Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία ενόψει της συνόδου του ΟΑΣΕ
  • [02] Στο Μονάχο δυο δικαστικοί

  • [01] Συνεργασία ενόψει της συνόδου του ΟΑΣΕ

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, η οποία τον ενημέρωσε για τη σημερινή συνάντηση της «ομάδας των Οκτώ» στην Τεργέστη, αλλά κυρίως για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ, στην Κέρκυρα.

    Η Σύνοδος είπε η κ. Μπακογιάννη, έχει στόχο να δημιουργήσει μια διαφορετική ατμόσφαιρα και σχέση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

    Ο ΟΑΣΕ και το Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας θα ασχοληθούν με αυτή την προοπτική είπε η κ. Μπακογιάννη, η οποία σημείωσε ότι θα γίνει και συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για το θέμα του Ιράν.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα οικονομικά μέτρα, η κα Μπακογιάννη είπε ότι καμιά κυβέρνηση δεν θέλει να παίρνει μέτρα και δεν θέλει να επιβαρύνει το φορολογούμενο.

    Όταν βλέπετε μια κυβέρνηση, η οποία υποχρεώνεται να πάρει τέτοιες αποφάσεις πρέπει να ανταποκριθεί δυστυχώς, στην απόλυτη ανάγκη να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

    Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει ξεκινήσει ο υπουργός, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του Οργανισμού Σιδιροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ).

    «Αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση, που έχουμε ήδη ξεκινήσει, είμαστε αποφασισμένοι να την φέρουμε εις πέρας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο ελληνικό σιδηρόδρομο, ένα κοινωνικό, οικολογικό σιδηρόδρομο», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε πως μέσα από το πρόγραμμα εξυγίανσης, που παρουσίασε, «αναδεικνύονται οι νέες δυνατότητες και λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε η κακή ή ελλιπής διαχείριση των προηγούμενων δεκαετιών να μην έχει επιπτώσεις ούτε στο μέσο ούτε στους εργαζόμενους, ούτε στην κοινωνία ούτε στην ελληνική οικονομία».

    «Έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε αποφασισμένοι ότι όπως και με την Ολυμπιακή, έτσι και με τον ΟΣΕ, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα ήταν δυνατόν να είχε αποφευχθεί η φορολογία που ανακοινώθηκε χθες, ο υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση παίρνει μέτρα στην καρδιά της σφοδρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης, με ευαισθησία για τα λαϊκά στρώματα και με έναν ορθολογισμό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε καλύτερους δρόμους, καθιστώντας τον κίνδυνο, ευκαιρία».

    [02] Στο Μονάχο δυο δικαστικοί

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Δένδιας, ενέκρινε το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίου Σανιδά, να μεταβούν με δαπάνη του υπουργείου Δικαιοσύνης στο Μόναχο o προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ευάγγελος Παντιώρας, και ο ανακριτής της υπόθεσης της Siemens, Νικόλαος Ζαγοριανός.

    Oι δύο δικαστικοί λειτουργοί θα μεταβούν στο Μόναχο -όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργού- «προκειμένου να επισπευσθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία παράδοσης στην Ελλάδα του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος συνελήφθη στη Βαυαρία, σε εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εξέδωσαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές».

    Ο κ. Χριστοφοράκος, βαρύνεται με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και αφορούν τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και Siemens του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

    Προθεσμία έλαβε ο Θ.Τσουκάτος

    Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον δβ ειδικό ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Ζήμενς, ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος, που εκλήθη σε απολογία για τα αδικήματα της συνέργιας σε δωροδοκία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Τσουκάτου αφορούν ποσό ενός εκατομμυρίου μάρκων που φέρεται να έλαβε το 1999 μέσω εταιριών, από τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της Ζήμενς.

    Ο κ. Τσουκάτος υποστηρίζει ότι το ποσό το είχε παραδώσει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Διονύση Γκούσκο, ο εντολέας του θα ζητήσει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον του ανακριτή με τους τότε ταμίες του κόμματος.

    Ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα δώσει μάχη για να αποδειχθεί η αλήθεια.

    Ο ανακριτής ενδέχεται να καλέσει σε κατάθεση την Τετάρτη, που έχει κληθεί και ο κ. Τσουκάτος, τους δυο υπεύθυνους ταμίες του ΠΑΣΟΚ το 1999.

    Ενώπιον του ανακριτή είχαν κληθεί σήμερα και άλλα δέκα «παρένθετα» πρόσωπα στην υπόθεση Siemens, και οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες για να απολογηθούν από τις 2 έως και τις 8 Ιουλίου.

    Οι δέκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνέργειας σε δωροδοκία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Στο μεταξύ, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λεωνίδας Νικολόπουλος, εισηγείται την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της μεγάλης κόρης του φυγόδικου κατηγορούμενου, πρώην στελέχους της Ζήμενς Χρήστου Καραβέλα.

    Ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση της κατηγορουμένης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα και υποχρέωση διαμονής στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 June 2009 - 12:30:19 UTC