Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Συγγνώμη για το ΣΥΡΙΖΑ''

  • [01] ''Συγγνώμη για το ΣΥΡΙΖΑ''

    «Συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς για την εικόνα, που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ», ζήτησε σήμερα από τα Χανιά, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα».

    Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε: «Προσωπικά, ύστερα από δύο εβδομάδες αδικαιολόγητα καταστροφικής διαχείρισης ενός αποτελέσματος, το όποιο δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μας, αλλά δεν ήταν καταστροφικό, αισθάνομαι την ανάγκη, εκ μέρους του ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς, από τα μέλη και τους φίλους της παράταξης γι αυτή την συμπεριφορά, που τους γέμισε πίκρα και στενοχώρια. Θέλω, όμως, να τονίσω, γιατι βρίσκομαι, το τελευταίο διάστημα, δίπλα στους ανθρώπους του κόμματος, στη βάση του κόμματος, ότι στη βάση δεν επικρατεί το ίδιο κλίμα, που επικρατεί στην ηγεσία. Στη βάση του κόμματος επικρατεί κλίμα ψυχραιμίας, σύνεσης και λογικής».

    Και ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε:

    «Το δεύτερο, που θέλω να πω, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε πρόκειται να μετεξελιχθεί, σε ενιαίο κόμμα και είναι θετικό ότι χθες υπήρξαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από πολλές πλευρές. Αρκετά ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο μας εκπέμποντας μηνύματα συγκεχυμένα, ως προς τις στρατηγικές μας επιλογές. Από την άλλη, όμως, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν είναι, ούτε πρόκειται να αφήσουμε να μετεξελιχθεί, σε ένα κλειστό κλαμπ, όπου δικαίωμα πρόσβασης θα έχουν μονάχα οι ηγεσίες των συνιστωσών, που τον απαρτίζουν.

    Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστερας, είναι ένα πλατύ, ελπιδοφόρο, ενωτικό εγχείρημα, που μπορεί να αποτελέσει το πρόπλασμα για τη μεγάλη συμπαράταξη της Αριστεράς και της Οικολογίας στο τόπο μας, μπορεί να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο λαϊκό κίνημα, πάνω στο όποιο να μπορεί η κοινωνία να εναποθέσει τις ελπίδες της, προκειμένου ο τόπος να βγει από τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει, οι κυβερνητικές επιλογές ενός δικομματικού συστήματος εξουσίας. Αυτή είναι η ελπίδα μας, γι αυτό αγωνιζόμαστε και γι αυτό όλοι μαζί, θα αγωνιστούμε από εδώ και στο εξής».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέβαλε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στα Χανιά, καθώς, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναερίας κυκλοφορίας, καθυστέρησε πολύ να φτάσει στην Κρήτη.

    Το βράδυ θα βρεθεί στη νομαρχιακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ηράκλειο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 June 2009 - 16:30:18 UTC