Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρειάζεται νέος άνεμος αλλαγής"

  • [01] "Χρειάζεται νέος άνεμος αλλαγής"

    "Χρειάζεται ένας νέος άνεμος αλλαγής για τον επιχειρηματία στη χώρα μας. Να αισθανθεί ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια του, ότι δεν χάνει αυτό που επένδυσε και ότι έχει ένα κράτος αξιόπιστο δίπλα του". Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά από επίσκεψή του σε βιοτεχνία παιδικών ρούχων στο Περιστέρι, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους, βιοτέχνες και εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας για τα προβλήματα και τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το κράτος πρέπει να στηρίξει τον υγιή επιχειρηματία "όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη, με αναθέρμανση και όχι πάγωμα που λέει η ΝΔ". "Αναθέρμανση σημαίνει να στηρίξουμε και τον εργαζόμενο, να προστατεύσουμε τα δικαιώματά του και αυτό θα κάνουμε, απέναντι στην ανασφάλιστη εργασία, στις εξοντωτικές αμοιβές και ωράρια, στην ομαδική και ανεξέλεγκτη απόλυση, ακόμα και στις άθλιες και πελατειακές πρακτικές των στέιτζ", επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι "γι' αυτό εμείς, στηρίζοντας με κίνητρα θέσεις εργασίας, στηρίζοντας και προστατεύοντας τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του θα επενδύσουμε σε αυτόν με εκπαίδευση και βοήθεια, ώστε να μπορεί να είναι ελεύθερος να δουλέψει δημιουργικά".

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη μικρομεσαία επιχείρηση και τον εργαζόμενο ως "αιχμή του δόρατος της δημιουργίας στη χώρα μας", εξηγώντας ότι για αυτό το λόγο "είναι πολύ σημαντικό να τον στηρίξουμε. Και κάλεσε τους Έλληνες να αφήσουν πίσω τους την παρακμή και "να πάμε μπροστά σε μια Ελλάδα ελπίδας και δημιουργίας".

    Εξάλλου, μιλώντας με εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι κακώς τα 28 δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν στις τράπεζες και όχι στην αγορά και πρόσθεσε, ότι χρειάζεται επαναπροσδιορισμός του πακέτου των 28 δισ. ευρώ.

    "Επιτακτική η ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα"

    "Στις 4 Οκτώβρη οι Έλληνες δίνουμε τη μάχη της ζωής μας", τόνισε στην πλατεία Ελευθερίας της Λάρισας, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες σε προεκλογική συγκέντρωση και ζήτησε η μάχη αυτή να δοθεί από όλους μαζί γιατί ,όπως ανέφερε, δεν είναι μια μάχη που μας χωρίζει αλλά μια μάχη που μας ενώνει.

    Ο ίδιος τόνισε ότι μπαίνει μπροστά σ' αυτή την μάχη και στην νέα πορεία τονίζοντας ότι όσο πιο ενωμένοι είμαστε τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε.

    Την επόμενη Κυριακή κάνουμε, τόνισε ο κ. Παπανδρέου το πιο κρίσιμο βήμα και πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια κάθε μία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά και γι' αυτό καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

    Μόνο μία κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, μία κυβέρνηση με σταθερή αυτοδυναμία, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τα διλήμματα της επόμενης Κυριακής είναι ζωτικά για την Ελλάδα. Επιλογή, τόνισε, μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, μεταξύ του φόβου και της ελπίδας, μεταξύ της Ελλάδας που βολεύει τους λίγους και της Ελλάδας που δουλεύει για όλους τους Έλληνες. Τώρα, τόνισε, είναι η ώρα να πούμε τέλος σε ό,τι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια

    Ζήτησε την συστράτευση όλων των πολιτών από όπου και αν προέρχονται ό,τι και αν ψηφίζουν. Πάμε μαζί, τόνισε, να κατακτήσουμε το σεβασμό, να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας, να κερδίσουμε το μέλλον.

    Το μήνυμα που στέλνει από τη Λάρισα, όπως είπε, είναι ότι θα συγκρουστεί με όσα κατεστημένα χρειαστεί όποιο κόστος και αν χρειαστεί να καταβληθεί.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κ. Καραμανλή ότι ακόμα και μία βδομάδα πριν τις εκλογές παραπλανούν τους Έλληνες πολίτες με ψέματα, με υπεκφυγές και πόλωση.

    Στις 4 Οκτωβρίου, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ψηφίζουμε εναντίον όλων εκείνων που μας θέλουν ανήμπορους, να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Δεν ψηφίζουμε, πρόσθεσε, ούτε για το αν ούτε για το που θα βρούμε τα λεφτά. Στα ερωτήματα αυτά ,είπε, οι απαντήσεις έχουν δοθεί και δίνονται καθημερινά. Ψηφίζουμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο, πολύ πιο κρίσιμο για τη ζωή μας. Ψηφίζουμε ενάντια στο τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, για την απελευθέρωσή μας από το πελατειακό κράτος, ψηφίζουμε ενάντια σε εκείνο το κράτος που έμεινε ανεξέλεγκτο και παραδόθηκε στην διαφθορά.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην περιοχή της Θεσσαλίας και τόνισε ότι ο κάμπος βιώνει εδώ και έξι χρόνια την απουσία της κυβέρνησης και στο διάστημα αυτό ο νομός της Λάρισας μετατράπηκε σε φθίνουσα περιοχή.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φοβίσει τους αγρότες ότι δήθεν τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ θα τους επιβαρύνουν περισσότερο.

    Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει την φορολογία των αγροτών και κατηγόρησε τη ΝΔ για καπηλεία όταν υποστηρίζει το αντίθετο.

    Ανέφερε επίσης ότι στη Λάρισα υπάρχουν δεκάδες μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο από την έλλειψη ρευστότητας και την ασφυξία της αγοράς, λόγω της έκρηξης των ακάλυπτων επιταγών.

    Όλα αυτά ,τόνισε, οφείλονται στον άδικο τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το κράτος τα κονδύλια αλλά και στην έλλειψη ειλικρίνειας, διαφάνειας, σεβασμού, έλλειψη κανόνων ήθους και ελέγχου.

    Όλα αυτά ,τόνισε, ερχόμαστε να ανατρέψουμε από τις 5 Οκτωβρίου κάνοντας το αυτονόητο.

    Αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η οικονομία δεν είναι αριθμοί αλλά είναι οι άνθρωποι.

    Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα απλώσει δίχτυ ασφαλείας και για τις επιχειρήσεις γιατί όπως επισήμανε, υγιείς επιχειρήσεις σημαίνει άνθρωποι με δουλειά. Πρόσθεσε ότι θα παγώσουν οι δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε κρίση για ένα χρόνο τονίζοντας ότι κανένας δεν είναι δυνατόν να επιχειρεί με το μαχαίρι διαρκώς στο λαιμό. Επίσης τόνισε ότι θα δοθούν όλα τα κίνητρα που απαιτούνται για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

    Δέσμευση ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου και για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία, στηρίζοντας όλες τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και εκείνες που κάνουν νέες προσλήψεις.

    Αναφέρθηκε επίσης στην πράσινη ανάπτυξη, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά ένας σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά ένα πολιτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην δημιουργία νέου πλούτου και στη δίκαιη κατανομή του.

    Αναφερόμενος ειδικότερα σε θέματα των αγροτών δεσμεύθηκε για την αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την βελτίωση της ασφαλιστικής κάλυψης των αγροτών, για ριζικές αλλαγές στον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να καταβάλλονται έγκαιρα οι ενισχύσεις.

    Για τις συντάξεις των αγροτών, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα είναι η αύξηση τους στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο αγρότη και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών. Η βασική σύνταξη ,τόνισε, θα βελτιωθεί, ενώ όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και οι αγρότες θα συνταξιοδοτούνται στο 60ο έτος, όπως συμβαίνει και στα άλλα ταμεία.

    Δεσμεύθηκε ότι η Λάρισα θα γίνει ένα πρότυπο και σύγχρονο αγροτικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και στην κατεύθυνση αυτή θα ιδρυθεί η πρώτη υψηλού επιπέδου σχολή εκπαίδευσης των αγροτών

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας καθώς το θέμα της άρδευσης στο θεσσαλικό κάμπο είναι σημαντικό.

    Το νερό για μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι εθνικό θέμα και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων συνολικά για τη χώρα και τις περιφέρειές της. Στόχος μας ,πρόσθεσε, είναι η αντιμετώπιση της λειψυδρίας με τη σωστή διαχείριση του νερού σε όλη την Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι υδάτινοι πόροι κάθε περιοχής με έργα υποδομής και σύγχρονα δίκτυα διανομής για να τεθεί οριστικά τέλος σε μια χρόνια και σπάταλη διαχείριση.

    Σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα χρειαστεί να μεταφερθούν πρόσθετοι υδάτινοι πόροι εκεί που πραγματικά είναι αναγκαίο.

    Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζοντας της θέση του για το θέμα του Αχελώου, τόνισε ότι το φράγμα του Σμοκόβου και τα δίχτυα διανομής νερού, η λίμνη Πλαστήρα, ο ταμιευτήρας της Κάρλας, το φράγμα Γυρτώνης, τα φράγματα στον Πηνειό και στον Ενιπέα, συμπληρωμένα με τις αναγκαίες ποσότητες νερού από τον Αχελώο, αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα έργων για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, την εξοικονόμηση νερού, την προστασία του περιβάλλοντος στη Θεσσαλία, την προώθηση της οικο-ανάπτυξης και την ενίσχυση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας μας.

    Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τους Θεσσαλούς ότι δεν πρόκειται να αφήσει να γίνει η Θεσσαλία Σαχάρα. Αυτό τόνισε το εγγυόμαστε και δεσμευόμαστε για κάθε μέτρο που θα αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που όλοι έχουμε μπροστά μας.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι τώρα είναι ή ώρα της συστράτευσης και της κοινής πορείας, για αυτό "πάμε όλοι μαζί".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 September 2009 - 12:30:26 UTC