Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταργούνται τα stage σε δημόσιο και ΟΤΑ
  • [02] Συνεδριάζει στις 31/10 η ΚΕ της ΝΔ
  • [03] Ημερήσια ατζέντα: 24/10/2009
  • [04] "Καμία συναίνεση"
  • [05] "Δήμιοι των ελπίδων"
  • [06] Συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ
  • [07] Σούπερ Λίγκα με ντέρμπι

  • [01] Καταργούνται τα stage σε δημόσιο και ΟΤΑ

    Ολοκληρώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής η σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, η οποία εξέτασε την υπόθεση των Stage και στην οποία έλαβαν μέρος ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ παραβρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο κ. Πάγκαλος, το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τα Stage περιλαμβάνει τις εξής αποφάσεις:

    α. στο εξής καταργούνται και απαγορεύονται τα Stage στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.

    β. στον ιδιωτικό τομέα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα Stage ως μαθητεία, εφόσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια.

    Ερωτηθείς στο σημείο αυτό ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι η μια πλευρά των εγγυήσεων περιλαμβάνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και πρόσληψη εργαζομένων με Stage, ενώ σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά είπε ότι θα ισχύσουν οι κανόνες κοινωνικής ασφάλισης, που ισχύουν για όλους, δηλαδή η τριμερής ασφάλιση με συμμετοχή εργοδοτών, κράτους και εργαζομένων.

    γ. τα Stage που συνήφθησαν μετά την αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών είναι παράνομα, έγιναν για προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς και ως εκτούτου δεν ισχύουν.

    δ. Stage οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν δεν θα ανανεώνονται.

    ε. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πέραν αυτών θα προχωρήσει για την κάλυψη άμεσων και πραγματικών αναγκών στο δημόσιο, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στους ΟΤΑ, όπως αυτές αντικειμενικά θα προσδιοριστούν, στην προκήρυξη θέσεων για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Η διαδικασία της πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και θα διασφαλίζει αξιοκρατία και ισονομία για όλους τους Ελληνες.

    Ερωτηθείς ο κ. Πάγκαλος για τα θέματα που έχουν προκύψει με τη μοριοδότηση, είπε ότι είναι θέμα που θα ληφθεί υπόψη από το ΑΣΕΠ και όσους επεξεργαστούν αυτή τη λύση.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη των εργαζομένων στα Stage είπε ότι κάθε Ελληνας μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Εξετάσαμε, ειπε, όλα τα νομικά και συνταγματικά πλαίσια.

    Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Λοβέρδος για τον αριθμό των απασχολουμένων με Stage, είπε ότι μετά βεβαιότητας είναι 23.000, ενώ αγνοείται ο αριθμός των όσων προσελήφθησαν με αυτά, μετά την προκήρυξη των εκλογών.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι "η φαυλότητα της προηγούμενης κυβέρνησης δημιούργησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ως κυβέρνηση, με γενναιότητα, όπως έχουμε υποχρέωση".

    Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι βισχύουν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας των νέων συμπολιτών μας και εμπορίου ελπίδας, το οποίο δυστυχώς έως και σήμερα συνεχίζει ανερυθρίαστα η ΝΔ, όπως ακούμε από τις δηλώσεις που γίνονται κατά κόρονβ.

    βΚάποιοι άνθρωποι, αντί να ζητούν συγγνώμη και αντί να κρυφτούν, βγαίνουν σήμερα και μιλάνε ως υπερασπιστές αυτών των νέων ανθρώπων, τους οποίους είχαν καταστήσει ομήρους των πελατειακών τους συμφερόντωνβ, τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    «Η σημερινή απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τα «stages» - η απόλυση χιλιάδων νέων ανθρώπων- ένα επιβεβαιώνει: Το βαθιά κομματικό ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όσα χρόνια, όσες ηγεσίες του και αν περάσουν», τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του για τη σημερινή κυβερνητική απόφαση σχετικά με τα "stages".

    Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι: «η σημερινή απαράδεκτη απόφαση έχει τραγικές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη μένουν χωρίς τίποτα. Κυριολεκτικά στο δρόμο. Η ανεργία, η άρνηση κάθε προοπτικής με την κατάργηση της μοριοδότησης, αυτός είναι ο πραγματικός "εργασιακός Μεσαίωνας". Αποτέλεσμα του άλλου, του "ρεβανσιστικού Μεσαίωνα" στον οποίο -όπως φαίνεται- ταχύτατα διολισθαίνει το δήθεν "ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ"».

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η σημερινή απόφαση έχει τραγικές συνέπειες και «για την ίδια τη λειτουργία του Δημοσίου και μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμους για την κοινωνία τομείς. Δημόσια Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α. Παντού όπου οι χιλιάδες νέοι «stagiers», μαζί με τη μαθητεία τους παρείχαν και σημαντικές υπηρεσίες. Τα τεράστια κενά που δημιουργούνται δεν θα καλυφθούν παρά μετά την παρέλευση μεγάλου χρόνου με παραλυτικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

    «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταπατώντας κάθε συνέχεια τους κράτους, αφαιρεί από χιλιάδες νέους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη, νομοθετημένα, κεκτημένα δικαιώματά τους», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και προθέτει: «το συμπέρασμα είναι ότι το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ επανεμφανίζεται. Είναι εδώ. Ανάλγητο, εκδικητικό».

