Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιμένει ο Αλ. Αλαβάνος

  • [01] Επιμένει ο Αλ. Αλαβάνος

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

    Κατά τη συζήτηση ο κ. Αλαβάνος παρουσίασε τις εκτιμήσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα και τους λόγους που τον οδήγησαν στην πρόθεσή του να παραιτηθεί.

    Η Πολιτική Γραμματεία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εκτίμησε τη συνεισφορά και τη συμβολή του Αλ. Αλαβάνου στην ανάπτυξη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα από τη θέση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει από τον Αλ. Αλαβάνο να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να παραιτηθεί και να συνεχίσει το έργο του από την θέση ευθύνης του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παρουσία του είναι απαραίτητη ιδιαίτερα σε μια περίοδο που απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

    Η Π.Γ. σημειώνει ότι στόχος για το επόμενο διάστημα είναι η ενιαία πορεία και εικόνα του κόμματος με τη συμβολή όλων των δυνάμεών του καθώς και η ενδυνάμωση, εμβάθυνση και ουσιαστική αναβάθμιση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, εγχείρημα που αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον ΣΥΝ.

    Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ

    Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ , η Ανανεωτική Πτέρυγα του κόμματος σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η προσωπική επιλογή του Αλέκου Αλαβάνου να παραιτηθεί δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστή».

    Η Ανανεωτική Πτέρυγα σημειώνει ότι «η άρνηση να κατανοηθεί το μήνυμα των εκλογών οδηγεί στη σημερινή κρίση του ΣΥΝ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας τους» και προσθέτει ότι «επιμένει στην ανάγκη μεγάλης στροφής στη φυσιογνωμία και την πολιτική του κόμματος».

    Αλ. Τσίπρας: Δυσάρεστη εξέλιξη

    Δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, την πρόθεση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου να παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα, η οποία δεν έγινε δεκτή χθες, από τη Γραμματεία του κόμματος.

    Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε ότι αυτό που προέχει είναι η λειτουργία των θεσμικών οργάνων και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά όχι καταστροφικό και δεν δικαιολογείται η καταστροφική διαχείριση αυτού του αποτελέσματος.

    Είναι ανάγκη, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, να επικρατήσουν η αλληλεγγύη, η ψυχραιμία και η ενότητα, καθώς στο πολιτικό μας σχέδιο δεν περισσεύει κανείς.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε, ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί και όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν το καράβι βρίσκεται σε φουρτούνα, το χειρότερο που έχει να κάνει ο καπετάνιος είναι να αφήσει τη γέφυρα. Απαιτείται ψυχραιμία και αίσθηση ευθύνης και όλοι μπορούν να έχουν ρόλους στη συλλογική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον οποίον προσβλέπει η ελληνική κοινωνία.

    Χθες, ο κ. Αλαβάνος αιφνιδίασε το σύνολο των στελεχών του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να παραιτηθεί, τόσο από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο και από βουλευτής. Κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στον πρόεδρο της ΚΟ να μην επιμείνει στην απόφασή του και η συζήτηση για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές, να συνεχιστεί. Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Αλαβάνου, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

    Συνάντηση για το θέμα της μετανάστευσης

    Aντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εκπροσώπους συλλόγων μεταναστών.

    Το πρόβλημα έχει δυο όψεις, η πρώτη δείχνει ένα πρόβλημα ανθρωπιστικής κρίσης και η δεύτερη ένα οξυμένο κοινωνικό φαινόμενο, με υποβάθμιση ολόκληρων συνοικιών, δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση και παρουσίασε πέντε άξονες για μια διαφορετική μεταναστευτική πολιτική.

    Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να δημιουργήσει μια διαρκή κοινωνική συμμαχία, ώστε να μην ακούγονται μόνο οι ακραίες φωνές μισαλλοδοξίας, αλλά να ακουστεί και η φωνή της λογικής.

    Οι άξονες των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

    1.- Αλλαγή του καθεστώτος νομιμοποίησης των μεταναστών, με στόχο την κοινωνική ένταξή τους.

    2.- Χορήγηση ασύλου στους πολιτικούς πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και, επίσης, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    3.- Αμεση δημιουργία κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών και όχι στρατοπέδων κράτησης.

    4.- Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις "σκούπα", που δεν προσφέρουν λύσεις και η αστυνομία να μην ασχολείται με το άσυλο, αλλά με την πάταξη της εγκληματικότητας.

    5.- Να ληφθούν άμεσα μέτρα "απογκετοποίησης" των αστικών κέντρων με υγειονομικές παρεμβάσεις, συγκρότηση κοινωνικών υπηρεσιών, με στόχο την κοινωνική ένταξη των μεταναστών, με άμεσες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των συνθηκών των λαϊκών γειτονιών και άμεση στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές που έχουν "γκετοποιηθεί".

    Η Ελλάδα, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική στο πρόβλημα αυτό και να στηρίξει οικονομικά και αναπτυξιακά τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, ώστε να αντιμετωπίσει τις αιτίες του προβλήματος. Και παράλληλα, να στηρίξει κοινωνικές υποδομές στις χώρες υποδοχής των μεταναστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 June 2009 - 18:30:15 UTC