Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Πληροφορίες για τις ευρωεκλογές
  • [03] Το πρώτο κρούσμα στην Κύπρο
  • [04] Διατηρούσε οπλοστάσιο στο σπίτι του
  • [05] Η Ελλάδα "σβήνει το τσιγάρο"
  • [06] "Να μιλήσουμε για Ευρώπη"
  • [07] "Ευρωπαϊκή ρύθμιση"

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις

    Από 2,6 έως 3,5 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, σύμφωνα με 7 νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο, μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές.

    Το μικρότερο προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στην έρευνα της Focus για λογαριασμό της εφημερίδας Real News, που δίνει διαφορά 2,6% και ακολουθεί η δημοσκόπηση της εταιρίας Rass για το Παρόν της Κυριακής, όπου η διαφορά διαμορφώνεται στο 2,7%.

    Στις άλλες πέντε δημοσκοπήσεις η διαφορά βρίσκεται πάνω από 3%. Συγκεκριμένα, προβάδισμα 3% δίνει στο ΠΑΣΟΚ η έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, ενώ η δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο δίνει προβάδισμα 3,2%.

    Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα η διαφορά βρίσκεται στο 3,4%, ενώ προβάδισμα 3,5% δίνουν στο ΠΑΣΟΚ οι έρευνες της Public Issue για την Καθημερινή και της Marc για το Έθνος της Κυριακής.

    Σε ότι αφορά τα άλλα κόμματα και στις επτά δημοσκοπήσεις το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστά από 5,5 έως 8,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι από 6,4% έως 9,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστά από 4,2% έως 6,8% και ο ΛΑΟΣ από 3,1% έως 5,1%.

    [02] Πληροφορίες για τις ευρωεκλογές

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία των ευρωεκλογών με τρεις τρόπους: μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1500, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και μέσω της διαδικτυακής πύλης "Ερμής" που λειτουργεί με πολλαπλά κριτήρια επιλογής.

    Φέτος, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα νέο πιλοτικό σύστημα εναλλακτικής συλλογής και αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων στη Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, σε 502 εκλογικά τμήματα. Το νέο αυτό σύστημα, το οποίο φέρει τα αρχικά SRT, θα λειτουργεί μέσω ενός τύπου κινητού τηλέφωνου με ειδικό πρόγραμμα από το οποίο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, με ειδικούς κωδικούς, θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα προς το υπουργείο Εσωτερικών, παράλληλα όμως με το παραδοσιακό πρόγραμμα που γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων.

    Για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους 9.866.913, συν 36.758 Ελληνες που θα ψηφίσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι κομματικοί συνδυασμοί είναι 27 με 513 υποψήφιους, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι 20.435 συν 97 του εξωτερικού.

    Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται φέτος ανά 15 λεπτά έναντι 30 λεπτών που συνέβαινε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

    Από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες στις 7 μ.μ., στο επόμενο τρίωρο θα έχει βγει το 15% των αποτελεσμάτων, ισχυρή βάση -όπως επισημαίνεται από τους υπεύθυνους της SingularLogic- για την ένδειξη του συνολικού αποτελέσματος.

    [03] Το πρώτο κρούσμα στην Κύπρο

    Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης ανακοινώθηκε στην Κύπρο. Η ασθενής είναι μία 39χρονη αλλοδαπή μόνιμη κάτοικος της Κύπρου που είχε επιστρέψει απο τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 28 Μαΐου και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Λεμεσού. Πολύ καλά στην υγεία τους είναι και τα τέσσερα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα.

    [04] Διατηρούσε οπλοστάσιο στο σπίτι του

    Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι 39χρονου, πρώην υπαξιωματικού πενταετούς θητείας του στρατού και εποχικού υπαλλήλου του Δήμου Βουλιαγμένης, ο οποίος συνελήφθη από το τμήμα Ασφάλειας Βουλιαγμένης, ύστερα από πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί μετά την ανεύρεση εκρηκτικών σε οικόπεδο στην περιοχή. Συγκεκριμένα είχαν βρεθεί τέσσερις πλάκες εκρηκτικής ύλης TNT συνδεδεμένες με ακαριαίο φιτίλι και μία πλάκα C3 ή C4 βάρους 590 γραμμαρίων.

