Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Με έργα στις προκλήσεις της κρίσης"
  • [02] Πυρκαγιές σε εξέλιξη

  • [01] "Με έργα στις προκλήσεις της κρίσης"

    Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, αιφνιδιαστικά, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Στο ΤΕΜΠΜΕ ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη, τον πρόεδρο του Ταμείου Νίκο Δομένικο και τον γενικό διευθυντή Νίκο Τριτάρη για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων στήριξης των μικρών επιχειρήσεων.

    Ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του αργότερα, εξήρε το έργο που παράγεται στο ΤΕΜΠΜΕ και τόνισε ότι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση, και ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα μέσω του ΤΕΜΠΜΕ για να αντέξουν οι επιχειρήσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Καραμανλής, έλαβε πρώτη από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τα αναγκαία μέτρα και πέτυχε την έγκριση προγράμματος εγγύησης και επιδότησης επιτοκίου για δάνεια κεφαλαίου κίνησης.

    Μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν 47.000 αιτήσεις για δάνεια ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ με εγγυήσεις ύψους 3,7 δισ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Δώσαμε ανάσα ρευστότητας σε 47.000 μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και διασφαλίσαμε πάνω από 195.000 θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όμως δεν εφησυχάζουμε».

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση του προγράμματος και το ΤΕΜΠΜΕ μπορεί να εγγυηθεί δάνεια ύψους 9,5 δισ. ευρώ ενισχύοντας τη ρευστότητα 80.000 επιχειρήσεων.

    Αν χρειαστεί θα λάβουμε και άλλα μέτρα στο πλαίσιο του ρεαλισμού και των δυνατοτήτων της οικονομίας, είπε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση απαντά με έργα και όχι με λόγια στις προκλήσεις της κρίσης, η οποία όπως είπε, οδήγησε σε ύφεση όλες τις οικονομίες του κόσμου χωρίς διακρίσεις.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης κατά τα προηγούμενα χρόνια, στις συμφωνίες για τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τον ΟΛΠ και τα ενεργειακά, και τόνισε ότι η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη τη χώρα μας όπου όμως οι επιπτώσεις ήταν ηπιότερες: «Δεν κλείνουμε τα μάτια, λέμε αλήθειες και παίρνουμε αναγκαίες και δύσκολες αποφάσεις που διασφαλίζουν μακροπρόθεσμο όφελος για όλους και εγγυώνται την ασφαλή έξοδο από την κρίση».

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στη «βαριά κληρονομιά του παρελθόντος» και στα «μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα δεκαετιών», αλλά τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, η κυβέρνηση κάνει ότι χρειάζεται για να ξεπεράσει αγκυλώσεις και ξεπερασμένες δομές.

    «Ο δρόμος είναι ανηφορικός μπροστά μας. Εμείς όμως έχουμε το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε μπροστά», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    [02] Πυρκαγιές σε εξέλιξη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 13:10 στους Αγ. Αποστόλους Καλάμου, στην περιοχή Αγκώνα.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς, έχουν σπεύσει στην περιοχή 3 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και 12 οχήματα με 36 πυροσβέστες.

    Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Στόμια και Στρογγυλό, την ώρα που συνεχίζει να καίει η φωτιά στις Μαριές.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα στις Μαριές Ζακύνθου, με 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

    Ακόμη δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στο νησί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις περιοχές Βωλίμες και Κοιλιώμενο, οι οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, στο αρχικό στάδιο.

    Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά που ξέσπασε, στις 22:40, σε δασική έκταση στην Καμπή, του δήμου Ξηροβουνίου, στην Άρτα. Στην περιοχή επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 6 οχήματα, καθώς επίσης και 1 ελικόπτερο.

    Ακόμη, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που από χθες το μεσημέρι, στις 13:20 κατακαίει δασική έκταση στη Μαγούλα στη Δ. Αττική. Ωστόσο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προκειμένου να καταστείλουν πλήρως τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς που βρίσκονται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

    Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις με 4 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, 152 πυροσβέστες με 50 οχήματα και 166 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων συμβάλλει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο εξασθενημένος, σε σχέση με χθες, άνεμος.

    Τέλος, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες στα Χιονάτα της Κεφαλονιάς, τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην περιοχή του Παλαιοχωρίου στη Θεσπρωτία.

    Οι περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο

    Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Σάββατο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Λέσβου , Χίου , Σάμου, Ευβοίας , Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής , Αθηνών και Πειραιώς.

    Από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 August 2009 - 10:30:20 UTC