    «Θυμίζουμε ότι αντίθετα με ότι κάνει η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004 μερίμνησε χωρίς καμία διάκριση για χιλιάδες συμβασιούχους, που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή τους θα είναι δίπλα στους χιλιάδες αυτούς νέους ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

    "Η κυβέρνηση, που χειροκροτεί ο ΣΕΒ, καταλαβαίνει την αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα stage.

    "Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο πρέπει ενωμένοι να δώσουν μάχη για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    «Οι απασχολούμενοι σε προγράμματα stage πληρώνουν τα σπασμένα των πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αφού και τα δύο κόμματα από το 1996 χρησιμοποίησαν τα stage ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων.», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.

    Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει υπόδειγμα χώρας και κράτους εξέφρασε ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

    Εθεσε, όμως, ως προϋπόθεση την σφυρηλάτηση κοινωνικών συμμαχιών και τη συμμετοχή του πολίτη γιατί, όπως τόνισε, δεν φθάνουν μόνο οι ιδέες αλλά ούτε και η βούληση της κυβέρνησης.

    Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε την απόφαση του ίδιου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν στην εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της οικονομίας.

    Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στη νέα κοινωνική συμμαχία, που, όπως είπε, πρέπει να δημιουργηθεί για να αλλάξει η Ελλάδα, τόνισε ότι σε αυτή τη συμμαχία όλοι έχουν συμμετοχή αλλά και ευθύνη.

    Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα, με τους συναρμόδιους υπουργούς, τον "οδικό χάρτη" για όλες τις μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση, έναν επίσημο διάλογο και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για τη δημιουργία μιας πλατιάς συναίνεσης και συμμαχίας.

    Η συμφωνία που θα επιτευχθεί, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν σημαίνει ανοχή, αλλά αντιθέτως σημαίνει συμμετοχή και συνευθύνη για την πορεία του τόπου. Βασική αρχής της συμμαχίας, πρόσθεσε, θα είναι ο σεβασμός του καθενός προς τον άλλο και όλων απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

    Ειδική μνεία έκανε ο Γ. Παπανδρέου στον ρόλο του κόμματος εφεξής και σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης από το Κίνημα.

    Αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση ασκεί μεν την εξουσία, όμως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να εμπνέει, να καθοδηγεί και να ελέγχει την κυβέρνηση.

    Οι ρόλοι κόμματος και κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι μπορεί και πρέπει να είναι διαφορετικοί, αλλά, όμως, είναι και ρόλοι που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

    Αναγνώρισε ότι στο παρελθόν οι σχέσεις αυτές δεν ήταν οι σωστές και ότι ήταν λάθος ο παραμερισμός του κόμματος όταν και πάλι ασκούσε κυβερνητική εξουσία, όταν αφέθηκε να είναι ανενεργό ή ακόμα και υποχείριο του κρατισμού και της εξουσιολαγνείας.

    Εμείς, τόνισε, θέλουμε να δώσουμε την εξουσία στον πολίτη και την κοινωνία των πολιτών και όχι των κολλητών.

    Και πρόσθεσε ότι αυτή ήταν μία από τις βασικές αιτίες που αποξένωσαν την κυβέρνηση από την κοινωνία.

    Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει πάλι το ίδιο λάθος ούτε να μετατραπεί το κόμμα σε μεσάζοντα και διεκπεραιωτή συναλλαγών με την κυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση.

    Το Κίνημα, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, θα παραμείνει πιο ενεργό και πιο δραστήριο, ένα εργαστήριο παραγωγής δημοκρατίας και συμμετοχής, ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό και καινοτόμο, που γίνεται αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης.

    Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, όπως η αυτοδιοικητική και η αλλαγή του εκλογικού νόμου και τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο να υποστηρίξει αυτές τις θεμελιώδεις , όπως τις χαρακτήρισε αλλαγές.

    Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, τόνισε ότι ξεπεράστηκε το πρώτο βασικό εμπόδιο που ήταν η απαισιοδοξία και η δυσπιστία. Και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι ήταν η πρώτη και μεγαλύτερη κατάκτησή μας ως Ελληνες. Ηταν, τόνισε, η πρώτη νίκη των πολιτών απέναντι στην αποσύνθεση και το τέλμα.

    Ο λαός, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν μας έδωσε εντολή να διαχειριστούμε απλά την εξουσία, ή να αλλάξουμε μόνο τα πρόσωπα, αλλά ζήτησε να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα και να υπάρξει ριζική αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης.

