Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έμφαση στο πρόγραμμα σταθερότητας
  • [02] "Μέτρα προς όφελος της πραγματικής οικονομίας"
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 28/2/2009
  • [04] Ξεγελούν τους εργαζόμενους
  • [05] "Ανάγκη ριζοσπαστικής αλλαγής"
  • [06] "Παραμελημένοι οι μικρομεσαίοι"
  • [07] Κυριακάτικο ντέρμπυ

  • [01] Έμφαση στο πρόγραμμα σταθερότητας

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, η Διυπουργική Επιτροπή για την οικονομία.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου μετά τη συνεδρίαση ανέφερε ότι έγινε επισκόπηση και της διεθνούς οικονομικής κατάστασης και της κατάστασης της χώρας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην πιστή υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας που έχει καταρτίσει και έχει καταθέσει στην ΕΕ.

    Σημείωσε, ότι έγινε επισκόπηση ενόψει της έναρξης Συνόδου Κορυφής και του ECOFIN και κατέληξε λέγοντας, ότι δεν υπήρξε καμιά συγκεκριμένη απόφαση.

    Δηλώσεις Ευ. Αντώναρου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις παραμέτρους της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Ερωτηθείς για έρευνα ραδιοφωνικού σταθμού, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες «αποθαρρύνουν» μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπουν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη δανειοδότησή τους με ευνοϊκούς όρους, τόνισε πως πρόκειται για πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με την οποία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να ξεπερνούν δυσκολίες, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Ανέφερε ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες πάνω από 8.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν μπορέσει να κάνουν χρήση αυτών των δυνατοτήτων και επεσήμανε πως όλοι όσοι μετέχουν σβαυτή την αλυσίδα εξασφάλισης ρευστότητας στην οικονομία πρέπει να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους.

    Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση της ευρωπαίας Επιτρόπου Ντ.Χούμπνερ με τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ζητήσουμε από την ΕΕ να χρηματοδοτήσει, βάση συγκεκριμένης δυνατότητας, εξ ολοκλήρου συγχρηματοδοτούμενα έργα στην περιφέρεια.

    «Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων της», απάντησε και αναφέρθηκε στον πολύ θετικό τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε η κα Χούμπνερ για την Ελλάδα και τις δυνατότητες που έχει χρησιμοποιήσει για τη χρηματοδότησή της ειδικά τα τελευταία χρόνια.

    Επίσης, με αφορμή το Γβ ΚΠΣ και την παράταση που μας δόθηκε,ο κ. Αντώναρος επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να έχει 100% απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων,κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

    Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την απόδοση των μέτρων στα οποία αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητο να πετύχουν σε όλο το εύρος τους και στα χρονικά περιθώρια που έθεσε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής για καθένα από αυτά.

    Είπε επίσης πως δεν θα είχε μειωθεί το έλλειμμα του 2004 και 2005 αν δεν είχαν επιτευχθεί οι στόχοι της κυβέρνησης και ανέφερε την ανάγκη να καταβληθούν κι άλλες προσπάθειες.

    Ως παράδειγμα ανέφερε στη μείωση των ελαστικών δαπανών του δημόσιου τομέα κατά 10%, κάνοντας λόγο για απόλυτα εφικτό στόχο.

    Σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση δημοσίων οργανισμών, ο κ. Αντώναρος διευκρίνισε ότι δεν σημαίνει σβαυτό το στάδιο απώλεια θέσεων εργασίας.

    [02] "Μέτρα προς όφελος της πραγματικής οικονομίας"

    Απών θα είναι ουσιαστικά από τη διαδικασία της Συνόδου Κορυφής ο έλληνας πρωθυπουργός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

    Και αυτό, πρόσθεσε, διότι ο κ. Καραμανλής δεν προσέρχεται στη Σύνοδο αυτή, με θέσεις για τα προβλήματα της χώρας, όπως έκαναν άλλοι πρωθυπουργοί, με επιστολές προς τους ομολόγους τους.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θεατής, καθώς δεν έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, την ώρα που ο προεδρεύων του Συμβουλίου κάλεσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ενωσης για να συζητήσουν και να συντονίσουν "την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης της οικονομίας τους", κάτι που, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η Ελλάδα δεν διαθέτει.

