Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι πολίτες θέλουν αλλαγή και νέα πορεία"
  • [02] Μουσείο Ακρόπολης: Εγκαίνια στις 20/6

  • [01] "Οι πολίτες θέλουν αλλαγή και νέα πορεία"

    «Το ΠΑΣΟΚ συνδέει τις ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές», ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις ευρωεκλογές, που έγινε στα γραφεία της Ιπποκράτους.

    «Τις συνδέουμε στο ύφος, στο μήνυμα, που θέλουμε να στείλουμε, και στα επιχειρήματα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να αλλάξει πορεία η χώρα».

    Αναφερόμενος στην προσφορά των κομμάτων στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη, που κατάφερε να συνδιαμορφώσει συνθήκες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να διεκδικήσει προς όφελος της Ελλάδας», καταλόγισε παθητική αντίληψη στη ΝΔ, επικαλούμενος ως απόδειξη το γεγονός ότι «το κυβερνών κόμμα ανατρέχει συνέχεια στο ΄80 και στην ένταξη της χώρας, χωρίς να δείξει κάτι άλλο».

    Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν ζητάει ευελιξία, αλλά στόχευση στις παραγωγικές δαπάνες. «Λέμε "όχι" σε σπατάλες και ρουσφέτια και "ναι" σε παραγωγικές επενδύσεις», είπε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν απλώς μονο περιθώρια ερμηνείας και ευελιξίας στο Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά και δυνατότητα συμπλήρωσής του με ένα σύμφωνο απασχόλησης, όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές».

    Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν κάνει καμία προσπάθεια να διαμορφώσει συμμαχίες και να επηρεάσει αποφάσεις, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τόνισε «δεν είμαστε ούτε αρνητές, ούτε θιασώτες της σημερινής Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είμαστε με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, για να αλλάξει η σημερινή συντηρητική Ευρώπη».

    Είπε ακόμη ότι «οι πολίτες σήμερα θέλουν αλλαγή και νέα πορεία, που θα αποτυπωθεί στις εκλογές. Αυτό έχει σχέση, τόσο με την οικονομία, όσο και με τη λειτουργία του κράτους. Η σωστή λειτουργία του κράτους είναι προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της οικονομίας».

    Τέλος, κλείνοντας τη σύντομη παρέμβασή του, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες, είναι μήνυμα συμμετοχής και κινητοποίησης».

    Στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογών εγκρίθηκε ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η τηλεοπτική καμπάνια του Κινήματος, ενώ ο κ. Παπανδρέου προβλέπεται να μιλήσει σε συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε πέντε ή έξι μεγάλες πόλεις της χώρας. Θα υπάρξουν, επίσης, δύο προγραμματικές παρεμβάσεις του με πρώτη αυτή της ερχόμενης Παρασκευής, στην Παλιά Βουλή, με θέμα το κράτος, τους θεσμούς και τη διαφάνεια. Η δεύτερη παρέμβαση θα έχει ως θέμα την κοινωνική πολιτική και το κοινωνικό κράτος.

    [02] Μουσείο Ακρόπολης: Εγκαίνια στις 20/6

    Ένα Μουσείο που εκφράζει την πεμπτουσία του κλασικού πολιτισμού, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, θα εγκαινιαστεί με τον τρόπο που του ταιριάζει και όχι με πυροτεχνήματα και εφήμερες εκδηλώσεις. Με τα λόγια αυτά, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς έδωσε το "στίγμα" των εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως που θα ανοίξει επισήμως τις πόρτες του στις 17 Ιουνίου.

    Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του μουσείου θα διαρκέσουν μια εβδομάδα και θα κορυφωθούν στις 20 Ιουνίου, με την άφιξη στη χώρα μας αρχηγών κρατών, πρωθυπουργών και προσωπικοτήτων από τη διεθνή πολιτιστική σκηνή, ενώ την ίδια ημέρα σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη αναμένονται μουσειακές αποκαλύψεις και η παρουσίαση όλων των εκθεμάτων με τρόπο αναπάντεχο, όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού.

    Κατά τον κ. Σαμαρά, ''τα μοναδικά αυτά αριστουργήματα θα αναπνεύσουν σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον". Την ίδια βραδιά οργανώνεται καλλιτεχνική εκδήλωση με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

    Ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου.

