Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογή αρχηγού από τα μέλη του κόμματος

  • [01] Εκλογή αρχηγού από τα μέλη του κόμματος

    Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στη ΝΔ σχετικά με τις διαδικασίες της εκλογής νέου αρχηγού.

    Ο Βαγγέλης Μειμαράκης μιλώντας το πρωί στην ΝΕΤ έκανε λόγο για "λουδοβίκειες συμπεριφορές", καθώς οι 4 υποψήφιοι και ο πρόεδρος της επιτροπής Συνεδρίου συναποφάσισαν διαδικασίες χωρίς τα όργανα του κόμματος.

    Δήλωσε ακόμη ότι το κόμμα κινδυνεύει, χωρίς διάλογο για την ήττα και παραγωγή πολιτικής, να μείνει ως σφραγίδα και σημείωσε πως ο ίδιος πιθανώς δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της ΚΕ το Σάββατο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί και στο Συνέδριο, αν δεν αλλάξει η διαδικασία που έχει αποφασιστεί.

    Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου σε ανακοινωσή της αργά το απόγευμα έδωσε στη δημοσιότητα τη συμφωνία των 4 υποψηφίων για τη διαδικασία εκλογής, στην οποία αναφέρεται ότι υπήρξε συμφωνία για την εκλογή αρχηγού από τα μέλη της ΝΔ και όσους πολίτες θέλουν να εγγραφούν ως μέλη.

    Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την διαφωνία του Δημ. Αβραμόπουλου ο οποίος ζήτησε να εκλεγεί ο αρχηγός από τα μέλη και φίλους της ΝΔ.

    Η κα Ντόρα Μπακογιάνη ζητά να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα,δηλαδή η εκλογή από τα μέλη, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι αν συμφωνήσουν όλοι δεν έχει αντίρρηση να ψηφίσουν και οι φίλοι,ενώ ο Π Ψωμιάδης δηλώνει ότι ο ίδιος τηρεί την υπογραφή του.

    Οι διαφωνίες αυτές μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές τριβές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία, όμως, θα κληθεί να αποφασίσει για τη διαδικασία και την πρόταση περί αλλαγής του καταστατικού που θα απευθύνει στο Συνέδριο.

    Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιοσταθμό 9,84 συμφώνησε με τον Δημ. Αβραμόπουλο: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τους φίλους και τους ψηφοφόρους της ΝΔ μόνο και μόνο γιατί αυτοί δεν θέλουν να εμφανιστούν μετά τις εκλογές εγγεγραμμένοι ως μέλη συγκεκριμένων τοπικών επιτροπών. Εδώ δεν λέμε ότι όποιος θέλει πάει και ψηφίζει. Εδώ λέμε ότι με συγκεκριμένα στοιχεία, επωνύμως, κάποιος να εγγράφεται φίλος της ΝΔ και να μπορεί να ψηφίσει. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιον, αν δεν θέλει, να μην γίνει σώνει και καλά μέλος μία τοπικής επιτροπής», είπε.

    Στις 31 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

    Συγκαλείται ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου του κόμματος.

    Συνάντηση Μπακογιάννη-Ψωμιάδη

    Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη επισκέφθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και συζήτησαν για τα προβλήματα της Νομαρχίας, γενικότερα της Αυτοδιοίκησης και τα ζητήματα που θα προκύψουν με την κατάργηση των προγραμμάτων σταζ (stage).

    «Εχουμε υπογράψει όλοι μια συμφωνία. Η συμφωνία αυτή λέει για μέλη τα οποία μπορούν να εγγραφούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, την ώρα δηλαδή της εκλογής, την ώρα της κάλπης. Από κει και πέρα εγώ δεν θέλω να ξαναμπώ στη συζήτηση της διαδικασίας. Υπάρχει μια Κεντρική Επιτροπή, είναι κυρίαρχο όργανο, οι προτάσεις θα κατατεθούν εκεί και η Κ.Ε. θα αποφασίσει», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

    «Εγώ έμαθα να σέβομαι την υπογραφή μου. Σίγουρα εμμένω στις θέσεις τις νέες που εξέθεσα (σ.σ. να ψηφίσουν και οι φίλοι της Ν.Δ.). Από κει και πέρα στην Κ.Ε. θα καταθέσουμε τις απόψεις και η Κ.Ε. θα αποφασίσει», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης.

    Ομιλία Α.Σαμαρά στην Καλαμάτα

    Στην εκλογική του περιφέρεια τη Μεσσηνία βρέθηκε υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και μίλησε σε συγκέντρωση ψηφοφόρων του και στελεχών της ΝΔ στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα της Καλαμάτας.

    Ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα στις 28 και 29 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία της ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 October 2009 - 17:30:25 UTC