Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας
  • [02] Επίσκεψη Λ. Κατσέλη στις ΗΠΑ
  • [03] "Πάγωμα" ρυθμίσεων για ημιυπαίθριους
  • [04] Συνεχίζουν να προηγούνται οι Τόρις
  • [05] Η ατζέντα της ημέρας
  • [06] "Καινούργια βάρη"
  • [07] "Απαξίωση δημόσιου τομέα"
  • [08] Προσαγωγές και συλλήψεις
  • [09] Πένθος στη Ρωσία
  • [10] Αναμετρήσεις

  • [01] Καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας

    Καταχρηστική για το τριήμερο Σάββατο έως Δευτέρα κρίθηκε από τη δικαιοσύνη η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Το αίτημα είχε καταθέσει ο Δήμαρχος, Ν. Κακλαμάνης, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο οποίος τόνισε ότι τα απορρίμματα μπορεί να αποτελέσουν πηγή κινδύνου για τους πολίτες και τις περιουσίες τους, και ζήτησε από το δήμο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανασταλεί η απεργία.

    Ο κ.Κακλαμάνης επισήμανε πως ζήτησε από την Δικαιοσύνη για λόγους ασφάλειας της πόλης να κηρύξει την απεργία για το συγκεκριμένο τριήμερο καταχρηστική, χωρίς να πάψει να υποστηρίζει ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, κάτι που θα πράξει και τη Δευτέρα σε συνάντηση που θα έχει με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση.

    Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν απορρίμματα έως τη Δευτέρα.

    [02] Επίσκεψη Λ. Κατσέλη στις ΗΠΑ

    ''Ξεκινάει μια πορεία ανάκαμψης, δημοσιονομικής εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, για το καλό του τόπου, για το καλό των παιδιών μας'' δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη, που επισκέφθηκε χθες το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, όπου παρακάθισε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Larry Laibowitz και χτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της ημέρας.

    Σε δηλώσεις της προς την ελληνική κρατική τηλεόραση, η υπουργός σημείωσε ότι «ήταν μια καλή ημέρα για το Χρηματιστήριο και ήταν μια πολύ καλή ημέρα για την Ελλάδα. Επενδυτές που προσβλέπουν και κοιτάζουν στη χώρα μας να κάνουν επενδύσεις, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που προσβλέπουν σε μια θετική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, είμαστε όλοι εδώ να δώσουμε το παρών στη μεγάλη αγορά της Νέας Υόρκης για να πούμε ότι ξεκινάει μια πορεία ανάκαμψης, δημοσιονομικής εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, για το καλό του τόπου, για το καλό των παιδιών μας».

    [03] "Πάγωμα" ρυθμίσεων για ημιυπαίθριους

    Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την «Κύρωση και τροποποίηση της από 29-10-2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την από 29 Οκτωβρίου 2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναστέλλονται για έξι μήνες οι σε αυτήν αναφερόμενες διατάξεις των άρθρων 40 και 41 του ν.3775/09 για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.

    Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η αναστολή καλύπτει όλες τις περιπτώσεις εκκρεμών αιτήσεων «τακτοποίησης» σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και αν βρίσκονται, ακόμα και αν είχε εξοφληθεί το ποσό της προβλεπόμενης «εισφοράς». Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κυρώσεων μόνο για όσους είχαν κινήσει τη διαδικασία της «τακτοποίησης», πριν από την έναρξη ισχύος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

    "Οι πάγιες διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών δεν θίγονται και δεν αναστέλλονται, ο δε έλεγχος των οικοδομών και άλλων κατασκευών γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [04] Συνεχίζουν να προηγούνται οι Τόρις

    Οι όποιες ελπίδες είχαν ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και οι Εργατικοί να κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα μέσα του 2010 μοιάζουν να εξανεμίζονται, καθώς δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα Κυριακή προβλέπουν ευρεία νίκη του Συντηρητικού κόμματος.

