Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Δημοκρατία απαιτεί γόνιμες συνθέσεις "
  • [02] "Αγορά και κράτος να υπηρετούν το κοινό συμφέρον"
  • [03] Ντ.Μπακογιάννη: "Οχι νταηλίκια στην ΕΕ"
  • [04] ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
  • [05] Παραιτήθηκε η Σάρα Πέιλιν
  • [06] Αυστραλία: Έκαψε το σπίτι του επειδή δεν του μαγείρεψε η σύζυγος
  • [07] Ημερήσια Ατζέντα: 27/7/2009
  • [08] "Ιππότες" του παρκέ

  • [01] "Η Δημοκρατία απαιτεί γόνιμες συνθέσεις "

    Η Δημοκρατία απαιτεί γόνιμες συνθέσεις που ενώνουν δυνάμεις. Απαιτεί να βάλουμε, πάνω απ' όλα, το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον". Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 35 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τα εγκαίνια έκθεσης στο Ζάππειο με τίτλο «Τέχνη και Δημοκρατία. Τριάντα πέντε σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι είναι απόφαση της Κυβέρνησης να αλλάξει κάθε τι που ταλαιπωρεί, αδικεί ή πικραίνει τον πολίτη, προχωρώντας σε βαθιές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Ο κ. Καραμανλής έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και επισήμανε την απήχηση που έχει στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί η επανεκλογή του. Εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για την στάση του απέναντι στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο και ανέφερε ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά ουσιαστική και απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην στάση του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για απόπειρα ευτελισμού των θεσμών και είπε ότι πρόκειται για ακραία ανευθυνότητα, ενώ επισήμανε ότι η δημοκρατία απαιτεί γόνιμες συνθέσεις.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η 24η Ιουλίου είναι ημέρα προβληματισμού για το δικό μας χρέος στη Δημοκρατία.

    «Είναι ημέρα που αναδεικνύει εξαιρετικά επίκαιρα διδάγματα. Υπαγορεύει αντίσταση στις πολυπλόκαμες πιέσεις, που υφίσταται η Δημοκρατία. Απαιτεί εξοβελισμό των νοοτροπιών, των πράξεων και των μεθοδεύσεων που πλήττουν την ουσία και την ποιότητά της. Αξιώνει έμπρακτη απόδειξη ότι οι αρχές και οι αξίες δεν εγκαταλείπονται, δεν παζαρεύονται δεν προδίδονται» τόνισε.

    Επισήμανε ότι η 24η Ιουλίου υπενθυμίζει τις συνέπειες της πολιτικής ανευθυνότητας και της υποταγής του συλλογικού συμφέροντος σε εφήμερες σκοπιμότητες και ότι οι ακρότητες, οι απόπειρες που συνιστούν αμφισβήτηση των θεσμών, οι λογικές της απαξίωσης και του μηδενισμού επιφυλάσσουν σοβαρούς κινδύνους.

    »Το υπογραμμίζω διότι, τις ημέρες αυτές, έχει έρθει στην επιφάνεια ένα κρισιμότατο ζήτημα. Αφορά το σεβασμό του Συντάγματος και την αξιοπιστία του ευρύτερου χώρου της πολιτικής. Αναφέρομαι στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

    Ο Κάρολος Παπούλιας είναι καταξιωμένος στο ρόλο του. Οφείλουμε να τον τιμήσουμε, όπως και ο ίδιος τίμησε και τιμά το θεσμό που υπηρετεί. Στηρίζοντας, ξεκάθαρα και άμεσα, την επανεκλογή του. Οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα».

    Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του λέγοντας ότι παίρνει μια θέση που παραβιάζει απροκάλυπτα την ουσία του Συντάγματος.

