Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ
  • [02] Δημοσκοπήσεις
  • [03] Ήττα Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ
  • [04] Νέο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν
  • [05] Ταξίδι στην... ιστορία με το θρυλικό "Orient Express"
  • [06] "Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ"
  • [07] Στις πληγείσες περιοχές
  • [08] Ενόψει του ντιμπέιτ
  • [09] "Παγκόσμιος συντονισμός"

  • [01] Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6.45 το πρωί στο εργοστάσιο της εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων ΕΒΓΑ στην Ιερά Οδό 80, στο Ρουφ.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε όλο το κτίριο, το οποίο καίγεται απ' άκρη σ' άκρη.

    Επί τόπου βρίσκονται 19 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, που καταβάλλουν προσπάθειες να μην επεκταθούν οι φλόγες σε γύρω κτίρια και να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

    Η κυκλοφορία στην Ιερά Οδό και στους γύρω δρόμους έχει διακοπεί.

    [02] Δημοσκοπήσεις

    Σειρά δημοσκοπήσεων που φέρουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ με σημαντική διαφορά, χωρίς ωστόσο να συμφωνούν ως προς την αυτοδυναμία του στην Βουλή δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο.

    Διαφορά 5,5% υπέρ του ΠΑΣΟΚ και 151 έδρες «δίνει» δημοσκόπηση της Πάμπλικ Ίσιου που δημοσιεύεται στην Καθημερινή. Στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» της εταιρείας, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει το 41% των ερωτηθέντων, η ΝΔ 35,5%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, ο ΛΑΟΣ 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2% και τα λοιπά κόμματα 2%. Στην «εκτίμηση κοινοβουλευτικών εδρών» το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αυτοδύναμο με 151 έδρες (με το νόμο Σκανδαλίδη) ή με 157 έδρες (με το νόμο Παυλόπουλου). Η ΝΔ εκλέγει 96/93 έδρες, το ΚΚΕ 23/22, ο ΣΥΡΙΖΑ 11/10 και ο ΛΑΟΣ 19/18. Οι κκ Καραμανλής και Παπανδρέου λαμβάνουν τα ίδια ποσοστά (38%) στο ερώτημα του ποιος είναι «καταλληλότερος πρωθυπουργός».

    Στη δημοσκόπηση της Μαρκ για το Έθνος της Κυριακής και στην «εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος» το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 40%, η ΝΔ 35%, το ΚΚΕ 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5%, ο ΛΑΟΣ 6,5%, οι Ο-Π 2% και τα λοιπά κόμματα 3%. Οι έδρες που αναμένεται να καταλάβουν τα κόμματα μετά την αναγωγή είναι ΠΑΣΟΚ 149, ΝΔ 96, ΚΚΕ 25 ΛΑΟΣ 18 και ΣΥΡΙΖΑ 12.

    Στη δημοσκόπηση της ΕμΑρΜπι για τη Ρίαλ Νιους και στην εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα, καταγράφεται διαφορά 5,9% και τα κόμματα να λαμβάνουν (σε μέσες τιμές): ΠΑΣΟΚ 41%, ΝΔ 35,1%, ΚΚΕ 8,4%, ΛΑΟΣ 6,6%, ΣΥΡΙΖΑ 3,7% και τα άλλα κόμματα 5,2%. Στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι θα λάβει 148-152 έδρες και η ΝΔ 92-101 έδρες. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο κ. Καραμανλής με 38% έναντι 36,3% του κ. Παπανδρέου.

    Στις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις (χωρίς εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος) παρουσιάζονται τα εξής αποτελέσματα.

    Δημοσκόπηση Παλς για την Απογευματινή: Διαφορά 4,7%. ΠΑΣΟΚ 35,9%, ΝΔ 31,2%, ΚΚΕ 5,5%, ΣΥΡΙΖΑ 3,5%, ΛΑΟΣ 4%, Ο-Π 2,5%, άλλο κόμμα 2%, λευκό/άκυρο 1,5%, αδιευκρίνιστη ψήφος 9% και αποχή 4,9%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής με 37,5% έναντι 35,5% του Γ. Παπανδρέου.

    Έρευνα Ρας το Παρόν. Διαφορά 4,8%. ΠΑΣΟΚ 35,1%, ΝΔ 30,3%, ΚΚΕ 7,2%, ΣΥΡΙΖΑ 3,5%, ΛΑΟΣ 5,7%, Ο-Π 3,1%, άλλο 1,7%, άκυρο/λευκό 2,5% και αδιευκρίνιστη ψήφος 10,9%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής με 44,7% έναντι 37,1% του Γ. Παπανδρέου.