    Δημοσκοπήσεις στα τέλη του περασμένου μήνα έδειχναν ότι οι Εργατικοί μείωναν την διαφορά από τους Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον, με αναλυτές να εκτιμούν πως ίσως οι εκλογές να μην αναδείξουν ξεκάθαρο νικητή.

    Όμως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στον Κάμερον και τους Συντηρητικούς διψήφια διαφορά και κοινοβουλευτική πλειοψηφία 20-50 εδρών.

    Εάν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, αυτό θα σημάνει το τέλος της διακυβέρνησης από τους Εργατικούς για πάνω από μια δεκαετία στη Βρετανία.

    Η δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Sunday Times εμφανίζει τους Τόρις να καταλαμβάνουν 40%, τους Εργατικούς μόλις 27% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 18%.

    Η δημοσκόπηση της ICM που δημοσιεύει η Sunday Telegraph εμφανίζει τους Συντηρητικούς επίσης να καταλαμβάνουν 40% -ποσοστό μειωμένο κατά 2% από τον Οκτώβριο-, τους Εργατικούς να σημειώνουν άνοδο τεσσάρων μονάδων και να καταλαμβάνουν 29% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να χάνουν δυο μονάδες και να πέφτουν στο 19%.

    Οι αριθμοί αυτοί θεωρούνται απογοητευτικοί για τον Μπράουν, ο οποίος ήλπιζε ότι με την παρουσίαση του νέου προϋπολογισμού από τον Άλιστερ Ντάρλινγκ θα μείωνε περαιτέρω το προβάδισμα των Τόρις και του Κάμερον.

    Ο προϋπολογισμός προβλέπει υψηλότερη φορολογία για τους πλουσιότερους Βρετανούς προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια αναζωογόνησης της οικονομίας και να μειωθεί το έλλειμμα, που βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ.

    [05] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ημερίδα για τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών Ν. Θεσσαλονίκης διοργανώνει, στην αίθουσα "Αλέξανδρος" ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Εθν. Αμύνης 1)

  • Εορτασμός του προστάτη του πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου (11:00:00, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων)

  • Ανακήρυξη του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου ως επίτιμου δημότη Καστοριάς (12:45:00, Καστοριά/Δημαρχείο)

  • Συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου (13:00:00, Προπύλαια)

  • Συγκέντρωση φοιτητών στην Καμάρα (13:30:00, Θεσσαλονίκη/Καμάρα)

  • Οι Φίλοι του Πρασίνου θα δενδροφυτεύσουν 3.000 δενδρύλλια, στα καμένα της Χαλκιδικής στην περιοχή Πευκοχωρίου

    Αθλητική ατζέντα

    Αγώνες της Σούπερ Λίγκα:

    14:30 Πανθρακικός-Αστέρας-Τρίπολης NOVA

    14:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής NOVA

    16:45 Εργοτέλης-Καβάλα NOVA

    16:45 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος NOVA

    19:00 Πανιώνιος-ΑΕΚ NOVA

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (8η ημέρα) - 16:00:00, Αναγέννηση Βύρωνα-ΑΣΕ Ορμή

    Αρίων Πτολεμαϊδας-Ελπίδες Δράμας

    Νέα Ιωνία-Ποσειδών Λουτρ.

    Αναγέννηση Αρτας-Μ.Αλέξανδρος Γιαννιτσών

    Εθνικός Κοζ.-Αρης Θεσ.

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (9η αγωνιστική), 18:00 Ολυμπιακός-ΕΑ Λαρίσης

  • Μπάσκετ-Α1 Γυναικών (8η ημέρα), Άρης-Ολυμπιακός Β.

    Εσπερίδες-Πανιώνιος

    ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Παναθηναϊκός

    Ολυμπιάδα Λάρ.-Απόλλων Πτ.

