Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν/σ για ενίσχυση ρευστότητας της αγοράς
  • [02] Φωτιά στο γραφείο του Απ. Κατσιφάρα
  • [03] Αποζημίωση θυμάτων βίας
  • [04] Ενημέρωση αποδήμων
  • [05] Εμβολιασμός και νηπίων

  • [01] Ν/σ για ενίσχυση ρευστότητας της αγοράς

    Αισιόδοξη για την αποτελεσματικότητα του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη. Όπως υπογράμμισε η κα Κατσέλη, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις μετά την 1/1/2008 ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις Τράπεζες και αμνηστεύει τους εγγεγραμμένους στον Τειρεσία μετά την ίδια ημερομηνία, αποτελεί προϊόν διαβούλευσης που υπερβαίνει ακόμα και τις προτάσεις των ίδιων των ενδιαφερομένων - ενώ είναι ενδεχόμενο, μέχρι την κατάθεσή του στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα, οι υπαγόμενοι στις ευεργετικές του διατάξεις να διευρυνθούν.

    Η κ. Κατσέλη, υποσχέθηκε επίσης εξόφληση στο αμέσως προσεχές διάστημα, των υποχρεώσεων του κράτους στους επιχειρηματίες που έχουν υπαχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο (ο οποίος θα καταργηθεί την 31η Δεκεμβρίου), κατάθεση νομοσχεδίου για τις καταχρηστικές πρακτικές των Τραπεζών στις αρχές του 2010 και αναθεώρηση των όρων και διαδικασιών υπαγωγής επιχειρήσεων στο ΤΕΜΠΜΕ με εξέταση και της δυνατότητας αξιοποίησης εκ μέρους του Ταμείου, των 13,5 δισ. ευρώ, που έμειναν αναξιοποίητα από το πακέτο εγγυοδοσίας που είχε προσφερθεί στις Τράπεζες από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Επισκοπώντας το προσχέδιο νόμου, η υπουργός Οικονομίας, ανέφερε πως «δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση, να ανασάνουν, να καλύψουν άμεσες ανάγκες και να προάγουν την επιχειρηματική τους δράση. Έχουμε συγκεκριμένες ρυθμίσεις των ληξιπροθέσμων οφειλών, με διετή περίοδο χάριτος και εξόφληση με τοκοχρεωλυτικές δόσεις τουλάχιστον 5 ετών. Ρυθμίζονται οι οφειλές άνω των 90 ημερών που δημιουργήθηκαν μετά την 1η/1/2008, από συμβάσεις που δεν έχουν καταγγελθεί και οι οφειλές συμβάσεων δανείων που έχουν καταγγελθεί μετά την ίδια ημερομηνία, ή θα καταγγελθούν εντός δύο μηνών από την ψήφιση του νόμου, εφόσον η οφειλή δεν υπερβαίνει το 1 εκ. ευρώ. Οι τόκοι υπερημερίας που δεν έχουν καταβληθεί διαγράφονται. Στην ίδια ρύθμιση υπάγονται και τα δάνεια του αγροτικού τομέα, με εξαίρεση δάνεια που είναι εγγυημένα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πάντως σε διαβούλευση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να συμπεριλάβουμε και αυτά».

    Οι ρυθμίσεις δεν αφορούν τα ομολογιακά δάνεια - ενώ για τις ενήμερες οφειλές, εξετάζεται η δυνατότητα αναστολής της περιοδικής εξόφλησης ενός ορισμένου ποσού του δανείου για μία διετία, με την πληρωμή μονάχα των συμβατικών τόκων.

    Σημαντικές είναι επίσης οι αλλαγές στο σύστημα «Τειρεσίας», με πρόβλεψη για μείωση κατά ένα έτος, του χρόνου τήρησης των δυσμενών δεδομένων για οφειλές που έχουν εξοφληθεί, αμνήστευση όλων των καταγραφών από 1η/1/2008 για οφειλές που θα αποπληρωθούν εντός τριών μηνών και συνεπακόλουθη άρση του μέτρου στέρησης του βιβλιαρίου επιταγών. Κατά την διάρκεια της στέρησης, δίνεται και η δυνατότητα στις Τράπεζες να χορηγούν βιβλιάριο επιταγών με αναγραφή συγκεκριμένου συνολικού ύψους, εφόσον κρίνουν πως το ύψος αυτό τυγχάνει εγγύησης από φερέγγυο τρίτο πρόσωπο.

    Εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ζητήθηκε η διεύρυνση των ευεργετικών μέτρων και για οφειλές που δημιουργήθηκαν και πριν την προαναφερθείσα ημερομηνία, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όσο και για την αμνηστία σε σχέση με το σύστημα «Τειρεσίας». Η κ. Κατσέλη εξήγησε πως από την 1η/1/2008 τεκμηριώνεται η «ουσιαστική επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά» - άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτό το αίτημα των βουλευτών.