    Απαντώντας εξ άλλου σε ερώτηση γιατί η Γερμανία θα πληρώσει το ευρωομόλογο το οποίο ζητεί και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι οι πολιτικές συνοχής και η λογική ότι όλοι μαζί ξεπερνάμε τις κρίσεις, διότι όλοι μαζί υφιστάμεθα τις συνέπειές τους.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ελλάδα να δοθούν κάποια αντισταθμιστικά που έχουν σχέση με εθνικά θέματα, όπως η υπόθεση των Σκοπίων, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι υπάρχει σχετική ανησυχία την οποία το ΠΑΣΟΚ συμμερίζεται και ότι είναι κάτι στο οποίο δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή έκπτωση από την ελληνική κυβέρνηση.

    Η Ελλάδα, πρόσθεσε, δεν πρέπει να πληρώσει και στις διεθνείς εξωτερικές της σχέσεις τις αδυναμίες της κυβέρνησης να χαράξει μία σοβαρή οικονομική πολιτική.

    Αναφερόμενος στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά για αναπτυξιακό στίγμα στην οικονομική πολιτική. Και απαντώντας σε ερώτηση για ορισμένες από τις χθεσινές αναφορές του κ. Προβόπουλου στη Βουλή τόνισε ότι "η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να εκτελεί το ρόλο της, του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος και να το κάνει σωστά".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση διότι, όπως είπε, δεν αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να γίνει με τις τράπεζες και ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να περάσει η ρευστότητα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να περιμένει να έχει πλήρη εικόνα των ελληνικών τραπεζών, τάχθηκε κατά της χορήγησης δεύτερου πακέτου πριν διαπιστωθεί ότι έγινε σωστός χειρισμός του πρώτου και πρόσθεσε ότι οι τράπεζες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ένα μέρος του πρώτου πακέτου, χωρίς αυτό να έχει περάσει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανεργίας, τονίζοντας ότι από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα είχαμε πάνω από 12.000 απολύσεις μόνο εξ αιτίας της κρίσης.

    Και απηύθυνε ερώτημα στην κυβέρνηση γιατί δεν παρουσιάζει στους Ελληνες πολίτες ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας.

    Αναφορικα με το θέμα των υψηλών αμοιβών στελεχών του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία που αφορούν στις αμοιβές υψηλόβαθμων στελεχών.

    Και αυτό, όπως τόνισε, για να συνοδευτεί από συγκεκριμένα στοιχεία η ανακοίνωση που έκανε προχθές ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Αναφορά έκανε ο κ. Παπακωνσταντινου και στα ζητήματα ασφάλειας με αφορμή τη χθεσινή επίθεση κατά της "Απογευματινής" αλλά και της κλοπής πυρομαχικών η οποία αποκαλύφθηκε.

    Ολα αυτά, τόνισε, είναι ανησυχητικά και αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης ούτε για την ασφάλεια.

    Απαντώντας εξ άλλου σε ερώτηση γιατί, κατά το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει σχέδιο εξόδου από την κρίση, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εγκλωβισμένη στη λογική ότι τη λύση θα δώσει η αγορά και ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση με έναν απλό περιορισμό των δαπανών.

    Και πρόσθεσε ότι από την κρίση δεν μπορεί να βγει μία οικονομία με περιοριστικά μέτρα.

    Σχετικά με τη ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων για την οποία ρωτήθηκε, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις περιουσίες των ταμείων, η οποία έχει σχέση και με τη διεθνή κρίση αλλά οπωσδήποτε και με την διαχείριση που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, παρ΄ότι έχει ανακοινώσει τρόπους βελτίωσης της διαχείρισης δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως και εξέφρασε τον φόβο ότι δεν πρόκειται και στο μέλλον να κάνει κάτι.

    Πρόγραμμα για "πράσινη ανάπτυξη"

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αίγλη Ζαππείου το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την "πράσινη ανάπτυξη".

    Προσκεκλημένοι - ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Σταύρος Δήμας, Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ και Χρήστος Ζερεφός, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν επιβεβαίωσε επίσκεψη του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Γερμανία, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επαφές και συναντήσεις προκειμένου να προωθήσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 28/2/2009

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την υπουργό εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη - 12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (24η αγωνιστική) - 15:00:00, Καλαμάτα-Βέροια (ΕΤ-3)

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωλίγκα (Γ΄ όμιλος, 5η ημέρα): Ολυμπιακός-Σίμπενικ - 19:00:00, Πειραιάς (GRC)

  • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (11η ημέρα), Κολ. Εθν.Πειραιά 15.00 Ολυμπιακός-Γλυφάδα

    Κολ. Αντ. Πεπανος 16.00 ΝΕ Πατρών-ΠΑΟΚ

    Κολ. Βουλιαγμένης 19.00 Βουλιαγμένη-Νηρέας Χαλανδρίου

  • Μπάσκετ-Α1 ανδρών (20η ημέρα), Αιγάλεω 17.00 Αιγάλεω-ΑΕΚ

    Αλεξάνδρειο 16.00 Άρης-Καβάλα

    Νεάπολης 17.00 Ολύμπια Λ-ΠΑΟΚ

    Ελληνικού 19.00 Πανιώνιος-Μαρούσι

    Πανελληνίου 16.00 Πανελλήνιος-Κολοσσός Ρ.

