Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πρότυπο πράσινης ανάπτυξης ο νομός Ηλείας"
  • [02] Ιστορικές συμφωνίες

  • [01] "Πρότυπο πράσινης ανάπτυξης ο νομός Ηλείας"

    "Γιορτάζουμε σήμερα μια ξεχωριστή ιστορική στιγμή. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Αθήνας, για να τιμήσουμε όσους έδωσαν μια άνιση αλλά νικηφόρα μάχη. Είμαστε εδώ για να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο χαιρετισμό του από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην 65η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής.

    Ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι η εθνική μνήμη μάς διδάσκει πως όταν οι Έλληνες αγωνίζονται ενωμένοι, πετυχαίνουν τους στόχους τους. Πρόσθεσε, ότι την ιστορία τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι και υπογράμμισε ότι και σήμερα ενωμένοι όπως και τότε, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα της Δικαιοσύνης, της ισότητας, της ασφάλειας και της ευνομίας και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης, ότι η ιστορία θέλησε να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου (σ.σ. ο παππούς του) να είχε την τιμή να υψώσει τη γαλανόλευκη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

    Ως ημέρα συλλογικής ιστορικής μνήμης ανέφερε τη 12η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι το συμβόλαιο της ελευθερίας γράφτηκε με αγώνα και αίμα και πρόσθεσε, ότι έχουμε χρέος να θυμόμαστε με σεβασμό και ευλάβεια τον αγώνα εκείνων που έφυγαν από τον ναζισμό, τον φασισμό, την πείνα και τις εκτελέσεις.

    Να θυμόμαστε, ότι η ελευθερία κερδίζεται με συνεχείς αγώνες και διατηρείται με διαρκή επαγρύπνηση όλων μας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, όταν είμαστε ενωμένοι.

    Ακολούθως, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Στη σημερινή τελετή, εκτός του πρωθυπουργού και του δημάρχου Αθηναίων έδωσαν επίσης το «παρών», ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Νεράντζης και οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑΟΣ).-

  • **Αυτή την ώρα, ο κ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρπίλη, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον αρχιτέκτονα - πολεοδόμο, Γιόσεφ Ασεμπίγιο, επισκέπτεται τις Ολυμπιακές Eγκαταστάσεις Ελληνικού και Φαλήρου.

    "Πρότυπο πράσινης ανάπτυξης ο νομός Ηλείας"

    Τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που είχε χθες με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, περιοχή που, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, θα επισκεπτόταν πρώτη ως πρωθυπουργός.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει άμεσα το επικαιροποιημένο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.

    Συνοδευόμενος από τους "κατ' εξοχήν αρμόδιους υπουργούς για την ανασυγκρότηση της περιοχής" Δ. Ρέππα, Κ. Μπατζελή, Μ. Χρυσοχοΐδη, Τ. Μπιρμπίλη και Π. Γερουλάνο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη αυτή "ως χρέος της πολιτείας".

    Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Ισπανός αρχιτέκτονας-χωροτάκτης και αναμορφωτής της πόλης της Βαρκελώνης, Γιόσεφ Ασεμπίγιο, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα συμβάλει μαζί με τους υπουργούς και τους Ελληνες επιστήμονες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής.

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τόσο η παρουσία του κ. Ασεμπίγιο όσο και η συμβολή του, αποτελούν "μικρό δείγμα της προσπάθειάς μας να κινητοποιήσουμε ξανά τη διεθνή κοινή γνώμη". "Θυμάμαι καλά ότι η ανησυχία σας ήταν ότι θα σας ξεχάσει η πολιτεία μόλις φύγουν οι κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας. Δυστυχώς, ο φόβος σας ήταν δικαιολογημένος" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που πήρε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 .

