Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής
  • [02] Σύσκεψη για τη νέα γρίπη
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 22/7/2009
  • [04] "Θετικό αποτέλεσμα"
  • [05] "Συζήτηση για τα σοβαρά θέματα"
  • [06] "Τεχνητός θόρυβος"

  • [01] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής

    Συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό η Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

    Στόχος ο εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ

    Την Τετάρτη στις 12.00 θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

    Το ΙΚΑ Περιστερίου επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για ένα απο τα μεγαλύτερα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, καθώς οι υπηρεσίες υγείας αυτής της μονάδας εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερο από 3.200 συμπολίτες μας.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, τόσο σε επίπεδα εξοπλισμού και στελέχωσης, όσο και σε επίπεδο αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, καθώς υπάρχουν ελλείψεις και κενά, κυρίως σε ότι αφορά στην αναμονή σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών και σε καθυστερήσεις σε ορισμένα μικροβιολογικά εργαστήρια.

    Υπάρχει ανάγκη βελτίωσης του λογισμικού για το "184", δηλαδή για τα τηλεφωνικά ραντεβού και περαιτέρω στελέχωσης και ανανέωσης του εξοπλισμού, επισήμανε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι γνωρίζουμε τις ανάγκες και δρομολογούμε την κάλυψή τους, καθώς οι διαγωνισμοί για την ανανέωση του εξοπλισμού των εργαστηρίων είναι ήδη σε εξέλιξη.

    "Κύριος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ, του ταμείου που καλύπτει τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας ότι προωθείται σχέδιο νόμου για το διαχωρισμό του τομέα των υπηρεσιών υγείας απο τον τομέα της ασφάλισης και έτσι, όπως ανέφερε, διασφαλίζεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.

    Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει το ΙΚΑ, θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου πιλοτικά σε 8 μονάδες του - μία απο αυτές είναι και το Περιστέρι- ένα νέο πρόγραμμα υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής, δηλαδή ένας πλήρης διαγνωστικός έλεγχος, ένα πλήρες ετήσιο τσεκ απ για τους ασφαλισμένους του.

    [02] Σύσκεψη για τη νέα γρίπη

    Σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της νέας γρίπης.

    "Λυσεις στα προβλήματα"

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι "όποιος παίζει με τους θεσμούς είναι απαράδεκτος", δήλωσε ότι "δεν παίρνουμε μαθήματα θεσμικής ευθύνης από μια κυβέρνηση που προκήρυξε εκλογές για να καταρτίσει προϋπολογισμό που δεν εκτέλεσε, που προχώρησε σε νοθεία στην Βουλή κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που αποσύρει βουλευτές της από την Βουλή όταν κρίνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει ψηφοφορίες και η οποία έκλεισε την Βουλή για να παραγραφούν οι ευθύνες των πολιτικών της στελεχών".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι το αποκορύφωμα των δηλώσεων του κ. Αντώναρου ήταν όταν δήλωσε πως "δεν γνωρίζω να παραγράφηκε κάτι".

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ γνώριζε την τοποθέτηση του Δημήτρη Τσάτσου απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι "κάθε στέλεχος έχει το δικαίωμα να διατυπώσει τις απόψεις του. Είναι θεμιτές και χρήσιμες οι απόψεις όλων".

    "Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ καθαρή θέση: Το ζήτημα είναι πολιτικό: η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που να πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα πάει την χώρα ως το 2011", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διερωτώμενος "αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δηλαδή να μην παίρνονται αποφάσεις, να μην προχωράει τίποτα και η οικονομία να πηγαίνει προς τα πίσω".

    "Πήραμε την θεσμική ευθύνη να πούμε πολύ καθαρά να πάμε σε εκλογές, με δέσμευση επανεκλογής του κ. Παπούλια αν το επιθυμεί ο ίδιος", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    "Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι πολιτική διαδικασία που αποτυπώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς, δεν είναι τελετουργία. Θέλουμε ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποτυπώνει τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς", τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου,διερωτώμενος "πώς σε μια δημοκρατία είναι παιχνίδι με τους θεσμούς όταν ζητάς από τους πολίτες να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο και να πουν την άποψή τους".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο επί της τοποθέτησης του Δημήτρη Τσάτσου.

