Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έχουμε ξεκάθαρη πολιτική"
  • [02] "Θα συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Εκβιαστικά διλήμματα"
  • [05] "Νέα στρατηγική"

  • [01] "Έχουμε ξεκάθαρη πολιτική"

    Το 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου θα επισκεφθεί το πρωί ο πρωθυπουργός, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς . Το μεσημέρι, θα παραστεί στην ορκωμοσία του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών κ. Σπ. Φλογαΐτη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο κ.Κώστας Καραμανλής, στο κανάλι «MEGA» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

    Ο πρωθυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασιών μετεκλογικά ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβερνητική του πρόταση προς τον ελληνικό λαό, η οποία όπως είπε είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής και περιγράφει την αλήθεια, θα τύχει αποδοχής και θα ψηφιστεί. Επίσης επανέλαβε με κάθετο τρόπο ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τον ΛΑ.Ο.Σ., τον οποίο κατηγόρησε για ανεύθυνο λαϊκισμό και ακραίες θέσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας όμως ότι θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται, λόγω τελείως διαφορετικών αντιλήψεων.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ εάν χάσει τις εκλογές και θα παραμείνει αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης:

    «Είμαι ένας άνθρωπος που πάνω από όλα είναι μαχητής. Κι αυτό σημαίνει ότι γι' αυτά που πιστεύω και για τις πολιτικές που πρεσβεύω πάντα θα δίνω τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Άμα είμαι χρήσιμος για τον τόπο εξυπακούεται, αυτό είναι βασική προϋπόθεση. Πιστεύω ότι είμαι ακόμα πάντως, στα 53 μου, χρήσιμος για τον τόπο. Κατά συνέπεια δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να φύγω» είπε.

    Για τα ψηφοδέλτια και τους υποψηφίους ανέφερε ότι «μέσα στις γενικές αρχές είναι η συμπεριφορά, η διαδρομή του καθενός, κατά πόσο συνάδει και με το πνεύμα και με την πολιτική και με το ήθος της παράταξης, αναμφισβήτητα. Καθαρές κουβέντες».

    Παράλληλα έκανε αυτοκριτική για τις αδυναμίες που σημειώθηκαν τα 5μιση χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ενώ ανέφερε ότι ο Αχιλλέας Καραμανλής θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις Σέρρες.

    «Θα είναι ανηφορικός ο δρόμος για δυο χρόνια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά από την άλλη πλευρά, πρώτον, δεν πιστεύω ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και τρομάζω όταν ακούω αυτά τα νεφελώδη και μάλιστα διανθισμένα με διάφορες υποσχέσεις, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

    «Και δεν πιστεύω σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι γιατί έχω κάποια θεωρητική προκατάληψη, ούτε μόνο διότι το παρελθόν, το ιστορικό παρελθόν της ελληνικής πολιτικής ζωής δεν έχει ευοίωνα τέτοια προηγούμενα, αλλά και διότι πιστεύω πολύ βαθιά στη δυνατότητα του να είναι μια κυβέρνηση αποτελεσματική, ισχυρή και πάνω από όλα να έχει ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και πολιτική εφαρμογή» είπε.

    Για τον ΛΑ.Ο.Σ. είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και είναι για τον ίδιο ζήτημα αρχής.

    «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τον ΛΑΟΣ» τόνισε και ανέφερε ότι «με το ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε θεωρητικά κανείς να πει, αν βρεθεί ένας κοινός τόπος πλεύσης. Βλέπετε όμως σήμερα ποια είναι η πραγματικότητα. Και δεν αναφέρομαι στο παρελθόν, ούτε στις αν θέλετε αντεγκλήσεις τις προεκλογικές».

    Είπε ότι η ΝΔ έχει προτείνει μια δύσκολη πολιτική, ενώ το ΠΑΣΟΚ στην ουσία δεν έχει κατανοήσει ούτε την κατάσταση, δεν έχει πρόγραμμα.

    «Το ζήτημα δεν είναι να αρχίσουν τα παζάρια και απλώς να μοιράζουμε πρόσωπα. Το ζήτημα είναι μια ξεκάθαρη πολιτική. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Κατά συνέπεια καταλήγω. Το βλέπω σχεδόν ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα. Θεωρητικά θα μπορούσε κανείς να το σκεφτεί. Στην πράξη όμως δεν γίνεται» είπε ο κ.Καραμανλής, και είπε ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, «πιθανότατα να κάνουμε πάλι εκλογές».

    Ο πρωθυπουργός έκανε αυτοκριτική και είπε ότι εάν ξεκίναγε από την αρχή θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά και με λιγότερες ευαισθησίες σε κρίσιμα ζητήματα και μεταρρυθμίσεις.

    «Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για το ασφαλιστικό και για παράδειγμα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν προφάσεις και να φεύγουν. Δεν μπορεί να ξεκινάω το διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τελικά να μένουν ελάχιστοι φορείς που δεν ήταν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι» είπε και πρόσθεσε:

    «Εγώ δε λέω ότι δεν έχω κάνει λάθη ή δεν έχω κάνει παραλείψεις, αλλά επιτέλους πρέπει να δούμε τα πράγματα με το όνομά τους καθαρά. Και τώρα με την εμπειρία που κουβαλάω πια λέω ξεκάθαρα, ναι, εφόσον οι Έλληνες πολίτες το θέλουν, σας λέω ένα δύσκολο πρόγραμμα, μια δύσκολη πολιτική, θα την εφαρμόζω κοιτάζοντας μόνο το συμφέρον του τόπου και όχι άλλες δήθεν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες».