  • Μπάσκετ-Α1 Γυναικών (21η ημέρα)

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (19η ημέρα), 16.00 Ηρακλής-Παναθηναϊκός ==Novasports 3==

    19.00 Κηφισιά-Λαμία

    19.00 Εθνικός Αλεξ.-Απόλλων Καλ.

    19.00 Μίλων-Άρης

    19.00 ΠΑΟΚ-Φοίνικας Σύρου

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (20η ημέρα), 13.00 Πανελλήνιος-ΕΑ Λαρίσης

    16.00 Ηρακλής Κηφισιάς-Μαρκόπουλο

    17.00 Κερατέα-Ηρακλής Θεσ/νίκης

    17.00 Ολυμπιακός-Ίωνες

    17.00 Παναθηναϊκός-Κτησιφών

    18.00 Πανιώνιος-Άρης

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (19η ημέρα), 15:00 ΑΣΕ Δούκα-ΓΑΣ Κιλκίς

    17:00 Ζαφειράκης Νάουσας-ΠΑΟΚ

    18:00 Θερμαϊκός-ΓΣ Κορωπίου

    18:00 Διομήδης Άργους-Φίλιππος Βερ.

    18:00 Απόλλων Καλαμ.-Μινώταυρος Π.

    19:00 Ιωνικός Ν.Φ.-Βριλήσσια

    20:00 Πανελλήνιος-ΑΕΚ

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (14η ημέρα), 13:00 ΑΣΕ Ορμή-Εθνικός Κοζ.

    16:00 ΑΕΠ Ξάνθης-Αναγέννηση Βύρωνα

    17:30 Άρης Νικ.-Μ.Αλέξανδρος Γιαννιτσών

    18:00 Ελπίδες Δράμας-Αναγέννηση Άρτας

    18:00 Νέα Ιωνία-Άρης Θεσ.

  • Υδατοσφαίριση-Α2 ανδρών (7η ημέρα), 15.00 Λάρισα-Ηλυσιακός

    17.00 ΟΦΗ-ΝΟ Σύρου

    [04] Ξεγελούν τους εργαζόμενους

    "Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν το ίδιο σχέδιο για την κρίση, που είναι αποδεδειγμένα αντιδραστικό και αδιέξοδο: Τη στρατηγική της ΕΕ. Αυτό το σχέδιο όπως κι αν εφαρμόστηκε οδήγησε στην κρίση, όπως κι αν εφαρμοστεί θα φέρει δεινά για τους λαούς", τονίζει το ΚΚΕ σχετικά με την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την κρίση.

    Ο λαός πρέπει να αποκτήσει το δικό του σχέδιο, αυτό της ανυπακοής και της απειθαρχίας στην ΕΕ, το σχέδιο της συμμαχίας και της πάλης κατά των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

    Στόχος των συνεδριάσεων της κυβέρνησης είναι «να μεθοδεύσουν το ξεγέλασμα των εργαζομένων και να ρίξουν τα βάρη ολοκληρωτικά σε αυτούς», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ εκτίμησε ότι η κρίση θα είναι οξύτερη μέσα στο 2009 και θα κρατήσει και το 2010.

    Η κα Παπαρήγα συναντήθηκε με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών «να δώσει τελική και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του προγράμματος "βοήθεια για το σπίτι"» που έχει σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι να είναι απλήρωτοι από 2 έως 7 μήνες. Ζήτησε, επίσης, διεύρυνση του προγράμματος, το οποίο -όπς είπε- έχει πολύ μεγάλη κοινωνική σημασία, καθώς και την μονιμοποίηση των εργαζόμενων σε αυτό.

    Σχολιάζοντας την έκθεση του ευρωδικαστηρίου που ζητά την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών για το Ασφαλιστικό, η κα Παπαρήγα κάλεσε σε «απειθαρχία στις αποφάσεις του ευρωδικαστηρίου και σε όλες τις επιλογές της ΕΕ» και τόνισε: «Η διαφορά των 5 χρόνων στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών είναι ανάγκη να υπάρχει και εξαιτίας των σκληρών συνθηκών ζωής και δουλειάς που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά αν θέλετε σε ένα βαθμό έχει να κάνει και με ειδικούς βιολογικούς λόγους, τη μητρότητα κλπ. Όσο η γυναίκα σηκώνει δυσβάσταχτα βάρη πρέπει να υπάρχει και αυτή η θετική διάκριση. Να μην εφαρμοστεί η απόφαση».

