Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπο έλεγχο οι φωτιές στον Εβρο
  • [02] Δεν θα είναι υποψήφιος

  • [01] Υπο έλεγχο οι φωτιές στον Εβρο

    Υπό πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί από τις πρωινές ώρες οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι, από άγνωστη αιτία, στις δασικές περιοχές Αετοχωρίου και Μελίας, κηρύσσοντας το νότιο τμήμα του νομού Έβρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων, το μέτωπο της φωτιάς πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας τους οικισμούς Πεύκων και Λουτρών, που εκκενώθηκαν σπίτια για προληπτικούς λόγους.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γενικού Επιθεωρητή του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδας Δημήτρη Παφούτη, η έκταση της καμένης γης, είναι περίπου 20.000 στρέμματα.

    Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος τέσσερα αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, 50 πυροσβεστικά οχήματα με 200 πυροσβέστες από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ συνέδραμαν μηχανήματα της νομαρχίας Έβρου, των δήμων, του στρατού και κατοίκων, με την συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων.

    [02] Δεν θα είναι υποψήφιος

    Με μια λιτή ανακοίνωση του γραφείου του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

    Στο μεταξύ, δεκτή έγινε από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ να μην υπάρξει αρχηγός στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να διεκδικήσουν με σταυρό προτίμησης την είσοδό τους στη Βουλή.

    Επιφυλάξεις -αλλά όχι άρνηση - εξέφρασε μόνο η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, η οποία θα ανακοινώσει τη θέση της τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Τις θέσεις της αναμένεται να αποσαφηνίσει και η Ανανεωτική Πτέρυγα.

    Νωρίτερα, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση του ψηφοδελτίου στον Αρειο Πάγο και από τις ένδεκα συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχει επικεφαλής.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να παραμείνει ενωμένος και σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η εκλογική μάχη.

    Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη διαφωνία του με την εισήγηση του κ. Τσίπρα, εμμένοντας στη θέση της ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας.

    Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ,όπου και ελήφθη η σχετική απόφαση.

    Σύμφωνα με την απόφαση που παρουσίασε ο κ.Τσίπρας, δεν θα υπάρχει αρχηγός, επομένως όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να εκλεγούν με σταυρό προτίμησης, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να συγκροτηθεί από προσωπικότητες και διανοούμενους, που θα είναι εκτός των κομματικών σχηματισμών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης η πρόταση προβλέπει ότι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί μετά από ψηφοφορία από τους βουλευτές της παράταξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 September 2009 - 10:30:18 UTC