Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα"

  • [01] "Μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα"

    "Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας. Σήμερα ο καθένας με την ψήφο του έχει ισότιμη δύναμη να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου, για ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο, τα παιδιά του και την οικογένεια του. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Και το θέλουμε, και το μπορούμε, και θα το καταφέρουμε" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 1717 ο εκλογικό τμήμα Αθηνών στη Νέα Ερυθραία.

    Ο κ. Παπανδρέου έφθασε στο εκλογικό κέντρο στις 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα Παπανδρέου

    Ομιλία στην Πάτρα

    Χαρακτήρα γιορτής προσέδωσε στη συγκέντρωση της Πάτρας, την τελευταία της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ζήτησε κοινή πορεία προς τις κάλπες με τη φράση "πάμε μαζί".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά στη σχέση του με την περιοχή της Αχαΐας από την οποία ξεκίνησε και ο ίδιος την πολιτική του σταδιοδρομία, αλλά είναι και η γενέτειρα της οικογένειας Παπανδρέου, η γενέτειρα του Γεωργίου Παπανδρέου και η αφετηρία του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Ανατρέχοντας στην προσωπική του διαδρομή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όταν ξεκινούσε πριν από έξι χρόνια ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ήξερε ότι ο δρόμος δεν ήταν εύκολος και ότι μπροστά του είχε τεράστιες προκλήσεις οι οποίες όμως, όπως τόνισε, δεν τον φόβισαν σε καμία στιγμή. Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα να κάνω πίσω τόνισε και πρόσθεσε ότι "προχώρησα μπροστά και θα προχωράω πάντα μπροστά όσο έχω τη δική σας δύναμη και το δικό σας πάθος".

    Ανέφερε ότι ήξερε από την αρχή ότι υπάρχει και ο εύκολος δρόμος για να ακολουθήσει. Αλλά όπως είπε, ήταν ένας δρόμος που ακολουθεί κάποιος όταν ποδοπατά τις αξίες του, όταν άλλοι του χαρίζουν απλόχερα αφού πρώτα σκύψει το κεφάλι, ο δρόμος που αν κάποιος τον επιλέξει θα είναι πάντα εξαρτημένος και θα χρωστάει για μια ζωή. Εγώ, πρόσθεσε, δεν χρωστάω σε κανέναν.

    Αναφέρθηκε επίσης στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκε, όπως είπε, και οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες. Έτσι πορεύτηκα πάντοτε, τόνισε, χωρίς να συμβιβαστώ ή να σκύψω το κεφάλι όποιο κι αν ήταν το κόστος. Και έτσι, όπως τόνισε, δεσμεύεται να κυβερνήσει αύριο με την δύναμη της ψήφου των πολιτών. "Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, έτσι έμαθα, έτσι προχώρησα, αυτός είμαι" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ζήτησε επανειλημμένα την συστράτευση όλων για να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Επίσης απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους και τους απογοητευμένους από την κυβερνητική πολιτική οι οποίοι όπως είπε πίστεψαν στις υποσχέσεις της κυβέρνησης αλλά εξαπατήθηκαν, καλώντας και αυτούς να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο για τη δημιουργία μιας Ελλάδας που αξίζει στους Έλληνες. Αυτή την Ελλάδα, τόνισε, πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας και θα είναι καλύτερη και δικαιότερη από αυτήν που παραλάβαμε. Ξέρουμε, τόνισε, ότι μπορούμε καλύτερα και ότι έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε.

    Αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της Ελλάδας για να κερδίσει το μέλλον και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι την Κυριακή θα κλείσει μια και καλή η πόρτα στο παρελθόν και θα ανοίξει η πόρτα προς το μέλλον.

    Αναφερόμενος στην Πελοπόννησο και στη δυτική Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η περιοχή αυτή γνώρισε την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Νέας Δημοκρατίας την οποία η οι πολίτες της περιοχής έζησαν περισσότερο από ποτέ, την περίοδο των μεγάλων καταστροφών από τις πυρκαγιές το 2007. Η Δυτική Ελλάδα, τόνισε, είναι η φτωχότερη περιφέρεια σε όλη τη χώρα και οι κάτοικοί της έχουν το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα. Αυτή την κατάσταση τόνισε θα την ανατρέψουμε και δεσμεύτηκε ότι από την 5η Οκτωβρίου η κυβέρνησή του θα υλοποιήσει το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Είναι, τόνισε, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα δημιουργήσει έναν πολυδύναμο πόλο ανάπτυξης στην Πελοπόννησο με σύμβολο οικουμενικής αναφοράς για όλον τον ελληνισμό την Ολυμπία.

    Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας που αποτελούν σημαντικό μέρος της δραστηριότητας στην περιοχή της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας και υποσχέθηκε ότι θα επαναλειτουργήσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Βιολογικής γεωργίας η οποία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στην περιοχή.

    Ειδικότερα για την Πάτρα τόνισε ότι θα αρθεί μια εκκρεμότητα πολλών ετών και η οποία αφορά στις υποσχέσεις που δόθηκαν για τα έργα της πολιτιστικής πρωτεύουσας και δεν τηρήθηκαν. Είναι πλέον καιρός να υλοποιηθούν, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Τελειώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θέλουμε να πάμε σε μια Ελλάδα που ξεπερνά τον εαυτό της, να κάνουμε αυτό που κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα πιστεύει βαθιά μέσα του ότι μπορεί να κάνει αυτή η χώρα. Η δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα είναι στα χέρια σας τόνισε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους και επανέλαβε ότι η μάχη θα δοθεί μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, υπογραμμίζοντας ότι κάθε ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά ώστε να υπάρξει μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα και ελπιδοφόρα πορεία της.

    Συνέντευξη στην εφ. «Τα Νέα»

    «Για ένεση ρευστότητας, ελπίδας και αισιοδοξίας», μιλάει αναφερόμενος στις σημερινές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του το Σάββατο στην εφ. «Τα Νέα» και εμφανίζεται αποφασισμένος να είναι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, εκείνοι, οι οποίοι «λαού θέλοντος, από τη Δευτέρα» θα αναλάβουν να «ανατάξουν» την ασθενή οικονομία.

    Επαναλαμβάνει πως το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ «έχει κόστος της τάξης των 2,5 - 3 δισ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο», υπογραμμίζει πως «ξέρουμε πολύ καλά -το ξέρει και η αγορά- πως η κατάσταση (σσ. με το δημόσιο χρέος) είναι πολύ χειρότερη από τα επίσημα στοιχεία» και «αυτό σημαίνει πως η προσπάθεια θα είναι αναγκαστικά μεγαλύτερη και πιο μακροχρόνια», αλλά ξεκαθαρίζει πως το ΠΑΣΟΚ, ως «λαού θέλοντος» επόμενη κυβέρνηση, δεν προτίθεται να κάνει απογραφή στην ελληνική οικονομία, διότι «δεν αναζητεί άλλοθι, ούτε δικαιολογίες».

    Λέει, εξάλλου, πως «υπάρχουν προφανείς πολιτικές ευθύνες, που βαρύνουν τον κ. Καραμανλή και τη ΝΔ. Εμείς, όμως, δεν είμαστε ρεβανσιστές. Τις ευθύνες θα τις αποδώσουν οι πολίτες με την ψήφο τους».

    Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, ο κ. Παπανδρέου διατυπώνει πως «χαρακτηρίζεται από βαριές παθογένειες, γραφειοκρατία, ευθυνοφοβία, αγκυλώσεις...» και υπόσχεται πως το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα προχωρήσει «αμέσως, σε δύο μέτωπα: Το θεσμικό πεδίο (σσ. μέτρα διαφάνειας, απλοποίηση διαδικασιών, ευρύτερες αρμοδιότητες στα ΚΕΠ κ.α.) και το δείγμα γραφής της ίδιας της κυβέρνησης», υποσχόμενος «καμία ανοχή στη διαφθορά».

    Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «νέο ήθος εξουσίας σημαίνει μια κυβέρνηση, που υπηρετεί και σέβεται τον πολίτη», «σημαίνει διαφάνεια και λογοδοσία παντού», προαναγγέλλει «κυβέρνηση χωρίς φέουδα και φεουδάρχες» και χαρακτηρίζει «προληπτικό» μήνυμα για φαινόμενα αλαζονείας τα λεγόμενά του περί των όσων ράβουν κοστούμια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 October 2009 - 10:30:19 UTC