Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Άμυνας
  • [02] "Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Το φαντασμαγορικό θέαμα της "βροχής" των αστεριών
  • [05] Εκχωρούν την Υγεία σε ιδιώτες"
  • [06] Περιοδεία στην Αρκαδία
  • [07] "Θα μας βαρεθεί ο λαός"

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Άμυνας

    Συνεργασία με τον υπουργό Άμυνας κ. Β. Μεϊμαράκη, θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα δεχθεί τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ιω. Γιάνγκο. Στις 11.00 θα συναντηθεί με τον νέο αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φρ. Φραγκούλη καθώς και με τον νέο αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Βασ. Κλόκοζα.

    Το σχέδιο δράσης για τη γρίπη

    Για τις εξελίξεις και την πορεία του σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κώστας Καραμανλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνέχεια, δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο υπουργός Υγείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος.

    "Παρακολουθούμε αυτή την υπόθεση που εξελίσσεται με επιστημονική αβεβαιότητα και με διαφορετικούς ρυθμούς σε διάφορες χώρες" δήλωσε ο κ. Αντώναρος και τόνισε ότι η εγρήγορση, η στενή παρακολούθηση, η συγκέντρωση των στοιχείων και η άρτια προετοιμασία όλων των αρχών της Πολιτείας δίνει τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο καλύτερο δυνατό σημείο.

    Ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι είμαστε έτοιμοι και σε διαρκή επαγρύπνηση με όλο το μηχανισμό της Πολιτείας και εξετάζονται όλα τα σενάρια. "Δεν θα επιτρέψουμε να διολισθήσει η κοινωνία σε κατάσταση πανικού", τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση κάτω από τις οδηγίες του πρωθυπουργού λειτουργεί συντεταγμένα, οργανωμένα και συντονισμένα. Ο κ. Αβραμόπουλος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το πρόβλημα ακατάπαυστα και λύνει άμεσα ζητήματα που προκύπτουν.

    Παράλληλα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά: Οι ιδιωτικοί στις 17 Αυγούστου και οι δημόσιοι την 1η Σεπτεμβρίου ενώ τελική απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί αφού υπάρξει γενική αποτίμηση του θέματος.

    Επίσης είπε ότι παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 162.380 κρούσματα και 1.154 θάνατοι ενώ στην Ελλάδα είχαμε 1.002 κρούσματα εκ των οποίων το 95% έχουν ιαθεί πλήρως και βρίσκονται υγιέστατοι στα σπίτια τους. Ανέφερε ότι σήμερα έχουμε 2 σοβαρά περιστατικά στην εντατική ενώ τα βαριά περιστατικά που είχαμε, πλέον είναι σε πορεία ανάρρωσης.

    Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι απελευθερώθηκε η χορήγηση των αντιϊκών φαρμάκων και ότι επεκτείνεται το δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας για τη νέα γρίπη.

    Σε ότι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού σημείωσε ότι προτεραιότητα θα έχουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από άποψη υγείας, και σε υπηρεσίες σε κρίσιμες δομές για τη λειτουργία του κράτους όπως το προσωπικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, στο δικαστικό χώρο, στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, στις ΔΕΚΟ και σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο η εξέταση για τη νέα γρίπη να γίνεται και από πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια ενώ σε συνεργασία με την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ ολοκληρώνονται τα επιχειρησιακά σχέδια για τον εμβολιασμό. Στην Αθήνα για παράδειγμα προβλέπονται 27 κέντρα εμβολιασμού και 7 ιατρεία γρίπης.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε τους εξής τομείς δράσης:

    - κινητοποίηση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού

    - έλεγχος εμβολιασμού με χρήση της τεχνολογίας και του λογισμικού ενώ θα καταγραφούν τα στοιχεία των εμβολιαζόμενων

    - υποστήριξη νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης

    - μεγάλος αριθμός γιατρών θα υποστηρίξει τον εμβολιασμό και την πρωτοβάθμια φροντίδα όσων νοσούν. Επ' αυτού επεσήμανε ότι θέμα κρεβατιών εντατικής θεραπείας δεν θα τεθεί και αυτά θα αυξηθούν κατά 50 με 60 άμεσα ενώ σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερα, είναι αυτονόητο ότι θα χρησιμοποιηθούν και τα κρεβάτια σε ιδιωτικά νοσοκομεία

    - διπλασιάζονται οι γραμμές στο κέντρο πληροφόρησης 1135.

