Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Ζάκυνθο επισκέπτεται ο πρωθυπουργός
  • [02] Συνέδριο σοσιαλδημοκρατών για την κρίση
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Τη Ζάκυνθο επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

    Περιοδεία στη Ζάκυνθο πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Θα επισκεφθεί τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του νησιού, το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο και το δημοτικό θέατρο, καθώς και τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ.

    Το μεσημέρι ο κ.Κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της Ζακύνθου.

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Marfin Investment Group κ. Α. Βγενόπουλο, συνοδευόμενο από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, είχε χθες ο πρωθυπουργός , στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα δέχθηκε την πρώην υπουργό κ.Μ. Γιαννάκου, ενώ είχε συνεργασία και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη.

    Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την προώθηση του αναπτυξιακού προγράμματος το οποίο θα δώσει ώθηση, όπως είπε, στην ελληνική ύπαιθρο του έργου "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" το οποίο όπως σημείωσε, θα επικαιροποιηθεί και θα αναθερμανθεί.

    Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα προωθηθούν οι επιδοτήσεις, οι ενισχύσεις και αποζημιώσεις των Ελλήνων αγροτών με τις οποίες θα ανακουφιστούν και θα στηριχτούν πάνω από 400-500.000 Ελληνες αγρότες.

    Επίσης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τον εθνικό διάλογο, ο οποίος όπως ανέφερε, θέτει εκτάκτως εκ νέου το αγροτικό πρόβλημα.

    Είναι ένα πρόβλημα, το οποίο είναι διεθνές και ευρωπαϊκό είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε, ότι μέσα από τον εθνικό διάλογο θα επανοικοδομήσουμε το εθνικό συμβούλιο αγροτικής πολιτικής, ώστε να υπάρχει συμμετοχική δημοκρατία και συμμετοχή γενικότερα του αγρότη στα θέματα που τον αφορούν.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα φέρεται να είχε πει ο πρωθυπουργός ότι θα αποχωρήσει αν χάσει τις εκλογές και στα περί κούρασης, ο κ. Χατζηγάκης είπε "αυτά είναι θέματα τα οποία έχουν απαντηθεί και από τον πρωθυπουργό και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω εγώ σχόλιο".

    Συνάντηση του πρωθυπουργού με Κ. Χατζηδάκη και Αν. Βγενόπουλο

    Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αντιπρόεδρο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.

    Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι "κουβεντιάσαμε για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, η οποία ταλανίζει όλη την Ευρώπη, ενώ, ειδικότερα, έγινε συζήτηση για το θέμα των αερομεταφορών".

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι έγινε συζήτηση και για την Ολυμπιακή, η οποία κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα ανοίγοντας και μια νέα σελίδα στον τομεα των αερομεταφορών. Εμείς πιστεύουμε, πρόσθεσε, ότι αυτό που έγινε με την Ολυμπιακή είναι ένα βήμα μπροστά και δείχνει και το δρόμο για τη συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, από την πλευρά του, ανέφερε πως "ο πρωθυπουργός είχε την καλωσύνη να με καλέσει σε μια συζήτηση η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Συζητήσαμε για θέματα που αγγίζουν την Ολυμπιακή, τις αερομεταφορές, τον τουρισμό και για θέματα που αφορούν την οικονομία, σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία".

    [02] Συνέδριο σοσιαλδημοκρατών για την κρίση

    Μεγάλη συνάντηση σοσιαλιστών ηγετών απ΄ όλο τον κόσμο άρχισε χθες στη Βίνια Ντελ Μαρ της Χιλής, με διοργανώτρια την κυβέρνηση της χώρας και την Πρόεδρο Μισέλ Μπασελέ, με τη συνεργασία του Βρετανικού think tank "Policy Network" και θέμα: "Προοδευτική Διακυβέρνηση-Απάντηση στην Παγκόσμια Κρίση: για ένα μέλλονν σε προοδευτική κατεύθυνση.

    Στη συνάντηση παίρνουν μέρος, μεταξύ άλλων, πέραν της κ. Μπασελέ, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ και πολλοί άλλοι.

    Πρόκειται για μια συνάντηση στην οποία μετέχουν οι κορυφαίοι σοσιαλιστές ηγέτες και στην οποία είναι προσκεκλημένος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου, θα έχει την ευκαιρία να κάνει γνωστές τις απόψεις του, για το πολύ σημαντικό θέμα της αντιμετώπισης της παγκόσμιας κρίσης, στο πλαίσιο του επίσημου γεύματος που θα παραθέσει στις 2 το μεσημέρι, η Πρόεδρος Μπασελέ, αποκλειστικά για αρχηγούς χωρών και κυβερνήσεων, και στην οποία έχει προσκληθεί να πάρει μέρος από την κ. Μπασελέ.

    Στη συνέχεια, την Κυριακή 30 Απριλίου, ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί (με απευθείας πτήση από το Σαντιάγκο) στη Νέα Υόρκη, όπου θα πάρει μέρος στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς, πριν αυτή δώσει τις προτάσεις της στη Σύνοδο Κορυφής των G-20.

    Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση αφορούν τη χάραξη προοδευτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, τη προώθηση μίας υπεύθυνης και βιώσιμης παγκοσμιοποίησης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε μια εποχή παγκόσμιας ύφεσης, την κατάσταση της κοινωνικής προστασίας και της αγοράς εργασίας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το ρόλο του κράτους στην οικονομική ανάπτυξη, την συμβολή της επιστήμης και της καινοτομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Τόσο στη συνάντηση της Χιλής, όσο και στην Επιτροπή Στίγκλιτς, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του σε πέντε άξονες.

    Πρώτο, στην άμεση ανάγκη μιας τόνωσης των οικονομιών και στην ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης του κράτους στην κοινωνία.

    Δεύτερο, η στήριξη των αδύναμων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

    Τρίτο, να δημιουργηθεί ένα νέο, πρότυπης ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στις επενδύσεις και στην πράσινη ανάπτυξη.

    Τέταρτο, στην ανάγκη να συνηδειτοποιηθεί ότι πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία, πέραν των στενών ορίων κάθε χώρας.

    Πέμπτο, στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τον πλανήτη.

    Πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς θα γίνει ειδική συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής, με τη συμμετοχή επιφανών οικονομολόγων, η οποία διοργανώνεται από το Συμπόσιο της Σύμης. Μεταξύ των οικονομολόγων που θα πάρουν μέρος, στην κοινή συνεδρίαση, είναι οι: Τζόζεφ Στίγκλιτς , Τζέημς Γκάλμπρεηθ, Γκάρι Ντίμσκυ, Στούαρτ Χόλλαντ, Ρίτσαρντ Πάρκερ, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιόακιμ Πάλμε κ.ά

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    "Απουσία φωνής από την κυβέρνηση" διαπίστωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στο μεγάλο,όπως είπε, θέμα της αλλαγής του τρόπου συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "θα περίμενε κανείς ότι μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να υπήρχε μια μεγάλη συνέντευξη,όπου οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξηγούσαν στους Έλληνες πολίτες τις εναλλακτικές δυνατότητες για την χώρα μας".

    "Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα πάει σε διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο ώστε να επανέλθουν οι συντάξεις αυτές στη λογική της κοινωνικής και όχι της επαγγελματικής σύνταξης; Θα διαπραγματευθεί μεταβατικές περιόδους; Θα διασφαλίσει τις γυναίκες που έχουν, ήδη, κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα;", ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι "δεν έχουμε ακούσει τίποτα από την υπουργό Απασχόλησης και τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης".

    Ερωτηθείς για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,που "δεν προχώρησαν με την απαιτούμενη τόλμη στο ασφαλιστικό,γιατί οι όποιες απόπειρες σκόνταψαν στο στιβαρό τείχος των συνδικαλιστών του", ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο Ασφαλιστικό ήταν στην κατεύθυνση διασφάλισης των δικαιωμάτων περαιτέρω και στην δημιουργία ενός πιο βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, προτάσσοντας πάντα την δικαιοσύνη".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση γιατί "δεν επιχειρηματολόγησε όσο εξελισσόταν η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έτσι ώστε να μην καταδικαστεί η χώρα",σημείωσε ότι "η κυβέρνηση δεν εξελέγη χθές" και την χρέωσε "απολύτως για ό,τι έχει συμβεί".

    Σε ό,τι αφορά το ερώτημα "αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει την στοιχειώδη αυτοκριτική του για το Ασφαλιστικό,δεδομένου ότι και ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για "χαμένη ευκαιρία"",ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "λέμε καθαρά πως πρέπει να προστατευθεί η εργαζόμενη γυναίκα διότι ελλείψει ενός σοβαρού κοινωνικού κράτους το οποίο να της δίνει την δυνατότητα να συμβιβάσει την επαγγελματική ζωή με την οικογενειακή, είναι χρέος της πολιτείας να την προστατεύει".

    "Αυτό γινόταν μέχρι τώρα.Οσο δημιουργείται το κοινωνικό κράτος θα επιτρέπει να αλλάζει και το θεσμικό πλαίσιο.Μέχρι να γίνει αυτό εμείς θα τονίζουμε την υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει ορισμένα πράγματα για τις γυναίκες. Και δεν έχουμε να απολογηθούμε γι' αυτό. Είναι μια πολιτική την οποία είχαμε πάντα, την οποία στηρίξαμε πάντα σθεναρά, την οποία υποστηρίζουμε και μέσα από όλες τις προτάσεις που κάνουμε σήμερα." πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση δεν δίνει συγκεκριμένες εγγυήσεις για τις γυναίκες ίσως λόγω του δημοσιονομικού της προβλήματος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η έλλειψη σοβαρής διαπραγμάτευσης και η αφωνία της κυβέρνησης, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανόν το μόνο το οποίο να κινεί αυτή τη στιγμή την πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα, να είναι το δημοσιονομικό πρόβλημα και τίποτα παραπάνω. Και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη κ.Καραμανλή στη Ζάκυνθο:

    10:30 Άφιξη στη Ζάκυνθο. Επίσκεψη στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

    10:55 Επίσκεψη στο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο Ζακύνθου.

