Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης
  • [02] "Έλλειμμα εμπιστοσύνης"
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 7/7/2009
  • [04] Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας
  • [05] "Αντίο" στον Βασιλιά της Ποπ

  • [01] Συναντήσεις με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

    Σήμερα στις 11.30, ο Κ. Καραμανλής έχει συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

    Συναντήσεις με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε χθες ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Καραμανλής αρχικά, συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο και τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και ακολούθως, με το νέο πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ, ενώ οι τελευταίες συναντήσεις του ήταν με τον πρόεδρο και τους νέους αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας, που ήταν παρών στις συναντήσεις, υπογράμμισε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, στο οποίο θα τεθούν τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

    Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, Π. Πικραμμένος, είπε πως ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχουν μια γόνιμη συνεργασία, σημειώνοντας ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω, από όσα είπε την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

    Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Κούρτης, παρουσίασε στον πρωθυπουργό τους δυο νέους αντιπροέδρους, τους κυρίους Δημακόπουλο και Λασκαράτο και σημείωσε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    [02] "Έλλειμμα εμπιστοσύνης"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του Κύκλου Πράσινης Ανάπτυξης του Κινήματος «αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της συγκυρίας για τη χώρα, στο τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον πολίτη και την Πολιτεία, ενώ μίλησε και για έλλειμμα δημοκρατίας και απαξίωσης θεσμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «σε μια περίοδο, που βαθαίνει η οικονομική κρίση, δεν υπάρχει σχέδιο ανάταξης της οικονομίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ αντίθετα υπάρχουν σπασμωδικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στους άμεσους στόχους του Κινήματος είναι η επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, μέσω της διαφάνειας και της κατοχύρωσης της αυτονομίας της πολιτικής, και η αντιμετώπιση της κρίσης, μέσω ενός σχεδίου, που περιλαμβάνει την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, την αύξηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω του τραπεζικού συστήματος, τη δημοσιονομική προσαρμογή σε μεσοπρόθεσμη βάση και σε συνδυασμό με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην «πράσινη ανάπτυξη».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέρριψε το χαρακτηρισμό «νέο φετίχ του ΠΑΣΟΚ» όταν πρόκειται για την «πράσινη ανάπτυξη», ενώ απαντώντας σε ερώτηση πώς θα καλυφθεί το 97% της ανάπτυξης, όταν στις χώρες που προωθούν την «πράσινη ανάπτυξη» καλύπτεται μόλις το 3%, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως «η κατεύθυνση είναι παγκόσμια και τα ποσοστά αυτά είναι παραπλανητικά γιατί "πράσινη ανάπτυξη" σημαίνει επενδύσεις από τις μεταφορές, τη γεωργία, την οικοδομή, την έρευνα, το περιβάλλον και την ενέργεια και σωρευτικά μπορεί να φέρει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στη ΔΕΘ θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Κίνημα έχει εκδώσει ένα τόμο 100 σελίδων για το συγκεκριμένο θέμα.

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 7/7/2009

  • Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις αποθήκες του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων - 11:00:00, Αθήνα.

  • Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, με θέμα την παρουσίαση των βασικών διατάξεων του Νομοσχεδίου «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης». - 11:30:00, Αθήνα/ΥΠ.ΑΝ.

  • Η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο.

  • Συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη, όπου θα παρουσιάσει την προκήρυξη για την υποβολή προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας για το έτος 2009. - 12:00:00, Αθήνα/Αίθ.: Γ. Σεφέρη, Βασ. Σοφίας 1.

  • Συνέντευξη Τύπου του Ομίλου Χραγκιώνη και του εκτελεστικού προέδρου του Θ.Χαραγκιώνη με θέμα: "Εμπορική Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης" - 12:00:00, Αθήνα/Hotel St. George Lycabettus.

  • Ο Κ.Παπούλιας, θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σ. Καπράλο. - 13:00:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο.

  • Συνέντευξη Τύπου του Γ.Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νησων κ. Σωτήρη Βόσδου, στην ΕΣΗΕΜ-Θ με θέμα την προβολή του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων. - 13:30:00, Θεσσαλονίκη/ΕΣΗΕΜ-Θ.

  • Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο - 14:30:00, Αθήνα.

  • Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο - 18:30:00, Θεσσαλονίκη/Καμάρα.

  • Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο - 18:30:00, Αθήνα/Ομόνοια.

  • Συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, Βρυξέλλες (BEL), Βρυξέλλες

    Αθλητική Ατζέντα

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (Β' κατηγορία-Α' όμιλος-2η ημέρα): Ελλάδα-Αυστρία - 15:15:00

  • Ποδόσφαιρο-Α` προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ (α` αγώνες)

    [04] Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας

    Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψαν στη Μόσχα, μια προκαταρκτική συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού οπλοστασίου των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να περιορίσουν στις 1500 έως 1675 τις πυρηνικές κεφαλές κάθε χώρας και στους 500-1100 τους πυραύλους που είναι σε θέση να φέρουν ατομικές κεφαλές.

    "Μέσα σε επτά χρόνια αφότου τεθεί σε ισχύ αυτή η συνθήκη, και στο μέλλον, τα όρια για τα στρατηγικά όπλα θα κυμαίνονται μεταξύ 500-1100 για τις μονάδες (πυραύλους) και για τις πυρηνικές κεφαλές που συνδέονται με αυτές μεταξύ 1500-1675", σημειώνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας.

    Οι εκτιμήσεις για τα στρατηγικά όπλα που διαθέτει η κάθε χώρα ποικίλουν. Ωστόσο, το αμερικανικό Δελτίο των Ατομικών Επιστημόνων υπολόγιζε ότι στις αρχές του 2009 οι ΗΠΑ διέθεταν περίπου 2200 επιχειρησιακά λειτουργικές πυρηνικές κεφαλές και η Ρωσία περίπου 2.790.