    Για το ακριβή αριθμό των κέντρων εμβολιασμού είπε ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση προσεχώς, ενώ ενδεικτικά ανέφερε πως στους δύο μεγάλους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης θα είναι 140 με 150. Επίσης αυτά τα κέντρα θα στηθούν κυρίως σε σχολεία και θα λειτουργήσουν είτε Παρασκευή απόγευμα είτε Σαββατοκύριακο.

    Σχετικά με τον εντοπισμό των αλλοδαπών που παράνομα βρίσκονται στη χώρα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι θα βοηθήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ για τις αμοιβές των γιατρών, είπε ότι θα καλυφθούν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα ανέφερε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να λειτουργήσει μέθοδος αντίστοιχη αυτής των δικαστικών αντιπροσώπων για τους γιατρούς στα κέντρα εμβολιασμού.

    Ενημέρωση Τύπου

    Στην ενημέρωση Τύπου που ακολούθησε, ο κ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε πολυδιάστατη πρόκληση την πανδημία της γρίπης και ανακοίνωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί 162.000 κρούσματα και έχουν πεθάνει 1154 άτομα.

    Στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί 1002 κρούσματα, από τα οποία το 95% έχουν ήδη ιαθεί. Αυτή την περίοδο υπάρχουν δύο σοβαρά περιστατικά και οι σθενείς νοσηλεύονται στην εντατική, ενώ τα προηγούμενα σοβαρά περιστατικά που είχαν ανακοινωθεί βρίσκονται σε πορεία ανάρρωσης.

    "Πρέπει να αποδείξουμε ότι ως κοινωνία, ως κράτος, ως πολιτικό σύστημα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη δοκιμασία με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και ισχυρή αποτελεσματικότητα" τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Σχετικά με τα επικαιροποιημένα μέτρα που αποφασίστηκαν, ο υπουργός ανέφερε ότι η απελευθέρωση των αντιικών φαρμάκων αποφασίστηκε καθώς η χώρα πέρασε από την φάση της περιχαράκωσης στη φάση αντιμετώπισης της νόσου.

    Οι αυστηροί έλεγχοι, τόνισε, για την χορήγηση των φαρμάκων αυτών γίνονται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, πρόσθεσε, παραμένει ανέπαφο το εθνικό απόθεμα αντιικών φαρμάκων.

    Ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι στη χθεσινή συνάντηση γενικών γραμματέων που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, υιοθετήθηκαν οι συστάσεις του Εθνικού Επιστημονικού Συμβουλίου να ανοίξουν κανονικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ειδικότερα ανέφερε ότι οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί ξεκινούν κανονικά στις 17 Αυγούστου και οι δημόσιοι την 1η Σεπτεμβρίου.

    Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο και θα ασχοληθεί με τα σχολεία, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από αξιολόγηση.

    Ανακοίνωσε επίσης, ότι η διατομεακή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και άλλων Υπουργείων για τους εμβιλιασμούς, έχει μπεί στην τελική ευθεία και μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

    Για τους εμβολιασμούς, είπε ο υπουργός, προτεραιότητα θα έχουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα άτομα που υπηρετούν σε κρίσιμες δομές για τη λειτουργία τους κράτους.

    Ο κ.Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης ότι από τις 24 Αυγούστου θα λειτουργήσουν τρία νέα κέντρα αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα και την Κρήτη. Εξετάζεται, επίσης, η δυνατότητα πραγματοποίησης της εξέτασης για τον ιό να γίνεται και από πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια.

    Επίσης, ο υπουργός ανέφερε πως μεγάλος αριθμός γιατρών θα υποστηρίξουν τους εμβολιασμούς, αλλά και την πρωτοβάθμια φροντίδα, ώστε τα νοσοκομεία να είναι μόνο για όσους νοσούν πραγματικά. Ξεκαθάρισε ότι αυξάνονται οι κλίνες εντατικής θεραπείας και δεν θα τεθεί ζήτημα επάρκειας, ενώ σε ακραία περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν κρεβάτια από ιδιωτικές ΜΕΘ.

    [02] "Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες"

    Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είχαν λόγους, οι οποίοι αποδεικνύονται σήμερα, όταν κώφευσαν στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης της SIEMENS, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, αναφερόμενη στις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

    Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε η κα Καρακλιούμη, είχε ζητήσει να έρθουν όλα στο φως, για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους και πρόσθεσε ότι όποιος απευθύνει σχετικά ερωτήματα σήμερα στο ΠΑΣΟΚ παραβιάζει ανοιχτές θύρες.