    Ερωτηθείς αν τα διάφορα δημοσιεύματα που επικρίνουν την θέση του ΠΑΣΟΚ κινούνται στα όρια της κριτικής ή εξυφαίνεται κάποιο σχέδιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν θα μπει στην διαδικασία σεναρίων, εικασιών ή άλλων θεωριών, επαναλαμβάνοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως το συμφέρον της χώρας επιτάσσει εκλογές και οι πολίτες μπορούν να έχουν τον λόγο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας".

    Κληθείς να σχολιάσει παρατήρηση μήπως η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι εύσχημη άρνηση στον Κ.Παπούλια γιατί δεν διαβουλεύθηκε με το Κίνημα όταν απεδέχθη την πρόταση για την προεδρία ή γιατί υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "είναι καλοκαίρι, κάνει ζέστη, ακούμε και θα ακούσουμε σενάρια. Τιμούμε τον Κάρολο Παπούλια. Είναι πολύ καλός πρόεδρος. Θέλουμε να δούμε να κάνει μια δεύτερη θητεία και ταυτοχρόνως λέμε ότι το συμφέρον της χώρας επιτάσσει ο πρόεδρος που θα εκλεγεί τον Μάρτιο, να εκλεγεί από κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς σχετικά είπε ότι "με την σημερινή συνταγματική ρύθμιση η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας είναι κομμάτι της πολιτικής διαδικασίας".

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει την γνώμη του κ. Κ. Παπούλια, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "αν ο πρόεδρος έχει κάτι να πει, το ανακοινώνει δημόσια. Δεν έχουμε εικόνα αν επιθυμεί επανεκλογή του ή όχι. Θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του, όταν επιλέξει ο ίδιος τον χρόνο".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "είναι σαφές πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διατηρήσει αυτή τη συζήτηση προσάπτοντας στο ΠΑΣΟΚ επιχείρηση θεσμικής ανατροπής" και πρόσθεσε ότι "το βασικό ερώτημα είναι αν ο πολίτης ενδιαφέρεται για την ερμηνεία του Συντάγματος ή ενδιαφέρεται να του δοθεί η ευκαιρία για να δώσει ξεκάθαρη εντολή για μια νέα αρχή;"

    "Σας βεβαιώ ότι το ενδιαφέρον του πολίτη είναι να έχει μια κυβέρνηση που δίνει λύση στα προβλήματά του" πρόσθεσε.

    Απαντώντας στην παρατήρηση ποιος ορίζει τα προβλήματα, ποιος ορίζει τις λύσεις και μέσα σε ποια πλαίσια, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "σε μια δημοκρατία τα προβλήματα επιχειρούν να τα ορίσουν τα κόμματα τα οποία και σκιαγραφούν και τις λύσεις και αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός".

    Ερωτηθείς ποια είναι η θέση των κ.κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου ως συνταγματολόγων, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε "ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ έχει συζητηθεί στο εσωτερικό του Κινήματος και τουλάχιστον εγώ, δεν έχω ακούσει διαφοροποιήσεις".

    Στην παρατήρηση ότι η στάση των προαναφερθέντων στελεχών δεν σημαίνει πως δεν συμφωνούν με τους κ.κ. Τσάτσο και Κασιμάτη", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια τέτοια άποψη. Εξ άλλου σας θυμίζω ότι οι συνταγματολόγοι έχουν το ίδιο κακό με τους οικονομολόγους: διαφωνούν μεταξύ τους".

    Κληθείς να σχολιάσει αποστροφή της κας Αννας Διαμαντοπούλου να σταματήσουν τα περί εκλογών και να υπάρξει επικέντρωση στα προβλήματα του πολίτη, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο ίδιος έθεσε 9 θέματα που αφορούν προβλήματα του πολίτη, χωρίς να αναφερθεί σε εκλογές.

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Μοίρα Αεροπυρόσβεσης στην Ελευσίνα είπε ότι "οι επισκέψεις δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός".

