Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών
  • [02] "Υπονόμευση της αναπτυξιακής πολιτικής"
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 9/7/2009
  • [04] "Ιμπεριαλιστικές αποστολές"
  • [05] "Πηγή προβλημάτων το Σύμφωνο"
  • [06] Συνάντηση με ΠΟΣΠΕΡΤ

  • [01] Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Πειρατεία και παράνομη μετανάστευση τα θέματα συζήτησης στο ΚΥΣΕΑ

    Συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το ΚΥΣΕΑ και συζήτησε για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ειρηνευτική αποστολή στη Σομαλία για την καταπολέμηση της πειρατείας, καθώς και για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

    Ο υπουργός Αμυνας, Ευ. Μεϊμαράκης, σημείωσε ότι το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι έχουν γίνει σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε «να προχωρήσουμε προς τις κατευθύνσεις, που έχουν χαραχθεί, ώστε να είμαστε και πιο αποτελεσματικοί στο ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα, που έχουν προκύψει στη Σομαλία με την καταπολέμηση της πειρατείας».

    Απαντώντας σε ερώτηση, αν συζητήθηκαν οι παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν έγινε αναφορά, ενώ σε ερώτημα αν θα αυξηθεί η δύναμη, που μετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα, ούτε τέτοια συζήτηση. Σημείωσε δε, πως «οι ελληνικές δυνάμεις, που μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές, είναι σε πολύ χαμηλότερο όριο από την οροφή, που έχει οριοθετήσει το ΚΥΣΕΑ».

    Σε ό,τι αφορά το διοικητή του στρατηγείου στη Λάρισα, σημείωσε ότι όποιας εθνικότητας και αν είναι ο διοικητής δεν έχει αρμοδιότητα στον εθνικό εναέριο χώρο και αυτό καταγράφεται ρητά, στα κείμενα της νέας δομής δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

    «Κατά συνέπεια, ο,τιδήποτε συμβαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, την ευθύνη και την αρμοδιότητα την έχει το ΑΤΑ με το αρχηγείο της Λάρισας», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, σημείωσε ότι αυξήθηκε η πίεση προς την Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής και να υπογράψει τη συμφωνία με την ΕΕ.

    Υπογράμμισε ότι την επόμενη βδομάδα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εσωτερικών, στη Στοκχόλμη, και το θέμα θα τεθεί και πάλι. «Θα επαναλάβουμε αυτό που τόνισε και ο Επίτροπος της ΕΕ Ζακ Μπαρό», τόνισε ο υπουργός και διευκρίνισε: «Από δω και πέρα, ιδίως μετά την υπογραφή του Συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο, η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στις υποχρεώσεις της και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο περιλαμβάνει την εφαρμογή της Συμφωνίας επανεισδοχής, θα έχει επιπτώσεις στην ενταξιακή της διαδικασία».

    Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμη, ότι προωθείται η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, πως θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ ύστερα από τροποποιήσεις στους οργανισμούς των ταμείων και σημείωσε πως έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον αρμόδιο επίτροπο, Ζ. Μπαρό, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

    [02] "Υπονόμευση της αναπτυξιακής πολιτικής"

    Στο Διεθνές Συνέδριο του ΣΕΒ θα μιλήσει σήμερα το μεσημέρι ο Γ. Παπανδρέου. Το απόγευμα θα μεταβεί στην Κέρκυρα.

    "Χρειάζεται διαφορετική αναπτυξιακή φιλοσοφία"

    «Η κυβέρνηση, αντί να τονώσει την αγορά εν μέσω διεθνούς κρίσης, κάνει το αντίθετο: πνίγει τη μέση οικογένεια, στεγνώνει την αγορά ακόμα περισσότερο - και υπονομεύει έτσι, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας χθες στο Αβ Θερινό Τμήμα της Βουλής, τα φορολογικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, σε αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων που παρατηρήθηκαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

    Τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές, (στο οποίο προσαρτώνται και οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις για τα καρτοκινητά, τη βενζίνη, τα σκάφη αναψυχής, τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια), ο κος Παπανδρέου παρατήρησε πως η κυβέρνηση μοιάζει να βρίσκεται «εκτός πραγματικότητας» και πως το σχέδιο νόμου «αποτελεί ευθεία παραδοχή της, πως δεν μπορεί πια να κυβερνήσει».