    Ο 39χρονος ομολόγησε ότι ήταν κάτοχος των συγκεκριμένων εκρηκτικών ενώ στο σπίτι του όπου έγινε έρευνα παρουσία εισαγγελέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Ένα στρατιωτικό πιστόλι, δύο περίστροφα, τρία πολεμικά τυφέκια, ένα υποπολυβόλο, δέκα ανενεργές χειροβομβίδες και δύο ενεργές, δεκαοχτώ πολεμικές ξιφολόγχες, μεγάλος αριθμός τμημάτων πολεμικών όπλων, μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών τμημάτων πολεμικών όπλων, ένα πιστόλι κρότου, πέντε κυνηγετικά όπλα που κατείχε με νόμιμη άδεια, ένα σπαθί μήκους 65 εκατοστών, δεκατέσσερα μαχαίρια, δύο στρατιωτικά καπνογόνα, τρεις διόπτρες στρατιωτικού τύπου, 157 φωτοβολίδες, 27 μεταλλικές πόντες σφυρηλάτησης γραμμάτων και αριθμών, μια ζυγαριά ακριβείας, μία μεταλλικής αμπούλα αερίου μηχανισμού κατάδυσης, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγητικών και πολεμικών όπλων, μεγάλος αριθμός καλύκων πολεμικών όπλων, μεγάλος αριθμός βλημάτων διαφόρων διαμετρημάτων και καψυλλίων πυροδότησης, πλήθος στρατιωτικών υλικών όπως: γεμιστήρες, θήκες γεμιστήρων και στρατιωτικές ζώνες, δύο πλάκες εκρηκτικής ύλης C4, τέσσερις κεραμικοί αμφορείς άγνωστης παλαιότητας.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο 39χρονος έκανε μόνος αναγόμωση φυσιγγίων πολεμικών όπλων, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι κατείχε όλο αυτό τον οπλισμό γιατί είναι συλλέκτης και τον είχε αγοράσει σιγά-σιγά από κατάστημα εμπορίας στρατιωτικού υλικού στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να πει ποιο ακριβώς.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την υπόθεση και κλιμάκιο οπλουργών και πυροτεχνουργών του στρατού μετέβη στη Βουλιαγμένη προκειμένου να εξετάσει τα κατασχεθέντα.

    [05] Η Ελλάδα "σβήνει το τσιγάρο"

    Ένα μήνα πριν από την εφαρμογή του νέου νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, με συνεχή και υπεύθυνη ενημέρωση, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στοχεύει στην καλλιέργεια της αντικαπνιστικής συνείδησης όλων των Ελλήνων, και ιδιαίτερα ατόμων νεαρής ηλικίας.

    Είναι δικαίωμα όλων να ζούμε, να εργαζόμαστε, να ψυχαγωγούμαστε σε καθαρό περιβάλλον και να προστατεύουμε τα παιδιά μας από τον καπνό αλλά και από τη θανατηφόρα συνήθεια του καπνίσματος.

    Το κάπνισμα αποτελεί το μεγαλύτερο παράγοντα θνησιμότητας στη χώρα μας προκαλώντας 20.000 θανάτους ετησίως, ενώ το παθητικό κάπνισμα είναι υπεύθυνο για την απώλεια 700 συνανθρώπων μας κάθε χρόνο. Επιπλέον, το συντριπτικό οικονομικό κόστος που προκαλούν οι ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα υπολογίζονται σε 2 δις ευρώ ετησίως. Ο αντικαπνιστικός αγώνας είναι ένας αγώνας που αφορά στην προστασία της ζωής, στην προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στη βιωσιμότητα του κοινωνικού μας κράτους. Ένας αγώνας που συμβάλλει καθοριστικά και στην προστασία της υγείας των καπνιστών.

    Σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε, το 80% της ελληνικής κοινωνίας πιστεύει ότι η απαγόρευση του καπνίσματος από όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου είναι ένα μέτρο που σώζει ζωές.

    Την πρώτη πανελλήνια βραδιά χωρίς τσιγάρο σε κλειστό χώρο διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, και ώρα 20:30, στη μουσική σκηνή Gazarte.

    Εκπρόσωποι της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του επιχειρείν θα παραβρεθούν στην εκδήλωση για να γίνουν αρωγοί στη σημαντική αυτή προσπάθεια αλλαγής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στο κάπνισμα αλλά και να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια για ένα καθαρό περιβάλλον εργασίας, ψυχαγωγίας και ζωής χωρίς τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

    Όλοι οι καλεσμένοι θα συνυπογράψουν τη Δέσμευση Ζωής για την Εθνική Αντικαπνιστική Εκστρατεία, την οποία έχει ήδη υπογράψει πρώτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

    [06] "Να μιλήσουμε για Ευρώπη"

    Στη Λειβαδιά θα μεταβεί σήμερα ο κ.Γ.Καρατζαφέρης. Στις 19:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΡΥΑΣ και θα ακολουθήσει ομιλία του στα στελέχη και τους φίλους του Κόμματος στον ίδιο χώρο.