    Τέλος, στην έρευνα της Άλκο για το Πρώτο Θέμα, η διαφορά φτάνει στο 6,2% με το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει 35,9%, η ΝΔ 29,7%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, ο ΛΑΟΣ 5%, οι Ο-Π 1,8%, τα άλλα κόμματα 1,9%, το λευκό/άκυρο 2,2%, η αποχή 1,4%, ενώ ΔΞ/ΔΑ το 12%. Η «πιθανή κατανομή εδρών» δίνει αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ με 151-155 έδρες, και τα άλλα κόμματα να λαμβάνουν 98-100 έδρες η ΝΔ, 21-23 έδρες το ΚΚΕ, 9-10 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, και 15-17 έδρες ο ΛΑΟΣ.

    Σε ό,τι αφορά το ερώτημα για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο κ. Παπανδρέου προηγείται στη δημοσκόπηση της Μάρκ (40,2% έναντι 37,8%). Στη δημοσκόπηση της Πάμπλικ Ισιου οι δύο αρχηγοί ισοψηφούν με 38%.

    Ο κ. Καραμανλής εμφανιζεται καταλληλότερος στη δημοσκόπηση της ΕμΑρΜπι με 38% έναντι 36,3% του Γ.Παπανδρέου, ενώ στη δημοσκόπηση της Ρας, ο Κ.Καραμανλής συγκεντρώνει το 44,7% και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 37,1%.

    Στη Θεσσαλονίκη

    Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, δείχνει δημοσκόπηση της Παλμός Ανάλυσις για τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής». Στην Α΄ Θεσσαλονίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 8,4% και στη Β΄ Θεσσαλονίκης κατά 2,2 μονάδες.

    Το ΠΑΣΟΚ στην Α΄Θεσσαλονίκη συγκεντρώνει ποσοστό 29,9%, η Ν.Δ. 21,5%, το ΚΚΕ 8,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,6%, ο ΛΑΟΣ 6,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 15,4%.

    Στη Ββ Θεσσαλονίκης στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 29,7% και το ΠΑΣΟΚ 31,9%. Το ποσοστό του ΚΚΕ είναι 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 2%, ο ΛΑΟΣ 4,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 16,2%.

    [03] Ήττα Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ

    Η Ρωσία και τα τρίποντά της στην κρίσιμη τελευταία περίοδο έβαλαν τέλος στο αήττητο της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας ηττήθηκε 68-65 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2007, στον δεύτερο αγώνα της στη Β΄ φάση, και θα «παίξει» την κορυφή του 5ου ομίλου (Μπίντγκος) την Τρίτη με αντίπαλο τη Γαλλία (19.15 ΝΕΤ).

    [04] Νέο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν

    Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς για τις στενές σχέσεις της κυβέρνησής τους με το Ισραήλ, στέλνει ο Οσάμα μπιν Λάντεν σε νέο του ηχογραφημένο μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα.

    "Ήρθε ο καιρός να ελευθερωθείτε από τον φόβο και την ιδεολογική τρομοκρατία των νεο-συντηρητικών και του ισραηλινού λόμπι", επισημαίνει ο αρχηγός της αλ Κάιντα.

    "Ο λόγος της διαμάχης μας είναι η υποστήριξή σας προς το σύμμαχό σας Ισραήλ που έχει καταλάβει τη γη μας στην Παλαιστίνη", συνεχίζει.

    Το μήνυμα έχει τίτλο "Επιστολή προς τον Αμερικανικό Λαό" και διαρκεί περίπου έντεκα λεπτά.

    Ο Μπιν Λάντεν τονίζει πως στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει η αμερικανική πολιτική γιατί ο πρόεδρος Ομπαμα διατήρησε στη θέση τους πρόσωπα από την κυβέρνηση Μπους, όπως ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

    "Αν νομίζετε πως η κατάστασή σας είναι καλή, πρέπει να ξέρετε πως ο Λευκός Οίκος ελέγχεται από ομάδες πίεσης. Αντί να πολεμάτε για να ελευθερώσετε το Ιράν--όπως ισχυριζόταν ο Μπους--θα πρέπει να ελευθερώσετε τον Λευκό Οίκο", λέει ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Στο μήνυμα ο Μπιν Λάντεν αναφέρεται στην ομιλία του αμερικανού προέδρου στο Κάιρο τον Ιούνιο, αλλά και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ που επέκρινε την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, στοιχεία που σημαίνουν ότι το μήνυμα ηχογραφήθηκε πρόσφατα.

