Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους
  • [02] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους

    Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου "πετζετέλ", που έπαιρνε μέρος σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος είναι νεκρός.

    [02] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα το ζήτημα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση.

    Πρόταση για έκτακτο συνέδριο

    Το έκτακτο συνέδριο που ζητεί ο Α. Τσίπρας θα είναι για την πολιτική ανασυγκρότηση του ΣΥΝ και την οργανωτική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, όπως τόνισε, θα δοθεί, έτσι, ο λόγος στα μέλη του κόμματος και "πρώτα απο όλα η ηγεσία του κόμματος να κάνει τον απολογισμό της και να τεθεί υπο την κρίση τους".

    "Ο ΣΥΝ, ένα κόμμα με κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να ξαναβρεί τον βηματισμό του, μόνο αν στηριχτεί στους χιλιάδες φίλους, στα χιλιάδες μέλη του. Σε όλες και όλους αυτούς που, ακόμα και σε δυσκολότερες περιόδους, με ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα κράτησαν ζωντανή την ελπίδα.Το ίδιο χρειάζεται να γίνει και τώρα. Οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε μία νέα δυναμική στην υποθεση της αριστεράς. Μόνο μια αριστερά ενωμένη, ισχυρή και αποτελεσματική, μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα και δύναμη στην κοινωνία, και να δείξει τον δρόμο της εναλλακτικής διεξόδου απέναντι στην ολόπλευρη σημερινή κρίση", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

    Η απάντηση του Αλέκου Αλαβάνου

    « «Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει για το κάθε κόμμα αν θα κάνει Τακτικό, αν θα κάνει Έκτακτο, αν θα κάνει Διαρκές Συνέδριο, αν θα κάνει Συνέδριο με ολίγη ή Συνέδριο γλυκύ βραστό. Δεν τα καταλαβαίνει αυτά. Δεν την ενδιαφέρει. Και η θέση της Αριστεράς, κατά τη γνώμη μου, είναι δίπλα στους αμπελουργούς, δίπλα στους αγρότες, δίπλα στους μετανάστεςβ¦"

    Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Αλέκος Αλαβάνος που πραγματοποίησε περιοδεία στις Αρχάνες Ηρακλείου όπου και επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό Αρχανών και ενημερώθηκε από μέλη του Συνεταιρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμπελουργία και ειδικότερα τα προβλήματα σχετικά με τη διάθεση των σταφυλιών.

    «Είδαμε την διαδικασία, είδαμε και το προϊόν, το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες, είπε, αλλά το οποίο έχει και πολλά σοβαρά προβλήματα. Δεν μπορεί τόσο καλής ποιότητας σταφύλι να πωλείται φέτος σε τιμές 30, 40 και 50% κάτω από τις περσινές. Και δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια ψαλίδα ανάμεσα στην τιμή παραγωγού και στην τιμή που πληρώνουμε εμείς ως καταναλωτές» .

    Υπάρχουν πρόσθεσε , συγκεκριμένες ρυθμίσεις και μέτρα που οφείλει η κυβέρνηση να τα πάρει αμέσως και μάλιστα ορισμένα τα έχει υποσχεθεί.

    Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε:

    -Να προχωρήσει η απόσταξη των 20.000 τόνων κρασιού προκειμένου να αδειάσουν οι δεξαμενές για να χωρέσουν την νέα παραγωγή η οποία αλλιώς θα πεταχτεί στον δρόμο.

    -Να υπάρξει ειδική ενίσχυση προς τους παραγωγούς.

    -Να ενισχύσει η Κυβέρνηση τους συνεταιρισμούς σε μια εντελώς νέα βάση που θα εξασφαλίζει την υγιή διαχείριση και αναπτυξιακή δυνατότητα .

    Ο κ. Αλαβάνος θα έχει αύριο συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 44ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για το πρόβλημα στέγασης των σχολείων.

    Αμέσως μετά θα συναντηθεί με το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθεί για τις ελλείψεις και προβλήματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 August 2009 - 10:30:24 UTC