Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πρόδωσαν τον λαό"

  • [01] "Πρόδωσαν τον λαό"

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι "πρόδωσαν όχι μόνο τα λαϊκά στρώματα, αλλά φέρουν και δραματική ευθύνη γιατί σκοτώνουν την ελπίδα. Θέλουν να μετατρέψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε μοιρολατρία. Επεξεργάζονται επιστημονικά τη χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων, προσπαθώντας να πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος από τον δρόμο των δύο αυτών μεγάλων κομμάτων".

    Κατηγόρησε επίσης και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι πρώτον χαρακτηρίζουν ανύπαρκτο το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ και δεύτερον ότι προτείνουν μια καλύτερη διαχείριση του συστήματος, χωρίς ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική.

    Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε "προσβλητικά ψίχουλα τα 30 λεπτά αύξηση την μέρα που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ" . Επίσης πρόσθεσε ότι "το ΠΑΣΟΚ έδωσε μάχες όχι μέσα από το κίνημα αλλά από τον άμβωνα της Βουλής με τερτίπια και κόλπα. Δεν θέλησε να δώσει στο λαό την αυτοδυναμία του στους αγώνες, δεν θέλησε να δώσει φτερά στο κίνημα που μόνο το ΚΚΕ έχει δώσει".

    Αναφερόμενη στις επόμενες μέρες μετά τις εκλογές προειδοποίησε ότι "έρχονται χειρότερα. Το μεγάλο κεφάλαιο θα επιχειρήσει να ανακάμψει από την κρίση με μεγαλύτερο χτύπημα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα χτυπηθούν μέσω της φορολογίας τα μικρομάγαζα. Οι συντάξεις τα πέσουν στα 300 - 400 ευρώ. Θα χτυπήσουν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης".

    Υπογράμμισε δε ότι στις 4 Οκτωβρίου "δεν κρίνεται ο σοσιαλισμός και η επανάσταση αλλά η δυνατότητα του λαού να αντισταθεί, να έχει εμπιστοσύνη και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του".

    Διευκρίνισε εξάλλου ότι "ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι χαμένη ψήφος. Ψήφος στο ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους είναι ψήφος για παζάρια συμμετοχής στην κυβέρνηση".

    Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ η γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι "ψαρεύουν σε θολά νερά. Χρησιμοποιούν χίλιες γλώσσες, την αριστεροφανή, την επαναστατική, την σοσιαλδημοκρατική, την εκσυγχρονιστική. Είναι ένα σκορποχώρι και έφθειραν τις ιδέες του αριστερού εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης".

    Κατέληξε δε λέγοντας ότι " δεν πρέπει να υπάρχουν κοψοχέρηδες στις 5 του Οκτώβρη. Ακυβέρνητος καπιταλισμός δεν υπάρχει. Αν δεν τους τρομοκρατήσουμε τη Δευτέρα θα πέσουν επί λαϊκών πτωμάτων" και πρόσθεσε ακόμα ότι "η αποχή είναι νερό στο μύλο των δύο μεγάλων κομμάτων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2009 - 18:30:20 UTC