Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απάντηση στις προκλήσεις"
  • [02] Μεγάλη νίκη η Καβάλα

  • [01] "Απάντηση στις προκλήσεις"

    «Με το νέο σχέδιο προϋπολογισμού η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση» τονίζει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «η υλοποίηση του προϋπολογισμού θα είναι ακόμα πιο επώδυνη για τα λαϊκά στρώματα σε σχέση με το προσχέδιο» καθώς «αυξάνει περισσότερο τα φορολογικά βάρη για το λαό, συνεχίζει τη μείωση των πραγματικών μισθών και συντάξεων, ψαλιδίζει πιο πολύ τις εναπομείνασες δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, μεταφέρει νέα ασφαλιστικά βάρη στους εργαζόμενους».

    Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «πολυχρησιμοποιημένα επικοινωνιακά τεχνάσματα για δήθεν φοροκυνηγητό σε μεγαλογιατρούς και άλλους φοροφυγάδες» που στοχεύουν στη συγκάλυψη της «νέας σφοδρής επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα» και σημεειώνει ότι η κυβέρνηση «φήνει στο απυρόβλητο την υψηλή κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και σε όλους τους τομείς, επικεντρώνοντας στους αυτοαπασχολούμενους και σε όλους τους εργαζόμενους».

    Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κάνει λόγο για "παχιά λόγια" λέγοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου είπε για όλα φταίνε η έλλειψη διαφάνειας και η διαφθορά, προκειμένου να καλύψει ότι υπερασπίζεται τα καπιταλιστικά κέρδη. Ονόμασε και πάλι αξιόπιστους εταίρους τους βιομήχανους και τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που υποστηρίζουν το κεφάλαιο» και κάλεσε τον λαό «να μην πιστέψει ο λαός τίποτα από όσα είπε ο πρωθυπουργός» και «να δώσει άμεση απάντηση στις προκλήσεις».

    Συνέδριο για τον Γ. Ρίτσο

    Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον Γιάννη Ρίτσο διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στο Περισσό. Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε το πρωί του Σαββάτου η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    «Αισθανόμαστε ένα είδος ενοχής γιατί καθυστερήσαμε τόσο πολύ να πραγματοποιήσουμε μια τέτοια εκδήλωση. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν γίνονταν όσο ζούσε ο αγαπημένος μας σύντροφος, ώστε ο ίδιος να μας κρίνει πώς τον καταλαβαίνουμε, πώς τον ερμηνεύουμε, πώς τον κατανοούμε, πέρα βεβαίως από τον σεβασμό και θαυμασμό που ήξερε ότι τρέφουμε για αυτόν», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της, η κα; Παπαρήγα, σημειώνοντας:

    «Μας ενδιαφέρει, και ελπίζω να το πετύχουμε, ή έστω να προσεγγίσουμε ένα πιο μεγάλο στόχο που έχουμε: Να συμβάλουμε να εκτιμηθεί, άρα και να κατανοηθεί ευρύτερα ολόκληρο το έργο του Γιάννη Ρίτσου, η σκέψη και η πράξη του. Να αναδείξουμε ολόκληρο τον ίδιο τον Ρίτσο, χωρίς καμία επιλεκτικότητα, χωρίς κανένα ακρωτηριασμό του πολύπλευρου έργου του, το οποίο συνιστά διαχρονικά ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό, πολιτιστικό, αισθητικό γεγονός, μαζί με τις φιλοσοφικές του σκέψεις και τις αναζητήσεις στα καθολικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης που ονομάζουμε υπαρξιακά. Υπαρξιακές αναζητήσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με την υποκειμενική αυθαιρεσία, με τον αναχωρητισμό στο σκληρό κέλυφος της εγωιστικής ατομικής ζωής».

    «Ο Γιάννης Ρίτσος, ο άνθρωπος με το τόσο βαθύ εσωτερικό κόσμο, με τις τόσες και τέτοιες ικανότητες που συνδυασμένα δύσκολα συναντώνται σε ένα πρόσωπο, ως εξόριστος, ως πολιτικός κρατούμενος, ως αγωνιστής του ΚΚΕ, ζούσε και συμπεριφερόταν ως ένας ανάμεσα στους πολλούς, αν και τόσο ασυνήθιστος άνθρωπος. Στάθηκε βράχος και στις πιο δύσκολες προσωπικές στιγμές, σε στιγμές διώξεων και πιέσεων. Δεν επέτρεψε ούτε ένα λεπτό στον εαυτό του να καταληφθεί από τον φόβο, τη δειλία, την αμφιβολία, την αμφισβήτηση, ζώντας ανάμεσά μας όλες τις περιπέτειες του αγώνα και του ίδιου του κόμματος. Με τη στάση του υπέρ της κομμουνιστικής ιδεολογίας χαστούκισε πολλές φορές τον ταξικό αντίπαλο, όπως βεβαίως το έκανε με τον δυναμικό του στίχο, τον πολιτικό λογοτεχνικό του λόγο, την μοναδική αισθητική του αντίληψη", κατέληξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ενώ τόνισε ότι θα τον σεβόμαστε πάντα χωρίς να αρκεί μόνο αυτό, σημασία έχει να τον γνωρίσουμε καλύτερα εμείς και οι νέες γενιές.

    [02] Μεγάλη νίκη η Καβάλα

    Με νίκη συνέχισε η Καβάλα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς κατέβαλε την αντίσταση της ΑΕΚ στη μακεδονική πόλη με 2-1, σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική. Οι «αργοναύτες» προηγήθηκαν στο 55΄ με το πέναλτι του Ντομπρασίνοβιτς, ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε προσωρινά με τον Γκέντσογλου στο 68΄, ενώ ο Γιάννου χάρισε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους στο 85΄.

    ΞΑΝΘΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: 1-1

    Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα έναντι του Λεβαδειακού για περίπου μία ώρα, λόγω της αποβολής του Παπαδημητρίου στο 34΄, η Ξάνθη νίκησε την ομάδα της Βοιωτίας με 1-0 (6΄ Πόι) στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με το τρίποντο το ακριτικό συγκρότημα βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογική θέση του, αφήνοντας ταυτόχρονα τον αντίπαλό της στην προτελευταία θέση της κατάταξης.

    Στη σκιά του αδόκητου χαμού του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, αλλά και της λάμψης από την πρόκριση της εθνικής ομάδας στα τελικά του Μουντιάλ 2010 διεξάγεται η 11η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα. Από το πρόγραμμα της αγωνιστικής το κυριακάτικο ντέρμπι στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη κλέβει την παράσταση.

    Το Σάββατο ο ΠΑΣ φιλοξενεί στα Γιάννενα τον Ολυμπιακό.

    Την επομένη, εκτός από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ παίζουν επίσης Ηρακλής-Ατρόμητος και Πανιώνιος-Πανθρακικός.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αναμετρήσεων για την 11η αγωνιστική έχει ως εξής:ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

    (Γιάννενα) ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 19:00 ΝOVA

    ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

    (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Πανθρακικός 14:30 ΝOVA

    (Θεσ/κη) Ηρακλής-Ατρόμητος 16:45 ΝOVA

    (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Αστ. Τρίπολης 16:45 ΝOVA

    (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Άρης 19:00 ΝOVA

    ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

    (Ηράκλειο) Εργοτέλης-Λάρισα 16:45 ΝOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 November 2009 - 17:30:24 UTC