Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων
  • [02] Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στο Πεδίον του Άρεως
  • [03] "Παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα"
  • [04] Νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΣ
  • [05] "Στόχος η Βουλή"
  • [06] "Εφυγε" η Μερσέδες Σόσα

  • [01] Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων

    Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν Βορειοανατολικά της Αμοργού, με αποτέλεσμα το ένα να βυθιστεί και να χάσει τη ζωή του ένας ναυτικός.

    Ειδικότερα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκαν το ελληνικό μικρό φορτηγό πλοίο "Καπετάν Μιχάλης" και το φορτηγό "SANTANA", με σημαία Μάλτας. Το μικρό ελληνικό πλοίο βυθίστηκε και έχασε τη ζωή του ο 70χρονος μάγειρας Νίκος Δρόσος.

    Το πτώμα του άτυχου Έλληνα ναυτικού εντόπισε στις 7 το πρωί το πλοίο της γραμμής "Παναγία Σουμελά", ενώ το Ουκρανικό πλοίο οδηγείται στη Σύρο.

    Ο "Καπετάν Μιχάλης" με πλήρωμα 9 ναυτικούς και έμφορτο με τσιμέντο είχε αποπλεύσει από την Κάρπαθο για την Μύκονο, ενώ το "SANTANA" με 20μελές πλήρωμα και έμφορτο σιδηρόπλακες είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία για την Ταϊλάνδη.

    [02] Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στο Πεδίον του Άρεως

    Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τη συνεργασία της Φράξιας Μηδενιστών, ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο Πεδίο του Αρεως.

    Η οργάνωση με προκήρυξη στον δικτυακό τόπο Indymedia ανέλαβε ακόμα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Λ.Κατσέλη.

    Ο ωρολογιακός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε μικρή κατσαρόλα με διαφανές καπάκι, η οποία βρισκόταν σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Γκυιλφόρδου 6 και Πατησίων, τρία τετράγωνα από το Πεδίον του Αρεως, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός.

    [03] "Παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα"

    Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα υιοθέτησης από το αμερικανικό Κογκρέσο ενός σχεδίου νόμου για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πριν από τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο, γράφουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς, επικαλούμενοι σύμβουλο του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    "Θα θέλαμε να έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία, όμως αυτό δεν θα συμβεί", δήλωσε στην εφημερίδα η Κάρολ Μπράουνερ, διευθύντρια της πολιτικής του Λευκού Οίκου για την ενέργεια και το κλίμα.

    "Δεν είναι πιθανό ο πρόεδρος να είναι σε θέση να επικυρώσει έναν νόμο ως τις αρχές Δεκεμβρίου", προσέθεσε.

    Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα, που αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα το παραδέχεται δημοσίως.

    Οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να εμποδίζονται από εσωτερικά προβλήματα καθώς απομένουν μόνον 10 μέρες για την επίτευξη μιας παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

    Ο ΟΗΕ ελπίζει στην οριστικοποίηση στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα, που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη από τις 7 ως τις 18 Δεκεμβρίου, μιας συμφωνίας για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε αντικατάσταση του πρωτοκόλλου του Κιότο, η ισχύς του οποίου εκπνέει το 2012.

    "Απομένουν μόνο 10 ημέρες διαπραγματεύσεων έως ότου πάμε στην Κοπεγχάγη", σημείωσε ο Μπαν, αναφερόμενος στις ημέρες που απομένουν για να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες που διεξάγονται από τις 28 Σεπτεμβρίου ως τις 9 Οκτωβρίου στην Μπανγκόκ και σε σύνοδο από τις 2 ως τις 6 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη.

    "Σε 10 ημέρες πρέπει να αποφασίσουμε τί χρειάζεται να γίνει για το μέλλον μας", σημείωσε, "δεν έχουμε φτάσει εκεί. Υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν και δεν έχει απομείνει πολύς χρόνος".

    Θα... πληρώσουν οι φτωχοί

    Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα υποστούν το 80% των ζημιών από τις κλιματικές αλλαγές, παρόλο που ευθύνονται για το 30% των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα.

    "Τις ζημιές από τις κλιματικές αλλαγές θα υποστούν σε ποσοστό περίπου 75% με 80% οι αναπτυσσόμενες χώρες παρά το γεγονός ότι οι χώρες αυτές ευθύνονται για το ένα τρίτο των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου", δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής των οικονομολόγων της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζάστιν Λιν.

    Η Μαριάν Φέι, οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, αρμόδια για την διαρκή ανάπτυξη, τόνισε από την πλευρά της ότι το κόστος της αναγκαστικής προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές υπολογίζεται στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια κατ΄ έτος μετά το 2030.

