Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο ντέρμπι "αιωνίων"

  • [01] Κρίσιμο ντέρμπι "αιωνίων"

    Έχοντας κάνει το 2-0 απέναντι στον Ολυμπιακό, με νίκη απόψε (22:30) στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας για 11η φορά τα τελευταία 12 χρόνια, έβδομη διαδοχική και 30η στην ιστορία του.

    Σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και του τίτλου της Ευρωλίγκας φέτος, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του βρίσκονται μπροστά σε μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, της κατάκτησης του δεύτερου "triple crown" στην ιστορία του συλλόγου (το πρώτο ήταν τη σεζόν 2006-07), την ώρα που ο «αιώνιος» κατέκτησε και τους τρεις τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη την αγωνιστική περίοδο 1996-97.

    Στον Ολυμπιακό η επιθυμία να μειώσουν σε 2-1 τη σειρά είναι δεδομένη, όχι όμως και η ψυχολογία, μετά την απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας (που ο Ολυμπιακός κέρδισε για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια), αλλά και τη βαριά ήττα με 91-64 στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο τελικό. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε ρεπό στους παίκτες του σήμερα, για να ανασυγκροτηθούν και όλοι μαζί να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ και να τιμήσουν τους φιλάθλους τους, οι οποίοι θα μεταβούν στο ΣΕΦ για να τους ενισχύσουν.

    Ένα όνομα, μία ιστορία, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη προσωπική πρόκληση, δηλαδή ν΄ αποχαιρετήσει τον Παναθηναϊκό και να βάλει τελεία στην καριέρα του, έχοντας σηκώσει 25 τρόπαια συνολικά σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 17 τίτλους συνολικά στην ιστορία του. Αυτό θα είναι το 11ο πρωτάθλημα Ελλάδας για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού από το 1998, αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 3-0 την Πέμπτη.

    Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχει οδηγήσει σε 18 τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη τον Παναθηναϊκό και διεκδικεί τον 19ο σε 22 τελικούς. Ποτέ, όμως, δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει με τους «πράσινους» έναν τίτλο μέσα στο ΣΕΦ. Εξάλλου, φέτος ήταν η πρώτη φορά που ως προπονητής του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό σε τελικούς, με τον «αιώνιο» να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

    Ο τραυματισμός του σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Βούιτσιτς, στον ώμο στο περιθώριο του δεύτερου τελικού δεν εμπνέει ανησυχία, μολονότι παρουσιάστηκε οίδημα και σήμερα ακολούθησε θεραπευτική αγωγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2009 - 14:30:16 UTC