    "Καταθέσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, νομοσχέδιο στη Βουλή, που δυστυχώς απορρίφθηκε από την απελθούσα κυβέρνηση, χρήματα για την ανασυγκρότηση, ολοκληρώσαμε διαγωνισμό για την ανάδειξη προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. "Είμαι εδώ για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μία συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Ηλείας" τόνισε ο κ. Παπανδρέου και "διαβεβαίωσε" ότι "οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξεις" και πως "μετά τον απαραίτητο διάλογο και επικαιροποίηση όπου χρειάζεται θα ψηφίσουμε άμεσα το νομοσχέδιο που είχαμε καταθέσει για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο σχεδιασμός για το πρόγραμμα ενσωματώνει τις ανησυχίες και τις ελπίδες των πολιτών με συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και άλλα που δημιουργούν την υποδομή για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης, την Πράσινη Ανάπτυξη. Χαρακτήρισε δε ως στοίχημα για την Ελλάδα να μπορέσει να οικοδομηθεί πάνω στις πληγές των πυρκαγιών και των σεισμών, αυτό το πρότυπο ανάπτυξης. Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο θα συνδυαστεί με θεσμικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για την αποκέντρωση και την περιφέρεια.

    Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι στόχος του προγράμματος είναι η Αρχαία Ολυμπία να γίνει πρότυπη πόλη αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης και είπε ότι γι' αυτό προβλέπεται η ίδρυση σχολής αθλητισμού, ολυμπισμού και πρότυπης ανάπτυξης, η δημιουργία διεθνούς πρότυπου ολυμπιακού αθλητικού κέντρου και η ανάπτυξη του διεθνούς ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας. "Ολα αυτά θα γίνουν με την κινητοποίηση του πολίτη και των φορέων, αλλά και των κεφαλαίων" επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    Αργότερα, σε ανοιχτή ομιλία που απηύθυνε στους πολίτες της Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τους θανάτους, τις φυσικές καταστροφές και τις καταστροφές των κατοικιών το 2007, ως πραγματική τραγωδία και τόνισε ότι "ξεκινάμε επίπονη και κοπιαστική δουλειά, γιατί οφείλουμε να κάνουμε την καταστροφή ελπίδα". Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει από την καταστροφή αυτή να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για να οργανωθεί το κράτος έτσι, ώστε να υπάρχει πρόληψη και η αντιμετώπιση παρόμοιων καταστροφών να είναι άμεση και επαρκής. Επισήμανε δε, ότι "πρέπει να δώσουμε νέο περιεχόμενο στη ζωή των πολιτών με όραμα και όχι πελατειακά". "Η ανασυγκρότηση της Ηλείας οφείλει να είναι το πρόκριμα για την ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και εξήγησε ότι η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς είναι προικισμένη σε όλους τους τομείς.

    "Τώρα είναι η δική μας σειρά, της πολιτείας", είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι "θα είμαστε πάντα δίπλα σας". Κάλεσε δε τους πολίτες να γίνουν "συνοδοιπόροι στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάμε για μια νέα πατρίδα που θα αναδεικνύει ό,τι καλύτερο έχει".

    Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι υπουργοί που συνόδευσαν τον κ. Παπανδρέου. Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη είπε μεταξύ άλλων ότι η Πράσινη Ανάπτυξη είναι κεντρικός στόχος για την Ηλεία και αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η περιοχή να γίνει πρότυπο πράσινος νομός στον τομέα της ενέργειας, στη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το υπουργείο θα παίξει κεντρικό ρόλο στο συντονισμό για την ανασυγκρότηση

    Επιπλέον, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έκανε λόγο για "αναγέννηση" της ελληνικής γεωργίας, που θα αξιοποιεί και δεν θα καταστρέφει το περιβάλλον, που δεν θα διεκδικεί σπατάλη χρηματοδοτικών πόρων, αλλά τη διαχείρισής τους. Είπε, ακόμη, ότι θα είναι η γεωργία αποκεντρωμένη και με στοχοθετημένες δράσεις σε κάθε περιφέρεια.

    Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι ο θυμός και η απελπισία που ένιωθε κάθε πολίτης πριν δύο χρόνια πρέπει να γίνουν πηγή ελπίδας και πως πρέπει να υπάρχει σχέδιο και πολιτική βούληση για να γίνει αυτό πράξη. Είπε, μάλιστα, ότι η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας συνδυάζει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και πως απαιτούνται συνέργιες μεταξύ του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού για να δώσουμε αξία σε αυτά που πραγματικά μας νοιάζουν ως Ελληνες.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι για την πρωτοφανή καταστροφή του 2007 δεν υπάρχει ένα πόρισμα των υπηρεσιών του κράτους "όχι να αποδοθούν ευθύνες σε πρόσωπα, αλλά για να αποδώσει υπηρεσιακές ευθύνες".

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα εποπτεύσει ο ίδιος την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου και ότι "δεν θα υποστούμε ποτέ ξανά τέτοια καταστροφή".

    Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι έγινε μια "μικρή επανάσταση" με τις διαρθρωτικές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο και είπε μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, αλλά και η ενίσχυση των οδικών, λιμενικών και άλλων υποδομών.

    Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης ανακήρυξε τον κ. Παπανδρέου επίτιμο δημότη.

    Εξάλλου, πριν την πραγματοποίηση της σύσκεψης στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και συνομίλησε με τους υπεύθυνους αρχαιολόγους.

    Για τη συμφωνία Τουρκίας-Αρμενίας

    Ο προεδρεύων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτισε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Αρμενία και την Τουρκία, για την εξομάλυνση των σχέσεών τους.

    ''Καλωσορίζω την ιστορική αυτή συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία και εξαίρω την προσπάθεια και την πολιτική βούληση στην οποία οι δύο ηγέτες επενδύουν, ώστε να ξεπεραστούν οι διαφορές και να εργαστούμε προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή που είναι προς το συμφέρον όλων μας'' , δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών.

    Οι ιστορικές συμφωνίες υπογράφτηκαν το Σάββατο στη Ζυρίχη, μετά από πολύμηνες συνομιλίες υπο την αιγίδα της Ελβετίας. Ήδη τον Απρίλιο είχε συμφωνηθεί ο οδικός χάρτης για την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας, ανοίγοντας το δρόμο για την άρση του καθεστώτος των κλειστών τουρκικών συνόρων με την Αρμενία που ίσχυε από το 1993, εξαιτίας της διένεξης με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

    [02] Ιστορικές συμφωνίες

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αρμενίας έλυσαν τις διαφορές της τελευταίας στιγμής και υπέγραψαν το Σάββατο στη Ζυρίχη τις συμφωνίες για την εξομάλυνση των σχέσεων τους που είχαν παγώσει εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα από τη μνήμη των σφαγών των Αρμενίων.

    Οι δυο υπουργοί έσφιξαν τα χέρια για αρκετό χρόνο μετά την τελετή της υπογραφής, που καθυστέρησε για περίπου τρεισήμισι ώρες λόγω μιας "δυσκολίας της τελευταίας στιγμής" που αφορούσε τις ομιλίες που επρόκειτο να εκφωνηθούν. Τελικά δεν εκφωνήθηκε καμία ομιλία.

    Σήμερα, ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Τουρκία για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα. "Εάν δεν συμβεί κάτι έκτακτο τις επόμενες δύο ημέρες, θα πάω στην Μπούρσα και θα υποστηρίξω την αγαπημένη μου ομάδα. Δεν έχω σοβαρό λόγο να μην αποδεχθώ την πρόσκληση", είπε ο πρόεδρος της Αρμενίας.

    Εδώ και έναν χρόνο το ποδόσφαιρο μπήκε στην υπηρεσία αυτής της προσέγγισης. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο 2008 ιστορική επίσκεψη στο Ερεβάν για να παρευρεθεί στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010. Ο πρόεδρος της Αρμενίας έχει προσκληθεί να παρευρεθεί στον επαναληπτικό αγώνα.

    Χθες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η απόσυρση των αρμενικών στρατευμάτων από την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν θα επηρεάσει το τουρκικό κοινοβούλιο στο να επικυρώσει την ιστορική συμφωνία.