    Ο κ. Παπανδρέου διακήρυξε την απόφασή του για την εφαρμογή του προγράμματος των εκατό ημερών που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, ανεξάρτητα, όπως είπε, από πιέσεις και από όποιες δυσκολίες υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Και υπενθύμισε ότι ζούμε σε μια Ευρώπη και σε ένα διεθνές οικονομικό σύστημα, όπου κυριαρχούν ακόμα νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα δώσουν τη μάχη απέναντι στη λογική που θέλει την κρίση να την πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι σε όφελος των λίγων και ισχυρών.

    Τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων ήταν μια στοιχειώδης υποχρέωση κοινωνικής αλληλεγγύης. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η προσπάθεια αυτή θα είναι χωρίς αντίκρυσμα, αν δεν συνοδευτεί από συμμάζεμα των δημοσίων οικονομικών, τα οποία, όπως υπογράμμισε, βρίσκονται σε πρωτοφανή κατάσταση.

    Το συμμάζεμα ξεκίνησε, πρόσθεσε, όχι γιατί δεχόμαστε πιέσεις αλλά γιατί αυτό επιβάλλει ο σεβασμός προς τα χρήματα του ελληνικού λαού.

    Τόνισε, επίσης, ότι το τεράστιο έλλειμμα που άφησε πίσω η προηγούμενη κυβένρηση δεν είναι ανεξήγητο: Η εκτίναξή του, πρόσθεσε, προήλθε από τις πελατειακές πρακτικές διακυβέρνησης, τις σπατάλες, την απουσία ελέγχου, τη διαφάνεια. Σε αυτές τις λογικές βάζουμε τέρμα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Πρώτη δουλειά, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι να καθιερώσουμε τη διαφάνεια παντού. Πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι σκληρή, αλλά, όπως τόνισε, το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι αξιόπιστο και οραματικό και υπάρχει η βούληση για να κερδηθεί και πάλι η αξιοπιστία της χώρας.

    Επίσης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, αλλάζει πλήρως το τοπίο της πολιτικής και των θεσμών της χώρας, όπως και οι σχέσεις κράτους και πολίτη, για να βιώσουν οι Ελληνες μια δημοκρατία με ουσία και ποιότητα την οποία θα αντιλαμβάνονται καθημερινά.

    Ακόμη αναφέρθηκε στην προσπάθεια για τη διασφάλιση της αυτονομίας της πολιτικής, την οποία έθεσε ως προτεραιότητα, γιατί, όπως τόνισε, μόνο ένα πραγματικά αυτόνομο πολιτικό σύστημα μπορεί να θέτει το συμφέρον των πολλών πάνω από ιδιοτέλειες λίγων. Μονο μια ανεξάρτητη πολιτική εξουσία, τόνισε, μπορεί να θέτει κάθε φορά το κοινό, το δημόσιο, πάνω από την πελατειακή σκοπιμοτητα.

    Στάθηκε επίσης στο ρόλο του κράτους και στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης και ανέφερε ως παράδειγμα τη μείωση του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων και τον περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και ήδη, όπως είπε, στο Μέγαρο Μαξίμου αυτός ο αριθμός μειώθηκε κατά 50%.

    Επίσης αναφέρθηκε στα stage τα οποία, όπως είπε, θα χρησιμοποιούνται στην αγορά εργασίας ως μέθοδοι μαθητείας και όχι ως εμπόριο ψυχών για την εξασφάλιση πολιτικής πελατείας.

    Και εξήγγειλε ότι οι αρχές της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών θα γίνουν πράξη και η αρχή θα γίνει από όλες ανεξαιρέτως τις προσλήψεις στο δημόσιο.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννη Ραγκούση και ανακοίνωσε την πρότασή του για τον νέο γραμματέα και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο δεν θα μετέχει κανένα μέλος της κυβέρνησης.

    Η σύνδεση μεταξύ κυβέρνησης και Κινήματος, όπως είπε, θα διασφαλιστεί με την σταθερή επικοινωνία μέσω της συμμετοχής των μελών της κυβέρνησης στις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου.

  • ** Το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Γ. Παπανδρέου παρέστη στα εγκαίνια του Εθνικού Θεάτρου.

    O Σ.Ξυνίδης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

    Ο Σωκράτης Ξυνίδης είναι ο νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που εξελέγη στη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

    Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή εξέδωσε το ακόλουθο αποτέλεσμα:

    Εγγεγραμμένοι 420

    Ψήφισαν 374

    Έγκυρα 306

    Άκυρα 15

    Λευκά 53

    Έλαβαν:

    ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 180

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 126

    ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Εγγεγραμμένοι 420

    Ψήφισαν 374

    Έγκυρα 364

    Άκυρα 8

    Λευκά 2

    ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 106

    ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ 102

    ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 114

    ΚΙΣΚΗΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ 62

    ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ 96

    ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 88

    ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 118

    ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 116

    ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ 44

    ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 86

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 102

    ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 74

    ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ 65

    ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 66

    ΤΑΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 47

    ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ 75

    Μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εκλέγονται οι:

    ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

    ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ

    ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ

    ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ

    ΚΙΣΚΗΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ.