    Σημείωσε ότι το κόστος των εγκαινίων αναμένεται να μην ξεπεράσει το μισό των έξι εκατομμυρίων που είχε αναγγελθεί αρχικά.

    Οι πόρτες του Μουσείου θα ανοίξουν στις 17 Ιουνίου, στις έξι το απόγευμα για τους διαπιστευμένους πολιτιστικούς συντάκτες, οι οποίοι για ένα δίωρο θα ξεναγηθούν στους χώρους του, ενώ στις οκτώ θα γίνει η ξενάγηση των διευθυντών των ελληνικών ΜΜΕ.

    Στις 18 Ιουνίου, στις δέκα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση υπηρεσιακών στελεχών, διοικήσεων και μελών ΚΑΣ και Συμβουλίου Μουσείων, ενώ στις οκτώ το βράδυ της ίδιας μέρας, θα επισκεφθούν το Μουσείο ακαδημαϊκοί, δημιουργοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι της τέχνης και όλες οι Επιτροπές επιστροφής Μαρμάρων από όλον τον κόσμο, καθώς και ο σύλλογος Αμερικανών Φίλων του Μουσείου.

    Στις 19 Ιουνίου οι πόρτες του Μουσείου ανοίγουν για τα διεθνή ΜΜΕ και, τέλος, στις 20 Ιουνίου, με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιείται η τελετή έναρξης. Στην τελετή θα παραστούν αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, υπουργοί, οι πρόεδροι της ΔΟΕ και της ΟΥΝΕΣΚΟ, τέως πρόεδροι Δημοκρατίας, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, και, ακόμα, εκδότες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

    Την εβδομάδα των εκδηλώσεων, η Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις θα "ντυθούν" γιορτινά και θα αναρτηθούν καλαίσθητες αφίσες, από τις 17 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων.

    Από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το Μουσείο και ειδικότερα όσοι κάνουν κράτηση μέσω του συστήματος e-ticheting που δεν θα ξεπερνούν σε τρεις ημερήσιες ζώνες, τα 2.550 άτομα για τρεις ημέρες.

    Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει την ασφάλεια των επισκεπτών για τις ημέρες των εκδηλώσεων.

    Επίσης, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι, υπολογίζοντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά και προκειμένου να τιμηθεί ο έλληνας φορολογούμενος που χρηματοδότησε το Μουσείο, στα χρόνια κατασκευής του, η τιμή του εισιτηρίου για το 2009 δεν θα ξεπεράσει το 1 ευρώ, ενώ το 2010 θα φτάσει τα 5 ευρώ.

    Από το 2011 η τιμή του εισιτηρίου θα προβλεφθεί με ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες ηλικιωμένων, παιδιών, φοιτητών, αναπήρων, ενώ με το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης θα προσδιορίζεται ακόμα και η ώρα της επίσκεψης στο Μουσείο.

    Εστιατόριο και μπαρ θα λειτουργήσουν με αυτεπιστασία "με προδιαγραφές που θα ζήλευαν και τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου'', όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ για τους θερινούς μήνες προβλέπεται η διεύρυνση του ωραρίου, από 8 π.μ. ως 8 μ.μ.

    Τον τομέα της επικοινωνίας έχει αναλάβει χωρίς κόστος η ΕΡΤ ΑΕ, ενώ προβλέπεται για το επόμενο, μετά τα εγκαίνια διάστημα, η πρόσληψη ειδικών φροντιστών αλλά και φυλάκων για το Μουσείο.

    Εξάλλου, εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς των δύο κτιρίων της Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε παρακείμενα οικόπεδα που προβλέπεται να αποκτήσει το υπουργείο Πολιτισμού για τη συνολική μεταφορά των σπιτιών προκειμένου να βρεθεί μια "σολομώντεια λύση" - να διατηρηθεί, δηλαδή, η αξία των σπιτιών και να μην εμποδίζουν οι προσόψεις τους τη θέα του Μουσείου προς τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως. Αναμένονται οι απαντήσεις των ενδιαφερόμενων μερών.

    Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της οδού Μακρυγιάννη, καθώς και οι εργασίες του κήπου του Νέου Μουσείου, με τη δενδροφύτευση δέντρων νεραντζιάς και ελαιώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 May 2009 - 14:30:19 UTC