  • ** "Η κυβέρνηση δεν σκύβει και δεν ασχολείται με τα προβλήματα εκεί που πρέπει", τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος σε δημοσίευμα σχετικά με "ουρές" στα νοσοκομεία. Αναφερόμενος δε στο θέμα της "νέας γρίπης" διερωτήθηκε "πότε θα υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα από την πλευρά της κυβέρνησης",καθώς "τα κυριακάτικα φύλλα είναι γεμάτα σενάρια, για τα εμβόλια, τον αριθμό τους, την αφιξή τους κλπ".

  • ** "Η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ σε δημόσια δαπάνη ανά μαθητή σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ό,τι μεταρρυθμίσεις κι αν κάνει η κυβέρνηση, αν δεν αποφασίσει να ξοδέψει χρήματα για επενδύσεις στην Παιδεία δεν θα πάμε μπροστά", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα.

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για "ρουσφέτια" με το ζήτημα των stage, ενώ πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ υπάρχει τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών, χωρίς διαφάνεια, να επιχορηγεί διάφορα σωματεία και συλλόγους για πολιτιστικό έργο. Και ζήτησε την απόσυρση και των δύο τροπολογιών.

  • ** Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας συνέντευξη του κ. Γιάννη Παπαθανασίου σε κυριακάτικη εφημερίδα είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ ζεί στον πλανήτη όπου υπάρχει σχέδιο για την οικονομία, δεν σημειώνονται αφαιμάξεις της οικονομίας μέσω φόρων και υπάρχει σχέδιο διοχέτευσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία" και διερωτήθηκε "σε ποιο πλανήτη ζει ο κ. Παπαθανασίου".

  • ** Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι το νομοσχέδιο για την "ευνοϊκή μεταχείριση" όσων δίνουν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε σκάνδαλα, δεν έχει εγκαταλειφθεί από το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κατατεθεί και πριν την έναρξη της Βουλής για το Α' Τμήμα ή, αλλιώς, αμέσως μετά.

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 22/7/2009

  • Ευρεία σύσκεψη φορέων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με θέμα την ανέγερση συμπληρωματικού Δικαστικού Μεγάρου. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/Αμφιθέατρο Δ.Σ.Θ.(Τσιμισκή 103). Προσκεκλημένοι φορείς: Υπ.Εθν.Άμυνας, Δικαιοσύνης, Μακ.-Θράκης, Βουλευτές Α & Β Θεσ/νίκης, κοιν/κοί εκπρόσωποι κομμάτων για θέματα δικαιοσύνης, ΘΕΜΙΣ, Οργ.Ρυθμ.Θεσ/νίκης, Κτημ.Υπηρ.Δημ.Θεσ/νίκης, Περ.Κεντρ.Μακ., ΤΕΕ, Νομαρχίας Θεσ/νίκης, Δήμοι, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων, Προϊστάμενοι Δικαστηρίων Θεσ/νίκης, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Θεσ/νίκης.

  • Συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ - 12:00:00, Αθήνα/Αμφιθέατρο ΓΣΕΕ.

  • Ο Πρόεδρος Παπούλιας θα δεχθεί τον Νίκο Δένδια και την νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης - 12:00:00, Προεδρικό Μέγαρο.

  • Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ - 12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

  • Σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου για το θέμα της νέας γρίπης - 12:00:00, Αθήνα/Ιπποκράτους.

  • Συνέντευξη Τύπου υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ Γιώργου Σουφλιά - 14:00:00, Αθήνα/Χαρ. Τρικούπη 182.

  • Εκδήλωση για τη συμβολή των επιχειρήσεων τουρισμού ειδικών υποδομών στην Τοπική Ανάπτυξη, από το Γεωγραφικό Δίκτυο Ποιότητας "ΒΕΡΓΙΝΑ". - 18:00:00, Θεσσαλονίκη/Τριπόταμος. Η εκδήλωση θα γίνει στο Bowling City Club.

  • Εκδηλώσεις για την Κύπρο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Κυπριακή πρεσβεία στο Πυθαγόρειο Σάμου. - 20:30:00, Σάμος.

  • Παρουσίαση του προγράμματος των γιορτών Παλιάς Ξάνθης 2009 από το δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, στο Hotel Casino. - 21:00:00, Ξάνθη.