    "Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για ένα περιφερειακό στέλεχος, να βρίσκεται σήμερα στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ" δήλωσε ο νέος γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, ευχαριστώντας το ΕΣ του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Κινήματος "για τη μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου, που αντικατοπτρίζει (επίσης) την τιμή στις περιφερειακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που δώσανε όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα, όπως επίσης και στην Περιφέρεια από την οποία προέρχομαι, την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης".

    "Έχω συναίσθηση της ευθύνης και του δύσκολου έργου που έχουμε μπροστά μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και οφείλει να αλλάξει την πορεία της" πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι στο ΠΑΣΟΚ "λειτουργούμε με αποκεντρωτική λογική, δίνουμε τις ευκαιρίες στα περιφερειακά στελέχη και στη νεότερη γενιά στελεχών να μπορέσουν να εργαστούν για το καλό του κόμματος και της πατρίδας".

    "Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε όλες αυτές τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσω. Έχω την πίστη ότι οι σύντροφοί μου, στο σύνολό τους, θα σταθούν δίπλα μου, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο αυτό" κατέληξε ο κ. Ξυνίδης.

    Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Πολωνό ομόλογό του

    Την κοινή θέση Ελλάδας και Πολωνίας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπογράμμισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την ενταξιακή προοπτική της.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου μιλούσε στους δημοσιογράφους μαζί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τούσκ, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο κ.Τουσκ υπογράμμισε ότι η Πολωνία υποστηρίζει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας και των κρατών των δυτικών Βαλκανίων να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η ευρωπαϊκή προοπτική πρέπει να στηρίζεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα, τόνισε ο πολωνός πρωθυπουργός, λέγοντας ότι θα καλωσορίσουμε τα νέα μέλη όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.

    [02] Συνεδριάζει στις 31/10 η ΚΕ της ΝΔ

    Συγκαλείται ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου του κόμματος.

    Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, εισήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου, με την οποία παρουσιάζεται η κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων Προέδρων ως προς την τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού για την εκλογή Προέδρου του Κόμματος, τοποθέτηση των τεσσάρων υποψηφίων πάνω στην πρόταση στην οποία ομόφωνα κατέληξαν και απόφαση επί της πρότασης τροποποίησης των διατάξεων του Καταστατικού.

    Επιστολές Ντ. Μπακογιάννη

    Με επιστολή που απέστειλε προς τους συνυποψηφίους της για την αρχηγία της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να δεσμευθούν όλοι για τους όρους που θα κινηθούν στην προεκλογική περίοδο.

    Όροι που, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην επιστολή της, "θα διασφαλίζουν τον πρώτιστο στόχο μας που είναι κοινός: η ενότητα της παράταξης και η γρήγορη ανασυγκρότησή της".

    Η κα Μπακογιάννη προτείνει να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και εν τη γενέσει τους φαινόμενα παρεκτροπής από υποστηρικτές τους.

    "Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η πορεία προς την εκλογή θα είναι μια πορεία όπου θα κυριαρχούν η πολιτική και οι νέες ιδέες που θα ανανεώσουν την αξιοπιστία και τη δυναμική της παράταξής μας. Είναι, νομίζω, αυτονόητο ότι ακρότητες, προσωπικές επιθέσεις, προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, χρειάζεται οπωσδήποτε να αποφευχθούν. Κυρίως πρέπει να αποφύγουμε να υπάρχουν εντάσεις και προστριβές μεταξύ των στελεχών της ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης. Πιστεύω ότι κανείς από εμάς δεν πρόκειται να διολισθήσει σε τέτοιες πρακτικές. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραιτήτως και για τον κάθε ένα υποστηρικτή μας. Γιβ αυτό και προτείνω να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ μας, ώστε να έχουμε κοινή αντιμετώπιση και αντίδραση στην περίπτωση που κάποιος εκ των υποστηρικτών μας παρεκτραπεί."

    Η κα Μπακογιάννη απέστειλε επιστολή και στον Αρη Σπηλιωτόπουλο με την οποία απαντά θετικά στις προτάσεις που ο πρώην Υπουργός κατέθεσε για το μέλλον της ΝΔ.

    Η υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος τονίζει μεταξύ άλλων: " Πολλά από αυτά που θέτεις σε πρώτη προτεραιότητα τα έχω ήδη προτείνει και έχω δεσμευτεί δημόσια για την προώθηση τους. Πιστεύω ότι νέες ιδέες, όπως το Συμβούλιο Δεοντολογίας, η συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης, η καθιέρωση του θεσμού του forum που προτείνεις, είναι εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις. Εκτιμώ ότι όλα αυτά θα τα συζητήσουμε πριν και μετά το Συνέδριο για να κάνουμε μία μεγάλη, νέα ευρωπαϊκή κεντροδεξιά".

    Απαντήσεις Σαμαρά και Αβραμόπουλου στην Ντ. Μπακογιάννη

    Οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος, που διεκδικούν την ηγεσία της ΝΔ, απάντησαν ο πρώτος με επιστολή που της απέστειλε και ο δεύτερος με δήλωσή του, στην επιστολή που έλαβαν από την Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με την προεκλογική αντιπαράθεση για την ηγεσία του κόμματος.

