Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η κρίση έχει πλήξει όλες τις χώρες"
  • [02] Πέντε προτεραιότητες και μέτρα
  • [03] Πλημμύρες στο νομό Σερρών
  • [04] Κίνα: 184 νεκροί από τις ταραχές
  • [05] Νέες διαδηλώσεις στην Ονδούρα
  • [06] Ιράν: Νέο πακέτο προτάσεων
  • [07] Ημερήσια Ατζέντα: 12/7/2009
  • [08] "Να εγκαταλείψει τον αλυτρωτισμό"
  • [09] "Δράση από τώρα"
  • [10] "Το στοίχημα της Αριστεράς"
  • [11] "Στηρίζουμε τις προσπάθειες"
  • [12] Στο διαδίκτυο οι βαθμολογίες
  • [13] Αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ

  • [01] "Η κρίση έχει πλήξει όλες τις χώρες"

    Συνεργασία, διάρκειας περίπου 2 ωρών, είχε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ηγεσία του υπουργείου, στην οποία παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς.

    Ο πρωθυπουργός, που ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης, επισήμανε ότι η κρίση έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και ότι η ελληνική οικονομία δέχεται σοβαρές πιέσεις, οι οποίες προστίθενται σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.

    Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.

    Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και η ανεργία θα είναι μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

    "Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή", τόνισε.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και έδωσε σαφείς οδηγίες για να εξαντληθούν οι ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο των δαπανών, επισήμανε ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικές και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο νέο μισθολόγιο των νεοπροσλαμβανομένων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, στον έλεγχο των φαρμάκων κλπ.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το Γ' ΚΠΣ και ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) έχει ήδη προκηρυχθεί πάνω από το 50% των έργων, ενώ αναφερόμενος στις Συμπράξεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των πρώτων έργων και ότι από τώρα και στο εξής κάθε μήνας που περνά θα προκηρύσσεται και ένα νέο έργο.

    "Ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών, να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα ούτε μία ώρα", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Επίσκεψη Καραμανλή στην Ισπανία

    Στη Μαδρίτη θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, αύριο Δευτέρα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ισπανό ομόλογό του, κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι.

    Ο πρωθυπουργός, θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας μέρας.

    [02] Πέντε προτεραιότητες και μέτρα

    Τις πέντε προτεραιότητες και τα μέτρα που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αναπτύσσει ο Γιώργος Παπανδρέου σε άρθρο του στον «Κόσμο του Επενδυτή».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «με ευθύνη της η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης και δημοσιονομικής εκτροπής» και ότι παίρνει «λανθασμένα και αναποτελεσματικά μέτρα», τονίζει ότι απαιτείται «πολιτική βούληση» για την πολιτική και οικονομική εξυγίανση της χώρας και θέτει πέντε προτεραιότητες για την επίτευξη αυτών των στόχων.

    Ως πρώτη προτεραιότητα, αναφέρει την εφαρμογή σχεδίου για την «άμεση ανάταξη της οικονομίας», με παροχή ρευστότητας στην αγορά και αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

    Δεύτερη προτεραιότητα είναι «η στήριξη της απασχόλησης και η αντιμετώπιση της ανεργίας» , με μέτρα επιδότησης της εργασίας , προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και στήριξης των ανέργων.

    Τρίτη προτεραιότητα αποτελεί «η δίκαιη ανακατανομή των φόρων», στην οποία θα περιληφθεί και η αντικατάσταση του ΕΤΑΚ.

    Ως τέταρτος στόχος προβάλλεται «η σωστή διαχείριση του δημόσιου πλούτου», με διαφάνεια και λογοδοσία και δραστικό περιορισμό της σπατάλης, ο οποίος θα εξυπηρετήσει και ένα «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης».

    Πέμπτη προτεραιότητα είναι η θέσπιση «ενός πλαισίου εποπτείας της αγοράς» με στόχο να «σπάσουν τα καρτέλ» και «να καταπολεμηθεί η ακρίβεια».

    Τα πέντε σημεία θα αποτελέσουν, τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «τη βάση της επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος ανασυγκρότησης της οικονομίας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

    [03] Πλημμύρες στο νομό Σερρών

    Νέες καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε η απογευματινή καταιγίδα που έπληξε το νομό Σερρών. Στο δήμο Νιγρίτας, η ολιγόλεπτη χαλαζόπτωση και η έντονη νεροποντή προκάλεσαν καταστροφές, αμέτρητες μέχρι αυτή την ώρα, σε αγροτικές καλλιέργειες.