    Εξάλλου, η Ρωσία έδωσε την άδεια για τη χρήση του εναέριου χώρου της για τη μεταφορά στρατιωτών και αμερικανικού στρατιωτικού υλικού με προορισμό το Αφγανιστάν, βάσει συμφωνίας που ανακοινώθηκε σήμερα με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Μόσχα.

    Αυτή η συμφωνία επεκτείνει μια προηγούμενη συνεννόηση, η οποία, δεν επέτρεπε την διέλευση από την Ρωσία πολεμικού εξοπλισμού.

    Χάρη σε αυτήν οι ΗΠΑ θα μπορούν στο εξής να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο για να μεταφέρουν στρατιώτες, όπλα, πολεμοφόδια, εξαρτήματα και οχήματα (συμπεριλαμβανομένων και τεθωρακισμένων), με 4.500 πτήσεις το χρόνο, χωρίς να πληρώνουν πτητικά τέλη ούτε να υποχρεώνονται να κάνουν σταθμό στο ρωσικό έδαφος, διευκρίνισε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

    Η αμερικανική κυβέρνηση θα εξοικονομήσει 133 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, καθώς και πολύτιμο χρόνο στη μεταφορά στρατιωτών και υλικού, δήλωσε η ίδα πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

    Στο πεδίο της αντιπυραυλικής άμυνας συμφωνήθηκε η ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων. Ομπάμα και Μενβέντεφ σύμφωνα με το σχετικό απόσπασμα του κοινού επίσημου ανακοινωθέντος, "θα μελετήσουν το πρόβλημα, μαζί" υπό το πρίσμα βέβαια της υλοποιούμενης αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας ("ασπίδας") στην επικράτεια ευρωπαϊκών κρατών, ορισμένων κοντά στην Ομοσπονδία της Ρωσίας -Τσεχική δημοκρατία, Πολωνία παραδείγματος χάρη.

    Ταυτοχρόνως, οι δύο πλευρές δεν απέκρυψαν ότι "στο πεδίο αυτό παραμένουν οι υφιστάμενες (από καιρό) διαφωνίες τους", όπως προκύπτει κι από τη δήλωση στην κατεύθυνση αυτήν την οποία έκανε νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο πρακτορείο Ιταρ Ταςς ο ρώσος υφυπουργός των Εξωτερικών κύριος Σεργκέϊ Ριαμπκόφ.

    Η αμερικανική διπλωματία επιμένει στο θέμα αυτό, ότι η αντιπυραυλική άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών στο ευρωπαϊκό έδαφος ως αποκλειστικό στόχο της έχει εκτός Ευρώπης ευρισκόμενα κράτη, όπως παραδείγματος χάρη είναι το Ιράν, για το πυρηνικό πρόγραμμα του οποίου η Ουάσινγκτον εγείρει πολλές ενστάσεις.

    Εξάλλου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε σήμερα υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας, της οποίας δυο αποσχισθείσες δημοκρατίες αναγνώρισε τον Αύγουστο του 2008 η Ρωσία.

    "Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας πρέπει να γίνουν σεβαστές", δήλωσε ο Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον ρώσο ομόλογο του.

    Ο πόλεμος που έγινε από την Ρωσία τον Αύγουστο του 2008, κατά της Γεωργίας, συμμάχου των ΗΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα να φθάσουν στο χειρότερο δυνατό σημείο οι σχέσεις της με την Ουάσινγκτον.

    Η Μόσχα στη διάρκεια της κρίσης εκείνης αναγνώρισε τις αποσχισθείσες δημοκρατίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

    Τέλος, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν να επαναλάβουν τις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες που είχαν διακοπεί τον Αύγουστο του 2008, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Γεωργία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Οι στρατιωτικοί διοικητές των αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων, ο ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν και ο στρατηγός Νικολάι Μακάροφ, υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στη Μόσχα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    "Η συμφωνία αυτή επιτρέπει την επανάληψη των διμερών δραστηριοτήτων που είχαν ανασταλεί από τον Αύγουστο του 2008", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    [05] "Αντίο" στον Βασιλιά της Ποπ

    Σήμερα θα ενταφιαστεί ο "βασιλιάς της ποπ" Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος πέθανε στις 25 Ιουνίου σε ηλικία 50 ετών, στο νεκροταφείο του Φόρεστ Λόουν, στο Λος Άντζελες.

    Η κηδεία του θα γίνει στις 8 το πρωί, τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), δύο ώρες πριν από τη δημόσια τελετή στη μνήμη του. Η τελετή αυτή θα γίνει στην αίθουσα του Στέιπλς Σέντερ, στο Λος Άντζελες, όπως ανέφερε στο αμερικανικό κανάλι NBC4 ο Τζαν Πέρι, αναπληρωτής του δημάρχου Αντόνιο Βιγιαραϊγκόσα.

    Πηγές προσκείμενες στην οικογένεια του Τζάκσον ανέφεραν ότι στον ενταφιασμό του θα παραστούν μόνο οι στενοί συγγενείς και φίλοι του.

    Αρχικά η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον μελετούσε το ενδεχόμενο να ταφεί ο "βασιλιάς" στη Νέβερλαντ, το ράντσο του στην Καλιφόρνια.

    Όσον αφορά τη δημόσια τελετή, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επισήμως. Πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο ανέφεραν ότι μπορεί να συμμετάσχουν η Αρίθα Φράνκλιν, ο Στίβι Γουόντερ, η Αλίσια Κις, η Μαράια Κάρεϊ, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο Λάιονελ Ρίτσι και η Νταϊάνα Ρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 July 2009 - 4:30:29 UTC