    Τέλος η κα Παπαρήγα είπε ότι οι ευθύνες για την απόδραση Παλαιοκώστα-Ριτζάι, είτε είναι αναμεμιγμένοι κάποιοι υπάλληλοι είτε όχι- είναι πολιτικές. «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για όλη την κακή κατάσταση που βρίσκεται το σωφρονιστικό σύστημα και στα πλαίσια αυτά οπωσδήποτε υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την απόδραση των 2 αυτών κυρίων» είπε.

    [05] "Ανάγκη ριζοσπαστικής αλλαγής"

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008, έκανε την παρακάτω δήλωση:

    «Παρά το έθιμο των ημερών, οι μάσκες έπεσαν για την κυβέρνηση. Τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008, που η κυβέρνηση περίμενε ως αργά το βράδυ της Παρασκευής για να δημοσιοποιήσει, επιβεβαιώνουν την κατάρρευση των κυβερνητικών δημοσιονομικών προβλέψεων, αφού όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα του 2008 και κυρίως τα έσοδα και το έλλειμμα του προϋπολογισμού, μαζί με το δημόσιο χρέος, βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση ακόμα και από τις πρόσφατες αναθεωρημένες κυβερνητικές εκτιμήσεις.

    Το δημοσιονομικό ναυάγιο του 2008 είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο πλήρες ναυάγιο της κυβερνητικής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

    Το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο, που διαμορφώθηκε στη χώρα μας από τη δεκαετία του ΄90, καταρρέει.

    Η άμεση ανάγκη μιας μεγάλης ριζοσπαστικής προοδευτικής στροφής στην πορεία της χώρας, στις συνθήκες της σημερινής κρίσης, γίνεται όρος επιβίωσης για τον τόπο και τον ελληνικό λαό».

    Συνάντηση Αλαβάνου με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ

    Την ανησυχία του για την «έλλειψη, σε κυβερνητικό επίπεδο, ενός συνολικού και μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού, μέσα στο οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί η ΔΕΗ», εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, σε δηλώσεις, που έκανε, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Π. Αθανασόπουλο.

    Ο κ. Αθανασόπουλος εξήγησε στον κ. Αλαβάνο το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, που εκείνος του υπέβαλε για θέματα σχετικά με επιχείρηση.

    Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ανησυχεί επειδή ορισμένοι συζητούν «την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ» και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση «είναι στο χείλος του γκρεμού», ενώ η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι στο 49%. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση σε αυτόν τον τομέα.

    «Χρειάζεται μια δημόσια επιχείρηση για να κρατήσει την πολύ σημαντική υπηρεσία κοινής ωφέλειας της χώρας», είπε ο κ. Αλαβάνος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αντίθετα, να μειωθούν για όσους πλήττονται περισσότερο.

    [06] "Παραμελημένοι οι μικρομεσαίοι"

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, ρωτηθείς να σχολιάσει το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής για να πείσει τους εταίρους ότι η Ελλάδα έχει σχέδιο για την οικονομική κρίση. Εμείς αναρωτιόμαστε. Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι διαθέτει σχέδιο, θα πείσει τους Ευρωπαίους; Μάλλον τους θεωρεί αφελείς!! Του επισημαίνουμε: δεν είναι!!».

    Ακόμη, για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο εμπόριο λόγω της μη χρηματοδότησης από τις τράπεζες, ανέφερε ότι "«Ο τζίρος των καταστημάτων έπεσε στο -79% και το 62% των καταστημάτων έχουν πρόβλημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα τις εφιαλτικές σκέψεις για μειώσεις προσωπικού και αύξησης της ανεργίας.

    Οι τραπεζίτες ζητούν προκλητικά περαιτέρω εγγυήσεις για τη χορήγηση των δανείων, ενώ η κυβέρνηση τους έδωσε 28 δις χωρίς καμία εγγύηση. Οι μικρομεσαίοι αφέθηκαν στην τύχη τους και στα νύχια των τραπεζιτών".

    Επίκαιρη ερώτηση για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο κ. Καρατζαφέρης προς τον πρωθυπουργό με θέμα την «ιδιαίτερα αρνητική για την εικόνα της Ελλάδας ετήσια Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα μας».