    «Με απλά λόγια, το ΠΑΣΟΚ λέει το εξής πρωτοφανές: Ότι δεν ψηφίζει τον σημερινό Πρόεδρο, για να εκβιάσει τη διεξαγωγή εκλογών και μόνο μετά θα τον ψηφίσει. Η θέση αυτή είναι και ουσιαστική παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα ευτελισμού των θεσμών. Και αυτό δεν το δικαιούται κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα. Η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακραία ανευθυνότητα» είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο Κώστας Καραμανλής εκτίμησε ότι η Δημοκρατία απαιτεί πάνω απ΄ όλα συνέπεια, αξιοπιστία, αίσθημα ευθύνης και απαιτεί απ' όλους να παραμερίσουν τις προσχηματικές και άγονες αντιπαραθέσεις, και απαιτεί γόνιμες συνθέσεις που ενώνουν δυνάμεις.

    «Απαιτεί να βάλουμε, πάνω από όλα, το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και τόνισε ότι η απόφασή του είναι ξεκάθαρη, διότι όπως είπε, μια πολιτική ευθύνης δεν έχει διλήμματα ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα, τις δύσκολες αποφάσεις και τον εύκολο λαϊκισμό, τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις επιφανειακές πολιτικές.

    «Είναι απόφασή μας να αλλάξουμε κάθε τι, που ταλαιπωρεί, αδικεί ή πικραίνει τον πολίτη. Είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε σε βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Όχι διότι το ζητά η Ε.Ε., αλλά διότι το απαιτούν οι συγκυρίες, οι ανάγκες του τόπου και το συμφέρον της κοινωνίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός..

    «Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, ούτε με επιμέρους συμφέροντα, ούτε με αντιλήψεις συντηρητισμού, ούτε με ομάδες προνομιούχων. Αυτή είναι η πορεία που επέλεξα. Και αυτήν την πορεία συνεχίζουμε αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής.

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα είπε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει κόκκινες γραμμές και δεν πρόκειται να κάνει πίσω από αυτές, και προχωρά όπως είπε με ψυχραιμία και στόχο τα δίκαια και τα δικαιώματα της χώρας.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και είπε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι «καμιά ανοχή στο έγκλημα και την εξτρεμιστική δράση. Πήραμε και θα πάρουμε, στις κατευθύνσεις αυτές, όποια μέτρα χρειαστούν». Τόνισε όμως πως απαράβατος κανόνας είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Αναφερόμενος στην λαθρομετανάστευση ο κ. Καραμανλής απέρριψε τις ακρότητες που ακούγονται «άλλοτε από τη μια και άλλοτε από την άλλη πλευρά» όπως είπε, και έστειλε να ξεκάθαρο μήνυμα:

    «Προστατεύουμε τα δικαιώματα των μεταναστών, που εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας και επιδιώκουμε την πλήρη κοινωνική τους ένταξη. Δεν αντέχει όμως η χώρα και δεν είναι δυνατό να ανεχθούμε ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης. Εφαρμόζοντας το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, εντείνουμε διαρκώς τους ελέγχους και αυστηροποιούμε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στη λαθρομετανάστευση».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, και είπε ότι ο στόχος δεν είναι απλά και μόνο να βγούμε από αυτήν κάποια στιγμή, αλλά να βγούμε το ταχύτερο δυνατό με τις μικρότερες συνέπειες όρθιοι και πιο δυνατοί.

    «Στόχος μας είναι μια δυναμική, δίκαιη και σίγουρη κοινωνία. Απαιτούνται γι' αυτό πολλές και τολμηρές αλλαγές και όχι λόγια κενά περιεχομένου» είπε ο κ.Καραμανλής.

    Συνεργασία με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης

    Συνεργασία με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Καλαφάτης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η κυβέρνηση «επιταχύνει τον βηματισμό της και ασκεί σύγχρονες και ρηξικέλευτες πολιτικές, δίνοντας απαντήσεις στις προκλήσεις του αύριο».

    Αυτοί, είπε ο κ.Καλαφάτης, ήταν οι άξονες πάνω στους οποίους δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες απο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ενημερώθηκε και για τα θέματα που απασχολούν τη βόρειο Ελλάδα καθώς και για μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως συμβαίνει στο χώρο της ενέργειας, είτε έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως η Εγνατία Οδός.