    11:15 Επίσκεψη στο υπό ανέγερση Δημοτικό Θέατρο.

    11:50 Επίσκεψη στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου (ΟΔΑΖ).

    12:15 Ομιλία του Πρωθυπουργού σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της Ζακύνθου (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Μουσικού Γυμνασίου)

  • Πανελλαδική συνδιάσκεψη συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖA.Ομιλία Α. Τσίπρα (10:30:00, Αθήνα/ΑΣΟΕΕ)

  • Εγκαίνια του Αναρρυθμιστικού Έργου Αγίας Βαρβάρας της ΔΕΗ στο Νομό Ημαθίας, στο κτίριο του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού του Έργου, από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Ημαθία)

  • Συζήτηση με θέμα "Διεθνής οικονομική κρίση-Επιπτώσεις- Αντίδοτα" οργανώνει το δημοσιογραφικό συγκρότημα "Μακεδονία", στο Μακεδονία Παλάς (18:30:00, Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλάς).

    Συμμετέχουν: ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, η διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη ΝΑ Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Ορσαλία Καλαντζοπούλου, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δημήτρης Αρμενάκης και οι καθηγητές Γιώργος Τριδίμας και Ιωσήφ Χασσίδ.

  • Επίσκεψη υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδη στη Σάμο

  • Επίσκεψη υπ. Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, σε Βέροια και Θεσσαλονίκη:

    10:00 Συναντήσεις με φορείς στο ξενοδοχείο

    12:00 Εκδήλωση εγκαινίων Υδροηλεκτρικού Σταθμού Αγ. Βαρβάρας, Βέροια Ημαθίας

    12:20 Ομιλία Υπουργού

    12:30 Επίσκεψη στο σταθμό για έναρξη λειτουργίας

    17:30 Συναντήσεις με φορείς στο ξενοδοχείο

    19:00 Ομιλία Υπουργού στην Εκδήλωση εφημερίδας «Μακεδονία», με θέμα: Διεθνής οικονομική κρίση - αίτια , επιπτώσεις, αντίδοτο.

    Αθλητική ατζέντα

  • Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα-Επίσημα δοκιμαστικά γκραν πρι Αυστραλίας (1ος αγώνας της χρονιάς) - 08:00:00, Μελβούρνη (AUS)

  • Ποδόσφαιρο-Προκριματικά Μουντιάλ 2010 (2ος όμιλος): Ισραήλ-Ελλάδα - 20:00:00

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (28η αγωνιστική) - 15:00:00, Εθνικός-ΑΣΚ Ολυμπιακός

  • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (13η ημέρα): Ηρακλής-Βουλιαγμένη - 16:30:00, Θεσσαλονίκη (GRC)

  • Ποδόσφαιρο-Ευρωπαϊκό Ελπίδων (9ος όμιλος, προκριματικά): Ελλάδα-ΠΓΔΜ - 17:00:00, Τρίπολη

  • Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (20η αγωνιστική)

  • Ποδόσφαιρο-Ευρωπαϊκό Παίδων (ενδιάμεση φάση, 1ος όμιλος-2η ημέρα)

    15:00 Πολωνία-Ελβετία ΔΑΚ Κομοτηνής

    15:00 Σλοβενία-Ελλάδα Γηπ. Ξάνθης

  • Βόλεϊ-Κύπελλο Ελλάδας (Γυναίκες, φάιναλ-4), Ερμούπολη/Σύρος, 18:00 Τελικός

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (18η ημέρα)

    15.00 Ηρακλής-Παλαιό Φάληρο

    17.15 Χίος-ΝΟ Πατρών

    18.00 Χανιά-Παναθηναϊκός

    19.00 ΝΕ Πατρών-Πανιώνιος

    19.00 Εθνικός-Ολυμπιακός

  • Μπάσκετ-Α2 ανδρών (23η Ημέρα)

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (21η ημέρα), 17:00 Ζαφειράκης Νάουσας-ΑΕΚ

    17:00 Πανελλήνιος-ΓΑΣ Κιλκίς

    17:30 Ιωνικός Ν.Φ.-Μινώταυρος Π.

    17:30 Θερμαϊκός-Διομήδης Άργους

    18:00 Βριλήσσια-ΠΑΟΚ

    18:00 Απόλλων Καλαμ.-ΓΣ Κορωπίου

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (17η ημέρα), 16:00 Άρης Θεσ.-Ελπίδες Δράμας

    17:00 Εθνικός Κοζ.-Αναγέννηση Άρτας

    18:00 Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Αναγέννηση Βύρωνα

    18:00 Νέα Ιωνία-ΑΣΕ Ορμή


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 March 2009 - 5:34:19 UTC