Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα πορεία προς όφελος όλων"

  • [01] "Νέα πορεία προς όφελος όλων"

    Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, μετά την επίσκεψή του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας.

    Οπως ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, διαπίστωσε «την πλήρη και συνολική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης των προσφύγων».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι «να ταλαιπωρούνται και να υποφέρουν οι τοπικές κοινωνίες, να ευτελίζονται οι ζωές μεταναστών και προσφύγων, αλλά και να ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα».

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «μια σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει έξι πράγματα που σήμερα δεν γίνονται» και εξειδίκευσε.

    «Σήμερα -όπως είπε- δεν υπάρχει σοβαρή φύλαξη των συνόρων μας, διότι έχουμε την πλήρη υποβάθμιση του Λιμενικού Σώματος από πλευράς μέσων και ανθρώπινου δυναμικού.

    Υπάρχει έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής για το πώς και ποιος χαρακτηρίζεται πολιτικός πρόσφυγας και ποιος επαναπροωθείται. Υπάρχει παντελής έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής για το πώς εντάσσουμε τους νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

    Επίσης, όπως είπε, «υπάρχει έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής ενίσχυσης και φύλαξης των λιμανιών, ώστε να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλα τα κυκλώματα της λαθρομετανάστευσης, ότι δεν επιτρέπουμε η Ελλάδα να είναι πύλη διαφυγής των λαθρομεταναστών προς την υπόλοιπη Ευρώπη».

    Ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε ενεργοποιήσει τις διμερείς μας συμφωνίες με τη γείτονα Τουρκία, που προβλέπουν την επαναπροώθηση όσων λαθρομεταναστών έρχονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας», κάτι που όπως σημείωσε, «μπορούσαμε και είχαμε εφαρμόσει, όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στη δημιουργία και λειτουργία καταυλισμών, τόνισε ότι η κυβέρνηση «ψάχνει για μπαλώματα, όπως με τη λογική των καταυλισμών, που όμως επιδεινώνουν την κατάσταση και δεν λύνουν το πρόβλημα». Και κατέληξε: «Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από μια σοβαρή κυβέρνηση, μέσα από τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, ενημερώθηκε από τον νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Καστικόπουλο, τον δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, τον περιφερειακό διοικητή του Λιμενικού Δημήτριο Μπαντιά και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πάτρας Αθανάσιο Αθανασόπουλο, για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

    Απάντηση Π. Παυλόπουλου

    «Μιλώντας σήμερα στην Πάτρα για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και για το μεγάλο ζήτημα του καταυλισμού, ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, έδωσε για μια ακόμη φορά δείγματα της πολιτικής του ανευθυνότητας και της πλήρους έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής», υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, από την Πάτρα, και προσθέτει:

    «Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να σκέφτεται κάθε φορά που αναφέρεται ιδίως στα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Διότι ήταν ο κορυφαίος Υπουργός των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα υπουργός Εξωτερικών - όταν η Ελλάδα ήταν απούσα από τα διεθνή φόρα και δεν είχε καμία μεταναστευτική πολιτική. Και μιλάει σήμερα, όταν είναι γνωστό ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα διεθνή φόρα, και ιδίως στην Ευρώπη, και ξεχνάει ότι το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, που υπογράφηκε στο Παρίσι από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλει πολλά στις ελληνικές πρωτοβουλίες. Όπως επίσης, ξεχνάει την πρωτοβουλία Καραμανλή προς Μπαρόζο, ιδίως για τα θέματα της φύλαξης των συνόρων, μέσω FRONTEX. Και ξεχνάει το κυριότερο ο κ. Παπανδρέου: Ότι το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο περιέχει για πρώτη φορά - και με ελληνική πρωτοβουλία μάλιστα - ταύτιση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα σύνορα των κρατών μελών, άρα και με τα σύνορα της Ελλάδας. Αυτή η κατοχύρωση των συνόρων μας έγινε επί των ημερών της Κυβέρνησης Καραμανλή. Δεν έγινε, βέβαια, επί των ημερών του κ. Παπανδρέου».