    Για μια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου το 2050, "το κόστος προσαρμογής στο διάστημα από το 2010 ως το 2050 θα είναι 75 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο" για τις αναπτυσσόμενες χώρες, έχει τονίσει ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου η Παγκόσμια Τράπεζα.

    [04] Νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΣ

    Σε δύο δόσεις διεξάγεται, λόγω των εκλογών, η 6η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα με το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή να ξεχωρίζει από το αγωνιστικό πρόγραμμα. Τη Δευτέρα, ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη στο Βουκουρέστι κόντρα στην Ντιναμό για το Γιουρόπα Λιγκ, υποδέχεται την Λάρισα και θέλει τη νίκη για να διατηρήσει την πρωτοπορία του και το αήττητο. Η ΑΕΚ, που «έσπασε το ρόδι» των αρνητικών αποτελεσμάτων κόντρα στην Μπενφίκα, πηγαίνει στην Ξάνθη και θα προσπαθήσει με νίκη να καλύψει το χαμένο έδαφος.

    Στους αγώνες του Σαββάτου

    Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-3

    Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό στον Ολυμπιακό για να πετύχει την τέταρτη νίκη σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες. Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Λεβαδειακό στο Δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς με 3-0 και με σκόρερ τους Οσκαρ στο 5', Ντουντού στο 29' με πέναλτι και Ντιόγκο στο 40'.

    Πανθρακικός-Άρης 1-1

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας στην Κομοτηνή ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Αρη, για την 6η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Φαγιάρδο στο 11' και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 45' με τον Φλάβιο.

    ΠΑΣ Γιάννινα-Καβάλα 2-1

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Σαϊτιώτη, που πέτυχε και τα δύο γκολ (21', 84') και με «φύλακα άγγελο» τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε στην έδρα του 2-1 την Καβάλα, σε αγώνα για την 6η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ιωάννου.

    Το πρόγραμμα της Δευτέρας

    16:45: Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης (ΝOVA)

    16:45: Πανιώνιος-Ατρόμητος (ΝOVA)

    19:00: ΠΑΟΚ-Ηρακλής (ΝOVA)

    19:00: Ξάνθη-ΑΕΚ (ΝΕΤ)

    21:15: Παναθηναϊκός-Λάρισα (ΝOVA)

    -

    [05] "Στόχος η Βουλή"

    Στις 9.30 το πρωί προσήλθε στις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, συνοδευόμενος από τη δεύτερη επικεφαλής, Γιάννα Κοντούλη.

    Ο κ. Χρυσόγελος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας και βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα δήλωσε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο κλίμα συμπάθειας στην κοινωνία και για να γίνει η συμπάθεια μήνυμα πολιτικής αλλαγής, πρέπει οι Οικολόγοι Πράσινοι να μπουν στη Βουλή, ώστε να αρχίσουμε μια νέα περίοδο στην πολιτική, αλλά και για να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων».

    Ο κ. Χρυσόγελος είπε ακόμη ότι «οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ζούμε μια μεγάλη οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση» και πρόσθεσε πως «αυτό σημαίνει ότι πρέπει τώρα να αλλάξουμε, πρέπει τώρα να γίνουν αλλαγές και στην πολιτική και στον τρόπο που ζούμε».

    «Οι Οικολόγοι Πράσινοι από τη Βουλή, μαζί με τους πολίτες, θα συμβάλουμε σ' αυτές τις αλλαγές που είναι αναγκαίες και καλούμε τους πολίτες να ακολουθήσουν τη συνείδησή τους να ψηφίσουν τους Οικολόγους Πράσινους, γιατί ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους είναι ψήφος συνείδησης», κατέληξε.

    Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσόγελος συνόδευσε την κα Κοντούλη στο 6ο Γυμνάσιο του Ζωγράφου για να ασκήσει και η ίδια το εκλογικό της δικαίωμα.

    [06] "Εφυγε" η Μερσέδες Σόσα

    Η "φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας"

    Πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών η Μερσέδες Σόσα, η τραγουδίστρια από την Αργεντινή που πολέμησε με τη φωνή της τους δικτάτορες της Νότιας Αμερικής και έγινε σύμβολο της σύγχρονης λατινοαμερικάνικης μουσικής, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Telam.

    Η Σόσα νοσηλευόταν εδώ και 11 ημέρες σε κλινική του Μπουένος Άιρες με προβλήματα στα νεφρά. Η σορός της θα μεταφερθεί στην Εθνοσυνέλευση όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    Η Σόσα, επονομαζόμενη και "Η Νέγρα", ήταν μαχητική κομμουνίστρια και εξορίστηκε στην Ευρώπη κατά την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή (1976-1983). Την αποκαλούσαν και "φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας" για τους αγώνες της υπέρ της πολιτικής ελευθερίας και των λιγότερο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 October 2009 - 14:30:29 UTC