    Ο κ. Καλαφάτης είπε ότι επικεντρώνεται η προσοχή και στην ατζέντα της καθημερινότητας, σε τρεις άξονες: στα ζητήματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής αρωγής και στον αναπτυξιακό τομέα.

    Υπογράμμισε συγκεκριμένα τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, όπως είναι το Φόρουμ Επιχειρηματικότητας της Βορείου Ελλάδας και η Επιτροπή Τουριστικής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

    «Είναι πολιτικές», είπε, «που ενδυναμώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της βόρειας Ελλάδας, συσπειρώνουν τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις και αποτελούν ένα μέτωπο αντιμετώπισης της πιο δύσκολης συγκυρίας που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες πολλές δεκαετίες».

    «Η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης, συσπειρώνοντας όλους εκείνους που επιθυμούν την πρόοδο και την ευημερία», κατέληξε.

    [02] "Αγορά και κράτος να υπηρετούν το κοινό συμφέρον"

    Η διεθνής οικονομική κρίση «απέδειξε περίτρανα ότι είναι ισχυρή η διασύνδεση μεταξύ του χρηματοοικονομικού συστήματος, της πραγματικής οικονομίας και των πολιτικών ελίτ» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Ημερησία" και υπογραμμίζει ότι «η ανάκτηση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος και η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης αποτελούν βασικές προτεραιότητες του νέου παγκόσμιου οικοδομήματος».

    «Το διακύβευμα δεν είναι η ελευθερία των αγορών, αλλά η ελευθερία του πολίτη. Η προστασία των δικαιωμάτων του, ώστε αγορά και κράτος να υπηρετούν το κοινό συμφέρον μας. Η πρόκληση του 21ου αιώνα είναι να ευθυγραμμίσουμε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα με τις αξίες και τις αρχές μιας δημοκρατικής, ανθρώπινης, οικολογικής και δίκαιης κοινωνίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση φέρει την υπογραφή του νεοσυντηρητικού ιδεολογήματος, καθώς «πίσω από τη θεωρία της αυτορρύθμισης των αγορών, του "αόρατου χεριού", κρύβεται ένα βαρύ χέρι συγκεντρωτισμού, πλούτου και εξουσίας, που οδήγησε σε μια μη δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση και σε μια άνιση και άναρχη οικονομική ανάπτυξη».

    Υπογραμμίζει ότι οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις αποδεικνύονται στην καλύτερη περίπτωση άτολμες, καθώς προσπαθούν με υλικά του χθες να απαντήσουν στις προκλήσεις και απαιτήσεις του αύριο, η δε κρίση ανέδειξε για άλλη μια φορά την καθοριστική σημασία γνήσια προοδευτικών ηγεσιών για την ανάληψη δράσης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

    «Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις διαμορφώνουν λόγο τολμηρό, καινοτόμο, ρεαλιστικό. Στόχος είναι να χτίσουμε ένα κόσμο νέο, πιο δίκαιο και πιο σταθερό. Έναν κόσμο στον οποίο η αγορά θα υπηρετεί τους πολίτες και όχι τους λίγους και ισχυρούς», επισημαίνει.

    Συνέντευξη Γ. Παπακωνσταντίνου

    "Δεν θα της κάνουμε το χατίρι να σωπάσουμε για να μην ταράξουμε τον ύπνο της. Επισημαίνουμε ελλείψεις και προβλήματα με την ελπίδα πως αυτά θα αντιμετωπιστούν" δηλώνει σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία". Οι κινήσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης δεν πείθουν πως υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και πως ολα βαίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παράδειγμα: τη μέρα που ο υπουργός Υγείας δήλωνε ότι η χώρα μας έχει τα λιγότερα κρούσματα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Διαχείρισης ανακοίνωνε ότι η Ελλάδα έχει τον 50 μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη σε απόλυτους αριθμούς και τον 20 μεγαλύτερο ανα κάτοικο. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα. Ας πάψει η κυβέρνηση να χειρίζεται τον ιό της γρίπης τύπου Α και όλα τα θέματα με όρους πολιτικής επικοινωνίας. "Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ευρωβουλευτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ μιλά ακόμη για την προεδρολογία, τα εθνικά θέματα τα μέτρα για την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων την οικονομική κατάσταση της χώρας.