    Ο Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του στην κα Μπακογιάννη αναφέρει:

    "Είναι αυτονόητη η υποχρέωση όλων μας, να τηρήσουμε έναν κώδικα ορθής συμπεριφοράς. Και όπως γνωρίζεις αυτό πράττω, εκφράζοντας την εντολή όλης της Παράταξης για ενότητα μεταξύ μας και ισχυρή Αντιπολίτευση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν θα πρέπει να ευτελιστούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ούτε και θα πρέπει τα ΜΜΕ να γίνουν πεδίο μεταξύ μας προστριβών. Η προγραμματισμένη μου επίσκεψη στην περιφέρεια, δεν μου επιτρέπει να συναντηθούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Χρήσιμο θα ήταν όμως, οι υποψήφιοι να επικοινωνήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να βρεθεί από κοινού ο κατάλληλος χρόνος".

    Εξ άλλου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτηθείς αναφορικά με την επιστολή, που απέστειλε η κα Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Είναι αυτονόητο, ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αλληλεγγύη. Αυτά επαναλαμβάνω σε κάθε τόνο και σε κάθε ευκαιρία, από την πρώτη ημέρα.

    Όσο για δημόσιες συζητήσεις σε κομματικό ακροατήριο, αυτό ούτως ή άλλως θα γίνει και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο. Το σημαντικότερο όμως είναι, αφού πλέον απευθυνόμαστε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως είχα εισηγηθεί και στην Οργανωτική Επιτροπή, να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση στην τηλεόραση και αν υπάρξει δεύτερος γύρος, μία ακόμα, πριν από την τελική εκλογή.

    Ας τελειώνουμε όμως, με τα διαδικαστικά και ας μπούμε βαθιά στον προβληματισμό και την πολιτική ουσία της κρίσιμης για το μέλλον της παράταξής μας, συγκυρίας, μέσα από την οποία, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει και θα βγει ανανεωμένη, περισσότερο ενωμένη, πιο ισχυρή, πιο πειστική, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο για το νέο δυναμικό και πρωταγωνιστικό της ρόλο στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας».

    Σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία το Σαββατοκύριακο ο Α. Σαμαράς

    Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ξεκινά από σήμερα πρόγραμμα επισκέψεων ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του.

    Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ.Σαμαρά, θα συναντηθεί στο Αργος στις 9.30 το πρωί με παραγωγικούς φορείς στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ναύπλιο όπου στις 11.00 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της Ν.Δ στο Κυβερνείο. Στις 12.00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Νομαρχία Αργολίδος, στις 12.30 επίσκεψη στο Δημαρχείο και στη 1 μ.μ. επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

    Το απόγευμα, θα μεταβεί στην Τρίπολη όπου στις 19.30 θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Αρκαδίας στις 20.00 τα γραφεία της ΝΟΔΕ και στις 21.00 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της ΝΔ στο ξενοδοχείο «MAIΝΑΛΟΝ». Την Κυριακή ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί τη Μεσσηνία όπου στην Καλαμάτα στις 14.00 θα έχει γεύμα με το Νομάρχη και τους Δημάρχους της Μεσσηνίας και στις 19.30 θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΝΤΑ.

    Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με στελέχη της ΝΔ στο νομό Αρκαδίας

    Με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Αρκαδίας συναντήθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι "βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί βρίσκομαι με πρόσωπα που αγαπώ και εκτιμώ πολλά χρόνια, με φίλους μου που με στηρίζουν στο καινούργιο μου αυτό ξεκίνημα".

    Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η επίσημη έναρξη της δικής του προεκλογικής εκστρατείας θα γίνει μετά την επομένη του συνεδρίου και αυτό γιατί πρέπει, όπως ανέφερε, να έχουν ολοκληρωθεί οι εσωτερικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ήδη έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι.

    Σε ερώτηση που του έγινε για το αν λειτουργεί διχαστικά στη βάση της Νέας Δημοκρατίας η διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των υποψηφίων, απάντησε λέγοντας: "οτιδήποτε διχαστικό μακριά από εμένα", συμπληρώνοντας ότι: "από την πρώτη ημέρα και στη διακήρυξή μου έχω στείλει μήνυμα προς όλους και κυρίως προς τους συνυποψηφίους μου ότι προέχει η ομοψυχία, η ενότητα και η αλληλεγγύη".

    Είναι αυτονόητο, είπε, ότι όλοι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια και δεν πρόκειται για αντιπάλους ή για διαφορετικά κόμματα. Ακολουθούμε, ανέφερε, δρόμους παράλληλους προς ένα συγκεκριμένο προορισμό και στόχο και επισήμανε: "θεωρώ αυτονόητο να συζητάμε και το κάνω με όλους καθημερινά. Πρέπει να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και το κυριότερο, να ομονοούμε και να συμφωνούμε".

