Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παροχή επιδοτήσεων σε επιστήμονες
  • [02] Συνάντηση με τον υπ. Υγείας

  • [01] Παροχή επιδοτήσεων σε επιστήμονες

    Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του κοινοτικού προγράμματος της παροχής επιδοτήσεων στους επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες για επενδύσεις που θα κάνουν σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση του προγράμματος.

    Το πρόγραμμα θα αφορά επιδοτήσεις σε γιατρούς, οδοντιάτρους, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές και οικονομικούς συμβούλους.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαθανασίου, τόνισε ότι είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει σημαντική στήριξη.

    Στους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να ανανεώσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, ενώ προβλέπεται μεγαλύτερη ενίσχυση για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ και θα επιδοτεί μέχρι 80% την επένδυση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος την τελευταία πενταετία, ενώ για τους παλαιότερους (που ασκούν πάνω από πέντε χρόνια το επάγγελμα) η επιδότηση θα ανέρχεται στο 50% της υποβαλλόμενης επενδυτικής πρότασης.

    Ωστόσο, θα υπάρχουν και ανώτατα όρια στο ποσό της επιδότησης για κάθε κατηγορία επαγγελματία. Ετσι, για τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους θα προβλέπεται επιδότηση έως 20.000 ευρώ, για τους μηχανικούς έως 8.000 ευρώ και για τους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές και οικονομικούς συμβούλους έως 5.000 ευρώ.

    Οπως διευκρίνισε ο κ. Παπαθανασίου, οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων για την ένταξή τους στο πρόγραμμα θα γίνεται μέσω διαδικτύου, ενώ με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται και η αξιολόγηση και η ενημέρωση του επαγγελματία.

    Το πρόγραμμα θα προβλέπει και προϋποθέσεις για την ένταξη σε αυτό. Καταρχήν ο επιδοτούμενος να είναι ελεύθερος επαγγελματίας και να μην έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας, να ξεπερνά ένα κατώτατο όριο ακαθάριστων εσόδων που θα τεθεί και θα αφορά μόνο τους παλαιούς επαγγελματίες (πάνω από πέντε χρόνια), ενώ θα προβλέπει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και τους επαγγελματίες που κατοικούν σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων και σε ορεινές περιοχές.

    [02] Συνάντηση με τον υπ. Υγείας

    Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε σήμερα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΚΚΕ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό για τα θέματα που ανακύπτουν από τη «νέα γρίπη» και να κατατεθούν από την αντιπροσωπεία οι προτάσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα.

    Η κα Παπαρήγα, μιλώντας χθες για το θέμα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είχε τονίσει ότι «πρέπει να υπάρχει σχεδιασμένη δράση και όχι σενάρια επί χάρτου» σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό που λέμε σύστημα οργανωμένης δημόσιας υγείας και επάνω εκεί να παίρνονται και τα έκτακτα μέτρα».

    «Πρέπει τα έκτακτα μέτρα να εκδηλώνονται σε ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται όλος ο πληθυσμός. Θα σας πω ένα απλό πράγμα: Δεν υπάρχει κάπου καταχωρημένο πόσοι ακριβώς -όχι αν υπάρχουν ευπαθείς ομάδες- ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» σημείωσε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

    «Αν αρχίσει ο καθένας να βλέπει υποκειμενικά το θέμα, εκεί δημιουργείται ο πανικός. Εδώ χρειάζεται ένα σύστημα δημόσιας υγείας και ακόμα και ατομική καταχώρηση. Είπατε προηγουμένως και είναι σωστό, λένε τα παιδιά είναι ζώνη υψηλού κινδύνου. Μάλιστα, μόλις βήξει το παιδί θα το κρατήσεις στο σπίτι να μην πάει στο σχολείο, να μην πάει στον παιδικό σταθμό. Πρέπει να κάτσει και ο γονιός μαζί του, κανένας γονιός δεν αφήνει το παιδί, ενώ πρώτα με ένα βήχα, ακόμα και με δέκατα και με λίγο πυρετό το έστελνε στον παιδικό σταθμό, τι να κάνει; Τώρα όμως εφόσον υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος, μέχρι να δει το πόρισμα αν είναι ή δεν είναι η γνωστή γρίπηβ¦ Άρα πρέπει να υπάρχουν και άδειες».

    Τέλος η κα Παπαρήγα ανέφερε πως πρέπει να βρεθούν λύσεις για τον ανασφάλιστο πληθυσμό, όπως π.χ. οι μετανάστες και τα παιδά τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 July 2009 - 14:30:22 UTC