    [03] Ντ.Μπακογιάννη: "Οχι νταηλίκια στην ΕΕ"

    Η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόσφατη ένταση στο Αιγαίο και επισημαίνει ότι «νταηλίκια στην Ευρώπη δεν χωράνε».

    «Η Τουρκία σήμερα διέρχεται μια αργή και ενδεχομένως επίπονη διαδικασία εξευρωπαϊσμού. Υπό μια έννοια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και ιστορική. Κατανοώ τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες σε μια χώρα του μεγέθους, της γεωγραφικής θέσης και της ιστορίας της Τουρκίας. Κατανοώ, αν θέλετε, και την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα και τον αγώνα του κυρίου Ερντογάν. Νταηλίκια, όμως, στην Ευρώπη δεν χωράνε. Και το λέω εγώ, που είμαι παλαιά φίλη του τουρκικού λαού και σθεναρή υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Η Τουρκία οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Δεν έχει καλή παράδοση σ' αυτό. Αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Τον Δεκέμβριο, η Τουρκία θα κριθεί από όλους μας βάσει των συμφωνηθέντων. Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο. Όχι για το τέλος της διαδρομής. Και αυτό είναι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη σταθερή μας θέση: πλήρης προσαρμογή-πλήρης ένταξη», υπογραμμίζει η Υπουργός.

    Ακόμη αναφέρει ότι έχει απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του τούρκου ομολόγου της να επισκεφθεί την Άγκυρα «και θα πραγματοποιήσω την επίσκεψη λαμβάνοντας υπόψη τις λοιπές υποχρεώσεις μου και την καταλληλότερη στιγμή, προκειμένου να είναι, τελικά, ωφέλιμη και αποδοτική».

    Η κα Μπακογιάννη απορρίπτει την αιτίαση του ΠΑΣΟΚ περί αξιοποιήσεως από την κυβέρνηση ενδεχόμενης εντάσεως στη Αιγαίο, σχετικά δε με τα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνει ότι «η στρατηγική του κ. Παπανδρέου είναι αδιέξοδη, γι' αυτό και το θέμα της εκλογής προέδρου ήδη γίνεται εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ».

    Η Υπουργός των Εξωτερικών ερωτώμενη αν πιστεύει ότι ο χρόνος μέχρι τον Μάρτιο είναι αρκετός για την κυβέρνηση να αναστρέψει τα πράγματα, απαντά:

    «Ναι, υπάρχει πολιτικός χρόνος. Οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι οι πολίτες αποστασιοποιούνται αλλά δεν επιλέγουν άλλη πρόταση διακυβέρνησης. Εμείς μπορεί να χάσαμε, αλλά δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να προχωρήσουμε τις πολιτικές που έχουμε εξαγγείλει στο εσωτερικό και, βεβαίως, την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων σε μια περίοδο που και η Τουρκία και τα Σκόπια θα βρεθούν στο επίκεντρο της αξιολόγησής τους από την Ε.Ε. Αυτή είναι μια ατζέντα πολιτικής που είναι εμπροσθοβαρής και έχει κέντρο βάρους την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών».

    [04] ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

    Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 27/7/09 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Αθηνών , Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, καθώς και Περιφέρεια Κρήτης.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

    Παράλληλα η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και τα απαραίτητα ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ*, ακολουθώντας τις οδηγίες των κρατικών και τοπικών αρχών.

    Β· Σημείωση

    1. Μέτρα Αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ (www.civilprotection.gr) και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

    2. Αναλυτικές Συστάσεις και Μέτρα Αυτοπροστασίας που αφορούν την υγεία, παρέχονται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Εφιστάται όλως ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης των οικείων Νομαρχιακών αρχών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ,σε δάση και ευαίσθητες περιοχές .

    Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

    Β· να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

    Β· να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

    Β· να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

    Β· Τέλος υπενθυμίζεται ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός ΄Εκτακτης Ανάγκης 112, που μπορείτε να καλείτε σε ανάλογες καταστάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

    [05] Παραιτήθηκε η Σάρα Πέιλιν

    Η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Σάρα Πέιλιν παραιτήθηκε χθες επίσημα από τα καθήκοντα της κυβερνήτου της Πολιτείας της Αλάσκα, υποσχόμενη μεν ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τους πολίτες του τόπου της, χωρίς δε να αποκαλύπτει τυχόν σχέδια για διεκδίκηση κάποιας σημαίνουσας δημόσιας θέσης.

    Κατά τη διάρκεια τελετής στο Πάϊονιρ Παρκ του Φαίρμπανκς, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πιο εκτεταμένη αμερικανική Πολιτεία, η 45χρονη Πέιλιν παρέδωσε τα σκήπτρα του κυβερνήτη στον έως σήμερα αναπληρωτή της Σον Παρνέλ.

    Η αναπάντεχη ανακοίνωση της Πέιλιν στις 3 Ιουλίου, ότι προτίθεται να παραιτηθεί από κυβερνήτης, τροφοδότησε τις υποθέσεις για τις επόμενες κινήσεις της και για την πιθανότητα να θελήσει να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματός της για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

    Στον τελευταίο λόγο της ως κυβερνήτης, η Πέιλιν σκιαγράφησε τον απολογισμό των πεπραγμένων της , μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η αύξηση στη φορολογία επί των κερδών της εξόρυξης πετρελαίου και η νέα νομοθεσία για την δεοντολογία και την χρηστή διακυβέρνηση. Ιδίως η ισχύς του τελευταίου μέτρου αποδείχθηκε πάρθειο βέλος και για την ίδια την Πέιλιν, εναντίον της οποίας ασκήθηκαν περίπου είκοσι αγωγές για ανάρμοστη πολιτική συμπεριφορά κι ευνοιοκρατία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Πέιλιν, την οποία στην προεκλογική εκστρατεία της παρέβαλαν ως , κάλεσε τους κατοίκους της Αλάσκα να «αντισταθούν στην διόγκωση της μεγάλης κεντρικής κυβέρνησης», σε έμμεση αναφορά στο σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    «Προσέξτε καλά προτού αποδεχθείτε τις γενναιοδωρίες της κυβέρνησης: δεν είναι δώρα», προειδοποίησε η Πέιλιν. Μολαταύτα, οι κοινοβουλευτικοί της Πολιτείας αποφάσισαν να συναντηθούν σε έκτακτη σύνοδο στις 10 Αυγούστου για να αντικρούσουν το βετο της Πέιλιν και να αποδεχθούν την ομοσπονδιακή βοήθεια.

    Η Πέιλιν, που θεωρείται ότι καραδοκεί για το χρίσμα στις επόμενες προεδρικές, τόνισε πως αισθάνθηκε πως έχει καθήκον να αποφύγει την «άγονη πολιτική» ενός βαλλόμενου κυβερνήτη και πως είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην Αλάσκα δίχως τους καταναγκασμούς και περιορισμούς του αξιώματός της.

    «Με αυτήν την απόφαση, τώρα θα μπορώ να παλαίψω ακόμη πιο σκληρά για εσάς, για ότι είναι ορθό, για την αλήθεια-και ουδέποτε θεώρησα πως έχετε ανάγκη από κάποιο αξίωμα γιβ αυτό», τόνισε η ίδια.

    [06] Αυστραλία: Έκαψε το σπίτι του επειδή δεν του μαγείρεψε η σύζυγος

    Σε τετραετή φυλάκιση καταδικάσθηκε Αυστραλός, ο οποίος πυρπόλησε την κατοικία του στη Μελβούρνη επειδή η σύζυγός του είχε αργήσει να του μαγειρέψει δείπνο.