    Κλείνοντας πρόσθεσε πως: "μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πανίσχυρη, ενωμένη και δυνατή και θα ανοίξει πάλι ο δρόμος που θα την επαναφέρει ως κεντρικό πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Δεν θα αργήσει η ημέρα που ο ελληνικός λαός θα την εμπιστευθεί και πάλι".

    Δηλώσεις Π. Ψωμιάδη

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

    «Καιρός είναι να ακουστεί η φωνή της αυτοδιοίκησης, η φωνή της περιφέρειας», είπε, ενώ αναφερόμενος στη διοικητική μεταρρύθμιση σημείωσε:

    «Προσωπικά, εύχομαι η νέα κυβέρνηση να κάνει τομές και στην τοπική και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Αυτό που δεν έκανε η παράταξη που κυβερνούσε μέχρι πρότινος, να το κάνει η σημερινή. Αυτές είναι μεγάλες τομές, αυτές είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Από κει ξεκινάει η επανίδρυση του κράτους».

    [03] Ημερήσια ατζέντα: 24/10/2009

  • Εορτασμός ημέρας ΟΗΕ - Κατάθεση Στεφάνου από τον Δ. Δρούτσα στον Άγνωστο Στρατιώτη - 09:30:00.

  • Συνεδριο ΔΕΗ με θέμα "Θεσμικό πλαίσιο, επενδυτικές ευκαιρίες και καινοτομίες στο τομές της ηλεκτρικής ενέργειας" - 10:00:00, Aθήνα/Holiday Inn.

  • Τελετή κατάθεσης στεφάνου που θα γίνει στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη στο πλαίσιο της επετείου της ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών. - 10:00:00, Θεσσαλονίκη/Λ. Στρατού.

  • Συνεδρίαση Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ - Ομιλία Αλέξη Τσίπρα - 10:30:00, Αθήνα/«Athens Imperial».

  • Τελετή υποδοχής της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διοργανωθούν το 2010 στο Βανκούβερ, στην πλατεία Πλαστήρα της Καρδίτσας. - 13:40:00, Καρδίτσα/πλατεία Πλαστήρα.

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (8η αγωνιστική)

    16:45 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

    19:00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

    19:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (6η αγωνιστική)

    15:00 Αγροτικός Αστέρας-Πανσερραϊκός (ET3)

    16:00 Ολυμπιακός Βόλου-Ιωνικός

    16:00 Παναιτωλικός-Αιγάλεω

  • Μπάσκετ-Α1 Γυναικών (2η Ημέρα):

    Παναθηναϊκός-Πανιώνιος - 19:00:00

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy ανδρών (Α΄ προκρ. φάση)

    Β΄ Ομιλος (Ματαρό/Ισπανία)

    5η ημέρα: 13:30 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    6η ημέρα: 19:00 Ματαρό-Παναθηναϊκός

    Δ΄ Ομιλος (Αμερσφόορτ/Ολλανδία)

    4η ημέρα: 20:25 ΝΕ Πατρών-Αμερσφόορτ

  • Ποδόσφαιρο-Ευρωπαϊκό Παίδων 2010 (9ος προκριματικός όμιλος, Ιταλία-1η ημέρα)

    12:30 Νορβηγία-ΕΛΛΑΔΑ

    16:00 Ιταλία-Μολδαβία

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (3η ημέρα)

    19:00 ΠΑΟΚ-ΕΑ Πατρών

    19:00 Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής

    19:00 Απόλλων Καλαμαριάς-Λαμία

    20:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

  • Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (2η ημέρα)

    18:00 Μίλων-ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

    18:00 ΓΕ Μεσσηνίας-ΓΕ Παναχαϊκή

    18:00 Μεταμόρφωση-Ν. Μουδανιά

    18:00 Νίκη-Επίκουρος

    19:00 ΑΓΕ Κορίνθου-ΣΠΑ Καρδίτσας

    19:00 Εθνικός-Κόροιβος

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (2η ημέρα), 17:00 Κερατέα-Πανιώνιος

    19:00 ΣΑΑΚ Ανατόλια-ΕΑ Λαρίσης

    19:00 Αρης-Ολυμπιακός

    19:30 Ηρακλής-Απολλώνιος

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωλίγκα (Β΄ προκριματική φάση, 2η ημέρα)

    Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Έγκερ, Ουγγαρία)

    20:00 Σίμπενικ-Πανιώνιος

    Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνα, κλειστό κολυμβητήριο ΟΑΚΑ)

    18:15 Βουλιαγμένη-Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ

  • Μπάσκετ-Α2 Ανδρών-2η Αγωνιστική

    17:30 Παγκράτι-ΚΑΟ Δράμας

    17:30 Αιγάλεω-Αρκαδικός

    17:30 Ξάνθη-ΟΦΗ

    17:30 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Δάφνη

    17:30 Ολυμπιάδα Πατρών-Ίκαροι Σερρών

    17:30 Πέραμα/Ερμής-Ηρακλής

    17:30 Ίκαρος/Έσπερος-Νήαρ Ηστ

    17:30 Αμύντας-Ερμής Λαγκαδά

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών-1η Αγωνιστική

    17:00 Μαρούσι-Καβάλα

    17:00 Άρης-Ολυμπιακός

    17:00 ΑΕΚ-Τρίκαλα

    17:00 Κολοσσός Ρόδου-Ηλυσιακός

    19:30 Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ

  • Βόλεϊ-Κλήρωση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011 Ανδρών/Γυναικών & Εφήβων/Νεανίδων (2010), Λουξεμβούργο/Λουξεμβούργο (LUX), ** Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν και οι 4 ελληνικές εθνικές ομάδες

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (5η ημέρα), 15:00 Πανελλήνιος-Φίλιππος Βερ.

