Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ
  • [02] "Αδικο το φορολογικό σύστημα"
  • [03] Ελληνική δημοπρασία στο Λονδίνο
  • [04] "Ευρωβουλή Πολιτών" στο Σύνταγμα

  • [01] Εγκρίθηκε το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ

    Το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλή.

    Ο υπουργός Μεταφορών, Ευ. Στυλιανίδης, έκανε λόγο για σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς όπως είπε, «το συσσωρευμένο χρέος του οργανισμού αγγίζει τα 9 δισ. ευρώ, ενώ η αναλογία εσόδων - εξόδων είναι ένα προς οκτώ, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι οκτώ προς δέκα».

    «Ο κάθε Ελληνας πολίτης πληρώνει δύο εκατομμύρια ευρώ την ημέρα για τη συντήρηση ενός δικτύου, το οποίο, δυστυχώς, από επιλογές του παρελθόντος απαξιώθηκε και επιβιώνει και λειτουργεί χάρη στη φιλοτιμία των εργαζομένων», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

    «Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε τολμηρά στην εξυγίανση, να επανασυνδέσουμε την Ελλάδα με τους σημαντικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς σιδηροδρομικούς άξονες και να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Ελληνες πολίτες, ώστε να βγάλουμε την ελληνική περιφέρεια από την απομόνωση».

    Ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για εξυγίανση, και όχι ιδιωτικοποίηση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η απελευθέρωση επιτρέπει και τη συμμετοχή ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών».

    Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει διαβούλευση και η κυβέρνηση προτείνει ένα πρόγραμμα μισθωτής εφεδρίας, το οποίο θα μειώσει σαφώς τον αριθμό των εργαζομένων με τέτοιο τρόπο όμως, ώστε να μην διακόπτεται η λειτουργία του οργανισμού.

    Σημείωσε ακόμη, ότι παράλληλα με την προσπάθεια εξυγίανσης γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης των έργων, που εκτελούνται στην κεντρική γραμμή της ΠΑΘΕΠ.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα για τον προαστιακό και παλιές προμήθειες, ο κ. Στυλιανίδης παρέπεμψε σε απάντηση του ΟΣΕ.

  • ** Το απόγευμα, υπό την προεδρία του κ.Κ.Καραμανλή, θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή Ευρωεκλογών της ΝΔ με τη συμμετοχή και της επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. κ. Μαριέττας Γιαννάκου, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.

    [02] "Αδικο το φορολογικό σύστημα"

    Τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, στο Μοσχάτο, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπου συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, καθώς και με εργαζόμενους, με τους οποίους συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Αμέσως μετά, ο κ. Παπανδρέου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

    «Τρία απλά, αλλά καθοριστικά ζητήματα, πρέπει να αλλάξουν στη χώρα μας. Πρώτα απβ όλα, το φορολογικό μας σύστημα είναι άδικο. Ευνοούνται τα μεγάλα εισοδήματα και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ το μεγάλο βάρος πέφτει στη μέση ελληνική οικογένεια, στη φτωχότερη ελληνική οικογένεια. Δέσμευσή μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας.

    Δεύτερον, έχουμε μεγάλη αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου στην Ελλάδα. Με σωστό τεχνολογικό εξοπλισμό και την πολιτική μας βούληση, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη διαφθορά, με αποτελεσματικό τρόπο. Δέσμευσή μας είναι ότι, τα έσοδα που θα έχουμε από την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα πάνε στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ανάπτυξη της χώρας μας.

    Τρίτον, ξέρουμε και μπορούμε να διαμορφώσουμε μια αποτελεσματική ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σημαίνει αποτελεσματική αντιμετώπιση της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και πολυνομίας, που σήμερα αντιμετωπίζει ο πολίτης. Δέσμευσή μας είναι να ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στη σχέση κράτους - πολίτη, να απελευθερώσουμε τον πολίτη, τον επιχειρηματία, την κοινωνία, από αυτή τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αυτό το μεγάλο βάρος που σηκώνει στις πλάτες του ο Ελληνικός λαός».

    [03] Ελληνική δημοπρασία στο Λονδίνο

    Εργα-σταθμοί της νεοελληνικής τέχνης, δημοπρατούνται σήμερα στο Λονδίνο από τον διεθνή οίκο δημοπρασιών Μπόναμς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, η δημοπρασία αυτή (Greek Sale) διαθέτει μια εντυπωσιακή κλίμακα έργων από κορυφαίους κλασικούς έως μοντέρνους και σύγχρονους καλλιτέχνες και πρόκειται να δημοπρατηθούν 145 επιλεγμένα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών.

    Επίσης, δημοπρατούνται και έργα ξένων καλλιτεχνών με ελληνικό θέμα. Η δημοπρασία πραγματοποιείται στην έδρα του οίκου στο Λονδίνο.

    Με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από το 19ο έως τον 21ο αιώνα και προεκτιμήσεις από 2.000 έως 500.000 λίρες Αγγλίες, η δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο, προσφέρει στους γνώστες της αγοράς την ευκαιρία να επεκτείνουν τη συλλογή τους, αλλά και να επενδύσουν σε έργα τέχνης. Ανάμεσα στα σημαντικά έργα κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και 20ού αιώνα επισημαίνονται τα ακόλουθα:

    -"Αυγή" του Κωνσταντίνου Παρθένη, με εκτίμηση 300-500 χιλιάδες λίρες Αγγλίας

    -"Χιονισμένο τοπίο" του Περικλή Πανταζή, με εκτίμηση 100-150 χιλιάδες λίρες Αγγλίας

    -"Η Αφήγηση του Ψαρά στο ακρωτήρι του Σουνίου" του Πιερ Μπονιρότ, με εκτίμηση 180-250 χιλιάδες λίρες Αγγλίας

    -"Καβαλέτο" του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, με εκτίμηση 100-150 χιλιάδες λίρες Αγγλίας.

    Δημοπρατούνται, επίσης, και άλλα έργα πολύ γνωστών Ελλήνων ζωγράφων, όπως του Κωνσταντίνου Βολανάκη, του Γεωργίου Μπουζιάνη, του Νικολάου Λύτρα, του Θάνου Τσίγκου, του Γιάννη Μόραλη, του Βλάσση Κανιάρη κ.α.

    [04] "Ευρωβουλή Πολιτών" στο Σύνταγμα

    Με ένα σύγχρονο περίπτερο πολυμέσων, το οποίο θα λειτουργήσει από τις 21 Μαΐου στην είσοδο του μετρό της πλατείας Συντάγματος, το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, εγκαινιάζει την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

    Το περίπτερο των πολυμέσων που τιτλοφορείται "Ευρωβουλή Πολιτών", θα δώσει τη δυνατότητα στους Αθηναίους, όπως θα γίνει και στα υπόλοιπα 26 κράτη-μέλη της ΕΕ, για τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες, να εκφράσουν τις ιδέες αλλά και τις προσδοκίες τους για την Ευρώπη που θέλουν, στέλνοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

    Η ευρωβουλή πολιτών καθώς και άλλες τρισδιάστατες κατασκευές που θα εγκατασταθούν στην Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, θα αναδείξουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους ευρωπαίους πολίτες, όπως η μετανάστευση, η ενέργεια, η ασφάλεια και το περιβάλλον κ.α., δίνοντας έμφαση όμως στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου με κεντρικό σύνθημα "Εχεις το λόγο - Ψήφισε".

    Σημειώνεται ότι το περίπτερο θα παραμείνει στην είσοδο του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2009 - 12:30:22 UTC