Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σε πορεία συρρίκνωσης η ασφάλιση"

  • [01] "Σε πορεία συρρίκνωσης η ασφάλιση"

    Την ανησυχία του ΣΥΝ για την κατάσταση του Δημόσιου συστήματος κοινωνικής Ασφάλισης, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στην υπουργό Υπουργό Απασχόλησης κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, με την οποία συναντήθηκε, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ υπεύθυνο για την Εργατική Πολιτική, Δημήτρη Στρατούλη.

    «Τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων στην χώρα μας βρίσκονται σε πορεία συρρίκνωσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και και πρόσθεσε ότι κατέθεσε προτάσεις στην Υπουργό που βασίζονται σε τέσσερις άξονες: 1. την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, 2. την αλλαγή πολιτικής για το μεταναστευτικό «που θα έχει σαν στόχο την ένταξη των μεταναστών που εργάζονται στην χώρα μας στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ώστε να αποδίδουν στις ασφαλιστικές εισφορές», 3. την στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4. «να σταματήσει ο τζόγος των αποθεματικών των ταμείων στις χρηματαγορές»

    «Θέλουμε να ανοίξει ένας δημόσιος και ουσιαστικός διάλογος πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, διότι την οικονομική κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι. Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Συνάντηση Αλαβάνου-Παυλόπουλου

    Η κατάσταση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά και γενικότερα το πρόβλημα του Τϋπου, το ζήτημα των συμβασιούχων, της μετανάστευσης και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, είναι τα ζητήματα που έθεσαν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

    Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι ζήτησε από τον υπουργό διαφάνεια, ισονομία και άμεση επίλυση των προβλημάτων των συμβασιούχων της ΕΡΤ και κρατική παρέμβαση στο χώρο του Τύπου γενικά, «οι εργαζόμενοι είτε χάνουν τη δουλειά τους, είτε, στην απειλή να χαθεί η δουλειά τους, χάνουν τα δικαιώματά τους», αξιοποιώντας όλα τα μέσα που έχει, από την ιδιοκτησία των δημοσίων συχνοτήτων μέχρι την κρατική διαφήμιση.

    Αναφερόμενος στα θέματα της μετανάστευσης είπε ότι δεν μπορεί να θεωρείται «η Ελλάδα αποθήκη, να αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως σάκους ή ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού» και σημείωσε ότι «όλες οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να συμβάλουν σε αυτό το βάρος το οποίο υπάρχει και το οποίο ταυτόχρονα να σημαίνει ελευθερία για τους μετανάστες να μετακινηθούν μέσα στην Ε.Ε.»

    Τέλος ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία του νομοσχεδίου που θα στηρίζεται και στις σχετικές προτάσεις που έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης, τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες παραμονής των μεταναστών εκεί που βρίσκονται. «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στο μεταναστευτικό με την συνθετότητά του και υπάρχει υποχρέωση να αντιμετωπιστούν όλες οι πλευρές όσο και οι δυσκολίες που έχει το ζήτημα» δήλωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 July 2009 - 16:30:19 UTC