    Υπάρχει όμως ένα δεύτερο ζήτημα σχετικά με τον κ. Παπανδρέου: Τα όσα αναφέρει για τη Συμφωνία Επανεισδοχής που υπεγράφη μεταξύ αυτού και του κ. Τζεμ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία. Θα πρέπει να θυμάται ο κ. Παπανδρέου τι συνέβη με τον κ. Ισμαήλ Τζεμ. Και δε νομίζω ότι τον βολεύει να παραπέμπει στις μνήμες εκείνης της εποχής. Ένα όμως πρέπει να τονίσει κανείς: Τούτη την ώρα θα έπρεπε κι εκείνος να πιέζει την Τουρκία να εφαρμόσει μια συμφωνία, την οποία η Τουρκία δεν εφαρμόζει. Αντιθέτως, αυτή η Κυβέρνηση, πέραν των πιέσεων προς την Τουρκία, πήρε πρωτοβουλία με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πιέσει η Ε.Ε. γενικά για να υπάρξουν οι συμφωνίες επανεισδοχής που τόσα χρόνια επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν γίνει.

    Και, τέλος, το μεγάλο ζήτημα του καταυλισμού: Είναι λυπηρό, πραγματικά, ότι ο κ. Παπανδρέου πήγε τώρα - προεκλογικά - εκεί, όταν έχει δρομολογηθεί η λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Πέραν του ότι και ο ίδιος και τα στελέχη του όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν πρότειναν καμία λύση, πέραν του ότι αντιδρούσαν στις λύσεις που η Κυβέρνηση είχε προτείνει, εμφανίζεται ο κ. Παπανδρέου αυτή τη στιγμή, όταν έχει δρομολογηθεί η λύση: Η προσωρινή λύση στο στρατόπεδο της «ΜΟΜΑ» και η οριστική λύση η οποία αφορά το Κέντρο Φιλοξενίας στο Δρέπανο. Δηλαδή ο κ. Παπανδρέου προτείνει λύσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί, χωρίς να μας λέει τι θα έκανε εκείνος σε αντίστοιχη περίπτωση».

    "Νέα πορεία προς όφελος όλων"

    «Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα μιας νέας πορείας που βάζει πρώτα τον πολίτη», τόνισε χθες ο κ. Γ.Παπανδρέου, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, με επικεφαλής τον κ.Γ.Παπακωνσταντίνου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. "Ή συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με τα ελλείμματα να μεγαλώνουν σε βάρος των πολλών ή θα χαράξουμε μια νέα πορεία προς όφελος όλων", σημείωσε χαρακτηρηστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οπως ανάφερε, οι συντηρητικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την Ευρώπη και την Ελλάδα, οδήγησαν στην οικονομική κρίση, τη συσσώρευση πλούτου στους λίγους, στην απόγνωση.

    "Η κρίση βρήκε την Eλλάδα θαλασσαδαρμένη από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης", επισήμανε ο κ.Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για κρίση θεσμών και πολιτικής. "Η διαφθορά και σκάνδαλα αφορούν την καθημερινότητα όλων μας. Η συγκάλυψη ακουμπά την ποιότητα της δημοκρατίας. Οι πολιτες αισθάνονται ότι δεν έχουν που να ακουμπήσουν", ανέφερε ο κ.Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Εμείς έχουμε τη δύναμη να δώσουμε ξανά ελπίδα. Εκπροσωπούμε τις αρχές και τις αξες που χρειάζονται σήμερα. Δημοκρατία, δικαιοσύνη, ισότητα, διαφάνεια. Εκπροσωπουμε τις αξίες και τις πολιτικές που μπορούν να μας βγάλουν από την κριση. Μαζί με το λαό μπορούμε να κάνουμε αλλαγές, ακόμη και θαύματα".

    "Οι εκλογές δεν είναι καταγραφή της κοινής γνώμης, δεν είναι δημοσκόπηση, είναι απόφαση για την Ελλάδα που θέλουμε. Είναι ώρα να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας οδηγησαν εδώ σήμερα. Θα πούμε ένα μεγάλο ναι στις αλλαγές που θα μας φέρουνε μπροστά", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος "ψηφοδέλτιο νίκης γνώσης και κύρους, ψηφοδέλτιο για όλους τους έλληνες, την Ελλάδα της προόδου, της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της πράσινης ανάπτυξης".

