά της: "Σας ευχαριστώ κυρία υπουργέ. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι και πάλι στην Ουάσιγκτον και προσβλέπω στη συνεργασία μας", για να της απαντήσει η κ. Κλίντον: "και εγώ".

    Μετά τη συνάντησή της με την κ. Κλίντον, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπιλ Μπερνς, και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ.

  • Στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα αναφερθεί η κα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την Παρασκευή το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

    Η κα Μπακογιάννη, η οποία επρόκειτο να φθάσει το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, προερχόμενη από την Ουάσιγκτον, αναμένεται να επισημάνει ιδιαίτερα την προσπάθεια της Ελληνικής Προεδρίας για ενίσχυση της αποστολής και του ρόλου του Οργανισμού στη διαχείριση κρίσεων.

    Πριν την ομιλία της, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας, μόνιμο αντιπρόσωπο της Ιαπωνίας, Γιουκίο Τακάσου. Επίσης, αύριο αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδας), η Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

    Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τη μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις.

    [05] Στα 2,5 ευρώ η λαγάνα

    Στα 2,5 ευρώ θα πωλείται φέτος η λαγάνα την φετινή Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή η τιμή της θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2007 και έναντι 3 ευρώ πέρυσι, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος μετά τη συνάντηση που είχε με τo Δ.Σ.της Ομοσπονδίας Αρτοποιών ενώ μειώσεις υπάρχουν, όπως αναφέρθηκε, και στην τιμή του ψωμιού ήδη από τον περασμένο μήνα σε αρκετά αρτοποιεία.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος ζήτησε από τους εκπροσώπους των αρτοποιών τη μείωση των τιμών του ψωμιού λόγω της ισχυρής μείωσης των τιμών των αλεύρων, αλλά οι αρτοποιοί από την πλευρά τους πρόβαλαν αιτιάσεις για το ότι δεν έχει μειωθεί η τιμή με ταχείς ρυθμούς διότι μειώθηκε μεν το αλεύρι αλλά έχουν αυξηθεί άλλα λειτουργικά έξοδα με σημαντικότερη αύξηση αυτή στα εργατικά.

    Ο υφυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εκτίμηση του υπουργείου, ''σύμφωνα με τις τιμές που υπάρχουν σήμερα στα άλευρα, είναι ότι μπορεί σιγά - σιγά να υπάρξει κάμψη στις τιμές. Ήδη, σε πολλά αρτοποιεία φαίνεται ότι υπάρχει μείωση, αλλά θα έλεγα ότι μπορεί να γενικευθεί και θα έλεγα ότι μπορεί να φτάσει τα 10 λεπτά (στο χωριάτικο)''.

    Ο υφυπουργός τόνισε ότι η αγορά είναι ελεύθερη και δεν μπορεί το υπουργείο ούτε οι αρτοποιοί να προτείνουν τιμή που θα εφαρμοστεί από όλους τους αρτοποιούς. ''Όμως επιστήσαμε την προσοχή σε όλους και επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, είναι η στιγμή που πρέπει ο καθένας από μας να αναλάβει το μερίδιο της κοινωνικής του ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας'' επεσήμανε ο κ. Βλάχος.

    ''Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και οι αρτοποιοί δεν θα είναι αδιάφοροι, όπως έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα. Ήδη από τον περασμένο μήνα υπάρχουν σε αρκετά σημεία μειώσεις στις τιμές άρτου - αρτοσκευασμάτων'' ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των αρτοποιών κ. Μούσιος και πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ''το ψωμί αν κάνετε ρεπορτάζ στις γειτονιές της Αθήνας θα το βρείτε και 60 και 70 και 80 λεπτά. Αν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να καθοδηγεί 15.000 αρτοποιούς, αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θαύμα''.

    Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των τιμών στο ψωμί διενεργεί έρευνα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    [06] Αλλαγές στη λειτουργία των αγορών

    Ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζεται η λειτουργία της Γουόλ Στριτ ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές χρειάζονται για να αποτραπεί η επανάληψη μίας οικονομικής κρίσης.

    Ο Ομπάμα απευθυνόμενος σε βουλευτές του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο, είπε ότι η "οδυνηρή εμπειρία" αποδεικνύει ότι οι ρυθμιστικοί κανόνες πρέπει να εκσυγχρονισθούν.

    "Εάν για άλλη μία φορά καθοδηγήσουμε το αόρατο χέρι της αγοράς με βάση μία αρχή, οι αγορές θα ανακάμψουν, η οικονομία μας θα αναπτυχθεί και η Αμερική θα ηγηθεί για άλλη μία φορά του κόσμου στο νέο αιώνα, όπως έκανε και στον προηγούμενο", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Οι ειδικοί σε χρηματοπιστωτικά θέματα συμφωνούν ως προς την ανάγκη εκσυγχρονισμού των κανόνων που διέπουν τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν ότι εφόσον αναληφθούν πρωτοβουλίες σε μία περίοδο κρίσης για την αγορά, αυτό θα έχει ως συνέπεια να περιπλακεί η κατάσταση.

    Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις Ομπάμα, η Γουόλ Στριτ υποχώρησε, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε νέες θέσεις με στόχο την σταθεροποίηση της αγοράς.

    "Δεν μπορούμε άλλο να έχουμε αγορές του 21ου αιώνα με ρυθμιστικούς κανόνες του 20ου αιώνα", δήλωσε ο Ομπάμα. "Οι ισχυρές αγορές απαιτούν σαφείς κανόνες, όχι για να παρεμποδίζονται οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, αλλά για να προστατευθούν οι καταναλωτές και οι επενδυτές και τελικά να ισχυροποιηθούν αυτοί οι οργανισμοί", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Στόχος του αμερικανικού Κογκρέσου είναι έως τις 2 Απριλίου να έχει παρουσιάσει ένα νέο νομοσχέδιο για το πλαίσιο λειτουργίας των αγορών, ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα να έχει μια καινούρια πρόταση στα χέρια του στην επικείμενη σύνοδο του G20.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 February 2009 - 7:30:26 UTC