    Τόνισε, επίσης, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επισημάνει ότι θα έπρεπε να διερευνηθεί πώς αφέθηκαν να φύγουν στο εξωτερικό σημαίνοντες παράγοντες της υπόθεσης, ενώ έκανε λόγο και για σκοπιμότητα ή απραξία ορισμένων δικαστικών λειτουργών, με την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Αναφερόμενη ειδικότερα στις δηλώσεις του κ. Νίκου Δένδια, τόνισε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης αντί να πράττει αυτό που ορίζει ο ρόλος του, καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει τεμαχίζει την υπόθεση.

    Απαντώντας εξ άλλου σε ερωτήσεις για αν οι εξελίξεις στην υπόθεση της SIEMENS μπορεί να οδηγήσουν σε μια αιφνιδιαστική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, η κα Καρακλιούμη δήλωσε ότι η ελληνική κοινωνία πλέον δεν αιφνιδιάζεται από τίποτα και ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αιφνιδιάσει μόνο προς το χειρότερο.

    Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να καταθέσει νέα πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απάντησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη καταθέσει τρεις προτάσεις για εξεταστική επιτροπή, εισπράττοντας ένα μεγάλο όχι από την κυβέρνηση.

    Γι αυτό, πρόσθεσε, η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες για να αλλάξει η κυβέρνηση. Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της SIEMENS εκθέτουν περισσότερο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσο σιωπούν, υπογράμμισε.

    Για την οικονομία

    Σχετικά με τα θέματα οικονομίας και ειδικότερα με αφορμή δημοσιεύματα για την ασφυξία των νοικοκυριών, η κα Καρακλιούμη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ύστερα από διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου για τους δανειολήπτες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κάτι το οποίο η ΝΔ αγνόησε.

    Κι έθεσε το ερώτημα ποιο είναι το σχέδιο και η πρόταση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

    Αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα για χρησιμοποίηση πληροφορικών συστημάτων για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, χαρακτηρίζοντας τη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης επικοινωνιακού τύπου κι έθεσε τέσσερα ερωτήματα: Πρώτο αν έγινε σχετική προετοιμασία για την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων, δεύτερο αν υπήρξε μελέτη, τρίτο ποιές επιχειρήσεις αφορά και τέταρτο ποιά οικονομικά στοιχεία θα αφορά.

    Για τον ιό της γρίπης

    Αναφερόμενη εξ άλλου στις δηλώσεις του υπουργείου Υγείας Δ.Αβραμόπουλου για την υπόθεση της νέας γρίπης, τόνισε ότι το υπουργείο λειτουργεί με διαφορά φάσης μιας εβδομάδας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, κι έθεσε τρία ερωτήματα: Πρώτο ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρονται από τα κέντρα επιτήρησης, δεύτερο με βάση ποιες διατάξεις θα γίνεται ο έλεγχος στα φάρμακα και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα και τρίτο ποιος θα καταβάλει το κόστος για τα φάρμακα, δηλαδή αν θα τα καταβάλει το υπουργείο Υγείας ή οι ασθενείς.

  • **Η κα Καρακλιούμη αναφέρθηκε επίσης σε ανακοίνωση της παγκόσμιας ένωσης δημοσκόπων στην οποία εκφράζεται η απορία για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε το νόμο και απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές. Οπως είπε κ.Καρακλιούμη στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για παρεμπόδιση της έρευνας και της επιστημονικής πληροφόρησης. Επίσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό μέσω δημοσίου διαλόγου.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

    Συνάντηση και συνεργασία με υπ. Άμυνας, Β. Μεϊμαράκη (10.00-Μέγαρο Μαξίμου)

    10.30 - Συνάντηση με νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ιω. Γιάνγκο

    11.00 - Συνάντηση με νέο αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φρ. Φραγκούλη και με νέο αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Βασ. Κλόκοζα

  • Περιοδεί Α. Τσίπρα στην Αρκαδία

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό παίδων (7ος όμιλος, 2η ημέρα): Ουκρανία-Ελλάδα - 13:30:00, Κάουνας (LTU)

  • Μπάσκετ-Εθνική Ανδρών (Φιλικό): Ελλάδα-Ρουμανία - 19:00:00, ΟΑΚΑ

  • Ποδόσφαιρο-Φιλικός Ελπίδων: Σλοβακία-Ελλάδα - 19:30:00

    [04] Το φαντασμαγορικό θέαμα της "βροχής" των αστεριών

    Για μια ακόμη χρονιά, οι κάτοικοι της Ελλάδας -και γενικότερα του πλανήτη- θα μπορούν σήμερα το βράδυ, να δουν το φαντασμαγορικό θέαμα που παρέχει η βροχή των διαττόντων αστέρων, που είναι γνωστοί ως Περσείδες, επειδή η περιοχή του ουρανού από την οποία φαίνεται να ξεκινούν, είναι ο βόρειος αστερισμός του Περσέα.