    Στο δημοτικό διαμέρισμα της Ανθής οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης, που πλημμύρισαν στο πέρασμά τους, φρεάτια, σπίτια και καταστήματα.

    Στο δημοτικό διαμέρισμα της Βέργης, του δήμου Βισαλτίας, κεραυνός έπεσε σε διώροφη κατοικία, με αποτέλεσμα να καεί η στέγη του σπιτιού. Μετά την άμεση επέμβαση των γειτόνων και των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας η φωτιά στο σπίτι έσβησε εγκαίρως, ενώ διέφυγε τον κίνδυνο η νεαρή γυναίκα, που βρισκόταν την ώρα εκείνη στον πρώτο όροφο του σπιτιού.

    [04] Κίνα: 184 νεκροί από τις ταραχές

    Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 184 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις εθνοτικές ταραχές στην επαρχία Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας, 137 από τους οποίους Κινέζοι Χαν.

    Η Ρεμπίγια Καντίρ, πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ουιγούρων, εκτιμά ότι μπορεί να ανέρχονται σε 1.000 οι νεκροί κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις με ανταλλαγές πυρών μεταξύ μουσουλμάνων Ουιγούρων και Κινέζων Χαν την περασμένη Κυριακή στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στην οποία κατοικούν 8,3 εκατομμύρια Ουιγούροι, τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι.

    "Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 1.000 και ορισμένοι αναφέρουν 3.000", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του συμβουλίου στην Ουάσινγκτον, όπου ζει εξόριστη.

    [05] Νέες διαδηλώσεις στην Ονδούρα

    Νέες διαδηλώσεις διοργάνωσαν χθες, Σάββατο, στην Ονδούρα οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μανουέλ Σελάγια εν αναμονή της επανάληψης του διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές, για την οποία δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία.

    Δύο εβδομάδες μετά την ανατροπή του με πραξικόπημα, ο Σελάγια επέστρεψε στην Ουάσινγκτον, όπου ελπίζει να συναντηθεί με τον αμερικανό υφυπουργό για θέματα Λατινικής Αμερικής Τόμας Σάνον και τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα, σύμφωνα με την πρεσβεία του στην Ουάσινγκτον.

    Στην Τεγκουσιγκάλπα, η έλλειψη ημερομηνίας για την επανάληψη του διαλόγου με στόχο την εξεύρεση λύσης ανησυχεί τους υποστηρικτές του Σελάγια, οι οποίοι πιστεύουν ότι το μεταβατικό καθεστώς επιζητεί να κερδίσει χρόνο.

    Για να συνεχίσουν την άσκηση πιέσεων, οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου έκλεισαν εκ νέου χθες τους δρόμους και τις γέφυρες και πραγματοποίησαν πορεία ως το αεροδρόμιο.

    Αντίστοιχα, οι υποστηρικτές του προσωρινού προέδρου Μιτσελέτι διοργάνωσαν μεγάλη προσευχή για την ειρήνη.

    Την ίδια ώρα ο πρώην πρεσβευτής της Αργεντινής στην Τεγκουσιγκάλπα, Αλφρέντο Φόρτι, προειδοποίησε ότι αξιωματικοί του στρατού της Ονδούρας μπορεί να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους πραξικοπηματίες.

    Ο στρατός είναι διχασμένος και ορισμένοι στρατιωτικοί "σκέφτονται ότι κάποια στιγμή μπορεί να πρέπει να αναθεωρήσουν τη θέση τους για να αποφευχθεί ένα λουτρό αίματος", δήλωσε ο Φόρτι, ο οποίος διετέλεσε πρεσβευτής στην Τεγκουσιγκάλπα από το 2004 ως το 2007, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Αργεντινής Clarin.

    [06] Ιράν: Νέο πακέτο προτάσεων

    Η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταρτίζει ένα νέο πακέτο προτάσεων, το οποίο θα προτείνει στις χώρες της Δύσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί τόνισε ότι το νέο πακέτο αφορά την πολιτική, την ασφάλεια και διεθνή θέματα.