    Κατά τα άλλα, εκ μέρους της ΝΔ, ο Κ. Μουσουρούλης, παρατήρησε ότι τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που αποτυπώνονται στον Προϋπολογισμό, ισοσκελίζουν τις ευεργετικές διατάξεις του νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα, η ρευστότητα να μην εξασφαλίζεται - κάτι που υποστήριξε και ο Γ. Καρασμάνης (ΝΔ). Ο κος Μουσουρούλης επέστησε στην υπουργό να προσέξει τις συνέπειες αναστολής του ισχύοντος αναπτυξιακού νόμου και τους κινδύνους περαιτέρω παγώματος της αγοράς.

    «Τα μέτρα σας δίνουν μια ανάσα ζωής, αλλά δεν δίνουν ζωή, γιατί δεν θίγουν τον πυρήνα των αιτιών της κρίσης, που είναι ο ανταγωνισμός του κεφαλαίου» σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ). Εμείς ζητάμε πλήρες πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και όχι να μεταφέρετε για ένα χρόνο τις οφειλές συν τους τόκους».

    «Επικοινωνιακό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ», μαζί με «καλές προθέσεις» εκ μέρους της υπουργού διαπίστωσε κατβ αρχήν ο Αστ. Ροντούλης (ΛΑΟΣ), καθώς πέραν των «άτολμων» ρυθμίσεων, η διευθέτηση του προβλήματος των ενήμερων οφειλών, επαφίεται στην διαβούλευση με τις Τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος. «Αν δηλαδή δεν πάει καλά η διαβούλευση, τελείωσε το θέμα των ενήμερων οφειλών» συμπέρανε. «Κινείστε εναντίον αυτών που είναι συνεπείς προς τις Τράπεζες» παρατήρησε ο Π. Μαρκάκης (ΛΑΟΣ) καθώς «οι Τράπεζες δεν θα καταγγείλουν την σύμβαση με τον σωστό δανειολήπτη. Μην αφήσετε τον τελευταίο στο έλεος της διαβούλευσης».

    «Οι Τράπεζες βγαίνουν αλώβητες από την κρίση που αυτές δημιούργησαν» σχολίασε η Ευ. Αμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ). «Το συγκεκριμένο προσχέδιο, δεν μιλά για πάγωμα των οφειλών χωρίς επιβάρυνση, αλλά για διευθέτηση που δίνει περίοδο χάριτος, όπου όμως ο δανειολήπτης θα καταβάλλει κανονικά τους συμβατικούς τόκους. Τα πιστωτικά ιδρύματα δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ και μόνον θεωρητικά γίνονται ευάλωτα σε κίνδυνο επιτοκίου».

    Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, (Πρωτόπαππας, Κεγκέρογλου, Παπαγεωργίου) ζητήθηκε ενεργητικότερη αντιπαράθεση με τα πιστωτικά ιδρύματα, με τον Π. Κουκουλόπουλο να ζητά μάλιστα, «να κινηθούμε στα όρια επισφάλειας των Τραπεζών». Ισχυρές ποινικές ευθύνες για όσους διατηρούν ή διακινούν στοιχεία που έχουν διαγραφεί από τον Τειρεσία, αξίωσε εξάλλου ο Δ. Τσιρώνης.

    «Το νομοσχέδιο, δεν φιλοδοξεί να καλύψει όλο το πλέγμα της πολιτικής. Συμφωνώ πως η κρίση στην αγορά έχει να κάνει με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την πτώση του τζίρου κλπ. Έρχεται όμως να δώσει μιαν ανάσα. Τα προβλήματα θα λυθούν με συντονισμένο τρόπο, σταδιακά, μέσα από όλες τις πολιτικές μας» ανέφερε η κα Κατσέλη, απαντώντας στον σκεπτικισμό που εκφράστηκε. Από την άλλη, απέναντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Πρωτόπαπα, Κεγκέρογλου, Κουκουλόπουλο, που ζήτησαν ενεργητικότερη αντιπαράθεση με τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και τον προβληματισμό του συνόλου των βουλευτών για την στάση των τελευταίων, η κα Κατσέλη ανέφερε πως «την στιγμή αυτή, οι Τράπεζες αντιλαμβάνονται πως στην αγορά υπάρχει πρόβλημα. Οι διαφωνίες τους εστιάζονται σε άλλα ζητήματα, που αφορούν π.χ. τα στεγαστικά δάνεια. Θα υπάρξει ωστόσο σχέδιο νόμου για τις αθέμιτες χρεώσεις και τις καταχρηστικές πρακτικές των Τραπεζών, στις αρχές του 2010, με ενσωμάτωση των προτάσεων που είχαμε υποβάλλει ως αντιπολίτευση για τα θέματα αυτά».

