Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεσμεύσεις για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα"

  • [01] "Δεσμεύσεις για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα"

    «Δεσμευόμαστε για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Δεσμευόμαστε για μια αξιοπρεπή σύνταξη για όλους. Για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Τελικά, για την ίδια την αξιοπρέπεια του πολίτη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος το μεσημέρι επισκέφθηκε το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους, καθώς και με ασφαλισμένους.

    Ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, του κράτους πρόνοιας.

    «Με την πολιτική τους, έχουν υποχρηματοδοτήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχουν δώσει δώρα, με εισφορές, σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε τράπεζες. Υπάρχει τεράστια διαφθορά και κακοδιαχείριση στον τομέα της υγείας, στον τομέα των Ασφαλιστικών Ταμείων και αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, με πρόσφατο παράδειγμα, το πάγωμα των συντάξεων, αλλά και τη βάναυση, βάρβαρη θα έλεγα, ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων, των ηλικιωμένων, με την προχειρότητα του ΑΜΚΑ και, βεβαίως, με την τεράστια γραφειοκρατία και τα βάρη που φορτώνουν σε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ομιλία στην Ξάνθη

    «Στις 7 Ιουνίου οι αγρότες ψηφίζουν για την Ευρώπη, αποφασίζουν για την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Ξάνθη.

    «Οι αγρότες ψηφίζουν κόντρα στο ψέμα ότι μετά το 2013 οι επιδοτήσεις θα καταργηθούν, καταψηφίζουν εκείνους που έχασαν τις μάχες για τον καπνό, το βαμβάκι, τη ζάχαρη και τα άλλα προϊόντα μας, καταψηφίζουν εκείνους που κατεβάζουν τον πήχη της διαπραγμάτευσης, εκείνους που δεν τόλμησαν να πάνε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθούν για τους αγρότες, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά» τόνισε.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι αγρότες ψηφίζουν για «μια γεωργία που δεν αφήνεται έρμαιο της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς ανταγωνισμού, αλλά θα εντάσσεται σε εθνικό σχέδιο ανάπτυξης», καλώντας ταυτόχρονα τους αγρότες να ψηφίσουν «για ένα κρίσιμο ρόλο της ΚΑΠ στην ανάπτυξη και στη νέα εποχή».

    Αναφερόμενος στην Ξάνθη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «εδώ εφαρμόστηκε απόλυτα η αντίληψη της Δεξιάς» και έκανε λόγο για «απαράδεκτο φόρτωμα του κόστους διανομής των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ αυτό έπρεπε να βαρύνει αποκλειστικά το κράτος», καθώς και για ένα νομό που «μαστίζεται από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία καθώς το κλείσιμο των συνεταιριστικών βιομηχανιών ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ και Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης εκτίναξε την ανεργία στο 23%».

    Υπογράμμισε ότι "το Κίνημα είναι αποφασισμένο να προωθήσει νέες σύγχρονες και ισχυρές συλλογικές δομές των αγροτών και στήριξή τους με κατάρτιση, να δημιουργήσει υποδομές καθώς και την προώθηση των αρδευτικών έργων του νομού και εκείνων της σύνδεσής του με τις γύρω βαλκανικές χώρες".

    Μιλώντας από την πλατεία Μπαλτατζή που όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, «φέρει το όνομα του δημιουργού του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος στην Ελλάδα», κάλεσε τους πολίτες να αλλάξουν την πορεία της χώρας και να πιστέψουν στο «όραμα του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη» στην οποία θα μετέχουν όλοι με ισονομία, ίσες ευκαιρίες και χωρίς διακρίσεις».

    «Εμείς πιστεύουμε ότι στη Θράκη μπορούν να συμβιώνουν με τον πλέον αρμονικό τρόπο άνθρωποι με διαφορετικές γλώσσες, θρησκεία, ήθη και έθιμα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «σε μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι να χωρίζονται σε κατηγορίες (και) αυτή είναι η πιο σημαντική βάση μιας δίκαιης κοινωνίας, όπως την αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ».

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου, τόνισε ότι (πρέπει) «να πάψουν να υπάρχουν συνοικισμοί σα το γκέτο του Δροσερού, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης (σ.σ.της Ξάνθης)» και πρότεινε να «ξεκινήσουμε από το Δροσερό μια παγκόσμια εκστρατεία και ως Σοσιαλιστική Διεθνής για να εξαλείψουμε τις φαβέλες (σ.σ.τις συνοικίες των εξαθλιωμένων στην Βραζιλία) και τα γκέτο όλου του κόσμου».