    Ο Μοτακί σε ομιλία του στην Τεχεράνη, μερικές ώρες μετά τη λήξη της συνόδου της G8 στη Λ΄Ακουιλα της Ιταλίας, είπε πως οι ηγέτες της ομάδας των Οκτώ έχουν ανησυχήσει με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στο Ιράν.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε κατά τη σύνοδο της G8 ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες "ανησυχούν ιδιαιτέρως" από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Το Ιράν απορρίπτει την εκδοχή ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.

    Ο Μοτακί προσπάθησε να υποβαθμίσει τις διεθνείς ανησυχίες για τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης, λέγοντας πως "δεν υπάρχει νέο μήνυμα από τη G8".

    "Εμείς θα παρουσιάσουμε σύντομα το πακέτο των προτάσεών μας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για διαπραγμάτευση όλων των περιφερειακών και διεθνών θεμάτων", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

    "Το πακέτο αυτό μπορεί να αποτελέσει καλή βάση για συνομιλίες με τις χώρες της Δύσης", επισήμανε.

    Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Τεχεράνη, αν απορρίψει τις προτάσεις για αναστολή των πυρηνικών της δραστηριοτήτων. Το Ιράν τονίζει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα προορίζεται για μη στρατιωτική χρήση.

    [07] Ημερήσια Ατζέντα: 12/7/2009

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλεκα Παπαρήγα στην εκδήλωση για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - 10:00:00, Λυκόραχη, Θεσσαλονίκη.

  • Ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο υπουργός Συγκοινωνιών και 'Εργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Νικολαϊδης - 10:15:00, Θεσσαλονίκη/Ι.Ν Γρηγορίου Παλαμά. Το μνημόσυνο θα τελεστεί με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, της 'Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος.

    Στις 11.10 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

  • Εκδήλωση για την Κύπρο, από το Δήμο Καλαμαριάς, παρουσία του υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Νικολαϊδη. - 20:00:00, Θεσσαλονίκη/στρατόπεδο Σκόδρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο Σκόδρα.

  • Συμπόσιο της Σύμης - Γ. Παπανδρέου, Σκιάθος.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Μπάσκετ-Εθνική Νέων Ανδρών (Διεθνές Τουρνουά, 2η Ημέρα): Ελλάδα-Τουρκία - 20:15:00, Ρόδος, www.basket.gr .

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νεανίδων Β΄ κατηγορίας (θέσεις 7-8): Ελλάδα-Φινλανδία - 16:30:00, Εϊλάτ (ISR).

  • Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα-Γκραν πρι Γερμανίας (9ος αγώνας της χρονιάς) - 15:00:00, Νίρμπουργκρινγκ.

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό λιγκ Ανδρών (Β΄ όμιλος-5η εβδομάδα, 2ος αγώνας) - 16:00:00, 16:00 Βέλγιο-Ελλάδα.

    [08] "Να εγκαταλείψει τον αλυτρωτισμό"

    Κάλεσμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει «τα αλυτρωτικά της οράματα», την «κλοπή της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδος» και να αποδεχθεί «αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία», απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά το χαιρετισμό του, στην τελετή λήξης του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, που διεξήχθη στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

    Ο Πρόεδρος κάλεσε την ηγεσία της ΠΓΔΜ «να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της».

    Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τους απόδημους «για τη δύναμη και αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας» και πρόσθεσε: «Οι Απόδημοι Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στη δύναμη του Ελληνισμού».

    Επισήμανε δε πως «όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων» για ειρήνη, ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο Νομάρχης Πιερίας και η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Νίνα Γκατζούλη, η οποία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αναφέρθηκε στην επιστολή Αμερικανών και άλλων ακαδημαϊκών προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας».

    Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χάρισαν στον Πρόεδρο δώρα που συμβολίζουν την ιστορία του τόπου, όπως ένα άλμπουμ με φωτογραφίες του Ολύμπου, από τη δεκαετία του β50, του εκλιπόντα πλέον φωτογράφου της περιοχής, Σάββα Τσιλιγκιρίδη.

    Ο πρόεδρος της Δημοκατίας θα ξεναγηθεί απόψε στο αρχαιολογικό Πάρκο Δίου από το διευθυντή των ανασκαφών καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και στη συνέχεια θα κηρύξει την έναρξη του 38ου φεστιβάλ Ολύμπου.

