Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμπρηστικές επιθέσεις στην Αττική
  • [02] "Χρήσιμη ψήφος"
  • [03] "Πολιτική ρευστότητα"

  • [01] Εμπρηστικές επιθέσεις στην Αττική

    Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας και καταστήματα σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα σε διάφορα σημεία της Αττικής.

    Αρχικά εξερράγησαν τρεις εμπρηστικοί μηχανισμοί με γκαζάκια από τις 12:04 μέχρι τις 12:14 τη νύχτα, εξωτερικά της εταιρίας σεκιούριτι "Σκορπιός" στην οδό Φυγαλείας 1 στην Κηφισιά, στο κατάστημα με στρατιωτικά είδη Φισμετζόγλου στη λεωφόρο Θρακομακεδόνων 80 στους Θρακομακεδόνες και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της SUZUKI στην οδό Ευελπίδων 55 στην Κυψέλη.

    Και στις τρεις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Ο δεύτερος κύκλος των εμπρησμών άρχισε στη 1:05 από κατάστημα κυνηγετικών ειδών στη λεωφόρο Κηφισίας 232 στην Κηφισιά και ακολούθησαν στις 2:06 στην οδό Βριλησσού 77 στου Γκύζη, σε κατάστημα με συστήματα ασφαλείας κι ένα λεπτό αργότερα στη λεωφόρο Μεσογείων 308 και Αρκαδίου στο Χολαργό, σε αντιποσωπεία αυτοκινήτων της SKODA.

    Οι εκρήξεις και οι πυρκαγιές στην Κηφισιά και στου Γκύζη προκάλεσαν επίσης υλικες ζημιές αλλά στην αντιπροσωπεία της SKODA, η φωτιά πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο χώρο της έκθεσης και σε αυτοκίνητα. Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Μέχρι πριν από λίγο σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις. Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

    [02] "Χρήσιμη ψήφος"

    «Η αποχή ζημιώνει το λαό. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη θέλουν, αναδεν πρόκειται να ψηφίσοουν αυτούς. Η αποχή είναι τουφεκιά στον αέρα» τονίζει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "ΕΤ-Κ" και καλεί όλους και όλες στην κάλπη "με ψήφο χρήσιμη"

    «Οσο το δυνατό πιο ισχυρό το ΚΚΕ, με αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ [...] ψήφο καταδίκης της ΕΕ [...] θα είναι δύναμη για το λαό, επένδυση για να οργανωθεί καλύτερ ακαι πιο αποτελσματικά το εργατικό λαϊκό κίνημα», τονίζει η κα Παπαρήγα, ενώ χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές το ίδιο με τις εθνικές από πολιτικής σημασίας. «Το ότι δεν βγαίνει κυβέρνηση είναι δευτερεύον» σημειώνει.

    Εκτιμά ότι η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή επειδή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα και να αποφύγει το πολιτικό κόστος που θα είχε "έστω και αυτά κουκουλώνονταν τελικά" και σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι τα "νόμιμα", όπως «η καταλήστευση των εργαζόμενων με νόμους που ψηφίζει η ΝΔ, προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ».

    Χαρακτηρίζει το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων "ανάχωμα του συστήματος" και κάνει λόγο για "ασφαιρη αγανάκτηση", ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει βάση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, "που ψήφισε το Μάάστριχτ" γιατί είναι "αφερέγγυο".

  • ** Σήμερα το πρωί η κα Παπαρήγα πραγματοποιεί περιοδεία στον Άγιο Δημήτριο Αθήνας. Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε σε συγκέντρωση μεταναστών στο εκλογικό κέντρο της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).

    Συγκέντρωση κατά της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

    Εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν χθες το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του «Αστέρα Βουλιαγμένης» όπου συνεδριάζει η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, μετά από πρωτοβουλία τη Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.

    Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, που πήρε μέρος στην συγκέντρωση, σε δήλωσή του τόνισε ότι «θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό πρώτα απ' όλα: Να καταδικάσει με την πάλη του και με την ψήφο του στις 7 του Ιούνη τους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού, των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας που συμμετέχουν σε αυτή τη σύσκεψη των "τσακαλιών", στην οποία βέβαια παίρνουν μέρος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και που, παρά τη μυστικότητα την οποία κρατούν, γνωρίζουμε ότι αυτό που συζητούν σήμερα είναι πώς θα περάσουν τα μέτρα κατά των εργαζομένων ενόψει της οικονομικής κρίσης και πώς θα προσπαθήσουν να τσακίσουν τις αντιστάσεις των λαών».