    Στο νέο μήνυμά του, ο ηγέτης της αλ Κάιντα αναφέρεται επίσης και στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν. "Αν σταματήσετε τον πόλεμο, τότε έχει καλώς. Αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα", υπογραμμίζει.

    "Μόνο το πρόσωπα άλλαξαν στον Λευκό Οίκο. Ο Ομπαμα είναι ένας αποδυναμωμένος άνθρωπος. Δεν έχει την ικανότητα να σταματήσει τον πόλεμο", καταλήγει.

    [05] Ταξίδι στην... ιστορία με το θρυλικό "Orient Express"

    Υπήρξε το πρώτο διηπειρωτικό τρένο της Ευρώπης, που έκανε τη διαδρομή των περίπου 2.740 χλμ από το Gare l' Est του Παρισιού έως την Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσες, σύντομες, στάσεις στο Στρασβούργο, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι. Στα βαγόνια του φιλοξένησε από το 1883 και μετέπειτα δεκάδες κορυφαίες προσωπικότητες, ενώ λόγω της φήμης του αποτέλεσε σκηνικό για το γνωστό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» και την ομώνυμη, υποψήφια για 6 Όσκαρ, ταινία του 1974 αλλά για και το βιβλίο του Γκράχαμ Γκρην, «Το Τραίνο της Σταμπούλ».

    Το θρυλικό Orient Express (Οριάν- ή όριεντ κατ' άλλους- Εξπρές), συνεχίζει να "μαγεύει" τους ταξιδιώτες του, μεταφέροντάς τους τον "αέρα" μιας άλλης εποχής.

    Την περασμένη εβδομάδα, το Orient Express στάθμευσε στη ρουμανική πόλη Σινάια, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους 95 επιβάτες του να επισκεφθούν το φημισμένο κάστρο Πέλλες.

    Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τις τοπικές αρχές, με το δήμαρχο της Σινάια, Βλαντ Όπρεα, να δηλώνει κατενθουσιασμένος με το γεγονός ότι το ξακουστό αυτό τρένο, η φήμη του οποίου ταξιδεύει ανά τις δεκαετίες, σταμάτησε στην πόλη, αλλά και από την πρόσκληση που του απηύθυνε ο ιδιοκτήτης του τρένου να ταξιδέψει μαζί τους ως το Βουκουρέστι, προκειμένου να πάρει μια "γεύση" από όσα είχε ακούσει ή διαβάσει γι' αυτό.

    Το Orient Express έγινε πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σινάια, που κατέκλυσαν το σιδηροδρομικό σταθμό, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τη μυθική αυτή αμαξοστοιχία.

    Για τους περισσότερους, άλλωστε, ένα ταξίδι με το Orient Express μοιάζει με "άπιαστο όνειρο", αφού το κόστος του προσεγγίζει τα 6.000 ευρώ, όσα δηλαδή πλήρωσαν κάθε ένας από τους 95 επιβάτες αυτού του ταξιδιού, για να απολαύσουν τη "βασιλική περιποίηση" από ένα καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, μέσα σ' ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον.

    Οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που εργάζονται στο τρένο μιλούν αγγλικά, γαλλικά ή ιταλικά. Μια φιγούρα που ξεχωρίζει ανάμεσά τους είναι ο σεφ Κριστιάν Μποντιγκέλ, ο οποίος εργάζεται στο τρένο από το 1985.

    Στόχος του είναι, όπως είπε, να μαγειρεύει εξαιρετικά πιάτα για τους επιβάτες του τρένου, ικανά να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, γι' αυτό και σε κάθε στάση σπεύδει να προμηθευτεί φρέσκα κι αγνά υλικά.

    Η αμαξοστοιχία διατηρεί την παλιά της αίγλη, με το βαγόνι της μηχανής να εξακολουθεί να φέρει κόκκινο χρώμα και τα υπόλοιπα βαγόνια, αν και ανακαινισμένα, να θυμίζουν κάτι από το ένδοξο παρελθόν.