  • 15η Συνάντηση Νέων 'Αρδας 2009 από τις 22 μέχρι τις 26 Ιουλίου, στο Δ.Δ. Καστανεών του Δήμου Βύσσας.

  • Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί το νησί της Χίου, Χίος. 09:45 π.μ άφιξη στην Αγία Μαρκέλλα - Βολισσού όπου θα παρακολουθήσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος. 11:30 π.μ. συνάντηση με Τοπικούς Φορείς.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν οι ροδακινοπαραγωγοί του Ν. Λάρισας για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Γ.Γραμματέα. Στη συνέχεια οι παραγωγοί θα αποκλείσουν συμβολικά την κονσερβοποιία ΕΛΒΑΚ. Λάρισα/Περιφέρεια Θεσσαλίας.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα-Γενική συνέλευση & έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο - 14:00:00

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών (Β' φάση-3η ημέρα): Ελλάδα-Λετονία - 19:00:00

  • Ποδόσφαιρο-Φιλικός: Σπάρτα Ρότερνταμ-ΠΑΟΚ - 19:30:00

  • Πάλη-Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων, http://www.euchad-wrestling2009.org.rs/

  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, Ρώμη (ITA)

    ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

    11:00 3μ. (Α) (Προκριματικά)

    18:00 3μ. (Α) (Ημιτελικά)

    ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    12:00 Κόμπο (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    18:00 Σόλο-ελεύθερο πρόγραμμα (προκριματικός)

    ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

    10:00 10χλμ. (Γ)

    14:00 10χλμ. (Α)

    ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ

    10:30 Βραζιλία-Κίνα (Β΄ όμιλος)

    11:50 Μαυροβούνιο-Κροατία (Β΄ όμιλος)

    13:10 Ισπανία-Αυστραλία (Γ΄ όμιλος)

    14:30 Καζακστάν-Σερβία (Γ΄ όμιλος)

    18:00 ΗΠΑ-ΠΓΔΜ (Δ΄ όμιλος)

    19:20 Ουγγαρία-Γερμανία (Α΄ όμιλος)

    20:40 Ν. Αφρική-Καναδάς (Α΄ όμιλος)

    22:00 Ρουμανία-Ιταλία (Δ΄ όμιλος)

  • Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ (β` προκριματικός γύρος, β` αγώνες), Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Βεντσπιλς (Λετονία) (0-3)

    Μάριμπορ (Σλοβενία)-WIT Τιφλίδας (Γεωργία) (0-0)

    Γκλεντόραν (Β.Ιρλανδία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) (0-6)

    Καλμαρ (Σουηδία)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) (0-2)

    Μόγκρεν (Μαυροβούνιο)-Κοπεγχάγη (Δανία) (0-6)

    Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)-Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) (1-1)

    Μποέμιανς (Ιρλανδία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) (1-1)

    Ακτόμπε (Καζακστάν)-Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) (4-0)

  • Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ (β` προκριματικός γύρος, β` αγώνες): Προαγγελία

    [04] "Θετικό αποτέλεσμα"

    «Το ΚΚΕ πρέπει να παλέψει πιο αποφασιστικά για να προσεγγίσει καλύτερα τα λαϊκά στρώματα. Ακόμη η δυσαρέσκεια δεν έχει γίνει συνείδηση πάλης για την αλλαγή εξουσίας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου της Πάτρας.

    Το θέμα της εκδήλωσης ήταν τα συμπεράσματα από την μάχη των ευρωεκλογών, οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ. Μάλιστα, σχολιάζοντας η Αλέκα Παπαρήγα το υψηλό ποσοστό της αποχής, σημείωσε ότι «η αποχή εκφράσθηκε με πολιτικό υπόβαθρο, με δυσαρέσκεια, αλλά και με την αυταπάτη ότι τα κόμματα θα αλλάξουν».

    Όσον αφορά τα ποσοστά του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι θετικό, ενώ απευθυνόμενη στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος τόνισε: «Να ανεβάσουμε την απαιτητικότητα από τον εαυτό μας με κριτήρια κομμουνιστικά». Ακόμη απηύθυνε κάλεσμα για ύψιστη ετοιμότητα λέγοντας ότι «ο χρόνος των εθνικών εκλογών είναι κοντά».

