Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός.

  • [01] Στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός.

    Στην Κομοτηνή θα βρεθεί τον Δεκαπεντάυγουστο ο πρωθυπουργός. Ο Κ. Καραμανλής θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό Θεοτόκου στην Κομοτηνή και το βραδυ θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στην αίθουσα Αμφιθεάτρου παλιάς Νομικής της πόλης.

    Συνεργασία πρωθυπουργού - υπουργού Άμυνας

    Συνεργασία με τον υπουργό Άμυνας κ. Β. Μεϊμαράκη είχε ο πρωθυπουργός, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια δέχθηκε διαδοχικά τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ιω. Γιάνγκο και με τον νέο αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φρ. Φραγκούλη και το νέο αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Βασ. Κλόκοζα.

    Μετά τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις.

    Το σχέδιο δράσης για τη γρίπη

    Για τις εξελίξεις και την πορεία του σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κώστας Καραμανλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνέχεια, δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο υπουργός Υγείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος.

    "Παρακολουθούμε αυτή την υπόθεση που εξελίσσεται με επιστημονική αβεβαιότητα και με διαφορετικούς ρυθμούς σε διάφορες χώρες" δήλωσε ο κ. Αντώναρος και τόνισε ότι η εγρήγορση, η στενή παρακολούθηση, η συγκέντρωση των στοιχείων και η άρτια προετοιμασία όλων των αρχών της Πολιτείας δίνει τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο καλύτερο δυνατό σημείο.

    Ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι είμαστε έτοιμοι και σε διαρκή επαγρύπνηση με όλο το μηχανισμό της Πολιτείας και εξετάζονται όλα τα σενάρια. "Δεν θα επιτρέψουμε να διολισθήσει η κοινωνία σε κατάσταση πανικού", τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση κάτω από τις οδηγίες του πρωθυπουργού λειτουργεί συντεταγμένα, οργανωμένα και συντονισμένα. Ο κ. Αβραμόπουλος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το πρόβλημα ακατάπαυστα και λύνει άμεσα ζητήματα που προκύπτουν.

    Παράλληλα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά: Οι ιδιωτικοί στις 17 Αυγούστου και οι δημόσιοι την 1η Σεπτεμβρίου ενώ τελική απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί αφού υπάρξει γενική αποτίμηση του θέματος.

    Σε ότι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού σημείωσε ότι προτεραιότητα θα έχουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από άποψη υγείας, και σε υπηρεσίες σε κρίσιμες δομές για τη λειτουργία του κράτους όπως το προσωπικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, στο δικαστικό χώρο, στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, στις ΔΕΚΟ και σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο η εξέταση για τη νέα γρίπη να γίνεται και από πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια ενώ σε συνεργασία με την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ ολοκληρώνονται τα επιχειρησιακά σχέδια για τον εμβολιασμό. Στην Αθήνα για παράδειγμα προβλέπονται 27 κέντρα εμβολιασμού και 7 ιατρεία γρίπης.

    Ενημέρωση Τύπου

    Στην ενημέρωση Τύπου που ακολούθησε, ο κ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε πολυδιάστατη πρόκληση την πανδημία της γρίπης και ανακοίνωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί 162.000 κρούσματα και έχουν πεθάνει 1154 άτομα.

    Στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί 1002 κρούσματα, από τα οποία το 95% έχουν ήδη ιαθεί. Αυτή την περίοδο υπάρχουν δύο σοβαρά περιστατικά και οι σθενείς νοσηλεύονται στην εντατική, ενώ τα προηγούμενα σοβαρά περιστατικά που είχαν ανακοινωθεί βρίσκονται σε πορεία ανάρρωσης.

    "Πρέπει να αποδείξουμε ότι ως κοινωνία, ως κράτος, ως πολιτικό σύστημα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη δοκιμασία με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και ισχυρή αποτελεσματικότητα" τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Ο κ.Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης ότι από τις 24 Αυγούστου θα λειτουργήσουν τρία νέα κέντρα αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα και την Κρήτη. Εξετάζεται, επίσης, η δυνατότητα πραγματοποίησης της εξέτασης για τον ιό να γίνεται και από πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια.

    Νέα γρίπη - 1.424 τα κρούσματα στην Ελλάδα

    Τετρακόσια είκοσι δυο (422) επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα,σύμφωνα με την "Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Παρατήρησης" του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

    Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τις 1.424.

    Όπως αναφέρεται στην Έκθεση,η δραστηριότητα της γρίπης βρίσκεται στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτή της προηγούμενης εβδομάδας και σε οριακά αυξημένα επίπεδα συγκριτικά με αυτά που καταγράφησαν την περσινή περίοδο για την αντίστοιχη εποχή δραστηριότητας της νόσου.

    Αναλυτικά,ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στην χώρα μας μέχρι τις 10 Αυγούστου 2009 ανά περιφέρεια είναι:

    Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: 2 κρούσματα

    Κεντρική Μακεδονία: 115 κρούσματα

    Δυτική Μακεδονία: 4 κρούσματα

    Θεσσαλία: 23 κρούσματα

    Ήπειρος: 20 κρούσματα

    Ιόνια Νησιά: 146 κρούσματα

    Δυτική Ελλάδα: 36 κρούσματα

    Στερεά Ελλάδα: 25 κρούσματα

    Πελοπόννησος: 62 κρούσματα

    Αττική: 684 κρούσματα

    Βόρειο Αιγαίο: 39 κρούσματα

    Νότιο Αιγαίο: 65 κρούσματα

    Κρήτη: 203 κρούσματα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 August 2009 - 10:30:15 UTC