    Δηλώσεις Γ. Κουμουτσάκου

    Έντονη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στο Γ. Α. Παπανδρέου με άξονα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

    "Η αναξιοπιστία, η αντιφατικότητα και οι αντικρουόμενες θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ηγετικής του ομάδας χαρακτηρίζουν ήδη την εκλογική αναμέτρηση", ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Και πρόσθεσε:

    "Η αναξιοπιστία και η αντιφατικότητα των θέσεων είναι αποτέλεσμα απουσίας προγράμματος και μνημειώδους αοριστολογίας και η αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζεται στην οικονομία, εξαπλώνεται και σε κρίσιμα πολιτικά και εθνικά θέματα υψίστης σημασίας, όπως η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας".

    Ακολούθως, παρέθεσε από τα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση τη θέση που είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ το 2001 και το 2006.

    "Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε, κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος, την ανάγκη αποσύνδεσης της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από την απειλή διάλυσης της Βουλής. Υπογράμμιζε την ανάγκη να διαμορφώνονται ευρύτατες συναινέσεις γύρω από ένα θεσμό που συμβολίζει την ενότητα του έθνους και της κοινωνίας", ανέγνωσε ο κ.Κουμουτσάκος.

    Και πρόσθεσε:

    "Αυτή ήταν η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2001 και το 2006, δηλαδή η αποσύνδεση της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την απειλή διάλυσης της Βουλής, αυτή τη θέση η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της και για ένα σεβαστό πρόσωπο κοινής αποδοχής και εθνικής, όπως ο κ. Παπούλιας, κουρέλιασαν κυριολεκτικά μια δέσμευσή τους".

    Ο κ. Κουμουτσάκος κλιμάκωσε την επίθεσή του υπογραμμίζοντας ότι "η αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε σταθερό χαρακτηριστικό του, παίρνει όμως διαστάσεις μείζονος σημασίας πολιτικού ατοπήματος, όταν αγγίζει θεσμούς όπως του προέδρου της Δημοκρατίας. Κάθε ώρα που περνάει το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται αναξιόπιστο, ανεύθυνο και ανέτοιμο να διαχειριστεί τις τύχες του λαού και του τόπου, όταν μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία απαιτείται αξιοπιστία, υπευθυνότητα και ξεκάθαρες προτάσεις ό,τι δηλαδή λείπει από το ΠΑΣΟΚ".

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε σε ερώτηση σχετική με τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, λέγοντας ότι η υλοποίηση του σχεδίου για τον αγωγό είναι επιτυχία στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Τη βάζει στον ενεργειακό χάρτη και δημιουργεί οφέλη που θα κατευθυνθούν στην τοπική κοινωνία. Η μηδενιστική λογική του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, δεν έχει όριο και πρόσθεσε ότι ήδη πριν από την κύρωση της διακρατικής συμφωνίας η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι όλα τα έσοδα από τα τέλη διέλευσης θα κατευθυνθούν στον Έβρο και στους άλλους δυο νομούς της Θράκης.

    Ερωτήθηκε ακόμη για τις επιθέσεις του ΛΑΟΣ εναντίον της ΝΔ και επανέλαβε, την απάντηση που είχε δώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής: "Έχω ξεκαθαρίσει απόλυτα την άποψή μου, πιστεύω βαθύτατα ότι ο ΛΑΟΣ είναι κόμμα με ακραία ανευθυνολογία που ρέπει στον λαϊκισμό, με τα άκρα δεν συνεργάζομαι".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την οικονομική πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι είναι πρωταρχικής σημασίας και καίριο να υπάρξει στις παρούσες συνθήκες δημοσιονομική σταθερότητα. Και πρόσθεσε, ότι το κάθε μέτρο όπως π.χ. το πάγωμα μισθών στα μεσαία και ανώτερα εισοδήματα δεν μπορεί να κρίνεται μεμονωμένα, γιατί το καθένα δεν αποτελεί από μόνο του λύση, αλλά θα πρέπει να εξετάζεται ενταγμένο σε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλαίσιο.

    Τέλος, σε ερώτηση γιατί καθυστερούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, είπε ότι πάντοτε αυτή ήταν η τακτική της ΝΔ για τα ψηφοδέλτια, να τα παρουσιάζει τμηματικά, δεν υπάρχει τίποτε το ιδιαίτερο αυτή τη φορά.

    [02] "Θα συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο"

    Tο 2ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Συκεών, θα επισκεφθεί ο κ. Γ. Παπανδρέου, όπου θα παρευρεθεί στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

    Το απόγευμα θα περιοδεύσει σε περίπτερα της ΔΕΘ, ενώ θα συναντηθεί με εργαζόμενους αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO.

    Ομιλία στην Κοζάνη

    "Στις 4 του Οκτώβρη, καμία ψήφος χαμένη, ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Κοζάνη, ενώ "απαντώντας" σε σύνθημα των συγκεντρωμένων έκανε λόγο "για κατεστημένα που τρέμουν από μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ".

    "Κάθε μέρα που περνά με αυτή την κυβέρνηση είναι άλλο ένα βήμα προς την απαξίωση του τόπου μας" επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "το κόστος ζωής, η ανεργία και οι χαμηλοί μισθοί προδιαγράφουν ένα δύσκολο χειμώνα".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε το διακύβευμα που θέτει το Κίνημα για τις εκλογές λέγοντας πως "δεν συγκρούονται δύο κόμματα και δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις" και αντιδιαστέλλοντας σε "εκείνους που βλέπουν την εξουσία ως λάφυρο και την νέμονται με τους λίγους" την αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για το οποίο "η εξουσία είναι ευκαιρία για προσφορά στον τόπο και σε όλους τους Έλληνες".

    Προτάσσοντας την προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ για την "πράσινη ανάπτυξη" ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Κοζάνη μπορεί να πρωτοπορήσει, ενώ ταυτόχρονα η πόλη όπως και η Δυτική Μακεδονία, δεν θα μείνει πίσω.