    [09] "Δράση από τώρα"

    Στις εκδηλώσεις του Αντι-ιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στον Γράμμο παραβρίσκεται η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Στην κεντρική εκδήλωση για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Λυκόραχη θα παραβρεθεί σήμερα στις 10 το πρωί. Χθες, επισκέφτηκε τον χώρο της κατασκήνωσης στο Νεστόριο.

    Σχόλιο για δημοσκοπήσεις και "εκλογολογία"

    Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και την "εκλογολογία", ο Μάκης Μαΐλης τόνισε ότι "οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τις εκλογές αμέτοχοι. Πρέπει να δράσουν από τώρα για να εμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και όποτε γίνουν οι εκλογές, να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και να ενισχύσουν αποφασιστικά τη μόνη δύναμη που είναι εγγύηση και σταθερά δίπλα τους, το ΚΚΕ".

    [10] "Το στοίχημα της Αριστεράς"

    Τέλος στην εσωστρέφεια των προηγούμενων ημερών και προετοιμασία του κόμματος για τις εκλογές, μέσω της σύγκλησης διαρκούς συνεδρίου, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας χθες το πρωί τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

    Ο κ. Τσίπρας στάθηκε αυτοκριτικός σε ό,τι αφορά τη μετεκλογική κρίση και το θέμα της ηγεσίας που απασχόλησε το ΣΥΝ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται στο εξής να συμβάλει στο ελάχιστο, ώστε το ζήτημα "να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης και διαμάχης". Για τα προβλήματα που αναδείχθηκαν, όπως ο ίδιος τα προσέλαβε και από τη βάση, είπε ότι πρέπει να αναδειχθούν και να ξεπεραστούν με δημοκρατικό, συνθετικό, συναινετικό και πολιτικό τρόπο.

    Αναγνώρισε τη λειτουργία των μηχανισμών και της γραφειοκρατίας και τόνισε ότι πρέπει να αφεθεί χώρος στο κόμμα να αναπνεύσει, με πρώτη εφαρμογή αυτή της στάσης, στην αυριανή εκλογή της νέας πολιτικής γραμματείας και του γραμματέα.

    "Στην εκλογική μάχη", υπογράμμισε, "θα πάμε χωρίς να συγκαλύψουμε τις αντιθέσεις, με σαφείς κανόνες και τη δέσμευση ότι δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στη βάση".

    Για τις σχέσεις του κόμματος με το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα διάχυσης του κόμματος στο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε πιθανότητα μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικά σχήματα και ότι ισχυρός ΣΥΝ σημαίνει και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ.

    Ασκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το ασφαλιστικό και την τρομοκρατία, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ για την έλλειψη ουσιαστικών αντιπροτάσεων, ενώ στο ζήτημα της διαφθοράς και του χρηματισμού, με αφορμή την υπόθεση Siemens, είπε ότι δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ προόδου και συντήρησης, όπως ορισμένοι θέλουν να νομίζουν.

    Στο θέμα των οικονομικών προσφύγων υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τρέχει πίσω από το ΛΑ.Ο.Σ, ενώ για τις απελάσεις των κατηγορουμένων για μικροαδικήματα αλλοδαπών πρόσθεσε "και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τον εύκολο δρόμο του ακροδεξιού λαϊκισμού".

    Το στοίχημα της Αριστεράς, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, είναι η κοινωνία και με όπλο τους εργαζόμενους θα αγωνιστούμε για κοινωνικές διεκδικήσεις.

    Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα και εξετάζει το πρόγραμμα δράσης του ΣΥΝ. Για το πρώτο ζήτημα η πλειοψηφία και η μειοψηφία έχουν καταθέσει δύο κείμενα, ενώ για την προοπτική του ΣΥΝ, στο κείμενο της πλειοψηφίας, η μειοψηφία κατέθεσε συμπληρωματικό-διορθωτικό κείμενο για δύο ζητήματα που αφορούν τη μετεκλογική συνεργασία και τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο αναμένεται η εκλογή νέου γραμματέα στη θέση του απερχόμενου Ν. Χουντή.