    Οι κλινάμαξες, το εστιατόριο, το μπαρ και το σαλόνι, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους καθισμένοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες και ακούγοντας πιάνο, διακρίνονται για την πολυτέλειά τους, ενώ για τις κυρίες που δεν μπορούν να αποχωριστούν το "χρυσό" τους κόσμο ούτε στα ταξίδια τους, τους δίνεται η δυνατότητα ν' αγοράσουν κοσμήματα ακόμη και εν κινήσειβ¦

    Το τρένο, σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή της εταιρίας που έχει την ευθύνη λειτουργίας του, Μπρούνο Γκένσον, περνάει από Ζυρίχη, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι και Βενετία και ο γενικός κανόνας θέλει τους επιβάτες να φορούν ενδυμασίες του 1920-1930 για να αισθάνονται την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής.

    Ο κ. Γκένσον ανέφερε ότι κάθε βαγόνι έχει τη δική του ιστορία, που συνδέεται με βασιλιάδες ή σταρ που ταξίδεψαν με το θρυλικό τρένο, επισημαίνοντας ότι η αμαξοστοιχία έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες που έγραψαν γι αυτή.

    Ένα τρένο με ιστορία Στις 5 Ιουνίου 1883 το "Express d' Orient" πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι από το Παρίσι στη Βιέννη. Η πόλη αυτή ήταν και ο τελικός προορισμός μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 1883, οπότε το δρομολόγιό του διαμορφώθηκε ως εξής: Παρίσι, Γκιοργκίου (Ρουμανία), Μόναχο και Βιέννη.

    Το τρένο ονομάστηκε, επίσημα, Orient Express το 1891 και την 1η Ιουνίου 1889 έκανε το πρώτο ταξίδι από το Παρίσι με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, που παρέμεινε τελικός σταθμός μέχρι τις 19 Μαΐου 1977.

    Η λειτουργία του τρένου διακόπηκε κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η αμαξοστοιχία ανακαινίστηκε το 1982 και πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι από το Παρίσι στη Βενετία.

    Κείμενο Ι.Ράντου

    [06] "Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ"

    Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν, σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, ο Γ. Δραγασάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ και ο Αντ. Νταβανέλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Τα αναπάντητα ερωτήματα από τη Δ.Ε.Θ. και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

    «Ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην επισφάλεια έφεραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Θα είμαστε δίπλα τους για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους όσοι δεν έχουν φωνή », δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το υποκατάστημα των Mc Donaldβs στο Σύνταγμα όπου μοίρασε στους εργαζόμενους, οδηγούς εργασιακών δικαιωμάτων.

    "Σε αυτές τις εκλογές κανείς δεν θα ασχοληθεί με την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους νέοι, βρίσκονται σήμερα στην επισφάλεια. Πάνω από 300.000 είναι στην μερική απασχόληση.

    Συνολικά υπάρχει μια ολοένα και διευρυνόμενη κοινωνική κατηγορία εργαζομένων που εργάζονται στην αβεβαιότητα με μερική απασχόληση με μπλοκάκια, με ενοικιαζόμενη εργασία κι όλα αυτά διότι οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει νόμους αντιεργατικούς, αντιασφαλιστικούς που πρέπει να καταργηθούν" ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

    "Εμείς ήρθαμε σήμερα σε μια συμβολική κίνηση, να μοιράσουμε στους εργαζόμενους των Mc Donaldβs στην πλατεία Συντάγματος βιβλία που αναγράφουν πλήρως τα δικαιώματά τους με βάση την εργασιακή νομοθεσία. Την εργασιακή νομοθεσία η οποία δεν τηρείται ουσιαστικά. Πολλές επιχειρήσεις κάνουν τα στραβά μάτια, επιθεώρηση εργασίας δεν υπάρχει.

    Βρισκόμαστε εδώ ακριβώς για να αναδείξουμε ότι με την παρουσία μας και μετά τις εκλογές θα βρισκόμαστε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, θα βρισκόμαστε δίπλα τους για να δώσουμε δύναμη σε όσους δεν έχουν δύναμη, για να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή και μέσα από την Βουλή κυρίως όμως μέσα από τους αγώνες να αλλάξουμε αυτήν την πραγματικότητα που είναι οδυνηρή", κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    [07] Στις πληγείσες περιοχές

    Τις πληγείσες από τις πρόσφατες σφοδρές βροχές περιοχές της Ευβοίας, επισκέφθηκε χθες, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, διακόπτοντας την περιοδεία του στην Πελοπόννησο. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αφού είδε από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία, παρευρέθη σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Βασιλικού όπου και ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το κακό που έχει ξεκινήσει εδώ και τριάντα χρόνια, τον Αύγουστο να καιγόμαστε και το Σεπτέμβριο να πνιγόμαστε».