    "Καταδίκασαν την χώρα σε αναπτυξιακό μαρασμό, έφεραν την χώρα σε κρίση πολύ πριν την διεθνή κρίση, άδειασαν τα κρατικά ταμεία και τώρα υπόσχονται για τρίτη φορά την καταπολέμηση της σπατάλης του δημόσιου χρήματος, έρχονται να πουν στους Έλληνες ξανά τα ίδια" είπε ο κ. Παπανδρέου, υπενθυμίζοντας τις προτάσεις που είχε κάνει ο ίδιος "στον ίδιο τον Καραμανλή" - όπως είπε - για την διαφάνεια και τις οποίες όπως είπε "δεν άκουσαν" και υπογραμμίζοντας ότι "η ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε αλαζονεία, ούτε αμέλεια, αλλά πολιτική επιλογή, καθώς η κυβέρνηση εξαρχής ήταν προσανατολισμένη στο πως θα παραμείνει στην εξουσία αδιαφορώντας για το οικονομικό και κοινωνικό κόστος μιας τέτοιας επιλογής".

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "γενικευμένη κατάπτωση που ζούμε" και υπογράμμισε πως "για να βγει ο τόπος από το τέλμα της παρακμής απαιτείται πάνω απ' όλα νέα ηγεσία που σέβεται αξίες και ένα πλαίσιο σταθερότητας και κανόνων που θα δώσει το στίγμα της νέας διακυβέρνησης".

    "Απαιτείται (επιπλέον) όραμα και σχέδιο, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για το τι θέλουμε να παράγει επιτέλους αυτός ο τόπος" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ "θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το συνολικό σχέδιό μας για την Ελλάδα".

    "Τα όνειρά μας είναι εφικτά, επιβεβλημένα, αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για δυναμική εξωτερική πολιτική που θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας, δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία για όλους, δίκαιη αναδιανομή του πλούτου μέσα από το φορολογικό σύστημα και το κοινωνικό κράτος που εξασφαλίζει δικαιώματα.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ΔΕΗ λέγοντας πως η σημερινή κυβέρνηση την απαξίωσε και από κερδοφόρα το 2004 με κέρδη 500 εκατομμύρια ευρώ "μέσα σε πέντε χρόνια την κατέστησαν ζημιογόνα".

    "Έφυγαν τα κέρδη και έμειναν τα φουγάρα να ρυπαίνουν, σας υποσχέθηκαν την αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων μονάδων με νέες, την αποκατάσταση των εδαφών, 1500 προσλήψεις, την μετεγκατάσταση των οικισμών της Μαυροπηγής, της Ποντοκώμης, της Ακρινής και τίποτα από αυτά δεν έγινε, ενώ κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφέρθηκε επιπλέον στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που "τα τελευταία χρόνια έχασε χιλιάδες σπουδαστές", στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που "εδώ και πέντε χρόνια είναι χωρίς τις απαραίτητες κτηριακές υποδομές" και επέκρινε την ΝΔ ότι "ακολούθησε στο νομό Κοζάνης και την Δυτική Μακεδονία την πολιτική που ακολούθησε σε όλη τη χώρα, αδιαφορώντας για την αξιοποίηση των μεγάλων πλεονεκτημάτων της Ελλάδας".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι μέσω της "πράσινης ανάπτυξης" αναδεικνύονται οι ιδιαιτερότητες και η ξεχωριστή δυναμική κάθε περιοχής, προσθέτοντας ότι "αυτό θέλουμε και για την Δυτική Μακεδονία".

    Αναφορικά με την Δυτική Μακεδονία ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για αγροτική αναγέννηση του τόπου σε συνδυασμό με την παράλληλη ανάδειξη του τοπίου, στήριξη της "στροφής σε επώνυμα ποιοτικά προϊόντα" και ανάληψη της αναπτυξιακής προσπάθειας από τους ίδιους τους παραγωγούς με νέου τύπου συνεταιρισμούς "για να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην αγορά".

    Ο κ. Παπανδρέου μίλησε επίσης για μετατροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΤΕΙ σε σημαντικό μοχλό ανάπτυξης, ολοκλήρωση των δημόσιων υποδομών με "ουσιαστική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ", αξιοποίηση των κάθετων οδικών αξόνων της Εγνατίας και στήριξη του σιδηροδρόμου, σιδηροδρομική σύνδεση με την Θεσσαλία, το αεροδρόμιο, την ΒΙΠΕ και την ΒΙΟΠΑ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη στην Κοζάνη είναι συνδεδεμένη με τον λιγνίτη, πρόσθεσε ότι "αργά ή γρήγορα ο λιγνίτης θα τελειώσει" και τόνισε ότι "εμείς θέλουμε η Κοζάνη με την ενεργειακή της τεχνογνωσία να πρωτοστατήσει και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και η ΔΕΗ να μπει δυνατά στις νέες και καθαρές τεχνολογίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ".

    "Δεσμεύομαι για την μετεγκατάσταση των οικισμών που πλήττονται από την λειτουργία της ΔΕΗ, θέλουμε την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία ενεργειακό κέντρο υψηλής τεχνολογίας και καθαρών πηγών, και την ΔΕΗ να κάνει επενδύσεις, να ανανεώσει το παραγωγικό της δυναμικό με νέους σταθμούς καθαρής τεχνολογίας με χαμηλές εκπομπές" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι "η χώρα μας μέχρι σήμερα δεν διεκδίκησε τίποτα από το σχέδιο της ΕΕ ύψους 4 δισ. Ευρώ για καθαρή ενέργεια στις χώρες της ΕΕ".

    Απαντώντας στην ρητορική ερώτηση "που θα βρείτε τα λεφτά" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις και αν έχει σχέδιο που να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον".