    [02] Φωτιά στο γραφείο του Απ. Κατσιφάρα

    Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Απόστολου Κατσιφάρα έγινε στις 7 το απόγευμα, στην οδο Θεμιστοκλέους 23-25 στην Αθήνα.

    Αγνωστοι τοποθέτησαν έξω από την πόρτα του γραφείου, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Όταν στη συνέχεια σημειώθηκαν δύο μικρές εκρήξεις ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έσβησαν τη φωτιά πριν φτάσει η πυροσβεστική, με αποτέλεσμα να προκληθούν ασήμαντες ζημιές.

    [03] Αποζημίωση θυμάτων βίας

    Σύμφωνα επί της αρχής βρίσκει τα κόμματα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την αποζημίωση θυμάτων εγκλημάτων βίας από πρόθεση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης δεσμεύθηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να επεκταθεί η ισχύς του νομοθετήματος και στα βαριά πλημμελήματα και να επανεξετασθεί διεύρυνση της προθεσμίας για καταγγελία εγκλήματος που προκαλεί απαίτηση αποζημίωσης.

    Το νομοσχέδιο, που συνιστά μεταφορά κοινοτικής νομοθεσίας, καθιερώνει υποχρέωση της πολιτείας να αποζημιώνει τα θύματα εγκληματικών πράξεων που σχετίζονται με σωματική βία και επισύρουν ποινές κάθειρξης, δηλαδή αφορά σε κακουργήματα.

    Η υποχρέωση αυτή του κράτους, που εισάγεται για πρώτη φορά στο νομικό μας σύστημα θα υπάρχει σε τρεις περιπτώσεις: αν ο δράστης δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για την αποζημίωση του θύματος, αν δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη ή, αν ο δράστης δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά λόγω π.χ. παραγραφής ή ακαταλόγιστου.

    Η αποζημίωση καλύπτει μόνον την άμεση προκληθείσα από το έγκλημα περιουσιακή ζημία, ιατρικά έξοδα και νοσήλια την απώλεια εισοδήματος και τα έξοδα κηδείας, αλλά σε καμία περίπτωση ηθική βλάβη. Επιφυλάχθηκε να εκφράσει την άποψή του ο ΛΑΟΣ, αν και δεν διαφωνεί, ενώ παρών δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

    Την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθούν στην κοινοβουλευτική επιτροπή δύο τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός με αντικείμενο την αποσυμφόρηση των φυλακών. Αφορούν στην αναδιατύπωση κριτηρίων επιβολής ή διατήρησης της προσωρινής κράτησης, ενώ προωθούνται αλλαγές στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά προκειμένου να μη προφυλακίζονται οι χρήστες και να αποφυλακίζονται υπό όρους χρήστες και διακινητές. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα υφβ όρων απόλυσης για όσους έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση έως 5 χρόνια. Τέλος, κρατούμενοι που δεν έχουν τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής θα μπορούν να επιλέξουν την κοινωφελή εργασία και να αποφυλακίζονται με τη συμπλήρωση των 3/5 της ποινής τους.

    [04] Ενημέρωση αποδήμων

    Μια πρώτη, συνοπτική εικόνα για τις δραστηριότητες του Υπουργείου Εξωτερικών, που θα στοχεύουν στη σύσταση ενός καλά οργανωμένου σχεδίου και θα φέρουν πιο κοντά τον Ελληνισμό της Ομογένειας στην Ελλάδα, έδωσε σήμερα στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης.

    «Αν θυμόμαστε τους απόδημους Έλληνες, όταν τους χρειαζόμαστε, και εκείνοι θα θυμούνται την Ελλάδα, μόνο όταν την χρειάζονται και αυτό δεν είναι σωστό», είπε ο υφυπουργός διευκρινίζοντας πως «αυτό που πρέπει να πετύχουμε, είναι και εμείς να θεωρούμε ότι και αυτοί είναι πολίτες, που έχουν καθημερινή παρουσία στα ελληνικά δεδομένα, αλλά και εκείνοι να θεωρούν ότι από εκεί, που είναι, μπορούν να βοηθήσουν την πατρίδα».

    Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι πρέπει να ξεδιπλωθούν όλες οι δυνάμεις του ελληνισμού με συνεχή και συστηματική επικοινωνία, με αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που συνιστά μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

    «Βασικό πυλώνα προς περαιτέρω αξιοποίηση», χαρακτήρισε ο κ. Κουβέλης το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), το οποίο αναπτύσσει ήδη μεγάλη δραστηριότητα, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο υφυπουργός από τις επαφές, που δρομολογήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΑΕ, Στέφανο Ταμβάκη.