    Συγκεκριμένα, ερωτά τον κ. Καραμανλή εάν η «ιδιαίτερη ικανοποίηση» που εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «σημαίνει ότι η kυβέρνησή σας υιοθετεί τις απόψεις που καταγράφονται στο κείμενο της έκθεσης αυτής;».

    Ερωτά, επίσης, εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί σε κάποιες ενέργειες, «προκειμένου το κείμενο της έκθεσης αυτής να ήταν λιγότερο επικριτικό, να εκθέτει λιγότερο την Ελλάδα και να μην περιέχει ανακριβείς αναφορές στο θέμα των μειονοτήτων;».

    [07] Κυριακάτικο ντέρμπυ

    Το ντέρμπι των «αιωνίων» που θα διεξαχθεί την Κυριακή (19:00-ΝΕΤ) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεσπόζει από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ που έχουν υποστεί μετά τον αποκλεισμό με δύο ήττες (σ.σ. 3-1 και 2-1) από την Σεντ Ετιέν στο κύπελλο UEFA και την ήττα από τον Εργοτέλη με 1-0 για το πρωτάθλημα.

    Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ελπίζει να έχει στην διάθεση του τον Γκαλέτι, που έχει αποδειχθεί σε «καταλύτη» της ομάδας, ενώ αναμένεται να στηριχθεί και πάλι στις ατομικές εμπνεύσεις των Λέτο και Ντιόγκο. Ο Μπελούτσι είναι τραυματίας, ενώ ο Ντουντού θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα για να προλάβει το ντέρμπι.

    Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Χενκ Τενκ Κάτε και οι παίκτες του, έχουν ιδανική ψυχολογία, αφού απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο «Μαδριγάλ» από την Βιγιαρεάλ και έβαλαν τις βάσεις πρόκρισης για τα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και ζήτησε από τους παίκτες του να νικήσουν στο Φάληρο για να αποδείξουν ποιά είναι καλύτερη ομάδα.

    Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή, καθώς δοκιμάζεται στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και θέλει βαθμούς για να παραμείνει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, ενώ η ΑΕΚ, θα υποδεχθεί την Ξάνθη με «οδηγό» το 1-0 για το κύπελλο που έφερε την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

    Ακόμη, ο Αρης αναμένεται να έχει εύκολο έργο υποδεχόμενος τον ουραγό Θρασύβουλο, ενώ η Λάρισα θέλει την νίκη στο «Αλκαζάρ» επί του Εργοτέλη, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για συμμετοχή στα «ευρωπαϊκά» πλέι-οφ.

    Τέλος, σημαντικές για την υπόθεση παραμονή, θεωρούνται οι αναμετρήσεις ΟΦΗ-Πανσερραϊκός, Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός-Ηρακλής.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 16:45 Λάρισα-Εργοτέλης ALPHA

    19:00 ΑΕΚ-Ξάνθη NOVA

    19:00 Αρης-Θρασύβουλος ΝΕΤ

    Κυριακή 1η Μαρτίου 15:00 Λεβαδειακός-Ηρακλής

    15:00 ΟΦΗ-Πανσερραϊκός

    16:45 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ NOVA

    19:00 Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης NOVA

    19:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΝΕΤ

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 23 18-3-2 12-0-0 6-3-2 38-10 57

    2. Παναθηναϊκός 23 13-7-3 7-4-1 6-3-2 41-16 46

    . ΠΑΟΚ 23 13-7-3 9-3-0 4-4-3 28-12 46

    4. ΑΕΚ 23 10-11-2 8-2-1 2-9-1 27-18 41

    5. Λάρισα 23 8-11-4 5-5-2 3-6-2 29-21 35

    6. Άρης 23 8-8-7 5-5-1 3-3-6 18-21 32

    7. Πανιώνιος 23 8-5-10 5-4-3 3-1-7 27-28 29

    . Ξάνθη 23 6-11-6 3-6-2 3-5-4 17-13 29

    9. Πανθρακικός 23 8-4-11 4-2-5 4-2-6 14-24 28

    10. Εργοτέλης 23 7-6-10 4-3-5 3-3-5 22-31 27

    11. Ηρακλής 23 6-8-8 2-6-4 4-2-5 16-21 26

    12. Αστέρας Τρίπολης 23 5-10-8 4-4-3 1-6-5 23-22 25

    13. Λεβαδειακός 23 6-4-13 6-3-2 0-1-11 17-28 22

    14. Πανσερραϊκός 23 5-6-12 3-3-6 2-3-6 13-30 21

    15. ΟΦΗ 23 4-7-12 1-3-7 3-4-5 24-37 19

    16. Θρασύβουλος 23 3-4-16 1-3-7 2-1-9 17-38 13


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 February 2009 - 5:30:28 UTC