    "Ηδη με την προεκλογική μας εκστρατεία δίνουμε δείγμα γραφής για το πως θα κυβερνήσουμε, εφαρμόζουμε από τώρα αυτά που θα κάνουμε πράξη ως κυβέρνηση" είπε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις προτάσεις του για τον προεκλογικό αγώνα, προσθέτοντας ότι "η διαφορά με την ΝΔ είναι η προσήλωσή μας στην άσκηση της εξουσίας που δίνεται από τον λαό, ασκείται με τον λαό, για τον ίδιο τον λαό και για κανένα άλλο".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ομιλία του καλώντας τους πολίτες και τους οπαδούς της ΝΔ που "αισθάνονται προδομένοι", "μαζί του σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, σε μια νέα εθνική ενότητα, σε μια Ελλάδα με πολιτική ηγεσία που δεν χρωστάει σε κανένα, μόνο στον ίδιο τον λαό και εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι "μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα".

    Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

    Στις 4 Οκτωβρίου ξεκινάμε όλοι μαζί μια πορεία εθνικής ανάτασης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που επικύρωσε τα ψηφοδέλτια του κόμματος και ζήτησε από το λαό να δώσει ψήφο αυτοδυναμίας στο Κίνημα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η μάχη πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους και δεν τελειώνει πριν κλείσει η κάλπη.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ως την κρισιμότερη μάχη, όμως όπως τόνισε, "η μάχη της ζωής μας για αυτόν τον τόπο ξεκινάει, λαού θέλοντος, την 5η Οκτωβρίου".

    Τόνισε ότι η ευθύνη για τη νέα πορεία της Ελλάδας είναι τεράστια και ο ίδιος ζήτησε από τον ελληνικό λαό να του δώσει την ευκαιρία να αναλάβει αυτή την ευθύνη διότι όπως τόνισε, ποτέ δεν φοβήθηκε στα δύσκολα, δεν κρύφτηκε μπροστά στην ευθύνη, δεν φυγομάχησε μπροστά στα προβλήματα.

    Πρόσθεσε επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα αναμετρήθηκε με τα δύσκολα, πάντοτε ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ιστορίας και ποτέ δεν λύγισε μπροστά στο βάρος της ευθύνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις δυο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του 1981 και του 1993.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συμμετοχή των πολιτών, τονίζοντας με έμφαση τη φράση "μαζί μπορούμε".

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση και τα στελέχη της εκφραστές της παρακμής και τόνισε ότι στις 4 Οκτωβρίου "τραβάμε κόκκινη γραμμή" βάζοντας τέλος στην ανικανότητα, στην έλλειψη σχεδίου για τη χώρα, στη φυγομαχία από τα προβλήματα, στους συμβιβασμούς και την ανοχή σε φαινόμενα που μας προσβάλλουν. Προϋπόθεση, τόνισε, για όλα αυτά "είναι να βάλουμε τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο δυναμικό της χώρας και στις δυνατότητές της και στις δυνατότητες που της παρέχει η γεωγραφική της θέση και το περιβάλλον της, και στο σημείο αυτό τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί μετωπικά με τους καταπατητές, τους κερδοσκόπους και τους εμπρηστές.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πρόδωσε δυο φορές την εμπιστοσύνη του λαού, φυγομάχησε, σπατάλησε το δημόσιο πλούτο υπέρ των λίγων ημετέρων και ισχυρών, μοίρασε προνόμια και επέβαλε έκτακτη εισφορά σε μισθωτούς και επαγγελματίες.

    Τα ψέματα όμως τέλειωσαν, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και παρείχε τη διαβεβαίωση στους Έλληνες πολίτες ότι για τη σημερινή κρίση δεν θα πληρώσουν όσοι δεν φταίνε, διότι όπως τόνισε, "δεν μπορεί να την πληρώσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που μοχθεί, εργάζεται και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της".

    Γι'αυτό, τόνισε, στις 4 Οκτωβρίου οι Έλληνες θα πουν ένα μεγάλο όχι στην υπόσχεση για ακόμα χειρότερες μέρες που έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής, τον οποίο χαρακτήρισε πρωθυπουργό της απογραφής και της παραγραφής.

    Η έξοδος της χώρας από την παρακμή, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου προϋποθέτει μια νέα ηγεσία με θάρρος, βούληση και τόλμη να συγκρουστεί με αντιλήψεις και κατεστημένα, να κλείσουν οι χαίνουσες πληγές και η αιμορραγία της σπατάλης και της διαφθοράς. Και υπογράμμισε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

    Έκανε λόγο για ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης, η οποία όπως τόνισε, δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε αλαζονείας, ούτε αμέλειας αλλά ήταν πολιτική επιλογή.

    Συμβιβάστηκαν, πρόσθεσε, γαντζώθηκαν από μικρά και μεγάλα συμφέροντα για να μην χάσουν την καρέκλα.

    Το ζητούμενο σήμερα σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι οι πράξεις, και έδωσε το δικό του στίγμα και το στίγμα του ΠΑΣΟΚ, για το ότι εννοούν όσα λένε, αναφέροντας ως παράδειγμα την πρόταση που έκανε για τον τρόπο διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα, χρησιμοποιώντας τις φράσεις "καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες".

    Αναφερόμενος στην παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα, για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση, όπως και το όραμα του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της.

    Βάση του σχεδίου αυτού θα είναι οι πέντε εθνικοί στόχοι, τους οποίους παρουσίασε τον περασμένο χειμώνα. Σύμφωνα με αυτούς, το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί μια δυναμική εξωτερική πολιτική, μια δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία για όλους, μια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, ένα κράτος που θα λειτουργεί υπέρ των πολιτών και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης της χώρας.