    Συνάντηση με τον υπουργός Εσωτερικών

    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης θα συναντηθούν αύριο, Δευτέρα 13/7, στις 12 το μεσημέρι με τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    [11] "Στηρίζουμε τις προσπάθειες"

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρατζαφέρης στήριξε την προσπάθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ "να μείνει ελεύθερη, να καταδεικνύει τα γεγονότα και να προσπαθεί για διαφάνεια και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων".

    "Καπελωμένος συνδικαλισμός σημαίνει και μεγάλο βαθμό εξάρτησης", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    [12] Στο διαδίκτυο οι βαθμολογίες

    Από το Σάββατο το πρωί έχουν "ανέβει" στο διαδίκτυο, οι βαθμολογίες των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (Ξένη γλώσσα - Σχέδια - Μουσική).

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, στην ηλεκτρονική του διεύθυνση http://www.ypepth.gr , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο) με κεφαλαία, οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν για τις επιδόσεις τους.

    Οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους αντίστοιχους βαθμούς θα αποσταλούν την Τρίτη, σε όλες τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας, προκειμένου οι διευθυντές να τις προωθήσουν άμεσα στα λύκεια αρμοδιότητάς τους για ενημέρωση των υποψηφίων.

    [13] Αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ

    Η αήττητη ομάδα των ΗΠΑ είναι το τελευταίο εμπόδιο της εθνικής Εφήβων (10.30), μέχρι το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Οκλαντ. Η νίκη με την Αυστραλία, πλέον, ανήκει στο παρελθόν, καθώς προπονητικό τιμ και παίκτες επικεντρώνονται στον αυριανό τους αντίπαλο.

    «Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες. Μια δουλειά που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια αποδίδει συνεχώς καρπούς. Είναι φανερό ότι υπάρχει συνέχεια σε αυτήν την ομάδα, η οποία το αποδεικνύει σε κάθε διοργάνωση», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βλασσόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα με την Αυστραλία: «Παίξαμε καταπληκτική άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ, σταματήσαμε τα ατού της Αυστραλίας και μπορέσαμε να πάρουμε μια διαφορά την οποία με λογικές επιθέσεις κρατήσαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα διαθέτει τεράστιο ταλέντο και αν παίζει με τις βασικές αρχές που έχουμε βάλει τότε μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε».

    Αναφορικά με τον σημερινό τελικό με τις ΗΠΑ, ο Γιώργος Βλασσόπουλος ξεκαθάρισε πως όλα εξαρτώνται από την ελληνική ομάδα: «Οι ΗΠΑ είναι μια πολύ δυνατή και εξαιρετική ομάδα, αλλά πιστεύω ότι εξαρτάται από εμάς. Τώρα θέλουμε να ξεκουραστούμε και να εμφανιστούμε το ίδιο δυνατοί και αύριο στον τελικό. Είναι μια σπουδαία πρόκληση και θα δώσουμε τα πάντα για να φέρουμε το χρυσό στην Ελλάδα».

    Όμως, ίσως περισσότερη σημασία από το χρώμα του μεταλλίου να έχει το μέλλον αυτών των παιδιών: «Η γνώμη μου είναι πως πλέον πρέπει να συμβούν δύο πράγματα. Πρώτον, αυτά τα παιδιά να είναι κάθε μέρα στο γήπεδο προκειμένου να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους και να είναι έτοιμοι όταν τους δοθεί η ευκαιρία σε αντρικό επίπεδο. Δεύτερον, οι παράγοντες και οι προπονητές να κάνουν χώρο στα ρόστερ τους γιατί πρέπει αυτά τα παιδιά να παίζουν αγώνες για να βελτιώνονται συνεχώς».

    Η ροή του παιχνιδιού επέτρεψε στον Γιώργο Βλασσόπουλο να προφυλάξει ξανά τον ανέτοιμο Ζήση Σαρικόπουλο, ενώ ο Κώστας Σλούκας συνέρχεται από την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Παράλληλα, η αγκωνιά που δέχθηκε ο Λεωνίδας Κασελάκης από τον Μπροκ Μόταμ δεν του προξένησε κάποιο πρόβλημα, όπως έτοιμος για σήμερα θα είναι και ο Γιώργος Γεωργάκης, ο οποίος γύρισε το πόδι του, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 July 2009 - 4:30:45 UTC