Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγικός επίλογος

  • [01] Τραγικός επίλογος

    Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό "χωρίς καμιά αμφιβολία" προέρχονται από το αεροσκάφος της Air France που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά την πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι με 228 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας. Χθες το απόγευμα πολεμικά αεροσκάφη εντόπισαν "σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων συντρίμμια ενός αεροσκάφους", τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας Νέλσον Ζομπίμ. "Είναι από το αεροσκάφος της Air France, δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόσθεσε.

    Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης Πολιτικής Αεροπορίας, ο Ζορζε Αμαράλ τόνισε πως "θραύσματα και συντρίμμια, ανάμεσα στα οποία και ένα κάθισμα, εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό, 650 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού Φερνάντο ντε Νορόνια.

    Πολλά συντρίμμια του αεροπλάνου Airbus της Air France, μεταξύ των οποίων ένα "προφανώς μεταλλικό" τμήμα διαμέτρου 7 μέτρων, εντοπίστηκαν από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας, ανακοίνωσε σήμερα επίσημος εκπρόσωπος.

    Αεροσκάφος-ραντάρ Embraer R-99 εντόπισε στις 03:40 τοπική ώρα (09:40 ώρα Ελλάδος) τέσσερις νέες ζώνες, όπου βρίσκονται συντρίμμια του αεροσκάφους, 90 χιλιόμετρα νότια της αρχικά οριοθετημένης περιοχής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας, σμήναρχος Ζόρζε Αμάραλ.

    Εντοπίστηκαν "πολλά αντικείμενα που ήταν διασκορπισμένα σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων, μεταξύ των οποίων ένα προφανώς μεταλλικό αντικείμενο διαμέτρου 7 μέτρων, όπως και μία κηλίδα κηροζίνης 20 χιλιομέτρων", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

    Εντοπίστηκαν "συνολικά 10 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ορισμένα μεταλλικά", κατέληξε.

    Το γραφείο ερευνών και αναλύσεων (ΒΕΑ), το οποίο έχει αναλάβει την επίσημη έρευνα για το δυστύχημα, εξέφρασε σήμερα αμφιβολίες για τις πιθανότητες να βρεθούν τα δυο μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης, σε συνέντεξη Τύπου στο αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ του Παρισιού, και ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να δώσει στη δημοσιότητα ένα πρώτο πόρισμα για τις συνθήκες συντριβής του αεροσκάφους, στα τέλη Ιουνίου.

    "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να μη βρεθούν τα μαύρα κουτιά", δήλωσε ο διευθυντής του ΒΕΑ Πολ Λουί Αρσλανιάν και υπενθύμισε ότι τα μαύρα κουτιά βρίσκονται χωρίς αμφιβολία σε περιοχή του Ατλαντικού με μεγάλο βάθος και με υποθαλάσσια όρη.

    Ο Αρσλανιάν τόνισε ακόμα ότι "δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να οδηγεί στη σκέψη ότι το αεροσκάφος είχε πρόβλημα πριν από την απογείωσή του από το Ρίο".

    Εδώ και 24 ώρες πολλά βραζιλιάνικα αεροσκάφη μαζί με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή, στο μέσο του Ατλαντικού για να εντοπίσουν το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση AF 447 από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι.

    Η ζώνη στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος προσδιορίστηκε 1.000 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας και 2.000 χιλιόμετρα από την ακτές της Σενεγάλης.

    Τρία εμπορικά πλοία άλλαξαν πορεία για να συμμετάσχουν στις έρευνες. Σήμερα το πρωί στην περιοχή έσπευσαν ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Βραζιλίας που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, μια φρεγάτα και μια κορβέτα.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, το πρώτο σκάφος θα αρχίσει να περισυλλέγει τα συντρίμμια.

    Η Γαλλία από την πλευρά της θα στείλει στην περιοχή το ερευνητικό σκάφος "Pourquoi pas", το οποίο είναι εξοπλισμένο με δύο υποβρύχια ρομπότ κατάλληλα για υποθαλάσσια εξερεύνηση, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα "μαύρα κουτιά" τα οποία προφανώς βρίσκονται σε βάθος πολλών χιλιομέτρων.

    Η Βραζιλία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και στο Παρίσι θα τελεστεί λειτουργία στην Νοτρ-Νταμ για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

    Τα συντρίμμια που θα βρεθούν θα επιτρέψουν στους γάλλους ειδικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα να ρίξουν φως στο μυστήριο της ξαφνικής εξαφάνισης γαλλικού αεροσκάφους.

    Ανθρωποι 32 εθνικοτήτων επέβαιναν στο αεροσκάφος της Air France που εκτελούσε την πτήση Ρίο ντε Τζανέιρο-Παρίσι και εξαφανίσθηκε επάνω από τον Ατλαντικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείο Μεταφορών και της αεροπορικής εταιρείας Air France.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα 12 μέλη του πληρώματος ήταν βραζιλιάνικης εθνικότητας, αντίθετα με τις πρώτες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες όλοι ήσαν Γάλλοι.

    Ο γενικός διευθυντής της Air France Πιερ-Ανρί Γκουρζόν εξήγησε ότι χρειάσθηκε να γίνουν πολλές καταμετρήσεις εξαιτίας της ύπαρξης πολλών περιπτώσεων επιβατών που είχαν διπλή εθνικότητα και η οποία έπρεπε να επιβεβαιωθεί.

    Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι 228 επιβαίνοντες του Airbus A 330 κατά εθνικότητα έχουν ως εξής: 72 Γάλλοι, 59 Βραζιλιάνοι, 26 Γερμανοί, 9 Κινέζοι, 9 Ιταλοί, 6 Ελβετοί, 5 Λιβανέζοι, 5 Βρετανοί, 4 Ούγγροι, 3 Ιρλανδοί, 3 Νορβηγοί, 3 Σλοβάκοι, 2 Ισπανοί, 2 Μαροκινοί, 2 Πολωνοί, 2 Αμερικανοί, 1 Νοτιοαφρικανός, 1 Αργεντινός, 1 Αυστριακός, 1 Βέλγος, 1 πολίτης της Γκάμπιας, 1 Ισλανδός, 1 Φιλιππινέζος, 1 Ρουμάνος, 1 Ρώσος, 1 Τούρκος, 1 Καναδός, 1 Εσθονός, 1 Ολλανδός, 1 Σουηδός, 1 Δανός, 1 Κροάτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 June 2009 - 16:30:16 UTC