    Το ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε, δεν επιθυμεί και δεν πρόκειται να διαχειριστεί την εξουσία όπως τη διαμόρφωσε η κυβέρνηση του χθες. Όπως τόνισε, θα βάλει οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην εξουσία της αυθαιρεσίας, της ιδιοτέλειας, της ανομίας και της συγκάλυψης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε όσους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ πιστέψουν ότι μπορούν να ορίζουν ή και να ράβουν κοστούμια εξουσίας, ότι αυτά θα τους μείνουν στη ντουλάπα και ανέλαβε τη δέσμευση, ότι η στελέχωση του δημοσίου θα γίνει με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

    Επίσης προειδοποίησε, για τυχόν εμφάνιση στο μέλλον συμπεριφορών ατόμων, που δεν θα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Σε αυτή την περίπτωση τόνισε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί, να συγκαλύψει ή να εκβιαστεί.

    Το ΠΑΣΟΚ τόνισε ο κ. Παπανδρέου έχει μια και μόνη φιλοδοξία. Όσοι το εμπιστευτούν να αισθάνονται περήφανοι και δικαιωμένοι και όσοι δεν το εμπιστευτούν να του αναγνωρίσουν ότι κάνει το καθήκον του.

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε, θα λογοδοτεί μόνο σε έναν, στον ελληνικό λαό που θα είναι και ο εντολέας του. Και αυτό όπως τόνισε, είναι η δική του προσωπική δέσμευση, ο δικός του προσωπικός λόγος τιμής.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη και πρώτα από όλα από τους υποψήφιους βουλευτές να διεξάγουν έναν έντιμο αγώνα, με ήθος, ευπρέπεια και σεβασμό και να συναισθανθούν ότι είναι μεγάλη τιμή να παίρνουν τη σκυτάλη της δημοκρατικής άμιλλας που τίμησαν μεγάλοι Έλληνες πατριώτες, μεγάλοι Έλληνες δημοκράτες.

    Ομιλία Γιάννη Ραγκούση

    "Με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ανοίγει ένας νέος ιστορικός κύκλος στην ελληνική κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο" είπε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην 6η Σύνοδο του οργάνου στο ΣΕΦ.

    Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών πρέπει να προσέλθει στις κάλπες γνωρίζοντας πως η νίκη του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το πρώτο βήμα για αλλαγή στην χώρα.

    "Ο κ. Καραμανλής αναγκάστηκε να πάει σε εκλογές αφού ομολόγησε την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα και το ερώτημα είναι γιατί δεν μας άκουσε και να πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές" είπε ο κ. Ραγκούσης προσθέτοντας ότι "λογική απάντηση δεν υπάρχει, η απάντηση βρίσκεται στις εσωκομματικές ισορροπίες και τα μικροκομματικά συμφέροντα (της ΝΔ) και πάντως όχι στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος".

    Ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ, επίσης, ευχαρίστησε όσους υπέβαλλαν υποψηφιότητα για βουλευτές του Κινήματος, επισημαίνοντας πως η "δύσκολη τελική επιλογή ανάμεσα σε ισάξιους" έγινε με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και του τόπου, ενώ πρόσθεσε ότι και όσοι δεν επελέγησαν τελικά είναι "πολύτιμοι σύντροφοι στη μεγάλη μάχη".

    Οι εκλογικοί συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι εκλογικοί συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ για το σύνολο της χώρας.

    Τα ονόματα των υποψηφίων που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο νομάρχης Πειραιά και Συντονιστής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μίχας.

    Οι συνδυασμοί που ομόφωνα αποφασίστηκαν από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων του Κινήματος και έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου, επικυρώθηκαν ομόφωνα από το Εθνικό Συμβούλιο.

    Κενές θέσεις έμειναν στις εκλογικές περιφέρειες της Α' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιά, Υπόλοιπου Αττικής και Α' Θεσσαλονίκης.

    Οι κενές θέσεις αναμένεται να συμπληρωθούν τις επόμενες ημέρες με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα επιλέξει και σε ποια από τις παραπάνω περιφέρειες θα κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές.

    Τα ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

    Ο πρώην υπουργός Χρ. Βερελής έμεινε εκτός ψηφοδελτίων.

    Τα ονόματα των υποψηφίων, όπως αναγνώσθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:

    Α' ΑΘΗΝΑΣ

    ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ)

    ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΔΑΝΑΗ

    ΒΑΓΕΝΑ ΑΝΝΑ

    ΓΙΟΜΠΑΖΙΟΛΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

    ΖΟΥΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΜΗ)

    ΚΑΠΑΤΑΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    ΜΑΛΑΓΑΡΔΗ ΑΘΗΝΑ

    ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

    ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΠΑΤΑΒΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΠΕΤΡΟΥΝΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΕΥΔΟΚΙΑ

    ΡΟΚΟΦΥΛΛΟΥ ΑΝΝΑ

    ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΦΟΝΣΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

    Β' ΑΘΗΝΑΣ

    ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

    ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΜΗΣ)

    ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ (ΜΙΛΕΝΑ)

    ΒΑΡΟΤΣΗ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΜΑΛΙΑ

    ΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

    ΔΗΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΔΡΕΤΤΑ ΑΘΗΝΑ

    ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ

    ΖΕΝΕΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

    ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΚΑΡΡΑ ΑΓΑΘΗ (ΑΓΚΑΘΑ)

    ΚΑΡΤΣΟΝΑΚΗ ΧΑΪΔΩ-ΣΤΕΦΑΝΙΑ

    ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΥΚΙΑ-ΤΑΡΣΙΤΑ

    ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

    ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΑΘΗΝΑ

    ΜΑΡΚΟΣΟΓΛΟΥ-ΛΟΥΤΡΑΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΜΑΡΤΣΟΥΚΑ ΜΑΡΘΑ

    ΜΗΛΙΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

    ΜΟΥΣΙΩΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ)

    ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΝΙΚΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΒΙΚΥ)

    ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ

    ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΙΖΑ (ΜΑΡΙΛΙΖΑ)

    ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΙΤΙΑΔΗΣ

    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ

    ΣΙΑΜΕΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΤΖΙΒΑ ΑΙΜΙΛΙΑ

    ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΤΟΚΑ ΝΙΡΑΝ ΝΙΝΑ

    ΦΥΤΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ)

    ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

    Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ)

    ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΗ

    ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΒΟΥΓΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    ΚΑΪΛΗ ΕΥΔΟΞΙΑ (ΕΥΑ)

    ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΡΑΝΙΑ

    ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

    ΣΤΟΪΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    ΤΡΙΑΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΤΣΙΚΡΙΚΤΣΗ ΦΑΝΗ

    ΤΣΟΛΑΚΗ ΙΡΙΑΝΑ

    ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΝΗ)

    ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΑΓΓΕΛΛΙΚΗ

    Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΓΕΡΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

    ΔΕΒΡΕΛΗ-ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ

    ΚΑΡΑΣΣΑΒΙΔΟΥ ΣΥΛΒΑΝΑ

    ΚΙΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΣΑΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΤΟΥΛΟΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

    Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    ΚΑΡΥΔΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΜΠΟΚΟΤΑ ΔΑΦΝΗ

    ΝΤΕΝΤΙΔΑΚΗ ΕΛΛΗ

    ΡΕΣΒΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΓΑΠΗ

    ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΜΕΡΣΙΝΗ

    ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΜΑΡΟΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ

    ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

    ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

    ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΟΦΙΑ

    ΔΗΜΑΔΑΜΑ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ (ΖΕΦΗ)

    ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΣΙΟΥΝΑ-ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΤΟΡΟΥΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΨΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

    ΓΚΙΟΛΑ ΣΟΦΙΑ

    ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΠΑΡΑΒΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣΟΔΥΣΣΕΑΣ

    ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

    ΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑΡΤΑΣ

    ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

    ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ (ΠΑΝΤΕΛΗΣ)

    ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΓΡΑΨΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

    ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΕΛΛΗ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΠΑΝΤΑΖΗ ΜΑΤΙΝΑ

    ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΠΟΜΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΣΚΑΡΒΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ)

    ΑΧΑΪΑΣ

    ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΒΕΡΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    ΘΩΜΑ ΜΑΡΙΑ

    ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΜΠΑΣΤΑ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΑΡΙΑ

    ΒΟΙΩΤΙΑΣ

    ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ (ΑΡΙΑ)

    ΒΑΓΙΑΚΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ(ΑΚΗΣ)

    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΓΡΕΒΕΝΩΝ

    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΧΑΝΤΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΔΡΑΜΑΣ

    ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ)

    ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΕΛΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

    ΔΙΑΚΟΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΖΩΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΒΡΟΥ

    ΖΑΠΑΡΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΜΑΡΑΓΚΟΖΟΥΔΗΣ ΖΗΣΗΣ

    ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΡΕΝΤΑΡΗ-ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ

    ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ

    ΕΥΒΟΙΑΣ

    ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΚΑΛΑΜΑΚΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ

    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΠΕΡΛΕΠΕ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΠΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

    ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ)

    ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

    ΛΑΓΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΖΑΚΥΝΘΟΥ

    ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΜΠΕΤΙΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    ΗΛΕΙΑΣ

    ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΝΗ

    ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)

    ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΗΜΑΘΙΑΣ

    ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΜΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΧΑΡΙΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΒΓΟΝΤΖΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

    ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΜΠΕΛΙΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

    ΠΕΤΡΑΚΟΓΙΩΡΓΗ-ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

    ΣΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

    ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

    ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

    ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΡΑΠΤΗ ΜΑΓΔΑ

    ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΖΑΡΜΠΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΙΤΣΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΛΑΡΔΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΡΟΓΚΟΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΚΑΒΑΛΑΣ

    ΑΓΓΕΛΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

    ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΤΣΑΚΑΛΕΡΟΥ-ΚΛΑΠΑΦΤΗ ΜΑΡΙΖΑ

    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

    ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

    ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

    ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

    ΚΟΒΑΤΣΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΡΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΛΥΓΟΥΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

    ΚΕΡΚΥΡΑΣ

    ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΝΤΖΕΛΑ)

    ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

    ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

    ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤ΄ΑΜΙΚΟ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

    ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    ΦΟΡΤΕΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    ΚΙΛΚΙΣ

    ΜΟΥΖΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΠΑΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

    ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΚΟΖΑΝΗΣ

    ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΛΩΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

    ΜΠΟΥΡΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΣΠΟΝΤΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

    ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΦΑΡΜΑΚΗ-ΓΚΕΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΧΩΡΕΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΚΥΚΛΑΔΩΝ

    ΘΕΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΟΦΙΑ

    ΚΑΠΙΡΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

    ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΤΟΥΝΤΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    ΑΛΟΙΜΟΝΟΥ-ΒΕΛΔΕΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

    ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΠΡΙΦΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΛΑΡΙΣΑΣ

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΧΡΥΣΑ

    ΓΚΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΕΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΚΟΥΡΣΟΥΜΗ ΠΟΠΗ

    ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

    ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

    ΦΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΛΑΣΙΘΙΟΥ

    ΚΑΡΝΙΑΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΚΟΥΝΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

    ΛΕΣΒΟΥ

    ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΚΑΠΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΣΑΒΒΑ ΕΥΡΥΚΩΜΗ

    ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΣ

    ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΘΩΜΑΣ

    ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ

    ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΝΙΖΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

    ΠΟΛΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΣΑΛΙΚΗ ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑ (ΤΖΟΥΛΙΑ)

    ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΝΙΚΟΣ

    ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ)

    ΚΑΛΟΓΕΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

    ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    ΞΑΝΘΗΣ

    ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ

    ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

    ΟΣΜΑΝΟΓΛΟΥ ΣΕΒΑΛ

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

    ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΠΕΛΛΑ

    ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

    ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

    ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

    ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

    ΠΙΕΡΙΑΣ

    ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΓΚΕΛΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

    ΠΡΕΒΕΖΗΣ

    ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

    ΓΙΑΝΝΑΚΗ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΑΝΗ

    ΛΑΖΑΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΡΕΘΥΜΝΗΣ

    ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

    ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ

    ΟΘΩΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΡΟΔΟΠΗΣ

    ΚΟΤΖΑ ΜΟΥΜΗΝ ΡΙΤΒΑΝ

    ΜΑΝΩΛΙΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

    ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ

    ΣΑΜΟΥ

    ΒΑΡΔΙΚΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

    ΔΗΜΟΥ-ΡΙΓΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

    ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΣΕΡΡΩΝ

    ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

    ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

    ΚΟΛΙΝΤΖΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΛΕΖΓΚΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

    ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

    ΤΖΑΜΠΑΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΤΡΙΚΑΛΩΝ

    ΓΑΛΛΟΥ-ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

    ΚΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΩΡΕΝ

    ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ)

    ΣΠΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    ΑΛΑΜΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΟΝΙΑ)

    ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

    ΔΡΟΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΣΤΑΪΚΟΣ ΘΩΜΑΣ

    ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ

    ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΦΩΚΙΔΑΣ

    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΠΗΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΥΤΑΤΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΝΝΑ

    ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

    ΧΑΝΙΩΝ

    ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ

    ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ

    ΚΑΚΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ)

    ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΧΙΟΥ

    ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΜΙΚΕΣ

    ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΤΣΟΥΡΗ ΕΛΠΙΔΑ

    -

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Κινητοποίηση μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νεκταρίου στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης (08:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία)

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερόνυμος θα παραστεί στον αγιασμό για τη νέα χρονία στο 40ο Γυμνάσιο και Λύκειο Γκράβας (08:00:00, Αθήνα/Ταϋγέτου, Κυψέλη)

  • Επίσκεψη της ΓΓ του ΚΚΕ ΑΛέκας Παπαρήγα στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου (σχολικό συγκρότημα Χωράφας, Ιωαννιδών 82).

  • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Δήμο Συκεών (09:00:00, Θεσσαλονίκη). Στις 9:00, ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί στον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου. Στις 9:45 αναμένεται να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία.

  • Ο πρωθυπουργός θα παραστεί μαζί με τον υπουργό Παιδείας στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, στο 17ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου (09:30:00, Αθήνα/Κηπουπόλεως και Μουσών)

  • Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ Α Τσίπρα στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων (Καζαντζάκη & Πυθίας)

  • 74η ΔΕΘ: 15o ετήσιο συνέδριο του CEREAN (Central European Real Estate Associations Network) με τίτλο «REAL ESTATE: Μύθοι και Πραγματικότητα», στο Σ.Κ. "Ι.Βελλίδης" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ )

  • Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 και 200 μέτρα στίβου Usain Bolt θα παραβρεθεί στον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, στο 5ο Γενικό Λύκειο (10:30:00, Θεσσαλονίκη/Κριεζώτου 2)

  • Ημερίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, με θέμα: "Η διαχείριση της λυματολάσπης και η αξιοποίησή της σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις", στο Σ.Κ. "Ν. Γερμανός" (11:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ )

  • Συνάντηση των μελών της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης με θέμα τη διαβούλευση για την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων- ΧΥΤΥ Αγ. Αντωνίου (11:30:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο )

  • Συνέντευξη Τύπου του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη και του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Τζαζ Γ. Κατσουρίδη για την παρουσίαση της Γιορτής της Τζαζ 2009 (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ορκωμοσία του υπηρεσιακού Εσωτερικών Σπ. Φλογαϊτη (13:00:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο ). Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικώn

  • Ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΑΤΕ, στο ξενοδοχείο "Les Lazaristes" (αίθουσα RG Ballroom) (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Κολοκοτρώνη 16)

  • 74η ΔΕΘ: Εκδήλωση, στο περίπτερο του ΥΠΕΞ, για τη Λευκορωσία, με ομιλητή τον Vladimir Mironovich, διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΥΠΕΞ της Λευκορωσίας (19:30:00, Θεσσαλονίκη/περίπτερο ΥΠΕΞ)

  • 74η ΔΕΘ: Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με τη διοίκηση της Helexpo, στο κτίριο διοίκησης και επίσκεψη στους χώρους της έκθεσης

  • Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί τον Πύργο. To απόγευμα ομιλία στο ξενοδοχείο LETRINA

    Αθλητική ατζέντα

  • Η Εθνική Μπάσκετ αντιμετωπίζει σήμερα στο Μπιντγκόζ τη Πολωνίας την αντίστοιχη της Γερμανίας, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της Β' φάσης του Ευρωμπάσκετ 2009.

  • Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Παρουσιάση νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών (12:00:00, Γήπεδο Καραϊσκάκη)

  • Ποδόσφαιρο-Προαγγελία Γ` Εθνικής (1η ημέρα)

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (3η ημέρα): Προαγγελία

  • Υδατοσφαίριση-Διεθνές τουρνουά νέων ανδρών «Βικέλας Καπ» (1η ημέρα), Ερμούπολη (GRC), 19.00 Σερβία-Ιταλία

    20.30 ΕΛΛΑΔΑ-Ισπανία

  • Στίβος-WAF 2009-Συνέντευξη ΟΕ και κορυφαίων αθλητών στο Πόρτο Παλάς της Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη (GRC), Στις 12.30 θα μιλήσουν τα στελέχη της ΟΕ και στις 13.30 οι αθλητές

    [04] "Εκβιαστικά διλήμματα"

    Το 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου θα επισκεφθεί το πρωί η κ. Αλέκα Παπαρήγα. Το βράδυ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Χαϊδάρι, στο καφενείο "Δύο Και Νακαίοι".