    17:00 ΑΣΕ Δούκα-Κύδων Χανίων

    17:00 Ζαφειράκης Νάουσας-Αερωπός Εδεσσας

    18:00 ΑΕΚ-Βριλήσσια

    18:00 ΠΑΟΚ-Διομήδης Αργους

    18:30 Θερμαϊκός-ΓΑΣ Κιλκίς

  • Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων

    21:00 Σταντάρ Λιέγης-Ζούλτε Βάρεγκεμ

    [04] "Καμία συναίνεση"

    "Πέρα από τις γνωστές διακηρύξεις, ο Γ. Παπανδρέου έθεσε με έμφαση την ανάγκη κοινωνικής συναίνεσης, όπως είπε. Οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι εργαζόμενοι με ελαστικά ωράρια, οι εργάτες και οι εργάτριες που τους ξεζουμίζουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    "Δεν πρέπει να αφεθούν ως πρόβατα επί σφαγή για να αυξάνει τα κέρδη της η πλουτοκρατία. Ο λαός με τον ενιαίο αγώνα του πρέπει να προσανατολιστεί στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, κατά του ευρωμονόδρομου και της κυριαρχίας των μονοπωλίων", καταλήγει η ανακοίνωση.

    "Ούτε μία μέρα χάριτος στην κυβέρνηση"

    "Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είπε και στη Βουλή ότι δεν δίνει ούτε μία μέρα χάριτος στην κυβέρνηση και ότι αγωνίζεται για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, στα αστικά κόμματα, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Εδώ βρίσκεται και η διαχωριστική γραμμή της πολιτικής του ΚΚΕ από των άλλων κομμάτων", δήλωσε ο κ. Μ. Μαίλης και κάλεσε "τους εργαζόμενους που ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να ακούσουν τη φωνή των προβλημάτων τους και όχι τη φωνή της ψήφου που έδωσαν είτε στο ένα είτε στο άλλο κόμμα, διότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χτυπήσει ανελέητα. Αυτή είναι η ουσία και ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί και το Κόμμα μας είναι έτοιμο, είναι στη θέση του, όπως ήταν και προεκλογικά και όπως πάντα".

    Για "ταξική συσπείρωση και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος", κάνει λόγο το ΚΚΕ και ζητά την κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και τονίζει ότι "υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και της ανεργίας είναι οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όμως βαριές ευθύνες είχε και έχει η εργατική αριστοκρατία".

    O λαός δεν πρέπει να καταπιεί τη χοντροκομμένη και επικίνδυνη κοροϊδία που από κοινού διαπράττουν η κυβέρνηση, η ΝΔ και η ΕΕ σχετικά με το μέγεθος του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Τα ίδια κάνουν όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ, τονίζει σε άλλη ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Και προσθέτει:

    "Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει για κανένα λόγο και με καμία δικαιολογία να δεχθούν τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν έτοιμα από καιρό ανεξάρτητα από τα ελλείμματα. Μια πρέπει να είναι η απάντηση και μόνο: Τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος να τα πληρώσει η πλουτοκρατία εδώ και τώρα".

    [05] "Δήμιοι των ελπίδων"

    "Οι μεν της Ν.Δ. με τα stages υπήρξαν αδίστακτοι έμποροι ελπίδας, οι δε του ΠΑ.ΣΟ.Κ., γίνονται δήμιοι των ελπίδων αυτών", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης. "Και οι δύο θα πρέπει να ντρέπονται. Η μονιμοποίηση σκοντάφτει στα τεράστια ελλείμματα, ο διωγμός θα δημιουργήσει παρενέργειες στην αγορά. Δικός τους ο γκρεμός, δικό τους και το ρέμα."

    Αναφορικά με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings, ο κ. Αϊβαλιώτης παρέπεμψε στην ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, όπου ανέφερε τα εξής: "Ο τοκογλύφος που μας δανείζει θα μας δανείσει πολύ ακριβότερα, όταν βγαίνουμε εμείς, η Κυβέρνηση, και λέμε ότι το έλλειμμα είναι στο 12% ή στο 13%. Θα πάρουμε πολύ ακριβότερα χρήματα. Και αυτά τα χρήματα που θα δανειστείτε τώρα ακριβότερα, θα έρθει μια άλλη Κυβέρνηση να τα ξεπληρώσει μεθαύριο".

    Σε δύο μέρες ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επιβεβαιώθηκε πλήρως. Μερικοί κάνουν ακόμη πως δεν αντιλαμβάνονται", είπε ο κ. Αϊβαλιώτης.