    Το μήνυμα λοιπόν, κατέληξε ο κ. Παφίλης πρέπει να είναι: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να το δείξουν και με την ψήφο τους καταδικάζοντας τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών και αυτούς που είναι συμβιβασμένοι, ενισχύοντας το ΚΚΕ».

    [03] "Πολιτική ρευστότητα"

    Για "ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και αμηχανία των πολιτών απέναντι στην κρίση" κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το "Εθνος της Κυριακής" και εκτιμά ότι παρά τις δημοσκοπήσεις «η δυνατότητα να ανατραπούν οι συσχετισμού σε βάρος των δύο κομμάτων εξουσίας και προς όφελος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την ανατροπή» εκτιμά ο κ. Τσίπρας και σημειώνει ότι ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «φτάνει πια με την πολιτική που τα δίνει όλα στους λίγους και προνομιούχους και τα αφαιρεί από τους πολλούς, με τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου, με τις μίζες και και τη διαφθορα, με την υποτίμηση των αναγκών και της νοημοσύνης μας».

    Σχολιάζει τη σκανδαλολογία και τη στάση της κυβέρνησης λέγοντας ότι "μιλούν για καθαρούς όρους τη στιγμή που προσπαθούν να κρύψουν τις βρωμιές τους κάτω απο το χαλί".

    Σε ό,τι αφορά την "πράσινη οικονομία" υποστηρίζει ότι το κρίσιμο ερώτημα είναι τι κάνεις εκεί που η ιδιωτική πρωτοβουλία συγκρούεται με το περιβάλλον. Υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να περιμένει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ θα λύσει τα σοβαρά περιβαλλοντικά ροβλήματα, όπως τη βιομηχανική και αστική ρύπανση. Για τους Οικολόγους Πράσινους λέει ότι δεν αμφισβητεί τις προθέσεις τους αλλά σημειώνει ότι η αντίληψη που προωθούν "ας αφήσουμε την πολιτική να κάνουμε οικολογία" είναι ανεπαρκής γιατί - οπως λέει- «οικολογία χωρίς ρήξεις είναι σαν να θέλεις να φτιάξεις ομελέτα χωρίς αβγά».

    Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις του ΚΚΕ ότι "ΣΥΝ δεν κάνει κριτική στην ΕΕ" απαντά: «Για εμάς η ευρώπη είναι πεδίο κοινωνικών αγώνων. Παλεύουμε την πάρουμε από τα χέρια των οικονομικών λόμπι και να την κάνουμε δημοκατική και κοινωνική». Τονίζει ότι ο ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ επιμένει «στην ευρύτερη δυνατή συσπέιρωση των εργαζόμενων για να μην πληρώσουν την κρίση» και σημειώνει πως «η ιδεά της ενότητας της Αριστεράς είναι ώριμη ακόμη και μέσα στον κόσμο του ΚΚΕ».

  • ** Ο κ. Τσίπρας και οι Ελένη Σωτηρίου και Στέλλα Φωτάκη, υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, περιοδεύουν σήμερα στη Λευκάδα.

    "Κυριάρχο το κόμμα των πλουσίων"

    Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο περιοδείας του στο Μεσολόγγι τόνισε: «Αισθάνομαι ότι τούτες τις ώρες η κοινωνία μας είναι μια πολιορκημένη κοινωνία από τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να συνεχίζει σε αυτή την χώρα ο πλούτος να μοιράζεται άδικα. Οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι».

    Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε λόγο «για το κόμμα των πλουσίων που δεν κατεβαίνει στις εκλογές, δεν λαμβάνει μέρος στις δημοσκοπήσεις,» αλλά είναι όπως είπε «κυρίαρχο». Και πρόσθεσε: «Όραμά του είναι οι συντάξεις των 200 ευρώ, οι μισθοί των 500 ευρώ, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, η συρρίκνωση των εργασιακών σχέσεων, και η κατάργηση του κοινωνικού κράτους.»

    Όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι πολίτες πρέπει να στείλουν στις 7 Ιουνίου ένα ισχυρό μήνυμα, σε όλους όσοι θέλουν να κάνουν το μέλλον μας ακόμα πιο αβέβαιο». Και κατέληξε: «Ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους όσοι θέλουν να ρίξουν τη νέα γενιά στην απόγνωση, στην εργασιακή αβεβαιότητα».

    Επίσης ο πρόεδρος του Συνασπισμού αναφέρθηκε και στο έργο της εκτροπής του Αχελώου, για το οποίο δήλωσε την αντίθεση του Συνασπισμού σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 May 2009 - 8:30:18 UTC