    Να καταψηφίσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, κάλεσε το λαό η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους της φαρμακευτικής εταιρίας ΒΙΑΝΕΞ στη Θεσσαλονίκη, και έκανε λόγο για "εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα με το παραμύθι της ακυβερνησίας".

    «Ξέρουμε πάρα πολύ καλά, και ως ένα βαθμό το κατανοούμε, αλλά το πολεμάμε, ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού θα φτάσει στην κάλπη με το βάρος εκβιαστικών και τρομοκρατικών διλημμάτων με το παραμύθι της ακυβερνησίας» είπε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «η χώρα θα κυβερνηθεί» καθώς η αστική τάξη και το κεφάλαιο που έχουν την εξουσία «δεν πρόκειται εάν λείπει ένας ή δύο τρεις βουλευτές να αφήσουν το καράβι ακυβέρνητο. Εδώ τρέχουν μέτρα και δεσμεύσεις που πρέπει να προχωρήσουν. Θα τα βρουν».

    «Είτε η ΝΔ είναι πρώτη, είτε το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο, είτε ο ένας εκ των δύο είναι αντιπολίτευση, ο συσχετισμός θα είναι αρνητικός» ανέφερε η γγ του ΚΚΕ και κάλεσε «τα δύο εκατομμύρια κόσμου που ήταν αντίθετα στα δύο κόμματα και δεν πήγαν να ψηφίσουν [στις ευρωεκλογές] γιατί δεν ήθελαν να τους δώσουν την ψήφο ... να πάνε να ψηφίσουν με βάση την πείρα, τη σκέψη και τη συνείδηση τους και τους καταψηφίσουν».

    «Δεν υπάρχουν μηνύματα εδώ, αλλά συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν. Κι εάν όλοι αυτοί που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ, τη μαχητικότητα, τη συνέπεια, την καθαρότητα, το λόγο - ανεξάρτητα εάν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις - τότε το αποτέλεσμα θα είναι κάτω οι δυο και όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ. Τότε είναι βέβαιο ότι ο λαός ως σύνολο - ανεξαρτήτως εάν όλοι ψήφισαν ΚΚΕ - θα έχει πετύχει μια πρώτη νίκη» τόνισε η κα Παπαρήγα.

    [05] "Νέα στρατηγική"

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

    Οι πρόωρες εκλογές δεν γίνονται για την εξυπηρέτηση κανενός εθνικού συμφέροντος, αλλά για την εξυπηρέτηση στενών κομματικών και ιδιοτελών συμφερόντων, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επισήμανε ότι ταύτισε τον εαυτό του με το καλό, όμως τα μέτρα που εξήγγειλε στην 74η ΔΕΘ είναι για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

    Για δε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι στις δημόσιες ομιλίες του χρησιμοποιεί «φανταχτερά λόγια», όμως σε ένα non paper που διανεμήθηκε και αφορά τα όσα θα πει στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο «δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε διακριτό σχέδιο, ούτε κάτι που να μπορούμε να πάμε όλοι μαζί. Μόνο γενικόλογες εξαγγελίες».

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι σε προγραμματικό επίπεδο υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει προτάσεις για κοινή δράση σε συγκεκριμένους τομείς και εισέπραξε αοριστολογίες, είτε απαξιωτικές απαντήσεις από το ΠΑΣΟΚ, είπε.

    Κάλεσε, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ, αν θεωρεί ότι υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις ας προτείνει από τώρα συνεργασία και όχι μετεκλογικά.

    Για την τηλεμαχία μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προσβάλει στην ποιότητα της δημοκρατίας και πρότεινε να υιοθετηθεί το γαλλικό μοντέλο για ανά δύο τηλεμαχίες στις οποίες θα μετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

    Στην πορεία προς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να επιβάλλει μια εναλλακτική ατζέντα με βασικούς στόχους τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναγνώρισε ότι έχουν πληγώσει τον κόσμο της Αριστεράς και έχουν προκαλέσει θυμό και σημείωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρά τις δυσκολίες ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει, παραμένει ενωμένος και δίνει τη μάχη των εκλογών.

    Είπε ότι υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες, για τον εαυτό του τόνισε ότι έχει κάνει αυτοκριτική, ενώ σημείωσε πως ούτε καν σκέφτεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

    Σχετικά με τον Αλέκο Αλαβάνο είπε ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές, αλλά την ώρα τις εκλογικής μάχης αυτές παραμερίζονται και πορεύονται όλοι μαζί.

    Ως προς τη στάση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ τόνισε ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις και απόψεις της.

    Σε ό,τι δε αφορά τη στάση των στελεχών της παρατήρησε πως «δεν υπάρχουν αποστασίες στον χώρο μας».

    Τον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας τον προσδιόρισε με το σύνθημα: «Θέλουμε 3% συν τη δική σου ψήφο».

    Για το ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι από την αρχή ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις.

    Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία μίλησε για «αποτυχία του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι γελοιοποίησης» και υπογράμμισε:

    «Άργησε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ η κα Παπαρήγα. Δεν μας ξάφνιασε, περιμένουμε χειρότερες επιθέσεις και μας θλίβουν. Είμαστε υπερήφανοι στο ΣΥΡΙΖΑ που συνθέτουμε τις διαφωνίες μας. Ντροπή πρέπει να αισθάνεται η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία όταν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έψαχνε για τρομοκράτες στους νέους διαδηλωτές, εκείνη έδειχνε με το δάκτυλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλύτερη ντροπή από αυτή δεν υπάρχει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2009 - 4:30:26 UTC