Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ατζέντα της ημέρας
  • [02] Διεθνής Αμνηστία: "Στο περιθώριο τα ανθρώπινα δικαιώματα"

  • [01] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ειδική συνεδρίαση για την εκλογή Κοσμήτορα/Κοσμητόρισσας της Παιδαγωγικής Σχολής, στο Α.Π.Θ., στο ισόγειο του κτιρίου της Παιδαγωγικής Σχολής (Πύργος) (09:00:00, Θεσσαλονίκη/Α.Π.Θ.)

  • Ο ΥΠΕΣΔΔΑ Π. Παυλόπουλος, θα παραστεί στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για στελέχη Πολιτικής Προστασίας (09:00:00, Αθήνα/Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας)

  • Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, θα κηρύξει την έναρξη της ημερίδας με θέμα "Η εφαρμογή της Αυτεπάγγελτης Αναζήτησης Δικαιολογητικών στη Δημόσια Διοίκηση", στο ξενοδοχείο Capsis (09:30:00, Θεσσαλονίκη/Ξενοδοχείο Capsis). Σημείωση: Την ημερίδα διοργανώνει το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Π.ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών

  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, διοργανώνεται εκδήλωση στην Καμάρα, με θέμα: "Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο- Εμείς ζούμε...δεν καπνίζουμε" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/Καμάρα). Την εκδήλωση, που θα διαρκέσει έως τις έξι το απόγευμα, συνδιοργανώνουν η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγής Φοιτητών Ιατρικής- HELMSCIC, η Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Α.Π.Θ. και το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

  • Ημερίδα με θέμα: "Σύγχρονες προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη: Μετανάστευση, Πολυπολιτισμικότητα και Κοινωνική Συνοχή". Συμμετέχουν Α. Ζαβός (Πρόεδρος ΙΜΕΠΟ), ο κ. Θ. Σκυλακάκης (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ), η κ. Μ. Κοππά (Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), (11:00:00, Αθηνα/ΥΠΕΞ - Αμφιθέατρο Κρανιδιώτης)

  • Επίσκεψη Παπανδρέου στο εμπορικό κέντρο Νέας Ιωνίας (11:00:00, Ελ. Βενιζέλου και Ηρακλείου)

  • Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, θα παραστεί στη σύσκεψη με θέμα το πρόγραμμα: "Πόλις - Αμφιτρύων", στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας). Σημείωση: Τη σύσκεψη έχουν συγκαλέσει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 κα Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Τσιότρας

  • Επίσκεψη Παπανδρέου στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου (12:00:00, Λέκκα και Δήμητρος)

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν μεταναστευτικές κοινότητες μουσουλμάνων (18:00:00, Αθήνα/Ομόνοια)

  • Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στα Ιωάννινα (19:00:00, Γιάννενα). Κεντρική ομιλία το βράδυ

  • Τελετή έναρξης των εργασιών του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, στο ξενοδοχείο Καψής (19:30:00, Θεσσαλονίκη/Ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ)

  • Ανοιχτή συγκέντρωση διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία, στα Λουτρά Λαγκαδά, με ομιλητή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη (20:00:00, Θεσσαλονίκη/Λαγκαδάς )

  • Ομιλία Κώστα Καραμανλή (20:00:00, Μαρκόπουλο)

  • Προεκλογική δραστηριότητα Αλέκας Παπαρήγα:

    20:15:00, Πλατεία Αγίου Μελετίου

    12:15 θα επισκεφθεί την Lavipharm Α.Ε. (Αγία Μαρίνα, Παιανία) και θα μιλήσει στους εργαζόμενους

    - 19:30 θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καταστήματα στα Σεπόλια (οδούς Αυλώνος και Δυρραχίου).

    - 20:15 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Μελετίου

  • Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Καλλιέργεια της μουσικής τέχνης στην Ελλάδα της Ευρώπης", στο αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη/ΠΑΜΑΚ)

  • Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρικού Βελονισμού 2009, στο Grand Hotel Palace (Θεσσαλονίκη)

  • Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος, Γ. Παπακωνσταντίνου, θα επισκεφθεί τους νομούς Καβάλας και Δράμας. Στις 6.00 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος στην Καβάλα. Στις 8.00 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Δράμα

  • Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, θα επισκεφθεί το νομό Αιτωλοακαρνανίας και θα δώσει στην κυκλοφορία την παράκαμψη Αγρινίου, που είναι τμήμα της Ιόνιας Οδού

    Αθλητική ατζέντα

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (Πλέι οφ, τελική φάση, 2οι αγώνες), ΤΕΛΙΚΟΣ