    [06] Συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ

    Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, με θέμα: "Εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και κατευθύνσεις για τη δράση του ΣΥΝ στις μετεκλογικές συνθήκες".

    Οι εργασίες της ΚΠΕ θα ανοίξουν με εισήγηση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα στις 10:30.

    "Παταγώδης αποτυχία"

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά - συνοδευόμενος και από τους βουλευτές Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα - αξίωσε από την κυβέρνηση "να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και την αναπτυξιακή προοπτική των Ναυπηγείων".

    Χαρακτήρισε την υπόθεση της ιδιωτικοποίησής τους "παταγώδη αποτυχία και κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης δημόσιου χρήματος". Πρόσθεσε ακόμα, ότι είναι ανάγκη να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα των 160 εργαζομένων στο Τροχαίο Υλικό, που μένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, και κατέληξε λέγοντας "είναι αδιανόητο το ελληνικό Δημόσιο να αναθέτει έργα στα Ναυπηγεία και το Πολεμικό Ναυτικό και τα κέρδη να τα παίρνουν κάποιοι αετονύχηδες, να τα μεταφέρουν στη Γερμανία και να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους".

    Για Εξάρχεια και δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

    Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στα όσα έγιναν προσφάτως στα Εξάρχεια και τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κάλεσε τον κ. Χρυσοχοΐδη "να σταματήσει τη διγλωσσία". Διευκρίνισε, δε, ότι "ή ισχύει η δήλωση συγγνώμης που έκανε και οι διορθωτικές κινήσεις της αποπομπής του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και άρα έχουμε δίκιο για όσα λέμε, ή δεν έχουμε δίκιο και δεν έπρεπε να τον αποπέμψει".

    Είπε επίσης, ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι "να αντιληφθούμε την ανάγκη να αλλάξει προσανατολισμό η Ελληνική Αστυνομία, να προστατεύει τους πολίτες και να μην καταστέλλει τα συνταγματικά της δικαιώματα. Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο η στάση του κ.Χρυσοχοϊδη, όσο να αντιληφθούμε την ανάγκη να αλλάξει προσανατολισμό η ελληνική αστυνομία, να προστατεύει τους πολίτες και όχι να καταστέλλει τα συνταγματικά τους δικαιώματα".

    [07] Σούπερ Λίγκα με ντέρμπι

    Το αυριανό ντέρμπι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε, με ενισχυμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ, θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ισοπαλία στην Καβάλα, και να συνεχίσει δυναμικά την πορεία της.

    Πιο εύκολο έργο θα έχει ο (συγκάτοικος του στη κορυφή) Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στον Πειραιά τον Εργοτέλη και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα για να προσθέσει ακόμη τρεις βαθμούς στην συγκομιδή του. Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει στην Θεσσαλονίκη με τον Αρη να υποδέχεται την ΑΕΚ, σε μία αναμέτρηση χωρίς ασφαλή προγνωστικά.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αναμετρήσεων:

    8η αγωνιστική

    ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    (Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 16:45 ΣΚΑΪ

    (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Εργοτέλης 19:00 ΝΕΤ

    (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 19:00 ΝOVA

    ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    (Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Ηρακλής 14:30 ΝOVA

    (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Λάρισα 14:30 ΝOVA

    (Βικελίδης) Αρης-ΑΕΚ 16:45 ΝOVA

    (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19:00 ΝOVA

    (Ξάνθη) Ξάνθη-Καβάλα 19:00 ΝΕΤ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Παναθηναϊκός 7 6-1-0 3-0-0 3-1-0 14-3 19

    . Ολυμπιακός 7 6-1-0 2-1-0 4-0-0 13-2 19

    3. ΠΑΟΚ 7 3-3-1 3-0-1 0-3-0 8-3 12

    . Εργοτέλης 7 3-3-1 2-1-1 1-2-0 12-8 12

    . Άρης 7 3-3-1 3-0-0 0-3-1 7-5 12

    6. Καβάλα 7 3-2-2 2-1-1 1-1-1 7-6 11

    . Αστέρας Τρίπολης 7 3-2-2 1-2-1 2-0-1 9-10 11

    8. ΑΕΚ 7 3-1-3 2-0-2 1-1-1 7-7 10

    9. ΠΑΣ Γιάννινα 7 2-3-2 2-1-0 0-2-2 6-6 9

    10. Πανιώνιος 7 2-2-3 1-2-1 1-0-2 6-7 8

    11. Ηρακλής 7 2-1-4 1-1-1 1-0-3 6-9 7

    . Ξάνθη 7 2-1-4 2-1-0 0-0-4 3-6 7

    13. Λάρισα 7 1-3-3 1-2-1 0-1-2 5-10 6

    14. Ατρόμητος 7 1-2-4 1-1-1 0-1-3 7-8 5

    15. Λεβαδειακός 7 1-1-5 1-1-2 0-0-3 4-14 4

    16. Πανθρακικός 7 0-1-6 0-1-2 0-0-4 4-14 1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 October 2009 - 4:30:31 UTC