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επισκέφθηκε, χθες, την Καρδίτσα όπου και μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματος του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

    "Σε μία εβδομάδα ψηφίζουμε και ακόμη δεν έχουμε μιλήσει για Ευρώπη. Έχουμε μιλήσει για παπαγαλάκια, για βαρβάρους, για ναυαγοσώστες, για φοβικά σύνδρομα αλλά όχι για τις ευρωεκλογές" είπε χαρακτηριστικά στην αρχική του τοποθέτηση, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την ομιλία του.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως οι στόχοι που είχε βάλει το κόμμα του στην προηγούμενη πενταετία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επετεύχθησαν 100%: "Ο πρώτος στόχος μας ήταν να μην αφήσουμε την Τουρκία να κάνει περίπατο όσον αφορά την ένταξη της στην Ευρώπη, ο δεύτερος να εμποδίσουμε την οικειοποίηση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια και ο τρίτος ήταν να φέρουμε πιο κοντά την Ρωσία στην Ευρώπη".

    Όσον αφορά τον στόχο του ΛΑΟΣ στην νέα πενταετία σημείωσε: "Η Ευρώπη έχει προσδιορίσει τα σύνορα της τόσο στην Βαλτική όσο και στην περιοχή της Αφρικής όπου συναντιέται με τα σύνορα της Ισπανίας. Τα μόνα σύνορα που δεν έχει προσδιορίσει η Ευρώπη είναι τα νότια σύνορα της με την Τουρκία. Αυτό γίνεται γιατί δυστυχώς η Ευρώπη λειτουργεί ως προτεκτοράτο των Αμερικάνων. Αυτό που θέλουμε είναι να αναλάβει η Ευρώπη την ευθύνη του προσδιορισμού των συνόρων με την Τουρκία και να ασφαλίσει τα σύνορα της χώρας από τους λαθρομετανάστες".

    Στην συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης υπεραμύνθηκε της επιλογής της κ. Τζαβέλα ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "μιλάει στον ενικό σε όλους τους ηγέτες της Ευρώπης".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τους φόβους του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα εθνικά θέματα το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναβάθμιση της θέσης της Τουρκίας στην περιοχή από τις ΗΠΑ.

    Αμέσως μετά επιτέθηκε εναντίον του κ. Τρεμόπουλου: "Έχει γράψει ότι πρέπει να φύγουν οι Πόντιοι από την Θράκη γιατί τα χωριά αυτά ανήκουν στην Τουρκία, έχει πει δημόσια ότι το όνομα Μακεδονία ανήκει στα Σκόπια, έχει ζητήσει η Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου να μετονομαστεί σε Κεμάλ Ατατούρκ", είπε και τόνισε ότι οι θέσεις του κ. Τρεμόπουλου "είναι βούτυρο στο ψωμί των ΗΠΑ για τις επιδιώξεις τους στην περιοχή".

    Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο debate των πολιτικών αρχηγών. Για τον κ. Καραμανλή είπε πως "τον άκουσα να λέει πως δεν χρηματίστηκε κανείς από την ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή είναι και ένορκος, και εισαγγελέας και πρόεδρος δικαστηρίου". Για την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει την Βουλή τόνισε πως "ταυτίζεται με την απόδραση του κ. Χριστοφοράκου από την Ελλάδα".

    Για τον κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι δεν του άρεσε το σύνθημα "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" το οποίο και χαρακτήρισε ακραίο. Για την κ. Παπαρήγα είπε "με ενόχλησε πάρα πολύ αυτό που είπε ότι το ΚΚΕ είναι υπεράνω των νόμων. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια νοοτροπία σήμερα μεσούσης της Δημοκρατίας. Η αλήθεια είναι πάνω από τους νόμους".

    Ο κ. Καρατζαφέρης στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση "Γερμανός" ενώ όπως σημείωσε ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την φράση της κ. Παπαρήγα ότι "το ΚΚΕ δεν συναλλάσσεται με το κεφάλαιο": "Λέει ψέματα. Την ρωτώ αν υποδέχθηκε με μεγάλη αγκαλιά την κ. Αγγελοπούλου και τον σύζυγο της όταν επισκέφτηκαν την Τυποεκδοτική για να τυπώνεται εκεί ο Ελεύθερος Τύπος. Επίσης η ίδια επιχείρηση τυπώνει τα κουπόνια του "Πάμε Στοίχημα".

    Τέλος όσον αφορά την στάση του κ. Αλαβάνου στο debate ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως "περίμενα ένα συγνώμη για όσα συνέβησαν τον Δεκέμβριο στην Αθήνα".

    Κατόπιν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τις απώλειες των Κοινοτικών πόρων που δεν απορροφήθηκαν από την Κυβέρνηση: "Συμπερασματικά η συνολική απώλεια ως τώρα είναι: Από το Β' ΚΠΣ : 1,06 δισ., από το Γ' ΚΠΣ : 4,1 δισ., από το Δ' ΚΠΣ : 6,8 δισ. δηλαδή γενικό σύνολο απωλειών : 11,96 δισ. ευρώ".

    Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο 1 εκατομμύριο ευρώ που παρέδωσε το κόμμα του στο Ταμείο Φτώχειας: "Εμείς πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν χρήματα για πέταμα και επειδή αυτά που πιστεύουμε τα κάνουμε και πράξη αντί να ξοδέψουμε χρήματα για τηλεοπτικά σποτ με παπαγαλάκια και βαρβαρότητες, προτιμήσαμε να δώσουμε τα χρήματα αυτά στο Ταμείο Φτώχειας. Δώσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ στο Ταμείο Φτώχειας που όπως μου είπε ο Πρόεδρος κ. Αναλυτής που με πήρε τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει, εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα ευρώ. Δεν με ενδιαφέρει πως θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα λεφτά, αρκεί να πάνε σε μη προνομιούχους Έλληνες", συμπλήρωσε.

    [07] "Ευρωπαϊκή ρύθμιση"

    Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δηλώνουν σε κοινό τους κείμενο ότι επιθυμούν τη λήψη αποφάσεων ήδη από το ευρωπαϊκό συμβούλιο του Ιουνίου για "μια πραγματική ευρωπαϊκή ρύθμιση" στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα και μια "τροποποίηση των λογιστικών κανόνων".

    Σε κοινό τους κείμενο που δημοσιεύται σήμερα, στη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche και στη γερμανική Welt am Sonntag, οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες καλούν "την ΕΕ να λάβει ήδη από τον Ιούνιο τις πρώτες αποφάσεις για να διασφαλίσει μια πραγματική ευρωπαϊκή ρύθμιση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η οποία θα στηρίζεται στον συντονισμό και τη συνεργασία των ρυθμιστών".

    "Δεν θα αποδεχθούμε ότι κατά την οικονομική αυτή κρίση, οι απαιτήσεις σε κεφάλαια και οι λογιστικοί κανόνες θα περιορίζουν με αδικαιολόγητο τρόπο την ικανότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών να δανείζουν χρήματα", σημειώνουν οι Μέρκελ και Σαρκοζί στο κείμενό τους, στο οποίο δημοσιεύουν ενόψει των Ευρωεκλογών.

    "Ζητούμε επομένως την τροποποίηση των λογιστικών κανόνων, οι οποίοι είναι τόσο σημαντικοί για την ανάκαμψη της οικονομίας μας", προσθέτουν και καταλήγουν: "Σε όλα αυτά τα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα, είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε ώστε η ΕΕ να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις, κυρίως κατά το προσεχές ευρωπαϊκό συμβούλιο, τον Ιούνιο".

    Επίσης, καλούν "όλους τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές" της ερχόμενης εβδομάδας για "μια ισχυρή Ευρώπη που μας προστατεύει".

    Οι δύο ηγέτες δηλώνουν ότι επιθυμούν "μια ισχυρή Ευρώπη που μας προστατεύει" και ότι "ισχυρή Ευρώπη δεν σημαίνει απαραιτήτως περισσότερες αρμοδιότητες για την ΕΕ, περισσότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία ή περισσότερα οικονομικά μέσα", αλλά "μια ΕΕ που θα αφουγκράζεται τους πολίτες, που θα είναι πρωτοπόρος και δυναμική", μια ΕΕ "στον κόσμο σταθερή και ενωμένη, η οποία θα σέβεται παράλληλα τη διαφορετικότητα των κρατών μελών της".

    "Η Ευρώπη πρέπει να διαδραματίσει έναν πρώτο ρόλο στον κόσμο. Γι'αυτό, θα πρέπει να έχει επαρκείς θεσμούς. Γι'αυτό χρειαζόμαστε τη Συνθήκη της Λισαβόνας", κρίνουν επίσης.

    Οι Σαρκοζί και Μέρκελ επαναλαμβάνουν στο κείμενό τους την αντίθεσή τους σε μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν ονομαστικά τη χώρα αυτή, λέγοντας ότι "για να μπορεί να δράσει, η ΕΕ χρειάζεται σύνορα. Μια απεριόριστη διεύρυνση δεν είναι δυνατή".

    Υπογραμμίζοντας ότι επιθυμούν να κινητοποιήσουν "την ΕΕ προς την πραγμάτωση των στόχων της" μαζί με τους εταίρους τους σε αυτή, οι δύο ηγέτες ζητούν "την κινητοποίηση όλων, αρχίζοντας από τους ίδιους τους πολίτες".

    "Καλούμε όλους τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει καλύτερο μέσο υποστήριξης του στόχου μιας Ένωσης πιο ισχυρής σε έναν κόσμο πιο ασφαλή. Είμαστε πεπεισμένοι: αν η Ευρώπη το θέλει, η Ευρώπη το μπορεί", καταλήγουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 May 2009 - 6:30:25 UTC