Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Siemens-Κλείνουν τα σύνορα για 21 άτομα

  • [01] Siemens-Κλείνουν τα σύνορα για 21 άτομα

    Διατάξεις για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε βάρος 21 προσώπων εξέδωσε ο εισαγγελέας Λεωνίδας Νικολόπουλος για την υπόθεση της Siemens.

    Οι διατάξεις αφορούν το σκέλος της υπόθεσης που σχετίζεται με τη σύμβαση 8.002 μεταξύ της Siemens και του ΟΤΕ για τα ψηφιακά κέντρα του Οργανισμού.

    Νέα προθεσμία στον Δ.Δενδρινό

    Ενώπιον του τέταρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, παρουσιαστηκε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Siemens Hellas Διονύσης Δενδρινός, οποίος ζήτησε εκ νέου και πήρε προσθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή.

    Ο κ. Δενδρινός, που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, μετά από ένταλμα σύλληψης, κατηγορείται για απάτη κατά συναυτουργία, που αφορά τη σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με την εταιρία Saic για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Το ένταλμα σε βάρος του κ. Δενδρινού εκδόθηκε καθώς στο ανακριτικό γραφείο έφθασαν πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε μεταβιβάσεις των μεριδίων ακίνητης περιουσίας του στην Ελλάδα στους δυο γιούς του, γεγονός που θεωρήθηκε προπαρασκευαστική ενέργεια για τη φυγή του στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος με αγνώστους μέχρι στιγμής συναυτουργούς από την Siemens και την Saic, από το 2002 έως και τις 15.9.2003, παρέστησαν στα αρμόδια όργανα του ελληνικού δημοσίου λέγοντας ότι "τόσο η υποψήφια προμηθεύτρια εταιρία Saic όσο και η υπό κατασκευάστρια εταιρία Siemens, είχαν τη δυνατότητα από πλευράς τεχνικής υποδομής και τεχνογνωσίας να παραδώσουν τα συστήματα C4I ολυμπιακής ασφάλειας έτοιμα για πλήρη επιχειρησιακή χρήση εντός προθεσμίας δώδεκα μηνών".

    Και ως προς τον κατηγορούμενο στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ωστόσο "τα παραπάνω γεγονότα που παρέστησες (σ.σ. ο κ. Δενδρινός) προς τα αρμόδια όργανα του ελληνικού δημοσίου ήταν καθ' ολοκληρίαν ψευδή, αφού στην πραγματικότητα οι παραπάνω εταιρίες δεν είχαν τη δυνατότητα από πλευράς τεχνικής υποδομής, αλλά και την κατάλληλη τεχνογνωσία, προσωπικό, μεθοδολογία, τρόπο οργάνωσης, διοίκησης και ελέγχου κατάρτισης όλων των απαραίτητων μελετών, συμπεριλαμβανομένων και των μελετών εφαρμογής, που απαιτούνταν για την εκτέλεση του αντικειμένου της σύμβασης".

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε προς το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στο ποσό 254.999.000 ευρώ το οποίο ισοδυναμεί με το συμβατικό τίμημα που εκταμιεύθηκε υπερ δυο των παραπάνω εταιριών.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Δενδρινού, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Μαρία Κεβγά, κατέθεσαν στον ανακριτή αίτημα ανάκλησης του εντάλματος σύλληψης θεωρώντας το μη νόμιμο.

    Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους, ο εντολέας τους ούτε λογαριασμούς στο εξωτερικό διαθέτει, ούτε off-shore εταιρίες και επιπλέον όποτε κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη εμφανίστηκε κανονικά.

    Σε δήλωσή της η κ. Κεβγά είπε, μεταξύ άλλων, ότι "η δικαιοσύνη φαίνεται να λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού ή επικοινωνιακού άγχους", ενώ ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι "υπάρχει κίνδυνος υπό το κράτος του συνδρόμου Καραβέλα οι δικαστές, από εγγυητές να γίνουν απειλή για την προσωπική ελευθερία των πολιτών".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 June 2009 - 14:30:19 UTC