Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνικά μετάλλια στο παγκόσμιο της ενόργανης

  • [01] Ελληνικά μετάλλια στο παγκόσμιο της ενόργανης

    Δύο μετάλλια, το ασημένιο του Λευτέρη Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους και το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, ήταν η ελληνική συγκομιδή κατά την πρώτη ημέρα των τελικών οργάνων στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα (28-30 Σεπτεμβρίου).

    Το "χορό" των μεταλλίων στο Κατάρ άνοιξε ο Λευτέρης Κοσμίδης, δείχνοντας για άλλη μια φορά σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ απομένουν δύο εβδομάδες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου (13-18 Οκτωβρίου). Ο 18χρονος πρωταθλητής, ο οποίος είχε προκριθεί με την καλύτερη βαθμολογία, κατετάγη 2ος στον τελικό του εδάφους με 15,125 βαθμούς, πίσω από τον Κροάτη Τόμισλαβ Μάρκοβιτς, που πήρε 15,275 βαθμούς. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Γάλλος Τομά Μπουαΐλ με 15,100 βαθμούς.

    "Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Εκ των προτέρων, δεν με ενδιέφερε ποια θέση θα έπαιρνα. Το μόνο που ήθελα ήταν να βγάλω σωστά το νέο πρόγραμμά μου, το οποίο έχει αρχική αξία 16,800 και περιλαμβάνει μια άσκηση που την εκτελεί μόνο ένας ακόμα αθλητής στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να βγω πρώτος και μόνο για το γεγονός ότι παρουσίασα στους κριτές ένα τέτοιο πρόγραμμα. Όπως και να' χει, όμως, αυτός ο αγώνας ήταν για μένα μια καλή προπόνηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα", υπογράμμισε μετά την επιτυχία του ο Λευτέρης Κοσμίδης, που φεύγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με μετάλλιο από την Ντόχα, αφού πέρσι είχε κερδίσει το χρυσό στο ίδιο αγώνισμα.

    Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος πιστοποίησε το ταλέντο του στους κρίκους κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με 15,375 βαθμούς. Μπροστά από τον 19χρονο πρωταθλητή τερμάτισαν ο Γάλλος Ντάνι Πινιέιρο - Ροντρίγκες με 16,125 β. και ο Ιταλός Ματέο Αντζιολέτι με 15,525 β..

    Στον τελικό των κρίκων συμμετείχε από ελληνικής πλευράς και ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος επίσης κέρδισε μία θέση σε σχέση με τον προκριματικό. Ο δις Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε 5ος με 15,200 βαθμούς. Επιπλέον, ο Κύπριος Ηρόδοτος Γιωργαλλάς πήρε την 6η θέση με 15,100 βαθμούς.

    "Ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο είναι κάτι που πάντοτε ονειρευόμουν και ήθελα. Μετά την καλή εμφάνιση και την 4η θέση του προκριματικού, μπήκα στον τελικό έτοιμος να πετύχω κάτι παραπάνω και τα κατάφερα. Ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένος γι' αυτό και χαίρομαι επίσης για το γεγονός ότι σήμερα παρουσιάστηκα βελτιωμένος. Θα μπορούσα, βέβαια, να πάω ακόμα καλύτερα, αφού πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης", επισήμανε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την επιτυχία του.

    Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Ταμπάκος δήλωσε: "Ήταν μια καλή εμφάνιση. Οι χρόνοι στα δυναμικά σημεία του προγράμματος ήταν ιδανικοί. Επίσης, μέτρησε ο ανάποδος σταυρός, η αξία του οποίου ήταν υπό αμφισβήτηση στον προκριματικό. Ένα λάθος έριξε κατά 20 εκατοστά την αρχική αξία του προγράμματος και μείναμε εκτός βάθρου. Δεν παύει, όμως, να είναι ένας ακόμα τελικός και μία επιπλέον αγωνιστική εμπειρία. Θεωρώ ότι ο αγώνας αυτός ήταν απαραίτητος σ' αυτή τη φάση, γιατί είδαμε τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε για την συνέχεια".

    Εξάλλου, στον τελικό του άλματος γυναικών η Βικτωρία Τσακαλίδου κατετάγη 5η με 13,087 βαθμούς στο μέσο όρο (1ο άλμα: 13,575, 2ο άλμα: 12,600), ανεβαίνοντας μία θέση σε σύγκριση με τον προκριματικό. Τα μετάλλια στο αγώνισμα κατέκτησαν κατά σειρά η Σουηδέζα Ίντα Γιόνσον (13,712 β.), η Τιάσα Κισιέλεφ από την Σλοβενία (13,525 β.) και η Τιγιάνα Τκάλτσετς από την Κροατία (13,475 β.).

    "Είμαι χαρούμενη από το γεγονός ότι συμμετείχα για πρώτη φορά σ' έναν τελικό παγκοσμίου κυπέλλου, όμως δεν έμεινα ικανοποιημένη και από τη θέση μου. Το πρώτο μου άλμα ήταν πολύ καλό, όμως οι κριτές το βαθμολόγησαν υπερβολικά αυστηρά, ενώ το δεύτερο άλμα δεν βγήκε όπως ήθελα. Όπως και να' χει, η παρουσία μου στη διοργάνωση ήταν μια πολύ όμορφη και ωφέλιμη εμπειρία", σχολίασε η Βικτωρία Τσακαλίδου.

    Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε: "Συγχαρητήρια στους αθλητές και στο προπονητικό επιτελείο. Οι διακρίσεις αυτές, σ' έναν δυνατό αγώνα προετοιμασίας, αποτελούν θετικό δείγμα ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Λονδίνου, που είναι και ο μεγάλος στόχος για τη φετινή χρονιά. Ελπίζουμε ότι και αύριο, Τετάρτη, θα έχουμε ανάλογη συνέχεια. Προχωρούμε με αισιοδοξία, με την σκέψη στη δημιουργία ενός δυνατού συνόλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012".

    Το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη, με το δεύτερο μέρος των τελικών οργάνων, όπου από ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο και η Βασιλική Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας.

    Το πρόγραμμα (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

    16:00 - 19:15: Τελικοί οργάνων - 2ο μέρος

    (ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα: -, Δίζυγο: -, Μονόζυγο: Βλάσης Μάρας. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας: Βασιλική Μιλλούση, Έδαφος: -)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 September 2009 - 18:30:20 UTC