    Ο κ.Παπανδρέου χαρακτήρισε, επίσης, "ομάδα δυναμική και μάχιμη", τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "θα συνεχίσει το μεγάλο έργο που επιτέλεσαν ο ευρωβουλευτές μας τα τελευταία πέντε χρόνια".

    "Το ψηφοδέλτιο εκπροσωπεί την Ελλάδα για μια Ευρώπη δυνατή με φωνή στον κόσμο που βάζει πρώτα τον πολίτη, μια Ευρώπη που προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, που προωθεί την πράσινη ανάπτυξη, που θέλει ζωντανή την περιφέρεια, που πιστεύει σε μια νέα αγροτική πολιτική, που ξέρει ότι η προσωπική μας ασφάλεια βασίζεται στην προάσπιση των ελευθεριών", σημείωσε ο κ.Παπανδρέου και κατέληξε: "Το ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές. Το δεύτερο βήμα είναι η μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία και στις εθνικές εκλογές".

    Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

    -Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βουλευτής, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    -Συλβάνα Ράπτη, βουλευτής, δημοσιογράφος

    -Σταύρος Λαμπρινίδης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ

    -Χρυσούλα Σαατσόγλου - Παλιαδέλη, αρχαιολόγος,

    -Γιώργος Σταυρακάκης σεισμολόγος,

    -Μαριλένα Κοππά ευρωβουλευτής,

    -Άννυ Ποδηματά ευρωβουλευτής,

    -Κρίτωνας Αρσένης χωροτάκτης-οικονομολόγος,

    -Σπύρος Δανέλλης δήμαρχος Χερσονήσου

    -Δημήτρης Δρούτσας, διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.

    -Πετρούλα Ντελεδήμου πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    -Λίνα Παπαδοπούλου λέκτωρ συνταγματικού δικαίου,

    -Συμεών Παλτσανιτίδης πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία,

    -Σταυρούλα Σαλουφάκου πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας,

    -Χρήστος Χατζηαντωνίου αντιπρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ,

    -Σιμπέλ Μουσταφάογλου αντινομάρχης Ροδόπης,

    -Χρυσή Βιτσιλάκη αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου,

    -Μαρία Καλτσά αρχιτέκτονας,

    -Κωνσταντίνος Τάτσης μέλος Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,

    -Ρόνυ Φίλεβσκα διδάκτωρ ιστορικός,

    -Γιώργος Σωτηρέλλης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, και στην τελευταία τιμητική θέση,

    -Δημήτρης Ασημακόπουλος πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ.

    Ομιλία Γ.Παπανδέοου στην Πάτρα

    "Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Αποφασίζουμε για την Ελλάδα. Αποφασίζουμε αλλαγή πορείας που θα οδηγήσει τη χώρα στη λύτρωση στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Πάτρα, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συγκέντρωση "λαϊκό σεισμό που θα ρίξει τους ετοιμόρροπους", τονίζοντας ότι το μήνυμα είναι "πως μπορούμε να χαράξουμε νέα πορεία και να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η συγκέντρωση της Πάτρας "δίνει απάντηση στο ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής που σχεδιάστηκε στα κρυφά τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής" και επέκρινε την ΝΔ ότι "έβαλε οριστικά ταφόπλακα στη διαφάνεια λογαριάζοντας ότι το κόστος της συγκάλυψης θα είναι μικρότερο από το κόστος των φοβερών αποκαλύψεων."

    "Η παράταξη που είχε προεκλογική σημασία τη διαφάνεια, κλείνει την αυλαία της με το στίγμα της διαφθοράς" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου επικρίνοντας τον πρωθυπουργό ότι "με μια πρωτοφανή κίνηση αυθαιρεσίας οδήγησε στην παραγραφή όλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του και κουκούλωσε τις υποκλοπές, τα ομόλογα, το Βατοπέδι, τον Γερμανό, τη Siemens και τις αθλιότητες στις άγονες γραμμές."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "αυτονόητο επόμενο βήμα (μετά το κλείσιμο της Βουλής)" το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για διπλές κάλπες στις 7 Ιουνίου και επέκρινε την κυβέρνηση ότι "φυγομαχεί, πολώνει και κρύβεται πίσω από ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις".

