Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απονομή βραβείων στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

  • [01] Απονομή βραβείων στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Ολοκληρώθηκε απόψε με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων του διεθνούς διαγωνιστικού του τμήματος στο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους, η 50η επετειακή διοργάνωση του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Το βραβείο Καλύτερης ταινίας (το «Χρυσό Αλέξανδρο» απένειμε στον νικητή, ο Γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτσοκ που μόλις χθες ανακοινώθηκε πως θα είναι και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 60ου Φεστιβαλ κινηματογράφου του Βερολίνου) δόθηκε στην ισραηλο-γερμανική παραγωγή με τίτλο «Σταυροδρόμια ζωής». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 40.000 ευρώ.

    Οι σεναριογράφοι της Σκάνταρ Κόπτι και Γιαρόν Σάντι μοιράστηκαν επίσης εξ ημισείας με το Ρουμάνο Τοντόρ Βοικάν (της ταινίας «Μετάλλιο τιμής») και το βραβείο σεναρίου του φεστιβαλ.

    βΆΑργυρός Αλέξανδρος (25.000 ευρώ): Στην ρουμάνικη ταινία «Μετάλλιο τιμής» . Ο πρωταγωνιστής της Βίκτορ Ρεμπέντσιουκ έλαβε και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας.

    βΆΒραβείο Σκηνοθεσίας :Στον Μεξικανό Ριγομπέρτο Περεσκάνο για την ταινία με τίτλο «Προορισμός Βορράς»

    βΆΒραβείο Γυναικείας Ερμηνείας: Στην Ρούθ Νιρερε για την ταινία «Η μέρα που ο θεός έφυγε ταξίδι».

    βΆΚαλλιτεχνικού Επιτεύγματος:Στην ταινία «Αγνοούμενος» του Λί Σεο (Ν.Κορέα).

    βΆ Ειδική Μνεία : Στην ηθοποιό Καταρίνα Σκούτλερ για την ταινία «Θάρθει μια μέρα» και στο θέμα της ταινίας «Τα αγόρια από το Μπακάλ»

    ΒΡΑΒΕΙΑ FIPRESCI (Διεθνής Ομοσπονδία Κριτικών Kινηματογράφου ) : Στην ταινία «Μετάλλιο τιμής» από τη Ρουμανία και «Ο διαχειριστής» του Περικλή Χούρσογλου.

    ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ» (15.000 ευρώ) : στην ταινία «Λίβανος» του Σαμιουέλ Μαόζ (συμπαραγωγή Ισραήλ- Γερμανίας- Γαλλίας).

    BΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ FISCHER (4.000 ευρώ) : Στις ταινίες : «Σταυροδρόμια ζωής» του Γιαρόν Σάνι (για το διεθνές) «Μπιλόμα» της Σοφίας Παπαχρήστου (για το Ελληνικό) , για το τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια» (3.000 ευρώ) στην ταινία «Ταξίδια του μέλιτος» του Γκ.Πασκαλιεβιτς και για το τμήμα DigitalWave (3.000 ευρώ) στην ταινία «Το τελευταίο τραγούδι του Ελβις» του Βασίλη Ραίση.

  • Το ειδικό βραβείο τεχνικής αρτιότητας ΕΤΕΚΤ - ΟΤ (της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης - ΟΤ) απονεμήθηκε στην ταινία «Μετάλλιο τιμής» του Κάλιν Πέτερ Νέτσερ από τη Ρουμανία

    ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΚΚ ( Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου ) : Με το σκεπτικό πως : «καθώς δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για την απονομή βραβείου στην καλύτερη ελληνική ταινία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» απένειμαν συμβολικά το βραβείο στον «Εξώστη ββ» - όαση ελευθερίας και αναζήτησης αξιών σε καιρούς δύσκολους, πριν εκφυλιστεί και παρεκτραπεί»

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απένειμε το βραβείο με τίτλο «Το σινεμά και η πόλη» (συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο των 15.00 ευρώ) στην ταινία του Χόρχε Νάβας από την Αργεντινή με τίτλο « Το αίμα και η βροχή».

    Τα βραβεία «DIGITALWAVE 09» απονεμήθηκαν στις ταινίες:

    Ψηφιακός Αλέξανδρος (15.000 ευρώ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στην ταινία:»Το τελευταίο τραγούδι του Ελβις» του Βασίλη Ραίση και το δεύτερο βραβείο (10.000 ευρώ) στην ταινία «το κουτί» των φώτη και Αποστόλη Πάσσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 November 2009 - 21:30:22 UTC