    "Εμείς ως κυβέρνηση ανοίξαμε το δρόμο για αυτή τη συνεργασία, αλλά το αν θα εφαρμοστεί ή όχι, θα το αποφασίσει το κοινοβούλιο", είπε ο Ερντογάν σε συνέδριο του κόμματός του στην Άγκυρα και πρόσθεσε: "Αν αυτό το θέμα επιλυθεί ο λαός και το κοινοβούλιό μας θα έχουν περισσότερη θετική προδιάθεση απέναντι σε αυτό το πρωτόκολλο και αυτή τη διαδικασία".

    "Αγκάθι" η γενοκτονία

    Το ζήτημα της σφαγής των Αρμενίων, που η Αρμενία χαρακτηρίζει γενοκτονία, ήταν η αιτία της καθυστέρησης στην υπογραφή των συμφωνιών ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία, όπως δήλωσε χθες αρμενική διπλωματική πηγή.

    Ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει ιστορική αυτή την υπογραφή, προειδοποιώντας ότι η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη. "Μια πόρτα μισάνοιξε για την επίλυση ενός προβλήματος που θεωρούσαμε άλυτο, αφού είναι βαθειά ριζωμένο στην ιστορία", γράφει η εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

    Πολλοί αρθρογράφοι επισημαίνουν ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στην επικύρωση των συμφωνιών από τα δύο κοινοβούλια, και κυρίως από το αρμενικό, όπου η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν εγκατέλειψε τη θέση της γενοκτονίας. Αλλά και το τουρκικό κοινοπβούλιο θα ζητήσει να υπάρξει συμφωνία με την Αρμενία για το μέλλον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τονίζει η εφημερίδα Ραντικάλ.

    Το Αζερμπαϊτζάν καταδίκασε τις συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεων της Τουρκίας με την Αρμενία, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει νέα αστάθεια στον Καύκασο.

    "Το Αζερμπαϊτζάν θεωρεί ότι το άνοιγμα των συνόρων ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

    Ικανοποιημένη δήλωσε η Χ. Κλίντον

    Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι μπορούν για να χτίσουν πάνω στο "ορόσημο" που επέτυχαν η Τουρκία και η Αρμενία με την υπογραφή των πρωτοκόλλων για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεών τους.

    Η Κλίντον, που δήλωσε "πολύ ικανοποιημένη" από την υπογραφή των συμφωνιών αυτών, πρόσθεσε ότι και οι δύο χώρες είχαν κάποιες ανησυχίες που καθυστέρησαν την υπογραφή των πρωτοκόλλων, στην τελετή που έγινε στη Ζυρίχη.

    "Υπήρξαν ανησυχίες και από τις δύο πλευρές", δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον στους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας πάντως "ιστορική" τη συμφωνία για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών μεσολάβησε ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αρμενίας για να τους πείσει να υπογράψουν τις συμφωνίες, λέγοντάς τους ότι το ζήτημα ήταν πολύ σοβαρό και δεν έπρεπε να επιτρέψουν να οδηγηθεί σε αποτυχία.

    Υστερα από πολύωρη καθυστέρηση, η οποία οφειλόταν στη φρασεολογία των εγγράφων, ο Αχμετ Νταβούτογλου και ο Εντουαρντ Ναλμπαντιάν υπέγραψαν τελικά χθες τα δύο πρωτόκολλα και αντάλλαξαν χειραψία. Τα πρωτόκολλα αυτά ανοίγουν το δρόμο για μια νέα εποχή διπλωματικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

    "Είπα επανειλημμένα στις δύο πλευρές ότι το θέμα είναι σοβαρό, πρέπει να πετύχει", είπε η Χίλαρι στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της πτήσης από την Ελβετία προς το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με βρετανούς αξιωματούχους. "Τους είπα ότι θα υπάρξουν χωρίς αμφιβολία δυσκολίες στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων, αλλά πρέπει να τα υπογράψουν για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση".

    Η Χίλαρι δήλωσε ότι τηλεφώνησε πολλές φορές στον πρόεδρο Ομπάμα στη διάρκεια των διαβουλεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 October 2009 - 10:30:25 UTC