    "Μας λένε ότι θέλουν να μιλήσουμε για την πραγματική πολιτική και όχι για τα σκάνδαλα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας "και εγώ ρωτάω είναι ή δεν είναι τα σκάνδαλα της κυβέρνησης της ΝΔ η πραγματική όψη της πολιτικής της;"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, μιλώντας για τεράστια ποσά ευρώ που χάνονται λόγω διαφθοράς, προμηθειών, κακοδιαχείρισης των ταμείων, πώλησης της "Γερμανός" σε "φουσκωμένη τιμή" στον ΟΤΕ, λεηλασία της δημόσιας γης με το "Βατοπέδι", χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις σε stage, και τριπλασιασμό των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών την τελευταία πενταετία.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση και για το εξωτερικό χρέος, ρωτώντας "που πήγαν τα χρήματα;"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα "θα βρει τα χρήματα για το πρόγραμμά του σεβόμενο τον δημόσιο πλούτο".

    "Η χώρα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα καθαρό δίλημμα. Με τη Ν.Δ. ή με τη δημοκρατία;" είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "στις 7 Ιουνίου οι Έλληνες θα απαντήσουν καθαρά: Με τη δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, επιπλέον, ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι "θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο της αδικίας και της ανισότητας, που χαράζουν οι νεοσυντηρητικοί ή θα αλλάξουμε ρότα με οδηγό το σχέδιο των σοσιαλιστών, το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ".

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της περιφέρειας τονίζοντας πως η περιφερειακή ανάπτυξη θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στις πυρκαγιές του 2007 ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση "είναι απολύτως ανεπαρκής να διαχειριστεί την κρίση", ενώ τόνισε ότι "δεν ξεχνώ την υπόσχεσή μου για το μεγάλο σχέδιο ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Πελοποννήσου."

    Σε ότι αφορά τον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να αποδώσει τέσσερα χιλιόμετρα του θαλασσίου μετώπου στην πόλη και τους δημότες καθώς και να χρηματοδοτήσει "τα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ εκκρεμή έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αποκαθιστώντας την αδικία που έχει συντελεστεί στην πόλη από την σημερινή κυβέρνηση."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών έκανε λόγο για "οξύ κοινωνικό πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπισθεί θα διογκωθεί λόγω της διεθνούς κρίσης και των συρράξεων στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε ότι "έχει γίνει πρόβλημα ασφάλειας και δημόσιας υγείας" και είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει την πρωτοβουλία, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να προωθήσει τους λαθρομετανάστες στο σύνολό τους, σε κέντρα φύλαξης, όπως προβλέπεται."

    "Ζητάμε την υλοποίηση της συμφωνίας που είχα υπογράψει ως υπουργός Εξωτερικών με την Τουρκία για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικρίνοντας την ΝΔ ότι έχει ξεχάσει αυτή την συμφωνία.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "διεκδικούμε στην ΕΕ τη δεσμευτική αλληλεγγύη των υπόλοιπων χωρών μελών που μπορούμε να πετύχουμε με σοβαρές διαπραγματεύσεις στην Ένωση."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της ένταξης των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

    Επανερχόμενος στο θέμα των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "από τις κάλπες δεν πρέπει να λείψει κανείς", προσθέτοντας ότι "οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη για να ηττηθούν οι νεοσυντηρητικές πολιτικές που γέννησαν την κρίση."

    "Την κρίση, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τη δημιούργησαν πολιτικές και πολιτικοί που μέτρο δεν είχαν τον άνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον αλλά την απληστία και την ασύδοτη κερδοσκοπία, ενώ στη συνείδηση του ευρωπαίου πολίτη ταυτίζονται με συγκεκριμένα πρόσωπα" είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "γι' αυτό ζητάμε μια σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε σοσιαλιστή Πρόεδρο της Επιτροπής."

    "Οι σοσιαλιστές, διεκδικούμε ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Κοινωνικής Προόδου, με κοινές προδιαγραφές στην κοινωνική πολιτική, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και ασφάλιση, εντατικές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, μια ευρωπαϊκή στρατηγική για έξυπνη, "πράσινη ανάπτυξη" και απασχόληση, τη δημιουργία δέκα εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2020, μια πολιτική της ΕΕ, που θα βάλει τέλος στους φορολογικούς παράδεισους" είπε ο κ. Παπανδρέου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2009 - 14:30:17 UTC