Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομολόγησε τη δολοφονία ειδικού φρουρού

  • [01] Ομολόγησε τη δολοφονία ειδικού φρουρού

    Στον ανακριτή παραπέμφθηκε ο 31χρονος αναρχικός ο οποίος εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη που είχε γίνει παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2005 έξω από το σπίτι του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου στην Κηφισιά.

    Ο 31χρονος, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος και κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του Χρήστου Πολυζωγόπουλου και εμπρησμό σε τράπεζα της Ξάνθης αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί από τις φυλακές με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Κομοτηνής. Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του ο αναρχικός ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια, κυρίως για τις απεργίες πείνας μακράς διάρκειας που έκανε στη φυλακή πήγε στη ΓΑΔΑ και δήλωσε στον φρουρό ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του Αμανατίδη.

    Αμέσως ενημερώθηκαν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που τον παρέλαβαν ενώ ειδοποιήθηκαν και ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καθώς και ο ανακριτής που χειρίζεται τη δολοφονία του Αμανατίδη προκειμένου να παραβρίσκονται στην κατάθεση που θα έδινε ο αυθορμήτως εμφανισθείς 31χρονος.

    Στην ομολογία του ο 31χρονος ισχυρίζεται ότι μαζί με ένα ακόμα άτομο πήγαν να πάρουν το όπλο του Αμανατίδη ο οποίος όμως αντέδρασε και επειδή φοβήθηκαν ότι θα τους πυροβολούσε τον πυροβόλησαν αυτοί με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Σε ερώτηση ποιός είναι ο δεύτερος απάντησε ότι δεν θα αποκαλύψει το όνομα και ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της πράξης.

    Επίσης ομολογεί ότι διέπραξε την ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στην οδό Ιπποκράτους στις 20 Μαρτίου του 2009 ενώ ήταν έξω από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους. Σε ερωτήσεις των αστυνομικών και του εισαγγελέα σχετικά με τη δολοφονία του Αμανατίδη δεν έδωσε ακριβείς περιγραφές του χώρου και της ενέργειας, γεγονός που κάνει τους αστυνομικους επιφυλακτικούς για όσα ισχυρίζεται, ωστόσο κρατείται προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 June 2009 - 20:30:15 UTC