    «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκαναν σημαντικά βήματα στην εγκαθίδρυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, εγώ προσωπικά εργάστηκα και εγγυήθηκα για την πορεία αυτή και είμαι περήφανος που σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, στην Ξάνθη οι σύντροφοι και φίλοι της μειονότητας, όπως οι ίδιοι μας λένε αναπνέουν ελεύθερα δραστηριοποιούμενοι στο Κίνημά μας», ανέφερε.

    Πρότεινε τον σχεδιασμό του μέλλοντος της Ξάνθης με «ναυαρχίδα της ανάπτυξης το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο που μπορεί να αποτελέσει εργαστήριο για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων ανταγωνιστικών στα Βαλκάνια και την Ευρώπη σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς της περιοχής».

    Αναφερόμενος στην ευρύτερη περιοχή, είπε ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι «το ίδιο θα κάνουμε με την Τουρκία εφόσον εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ελλάδας και της ΕΕ».

    Σχετικά με την Τουρκία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη «της δυναμικής που δημιουργήσαμε με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σημάδια στασιμότητας και όξυνσης».

    Σε ότι αφορά την Ευρώπη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το «συνεχές όραμα που θέλουμε είναι να εδραιώσουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πια πόλεμος, λογική εθνικής κάθαρσης, νόμος του ισχυρού, καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρωπιάς και ακύρωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αλλά προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη για ελευθερία, δημοκρατία, ευημερία και ανάπτυξη».

    Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές που γέννησαν την κρίση» και ζήτησε «σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να διεκδικήσουμε σοσιαλιστή πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τονίζοντας ότι «η μάχη πρέπει να κερδηθεί για την δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

    «Συντηρητικοί και ΝΔ ή σοσιαλιστές και ΠΑΣΟΚ; Σοσιαλισμός και δημοκρατία ή βαρβαρότητα;» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας "Όταν λέμε βαρβαρότητα σημαίνει ότι θέλουμε το νόμο της ζούγκλας και των ισχυρών ή την Ευρώπη αξιών;".

    «Οι σοσιαλιστές διεκδικούν ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Κοινωνικής Προόδου, εντατικές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, ευρωπαϊκή στρατηγική για «έξυπνη, πράσινη ανάπτυξη» και απασχόληση, δημιουργία δέκα εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας μέχρι το 2020, πολιτική που θα βάλει τέλος στους φορολογικούς παραδείσους, ενίσχυση της διαφάνειας στην διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων, ενίσχυση πρόσβασης μικρομεσαίων στις πιστώσεις, Ευρωπαϊκή Χάρτα ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων και την διασφάλιση των συνόρων μας, συμπληρωματικό Σύμφωνο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, παράλληλο με το Σύμφωνο του Μάαστριχτ και ανάδειξη της ΕΕ σε ρυθμιστικό πόλο στην παγκόσμια σκακιέρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Οι ευρωεκλογές που έρχονται θα είναι ένα δημοψήφισμα που θα στείλει στην κυβέρνηση της ΝΔ το μήνυμα ότι οι Έλληνες καταδικάζουν τις πολιτικές της και θέλουν μια άλλη πορεία σε εθνικό και ευρωπαϊκό πεδίο» είπε ο κ. Παπανδρέου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση «για το κλείσιμο της Βουλής, διαφθορά με ΟΤΕ-Γερμανός, και Βατοπαίδιο, εξαγορά συνειδήσεων των νέων, διαφθορά στις άγονες γραμμές, στα νοσοκομεία, στην προμήθεια του δημοσίου με την Siemens, διαφθορά με τους εκατοντάδες συμβούλους που διόρισε και απουσία από το ευρωπαϊκό πεδίο.»

    Απαντώντας σε σύνθημα των συγκεντρωμένων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «η ΝΔ δεν είναι χούντα, αλλά μια κυβέρνηση που αν και εξελέγη από τον ελληνικό λαό, αθέτησε τις υποσχέσεις της και έχασε την εμπιστοσύνη του».

    «Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ψήφος ανέξοδης και αδιέξοδης διαμαρτυρίας» είπε ο κ. Παπανδρέου καλώντας σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες και υπογραμμίζοντας ότι «ξεκινάμε τη μεγάλη πορεία στο λαό για τη νίκη στις ευρωεκλογές και τη νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 May 2009 - 14:30:16 UTC