    «Τα προβλήματα της οικονομίας, δεν θα τα λύσουν φοροεισπρακτικά μέτρα, αλλά μια διαφορετική αναπτυξιακή φιλοσοφία, με σχέδιο που θα φέρει επενδύσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Μπροστά στις νέες, αναμενόμενες μαύρες τρύπες, τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα πάρει κι άλλα φορολογικά μέτρα; Θα βυθίσει κι άλλο τη χώρα και την οικονομία; Ή μήπως δεν σκοπεύει να το κάνει, όπως δεν σκόπευε και περίπου πριν από ένα μήνα, να πάρει νέα φορολογικά μέτρα;» αναρωτήθηκε.

    «Ό,τι φόρο και να βάλει η κυβέρνηση πάει στράφι, γιατί καλύπτει μαύρες τρύπες, χωρίς κανείς να εγγυάται πως δεν θα υπάρξουν και νέες» παρατήρησε ο κος Παπανδρέου. «Η κρίση ξεκινά από την ίδια τη διαχείριση της οικονομίας απβ την κυβέρνηση. Από το 2004 μέχρι σήμερα, αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 100 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά πήγαν σε τσέπες λίγων, εκλεκτών, σε επενδύσεις δίχως αύριο, σε πελατειακές προσλήψεις. Η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ».

    Για τις κυβερνητικές προβλέψεις που θέλουν τον ρυθμό ανάπτυξης να καθηλώνεται στο 0% το 2009, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε πως «κάτι τέτοιο συνεπάγεται απώλεια 120.000 θέσεων εργασίας - κάτι που αποκρύπτεται από τους πολίτες με τη βοήθεια της στατιστικής».

    «Αυτοί που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την ανάπτυξη που τους παραδώσαμε, δεν μπορούν να διαχειριστούν την κρίση που προκάλεσαν. Γιβ αυτό η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα αλλαγή πορείας με μια νέα ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Εμείς, τα χρήματα του ελληνικού λαού θα τα σεβόμαστε, μέσα από διαδικασίες και μέτρα διαφάνειας, τα οποία εσείς δεν έχετε τη βούληση να πάρετε » ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Παπανδρέου.

    Συνάντηση με Μ. Νίμιτς

    Με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και όπως είπε ο Αμερικανός διαπραγματευτής, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, «έγινε μια καλή συζήτηση».

    Ο κ. Νίμιτς δεν έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις νέες του προτάσεις, ούτε τις ανέφερε προφορικά. Τις έχει παραδώσει στην υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, από την οποία θα ενημερωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 9/7/2009

  • Ημερίδα για το Δέλτα Αξιού συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Χαλάστρας, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στα Λαδάδικα. - 09:30:00, Θεσσαλονίκη/Κατούνη 12-14. Το θέμα της ημερίδας είναι: «Οι κίνδυνοι για τα οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα Αξιού από την εφαρμογή της πρόσφατης κοινής Υπουργικής Απόφασης αρ. 12966/14-5-2009».

  • Ενημέρωση από την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. - 10:00:00, Αθήνα/Βουλή.

  • Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με το Σύλλογο Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας - 10:30:00, Αθήνα/Πλατεία Κοτζιά, Ευπόλιδος 8.

  • Συνάντηση με το Προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ, θα έχει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης. - 11:00:00, Αθήνα/Καλλιρρόης 52.

  • Συνέντευξη Τύπου για μια νέα συνεργασία, μεταξύ ΕΒΕΑ-Τράπεζα Πειραιώς - 11:30:00, Αθήνα/ΕΒΕΑ-6ος όροφος.

  • Συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του Festival Porto Carras 2009. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/ξεν. Egnatia Palace.

  • Συνέντευξη τύπου του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου με αντικείμενο την πορεία του ιού της νέας γρίπης - 12:00:00, Αθήνα/ΕΚΕΠΥ-Λεωφόρος Κηφισίας.

  • Κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) και του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) - 12:00:00, Αθήνα/Ζάππειο. Χαιρετισμός από τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο.

  • Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΚΑΠΝΙΚΗ για τους καπνοπαραγωγούς - 12:00:00, Αθήνα/ΠΑΣΕΓΕΣ-Αρκαδίας 26& Μεσογείων.

  • Συνεδρίαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σε τακτική συνεδρίαση. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία.

  • Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά θα συναντηθεί με την 7μελή συνδικαλιστική αντιπροσωπεία της Πανκινέζικης Εργατικής Συνομοσπονδίας. - 12:00:00, Αθήνα/Σταδίου 29.

  • Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο - 12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

  • Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου - 12:30:00, Αθήνα/Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

  • Συνέντευξη τύπου ΠΑΣΟΚ, οι Μιχ. Χρυσοχοϊδης και Φ. Σαχινίδης, με θέμα: Η κερδοσκοπία στην αγορά τροφίμων & Κριτική στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. - 12:30:00, Αθήνα/Γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

  • Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αν. Παπαληγούρα, και του υφυπουργού αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη, με θέμα "Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης Aegean Regatta 2009" - 13:00:00, Πειραιάς/Αίθουσα Τύπου ΥΕΝΑΝΠ.

  • Συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος για την αναγγελία του 18ου Φεστιβάλ Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, στο καφέ "Ημαρ". - 13:00:00, Θεσσαλονίκη/Αριστοτέλους 14.

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, θα δεχθεί μέλη της Πανκινεζικής Εργατικής Συνομοσπονδίας συνοδευόμενα από τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κ. Γ. Μαυρίκο. - 13:00:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο.

  • Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, θα παραθέσει γεύμα εργασίας στους νέους Έλληνες Ευρωβουλευτές. - 13:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Εξωτερικών.

  • Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο - 19:00:00, Αθήνα/Ομόνοια.

  • 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων και 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, (9 - 13 Ιουλίου), στο Λιτόχωρο Πιερίας. - 20:00:00, Λιτόχωρο.

  • Ο Δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του 22ου Φεστιβάλ Βύρωνα - 20:30:00, Αθήνα/Στοά Βιβλίου.

  • Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου θα παρουσιάσει στην Ξάνθη μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Γιώργο Βερναδάκη δυο νέα προγράμματα που υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ για τους Ρομ. - 20:30:00, Ξάνθη.

  • Διεθνές Συνέδριο ΣΕΒ, Aθήνα/Καβούρι-Divani Apollon. 9:00-Πρόεδρος ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος.

    9:00-ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη

    11:00 ΥΦΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτης

    13:45 - Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου

    18:00-Υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος

    21:00 Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου

  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Κέρκυρα.

  • Περιοδεία στο νομό Λέσβου του υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λυκουρέντζου.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα-Εκλογή νέου προέδρου - 16:00:00, Λ. Κηφισίας

  • Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκα-Α` προκριματικός γύρος (Β` αγώνες)

    1. ΜΤΖ/RIPO Μινσκ (Λευκορωσία) - Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο) 9/7 (1-1)

    2. Ντιναμό Τιράνων (Αλβανία) - Λάχτι (Φινλανδία) 9/7 (1-4)

    3. Βέτρα (Λιθουανία) - Γκρεβενμάχερ (Λουξεμβούργο) 9/7 (3-0)

    4. Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - Ρούναβικ (Νήσοι Φαρόε) 9/7 (3-0)

    5. Ιρτίς Πάβλονταρ (Καζακστάν) - Χάλαντας (Ουγγαρία) 9/7 (0-1)

    6. Βλάζνια (Αλβανία) - Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία) 9/7 (2-1)

    7. Β36 Τόρσαβν (Νήσοι Φαρόε) - Ολίμπι Ρούσταβι (Γεωργία) 9/7 (0-2)

    8. Κέργενγκ (Λουξεμβούργο) - Ανόρθωση (Κύπρος) 9/7 (0-5)

    9. Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) - Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Κροατία) 9/7 (0-1)

    10. Οκζετπές (Καζακστάν) - Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία) 9/7 (2-1)

    11. Ζεσταφόνι (Γεωργία) - Λίσμπερν (Β. Ιρλανδία) 9/7 (5-1)

    12. Μίκα Ασταράκ (Αρμενία) - Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία) 9/7 (1-3)

    13. Κέφλαβικ (Ισλανδία) - Βαλέτα (Μάλτα) 9/7 (0-3)

    14. Νόμε Κάλιου Ταλίν (Εσθονία) - Ντίναμπουργκ (Λετονία) 9/7 (1-2)

    15. Πολόνια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο) 9/7 (2-0)

    16. Ρούνταρ Βελένιε (Σλοβενία) - Τρανς Νάρβα (Εσθονία) 9/7 (3-0)

    17. Λανέλι (Ουαλία) - Μάδεργουελ (Σκοτία) 9/7 (1-0)

    18. Σιρόκι Μπρίγεγκ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) - Μπάναντς (Αρμενία) 9/7 (2-0)

    19. Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) 9/7 (1-2)

    20. Ρένοβα (ΠΓΔΜ) - Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 9/7 (1-2)

    21. Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) - Ράντερς (Δανία) 9/7 (0-4)

    22. Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ) - Σίμουρκ (Αζερμπαϊτζάν) 9/7 (1-0)

    23. TNS (Ουαλία) - Φραμ (Ισλανδία) 9/7 (1-2)

    [04] "Ιμπεριαλιστικές αποστολές"

    Τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι "Οι στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στη Σομαλία και αλλού δεν είναι ειρηνευτικές αποστολές, όπως τις ονομάζουν για να χρυσώσουν το χάπι. Είναι ιμπεριαλιστικές αποστολές."