    Σύμφωνα με τους αστρονόμους, οι Περσείδες οφείλονται στον κομήτη 109P/Swift-Tuttle που κάνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο κάθε 130 χρόνια. Οι διάττοντες που παρατηρούμε (κάτι που πιθανότατα συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον 2.000 χρόνια), είναι τα σωματίδια σκόνης και βράχων που άφησε πίσω του ο κομήτης αυτός κατά την πορεία του μέσα από το ηλιακό σύστημα. Καθώς η Γη περνά μέσα από το νέφος σωματιδίων που άφησε ο κομήτης, υπό τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, στο νυχτερινό ουρανό μπορεί να λάβει χώρα ένα πραγματικό "σόου".

    Το μέγιστο της "βροχής" συνήθως γίνεται αντιληπτό στις 11-13 Αυγούστου κάθε χρόνου, ενώ Περσείδες παρατηρούνται περίπου από τις 23 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, με μέσο ωριαίο ρυθμό περίπου 60 - 80 μετεώρων ανά ώρα. Το φαινόμενο γίνεται βασικά αντιληπτό στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ στο νότιο ημισφαίριο μπορούν να το δουν λίγοι μόνο τυχεροί που βρίσκονται οριακά νότια του ισημερινού.

    Πολλοί από τους διάττοντες (πεφταστέρια) των Περσείδων είναι ιδιαίτερα φωτεινοί και αφήνουν ένα έντονο "ίχνος" πίσω τους, καθώς συγκρούονται με την γήινη ατμόσφαιρα και υπερθερμαίνονται, γι' αυτό η συγκεκριμένη "βροχή" έχει αποκτήσει την φήμη ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα θεαματική - κάτι που εξαρτάται άμεσα από τα αν θα υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό, καθώς και από το κατά πόσον το σημείο παρατήρησης θα βρίσκεται μακριά από τη φωτορύπανση των πόλεων και θα επιτρέπει την θέαση σε έναν όσο γίνεται πιο σκοτεινό ουρανό.

    Ο αριθμός πάντως των διαττόντων αστέρων που παρατηρούνται, μειώνεται πλέον διαχρονικά, καθώς ο κομήτης απομακρύνεται προς το εξωτερικό ηλιακό σύστημα μετά το πέρασμά του από το περιήλιο το 1992 (η δραστηριότητα αυξάνεται όταν ο κομήτης βρίσκεται κοντά στο περιήλιο, καθώς η περιοχή κοντά στον κομήτη είναι πιο πυκνή σε σωματίδια).

    Σύμφωνα με τους αστρονόμους - επαγγελματίες και ερασιτέχνες- οι καλύτερες ώρες παρατήρησης για τις Περσείδες είναι λίγο πριν το ξημέρωμα, κάτι που μπορεί να γίνει και με γυμνό οφθαλμό. Το φαινόμενο γενικά καλύπτει όλο τον ουρανό, οπότε αν κανείς είναι ξαπλωμένος, μπορεί να έχει στο οπτικό πεδίο του ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι του ουρανού. Συνίσταται επίσης να μην κοιτάζει κανείς το φεγγάρι, γιατί αυτό μειώνει τη νυχτερινή όρασή του.

    [05] Εκχωρούν την Υγεία σε ιδιώτες"

    «Η κυβέρνηση, αντί να πάρει άμεσα μέτρα για την κάλυψη των μεγάλων κενών που έχει το δημόσιο Σύστημα Υγείας σε προσωπικό και σε υποδομές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, λαμβάνει μέτρα που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του λαού. Εκχωρεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε ιδιώτες, μεταφέρει αρμοδιότητες του Συστήματος Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

    Αυτά σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου και προσθέτει ότι «σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα της χορήγησης αντιικών φαρμάκων από ιδιώτες, της διάγνωσης της νέας γρίπης από ιδιωτικά εργαστήρια και της μεταφοράς της ευθύνης λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού στους Δήμους».