    «Με το ΣΑΕ, ως βασικό εργαλείο, θα πρέπει να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης των ομογενών μας, ως πρεσβευτών της ελληνικής πολιτικής, σε συγκεκριμένους τομείς και αντικείμενα, σε θέματα όπως η οικονομική συνεργασία με τις χώρες, όπου φιλοξενούνται, η αναπτυξιακή βοήθεια από την Ελλάδα, ή ακόμα και η πράσινη ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δράση της νεολαίας και στη συνάντηση, που θα έχει την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Α' Συνάντησης των Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας από όλες τις Περιφέρειες του ΣΑΕ.

    «Είναι μια σημαντική ευκαιρία να συζητήσουμε τι περιμένουν αυτά τα νέα παιδιά από την Ελλάδα και τι θα ήθελαν τα ίδια να αναπτύξουμε», εξήγησε ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι «ένα επίσης μεγάλο κεφάλαιο πλούτου του ελληνισμού, που θα πρέπει να αναζητήσουμε και να ενεργοποιήσουμε, είναι οι ομογενείς, που διαπρέπουν στον χώρο της επιστήμης, της έρευνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, οι οποίοι δεν είναι ενταγμένοι μέσα στα οργανωμένα σχήματα».

    Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο ρόλο της Εκκλησίας, ως άλλου πυλώνα, φορέα με διακριτό ρόλο, που συσπειρώνει γύρω του τους Έλληνες.

    Σύσφιξη δεσμών των αποδήμων με την Ελλάδα και διαφύλαξη της Εθνικής συνείδησης, διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και της πολιτιστικής ταυτότητας, ενίσχυση των δικτύων του ελληνισμού, παγκόσμια και ομαλή ένταξη των παλλινοστούντων στην ελληνική κοινωνία, αλλά και η συμπλήρωση του μητρώου των ελληνικών οργανώσεων και η στήριξη στα αυτόνομα δίκτυα αιρετών στην τοπική Αυτοδιοίκηση Ευρώπης και Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού, είναι οι βασικές προτεραιότητες της ΓΓΑΕ, όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης. Πρόσθεσε δε, ότι έχει ήδη ζητήσει από τη ΓΓΑΕ τον απολογισμό για τη φετινή χρονιά.

    Ειδικότερα για τα προγράμματα φιλοξενίας, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι για τη φετινή χρονιά, με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, το χειμερινό πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών από το Νότιο Ημισφαίριο αυξάνεται από 100 σε 150, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, που υπήρχε.

    Ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίο τα μέλη της επιστροπής κατέθεσαν τις σκέψεις και προτάσεις τους.

    [05] Εμβολιασμός και νηπίων

    Αλλάζει η αρχική οδηγία σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, καθώς οι επιστήμονες έκριναν ότι από την 1η Δεκεμβρίου θα μπορούν να εμβολιάζονται και παιδιά από 6 μηνών έως τεσσάρων ετών. Έτσι η ομάδα που θα εμβολιαστεί από την ερχόμενη Τρίτη θα περιλαμβάνει παιδιά από ηλικίας έξι μηνών έως και ενήλικες 49 ετών.

    Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που διαθέτει η αρμόδια επιτροπή για την παρακολούθηση της γρίπης στην Ελλάδα, και τα δύο εμβόλια κρίνονται ασφαλή και για βρέφη από 6 έως 36 μηνών, σύμφωνα και με στοιχεία που προκύπτουν από μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Βρετανίας και άλλων χωρών.

    Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αρκεί μία δόση του εμβολίου για τα υγιή παιδιά και ότι η επαναληπτική δόση χρειάζεται μόνο σε παιδιά που έχουν υποκείμενο νόσημα, επεσήμανε η καθηγήτρια λοιμοξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλου, και παρά το γεγονός ότι το ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως για τις εγκύους φαίνεται ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για τις εγκύους 2ου και 3ου τριμήνου.

    Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 6.120 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέα γρίπης, ενώ υπολογίζονται στους 400.000-600.000 οι Έλληνες που έχουν νοσήσει εξαιτίας του νέου ιού της γρίπης.

    Μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 56.000 οι οποίοι αν προστεθούν στους 600.000 εκτιμάται ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 6% του πληθυσμού. Όμως, όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, το επιδημικό κύμα της νέας γρίπης δεν σταματάει πριν εξαπλωθεί περίπου στο 50% του πληθυσμού μιας χώρας.

    Αξιοσημείωτο είναι το στοιχείο ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 1135 από τον οποίο δίνονται οδηγίες για τη νέα γρίπη από τον Ιούλιο μέχρι χθες είχαν τηλεφωνήσει 243.862 άτομα.

    Η κ. Γιαμαρέλου εξήγησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να κορυφωθεί η επιδημία της νέας γρίπης στη χώρα μας.

    Σήμερα, επίσης, έγινε γνωστό ότι θα μπορούν να εμβολιαστούν όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι όμως δεν έχουν ενεργή νόσο, καθώς και ανοσοκατεσταλμένα άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 November 2009 - 19:30:32 UTC