    20:00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός

    ΘΕΣΕΙΣ 3-4

    19:00 Βουλιαγμένη-ΝΕ Πατρών

  • Βόλεϊ-Παγκόσμιο Ανδρών (προ-προκριματικοί, 3η ημέρα), Δανία-Ελλάδα

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό λιγκ Γυναικών (Α΄ όμιλος, 2η ημέρα) - 20:30:00, Αλμπαθέτε/Αλμπαθέτε (ESP), 20:30 Ισπανία-Ελλάδα ==ΠΣΑΤ==

    [02] Διεθνής Αμνηστία: "Στο περιθώριο τα ανθρώπινα δικαιώματα"

    Η οικονομική ύφεση προκάλεσε και "κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που μετέτρεψε τον κόσμο σε "μία πυριτιδαποθήκη ανισοτήτων, αδικίας και ανασφάλειας έτοιμη να εκραγεί", εκτιμά η Διεθνής Αμνηστία, στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Στην έκθεση αυτή, που αριθμεί πάνω από 400 σελίδες, η Διεθνής Αμνηστία καταγράφει τον ζοφερό απολογισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, που επιδεινώθηκαν από την οικονομική κρίση, και καλεί τους ηγέτες, κυρίως αυτούς της G20, να "επενδύσουν στα ανθρώπινα δικαιώματα με την ίδια αποφασιστικότητα που μάχονται υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης".

    "Καθόμαστε κυριολεκτικά πάνω σε μία πυριτιδαποθήκη ανισοτήτων, αδικίας και ανασφάλειας", γράφει στον πρόλογο η Ιρέν Χαν, γενική γραμματέας της οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο.

    "Δεν είναι απλά μία οικονομική κρίση, είναι μία κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων", εξήγησε σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Υπάρχουν κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που επιδεινώθηκαν από την οικονομική κρίση, τα οποία διογκώνονται και αποτελούν ένα βραδυφλεγές φυτίλι".

    "Τα τελευταία χρόνια, διαπιστώσαμε υποχωρήσεις σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέρ των ζητημάτων ασφαλείας και σήμερα, με την οικονομική κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα μπαίνουν ακόμη περισσότερο στο περιθώριο".

    Στην Αφρική, η έλλειψη τροφής είχε "δυσανάλογες συνέπειες στους ευπαθείς πληθυσμούς", επισημαίνεται στην έκθεση, και προκάλεσε αιματηρές συγκρούσεις σε όλη την ήπειρο, ιδιαίτερα στην Τυνησία, τη Ζιμπάμπουε, το Καμερούν, ή τη Μοζαμβίκη.

    Και στην Ευρώπη όμως η κατάσταση δεν είναι ιδανική. Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει κυρίως τη χρήση βομβών διασποράς και τις λεηλασίες που διαπράχθηκαν κατά τη σύγκρουση Ρωσίας-Γεωργίας. "Η σύγκρουση αυτή απέδειξε πόσο εύθραυστη είναι η αντίληψη ότι, μετά τον ψυχρό πόλεμο, η Ευρώπη έχει επιτύχει μία οριστική ασφάλεια", υπογραμμίζει η έκθεση.

    Η μη-κυβερνητική οργάνωση καταγγέλει εξάλλου ένα "κλίμα ρατσισμού και μη ανεκτικότητας", σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως εναντίον "μεταναστών, εβραίων, μουσουλμάνων και των Ρομ". Οι τελευταίοι, τονίζεται στην έκθεση, "παραμένουν σταθερά αποκλεισμένοι από τη δημόσια ζωή σε όλες τις χώρες".

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Αμνηστία χαιρετίζει την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να κλείσει τις φυλακές του Γκουαντάναμο και να διεκδικήσει μία θέση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Αλλά επισημαίνει ότι "είναι πολύ νωρίς για να κρίνει εάν η αμερικανική κυβέρνηση θα ασκήσει πράγματι πίεση σε χώρες όπως το Ισραήλ ή η Κίνα, σε ζητήματα σεβασμού των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων -όπως πράττει για παράδειγμα με το Ιράν και το Σουδάν".

    Η οργάνωση εκτιμά πάντως ότι οι απαντήσεις της κυβέρνησης Ομπάμα σε σχέση με την πολιτική του προκατόχου του Τζωρτζ Μπους για τον αγώνα κατά την τρομοκρατία, υπήρξαν "καθησυχαστικές".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 May 2009 - 4:30:16 UTC