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο ελληνικός λαός «πρέπει να ανησυχήσει. Η πολιτική που αποδέχεται και στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, η έλλειψη ενός ενιαίου καθολικού αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας όχι μόνο κοστίζουν στο λαό πανάκριβα αλλά τον αφήνουν και απροστάτευτο. Η παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης πρέπει να γίνεται με ευθύνη του κράτους και δωρεάν για όλους, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη και επαρκή κάλυψη όλων των χώρων. Να λειτουργήσουν άμεσα κινητές μονάδες για την κάλυψη των σχολείων, των εργασιακών χώρων και των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη».

    [06] Περιοδεία στην Αρκαδία

    Στην Αρκαδία περιοδεύει σήμερα ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Θα επισκεφθεί το Μαίναλο και το Δήμο Βυτίνας, προκειμένου να αναδείξει θέματα που έχουν σχέση με την προστασία και διαχείριση του φυσικού πλούτου.

    Ο κ. Τσίπρας από τις 10:30 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι θα περιοδεύσει στο Μαίναλο και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Δασαρχείο Βυτίνας, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις 13:15 στο δημαρχείο Βυτίνας, όπου θα συναντήσει το δήμαρχο Γιάννη Σακελλαρίου.

    «Η οικονομική κρίση δεν κάνει διακοπές. Τουναντίον φαίνεται ότι δείχνει τα δόντια της στους επιχειρηματίες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι μετά το τέλος της σεζόν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Επιμελητήριο της Σάμου με τουριστικούς φορείς του νησιού με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος το καλοκαίρι ο ελληνικός τουρισμός.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει πάρτι παροχολογίας» αφού «αντί να κάνει δημόσιες επενδύσεις, αντί να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντί να εκπονήσει προγράμματα για την απασχόληση στην πραγματικότητα ασχολείται μονάχα με το να δώσει 28 δις στους τραπεζίτες και να δώσει κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες προκειμένου να αλλάξουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές θέσεις απασχόλησης».

    «Η χώρα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική. Αν αυτή δεν υπάρξει είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βουλιάξουμε όλοι στην οικονομική κρίση», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Σάμο, επισκέφθηκε το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων στο νησί.

    ΣΥΝ για τις ανακοινώσεις για τη νέα γρίπη

    «Ασφαλώς και δεν πρέπει η αντιμετώπιση της γρίπης να αποτελέσει ένα άλλο πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και επιπόλαιων επικοινωνιακών δηλώσεων», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος του Γραφείου τύπου και της ΚΠΕ του ΣΥΝ με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    «Εκείνο όμως που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι οι διαχρονικές ευθύνες, τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, για τη μη διαμόρφωση ενός πρωτοβάθμιου συστήματος φροντίδας της υγείας που θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα στην αντιμετώπιση της γρίπης. Βεβαίως, είχαν άλλες προτεραιότητες όπως την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

    [07] "Θα μας βαρεθεί ο λαός"

    «Από τη στιγμή που ο κ. Υπουργός έχει βρει τρόπο να συνδέει το Υπουργείο του με όλα τα μαγαζιά της επικράτειας, με τους πάγκους της λαϊκής, με τα ταξί και με κάθε χώρο όπου υπάρχει ταμειακή μηχανή, καιρός είναι να συνδέσει το Υπουργείο του και με τις ...κρεβατοκάμαρες. Είναι σίγουρο ότι σε κάποιες τουλάχιστον από αυτές, θα βρει φορολογητέα ύλη⦻, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, αναφορικά με τις πληροφορίες σχετικά με ρυθμίσεις που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, για τις ταμειακές μηχανές.

    Σχετικά με τη συνεχιζόμενη εκλογολογία, κ. Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε: «Όλοι πρέπει να θυμηθούμε ότι βτο πολύ το Κύριε ελέησον, το βαριέται κι ο παπάς.β Με τα καμώματά μας, ας σκεφτούμε μήπως μας βαρεθεί ο ελληνικός λαός...»

    Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για "συγκαλύψεις" και ζήτησε να "στείλουν επιστολή στο συνήγορο του κ. Χριστοφοράκου, ώστε να μάθουμε ποιοί βουλευτές τα έπιασαν".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 August 2009 - 4:30:27 UTC