    Στην συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα άσκησε κριτική στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν χάσει την ικανότητα να πείθουν, αλλά έχουν πετύχει να περνά η αντίληψη, ότι η πολιτική τους είναι μονόδρομος».

    Επίσης άσκησε κριτική στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «φθείρουν τον ριζοσπαστισμό».

    [05] "Συζήτηση για τα σοβαρά θέματα"

    Έντονα επικριτικός για τη πολιτική που ακολουθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των εκλογών με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, κάνοντας λόγο για δικομματική υποκρισία.

    Παράλληλα επιτέθηκε στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «σήμερα παριστάνει την "Αρσακειάδα" όταν η ίδια, αξιοποιώντας σχετικό άρθρο του Συντάγματος, είχε προκαλέσει πρόωρες με αφορμή την κατάρτιση νέου προϋπολογισμού».

    «Το Σύνταγμα δεν το πήρε ο Μωϋσής στο όρος Σινά με θεία έμπνευση, αλλά το έφτιαξε ο δικομματισμός. Γι' αυτό και η υποκρισία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και την κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Και πρόσθεσε:

    «Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με της κυβέρνησης. Ας μην μας κάνει, όμως, η κυβέρνηση την "Αρσακειάδα". Ας μην ξεχνάει ότι είναι κυβέρνηση με εκλογές που έγιναν, επικαλούμενη το Σύνταγμα και την ανάγκη να έχουμε νέο προϋπολογισμό. Αξιοποίησε το άρθρο του Συντάγματος, που αφορά προκήρυξη γρήγορων εκλογών για εθνικούς λόγους και εδώ και 2-3 χρόνια δεν έχουμε προϋπολογισμό».

    Και ο Αλ. Αλαβάνος κατέληξε:

    «Για αυτό θεωρούμε σημαντικό η όλη συζήτηση να στραφεί πάνω στα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, και τις νέες».

    Ο Αλ. Αλαβάνος αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΙΚΑ Περιστερίου κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να δώσει απαντήσεις σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τους ασφαλισμένους.

    «Ξέρουμε ότι το καλοκαίρι προσφέρεται για επισκέψεις αβροφροσύνης. Αλλά από τον πρωθυπουργό περιμένουμε να δώσει απαντήσεις σε ουσιαστικά ζητήματα. Τι θα γίνει με την εισφοροδιαφυγή 6-7 δισ ευρώ το χρόνο που γίνεται στην Ελλάδα; Τι θα γίνει με την μη ύπαρξη ελεγκτικών μηχανισμών στο ΙΚΑ; Με την καταλήστευση που γίνεται στους πόρους του ΙΚΑ και από φαρμακευτικές εταιρίες; Τι θα γίνει σε σχέση με την ανάγκη αύξησης των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τόσων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που σήμερα συμπιέζονται σε ακραίο βαθμό;», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [06] "Τεχνητός θόρυβος"

    Επίσκεψη στο νησί της Χίου πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης. Σήμερα θα παρακολουθήσει το πρωί την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος, ενώ στις 11:30 θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς του νησιού.

    "Τεχνητός θόρυβος"

    "Τεχνητός ο θόρυβος γύρω από την επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης αναφορικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. "Σε μια "σικέ" κόντρα δημιουργούν θόρυβο ούτως ώστε να ωθήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια άρνηση δεύτερης θητείας."

    Ακόμη, για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκδόθηκε μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου, ο κ. Αϊβαλιώτης τόνισε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΛΑ.Ο.Σ και ο λαός έχουν κοινές αγωνίες για το μέλλον της χώρας με τη διαρκώς αυξανόμενη εισροή λαθρομεταναστών, αγωνίες που εξέφρασε εξάλλου και ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ κ. Μπαρό. Αγωνίες που παραθέτει, άλλωστε, και ο "ομοτράπεζος" τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αριστερός ηγέτης κ. Όσκαρ Λαφονταίν. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει πλέον μόνοι, θλιβεροί ...λαθρομεταναστο-λάτρες".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 July 2009 - 4:30:38 UTC