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, στη συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης παρέδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο 30.000 Ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην προεκλογική αφισοκόλληση όλου του Νομού, για τις πρώτες ανάγκες του Δήμου.

    Ερωτηθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε:

    «Ο κ. Καραμανλής χρέωσε κάθε Ελληνική οικογένεια 40.000 Ευρώ. Απ' ότι φαίνεται ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να διπλασιάσει αυτό το βάρος στην Ελληνική οικογένεια. Είναι παράδοση στην οικογένεια Παπανδρέου τα πολλά "θα". Αυτή τη φορά όμως ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά!».

  • **Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, σήμερα, ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού θα προσέλθει στις 09:30 το πρωί στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού), όπου θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.

    [08] Ενόψει του ντιμπέιτ

    Συνεδριάζει σήμερα η Διακομματική Επιτροπή, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι κανόνες με τους οποίους θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

    Στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής είχαν κατατεθεί απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεμαχίας με στόχο να ενημερωθεί σε βάθος κάθε πολίτης, όπως δήλωσε ο κ. Ευ.Αντώναρος και ανέφερε ότι η συζήτηση θα γίνει με νηφαλιότητα ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων .

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να υπάρξει άμεσος διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τους όρους της τηλεοπτικής αναμέτρησης θα συνεχιστεί καθώς, όπως είπε, κανείς δεν θέλει να προσέλθει σε συζητήσεις με τους όρους που ίσχυαν πριν.

    Από το ΚΚΕ ο εκπρόσωπος Τύπους Μάκης Μαΐλης είπε ότι τονίσαμε το γενικότερο κλίμα αποπροσανατολισμού και συμπαιγνίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στην τηλεμαχία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό που κρίνεται, είπε, είναι όχι η εκλογή πρωθυπουργού αλλά οι πολιτικές όλων των κομμάτων. Είπε ακόμη ότι μιλάμε για όρους ανισότητας και αποκλεισμού του ΚΚΕ και επισήμανε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται για τη θέση που θα τηρήσει.

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης είπε ότι διαφωνούν με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι θα πρέπει στην τηλεοπτική αναμέτρηση να συζητηθούν τα προβλήματα των πολιτών.

    Από τους Οικολόγους- Πράσινους ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε ότι κατέθεσαν τις προτάσεις τους στη Διακομματική για έναν ουσιαστικό, όπως είπε, διάλογο και πρότειναν τη συμμετοχή κοινού στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

    [09] "Παγκόσμιος συντονισμός"

    Την "χαλάρωση" της εμπλοκής της αμερικανικής κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα αναμένεται να συζητήσει σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του, στην οποία θα προσπαθήσει να ενισχύσει ξανά τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο της διοίκησης Ομπάμα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει ακόμη τον παγκόσμιο συντονισμό για την αποφυγή μελλοντικών οικονομικών κρίσεων.

    Στην ομιλία του, , ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συμβουλεύσει τις εταιρείες της Γουολ Στριτ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφύγουν την απερίσκεπτη συμπεριφορά που οδήγησε στην κρίση του 2008- 2009.

    "Ο πρόεδρος Ομπάμα θα συζητήσει το σχέδιο της διοίκησης για να χαλάρωση την ανάμειξη της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα, θα ζητήσει την ανάγκη για άμεση δράση στις μεταρρυθμίσεις και θα επαναλάβει τη σημασία του παγκόσμιου συντονισμού για την πρόληψη μελλοντικών οικονομικών κρίσεων" δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

    "Θα καλέσει ακόμη την οικονομική κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της όχι μόνο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων αλλά και στο να αποφευχθεί η επιστροφή στις πρακτικές της Γουολ Στριτ που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση και να αναγνωρίσουν την υποχρέωση τους να βοηθήσουν στην ευρύτερη ανάκαμψη για λογαριασμό των Αμερικανών" πρόσθεσε ο αξιωματούχος της διοίκησης Ομπάμα.

    Η ομιλία του Αμερικανού πρόεδρου συμπίπτει με την επέτειο κατάρρευσης της Lehman Brothers, η οποία πυροδότησε την παγκόσμια οικονομική κρίση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 September 2009 - 6:30:29 UTC