    Ακόμη, τίθεται κατά της παρουσίας του ελληνικού στρατού στη Σομαλία. "Ο ελληνικός στρατός και τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν σε αυτές πρέπει να επιστρέψουν αμέσως. Η πειρατεία είναι το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να δικαιολογήσουν και νομιμοποιήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στις ακτές της Σομαλίας", αναφέρει η ανακοίνωση.

    "Η κυβέρνηση επικαλείται διαρκώς ως λύση τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Αντιστρέφει την πραγματικότητα. Η πολιτική της ΕΕ ευθύνεται για τη μετανάστευση. Η ΕΕ και η κυβέρνηση θέλουν τους μετανάστες φοβισμένους - μισοπαράνομους. Ταυτόχρονα αξιοποιούν το πρόβλημα για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να πάρουν πιο εύκολα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα καταστολής", καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ την αύριο -Παρασκευή- στις 12:30.

    [05] "Πηγή προβλημάτων το Σύμφωνο"

    Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας θα έχει στις 10:30 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ώστε να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις αποφάσεις της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας για τις μαζικές εκδιώξεις εργαζομένων.

    "Πηγή προβλημάτων το Σύμφωνο Σταθερότητας"

    Την «κυβερνητική επιμονή» να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας, κατήγγειλε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, εκτιμώντας πως οι "φορο-επιδρομές" αποτελούν αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής αδράνειας της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Η πηγή του προβλήματός μας, είναι οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο Σύμφωνο», υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε: «Δεν έχω ξαναδεί τόσο κοιμισμένη κυβέρνηση. Εδώ έχει γίνει φόβητρο το όνομα Αλμούνια. Γιατί δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση στη διαδικασία επιλογής της νέας Κομισιόν; Γιατί έδωσε τη συναίνεσή της για τον κ. Μπαρόζο; Τι είναι ο Μπαρόζο; Κανένας φιλέλληνας; Κανείς συγγενής σας; Κατάλαβε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν χώρες με δομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα; Γιατί δεν θέτει την προοπτική μιας άλλης λειτουργίας της Ε.Ε., ή αυτό που πιστεύουμε εμείς - την κατάρρευση του συμφώνου σταθερότητας; Πού είναι ο πρωθυπουργός; Γιατί δεν πηγαίνει στις Συνόδους Κορυφής; Πού είναι ο υπουργός Οικονομίας; Ακόμα και ο κ. Σαρκοζί κατάφερε να μειωθεί ο ΦΠΑ στα εστιατόρια. Εμείς δεν ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε;», αναρωτήθηκε.

    Σχολιάζοντας τα μέτρα για τους ημιυπαίθριους χώρους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε πως για την κυβέρνηση, «ούτε περιβάλλον υπάρχει, ούτε φαινόμενο θερμοκηπίου, ή πολεοδομία. Τα υποτάσσετε όλα στα τριάκοντα αργύρια στον κ. Αλμούνια και λέτε στον πολίτη: "Λάδωσε το κράτος για να κλείσει τα μάτια στην αυθαιρεσία σου"».

    Αναφερόμενος, τέλος, στην ουσία του νομοσχεδίου, το οποίο στοχεύει -συν τοις άλλοις- στο να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή, μέσω σχέσεων εταιρειών του ίδιου ομίλου, που εδρεύουν σε διαφορετικές χώρες, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε πως «οι ενδοομιλικές συναλλαγές σημαίνουν στην πράξη να παίρνει ο κόσμος το γάλα, ή τα σαπούνια, σε διπλάσια τιμή απβ ό,τι πουλιούνται στο Βερολίνο, από την ίδια εταιρεία και αλυσίδα. Εσείς βλέπετε μόνον φορολογικά το θέμα και δεν ενδιαφέρεστε, που αντιμετωπίζονται οι Έλληνες καταναλωτές, ως οι ηλίθιοι της ΕΕ. Από το 1994 έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος, αλλά έχουμε ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών. Αφήνετε απβ έξω και τις υπεράκτιες εταιρείες», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [06] Συνάντηση με ΠΟΣΠΕΡΤ

    Συνάντηση με το Προεδρείο της ΠΡΟΣΠΕΡΤ θα έχει σήμερα στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στα γραφεία του κόμματος.

    "Δεν θα εφαρμοστεί το Σύμφωνο Σταθερότητας"

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε αναφορικά με τις επαφές του Υπουργού Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου στην τακτική μηνιαία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός, κουτσά - στραβά θα σχεδιασθεί. Από εκεί και πέρα και επί της ουσίας δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί ούτε για ένα μήνα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 July 2009 - 4:30:27 UTC