    Στο δικαστήριο αποδείχθηκε πως ο 54χρονος Ρατζάχ Θαϊβενεράεας γνώριζε πως η σύζυγός του και οι κόρες του βρίσκονταν στο εσωτερικό της κατοικίας του όταν έχυνε πετρέλαιο στην σκάλα και άναβε φωτιά.

    Οι γυναίκες ξέφυγαν από τις φλόγες με ελαφρά εγκαύματα, ενώ η κατοικία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό.

    Ο δικαστής Τζον Νίξον έκρινε πως ο Θαϊβενεράεας ναι μεν ήταν έξαλλος τη στιγμή της πράξης του, αλλά δεν έπασχε από κάποια ψυχική διαταραχή. «Ήταν μία απαράδεκτη, ανόητη, καταστροφική και επικίνδυνα εγκληματική πράξη από μέρους σας», τόνισε ο δικαστής.

    [07] Ημερήσια Ατζέντα: 27/7/2009

  • Περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Πέλλα. - Συνάντηση με τα ΔΣ των Σωματείων και τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ.

    - Επίσκεψη στην ΑΣΟ "Άγιος Κωνσταντίνος"-ομιλία στους ροδακινοπαραγωγούς - 14:00:00, Ημαθία/Διαβατό Ημαθίας.

    - Ομιλία σε συγκέντρωση στην Καλή του Δ. Μενηίδος Ν.Πέλλας - 20:00:00, Πέλλα/Καλή του Δήμου Μενηίδος-Ν.Πέλλας.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Εφήβων (θέσεις 13-16): Ουκρανία-Ελλάδα - 14:30:00

  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, Ρώμη (ITA)

    ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    09:40 Ουζμπεκιστάν-Ν. Αφρική (Θέσεις 15-16)

    11:00 Καζακστάν-Βραζιλία (Θέσεις 13-14)

    12:20 Ιταλία-Κίνα (Αγώνας κατάταξης)

    13:40 Γερμανία-Ν. Ζηλανδία (Αγώνας κατάταξης)

    15:00 Ουγγαρία-Καναδάς (Προημιτελικός)

    16:20 Ρωσία-Ολλανδία (Προημιτελικός)

    17:40 Αυστραλία-ΕΛΛΑΔΑ (Προημιτελικός)

    22:00 Ισπανία-ΗΠΑ (Προημιτελικός)

    ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    Πρωί (10:00)

    100μ. ύπτιο (Γ)

    200μ. ελεύθερο (Α)

    100μ. πρόσθιο (Γ)

    100μ. ύπτιο (Α)

    1.500μ. ελεύθερο (Γ)

    Απόγευμα (19:00)

    100μ. πρόσθιο (Α) (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    100μ. πεταλούδα (Γ) (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    100μ. ύπτιο (Α) (Ημιτελικά)

    100μ. πρόσθιο (Γ) (Ημιτελικά)

    50μ. πεταλούδα (Α) (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    100μ. ύπτιο (Γ) (Ημιτελικά)

    200μ. ελεύθερο (Α) (Ημιτελικά)

    200μ. μικτή ατομική (Γ) (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    [08] "Ιππότες" του παρκέ

    Στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της (πρώτη το 2002) «αναρριχήθηκε» χθες η Εθνική μας ομάδα των Νέων Ανδρών. Το σύνολο του Κώστα Μίσσα, με εντυπωσιακά «ξεσπάσματα» από τα 6.25 και ψυχραιμία όπου χρειάστηκε, επικράτησε 90-85 της μοναδικής ομάδας που το υποχρέωσε σε ήττα στη διοργάνωση, της Γαλλίας, στον αποψινό τελικό, που διεξήχθη στο «Βενετόκλειο» της Ρόδου, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

    Τα δεκάλεπτα: 22-16, 45-39, 64-61, 90-85


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2009 - 4:30:32 UTC