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (6η ημέρα), Τρίκαλα-Μαρούσι

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

  • Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων, 22:15 Μπενφίκα-Ακαντέμικα

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (9η αγωνιστική), 18:00 ΑΟ Κηφισιάς-Παναθηναϊκός

    [06] "Καινούργια βάρη"

    "Η κυβέρνηση αντί να κάνει αποδεκτά τα δίκαια αιτήματα των απεργών εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δήμο της Αθήνας, μαζί με το δήμαρχο τους οδηγούν στα δικαστήρια, απειλώντας και εκβιάζοντας, με στόχο να σταματήσουν τον αγώνα τους. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν τις προσπάθειες καταστολής του απεργιακού δικαιώματος και της πάλης για σταθερή μόνιμη εργασία", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

    "Όλα αυτά που ακούμε περί χρεοκοπίας της χώρας και περί της χώρας στο χείλος της καταστροφής αποβλέπουν σε ένα πράγμα: Η πλουτοκρατία να βγει αλώβητη από την κρίση, να χάσει ένα πολύ μικρό τμήμα της, και να βγει σε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά για την κερδοφορία", δήλωσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    "Όλα αυτά είναι που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση, είτε με το ασφαλιστικό, είτε με την Παιδεία, είτε με τη δήθεν αξιοκρατία, είτε με τις νέες εργασιακές σχέσεις που θα φέρει. Και όλα αυτά τα προωθεί πατώντας στο αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο της ΝΔ. Τίποτα δεν καταργεί από τη ΝΔ, προσθέτει καινούργια βάρη", υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [07] "Απαξίωση δημόσιου τομέα"

    Η κυβέρνηση στο τεράστιο θέμα της ανεργίας και της εργασιακής επισφάλειας πορεύεται δίχως στρατηγική, τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

    Υυποστήριξε ότι δεν καταργείται το καθεστώς της ομηρίας, αλλά δίδεται απλώς μία παράταση, γιατί διαφορετικά θα διαλυόταν η δημόσια διοίκηση, τα ΚΕΠ και οι δήμοι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι από τον Οκτώβριο έχουν αυξηθεί κατά 100.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που θα φθάσουν, όπως υπολογίζει, τις 800.000.

    -Η αλήθεια είναι ότι επιδιώκετε άνεργη ανάπτυξη με πορεία προς τον εργασιακό μεσαίωνα και απαξίωση του δημόσιου τομέα, όχι για πάταξη του ρουσφετιού, αλλά για περιορισμό των δαπανών στο δημόσιο τομέα, είπε ο κ.Τσίπρας, ζητώντας να δοθεί οριστικό τέλος στο θέμα των συμβασιούχων με προκήρυξη άμεσων διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ.

    [08] Προσαγωγές και συλλήψεις

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία, ενόψει των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί από χτες στο κέντρο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα θλιβερά περυσινά επεισόδια με τους εμπρησμούς, τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες.

    Σήμερα στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, ενώ το μεσημέρι στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

    Αύριο θα γίνει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Προσαγωγές και συλλήψεις

    Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου στην Οδό Μεταξά στα Εξάρχεια. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί και αμέσως μετά ακολούθησε πολύωρη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προσήχθησαν 101 άτομα.

    Από τους προσαχθέντες 12 κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Πρόκειται για 5 Ιταλούς, 4 Έλληνες και 3 Αλβανούς.

    Νεαροί έσπασαν τα τζάμια δύο ΙΧ αυτοκινήτων στην διασταύρωση Μπόταση και Στουρνάρη στα Εξάρχεια και πέταξαν στο εσωτερικό τους βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να προξενήσουν σοβαρές ζημιές. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου δολοφονήθηκε πέρυσι ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

    Στο μεταξύ, έφοδο, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησε λίγο μετά τις 5 χθες το απόγευμα η αστυνομία σε στέκι αναρχικών που το ονομάζουν "αυτοδιαχειριζόμενο χώρο" με την επωνυμία "Ρεσάλτο" στη λεωφόρο Δημοκρατίας 54 και Ερμού, στο Κερατσίνι.

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν 20 προσαγωγές από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 μπουκάλια κενά, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 6 μάσκες και 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία θα ακολουθήσουν και άλλες έρευνες σε χώρους παρόμοιους που εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως ορμητήριο για την πρόκληση επεισοδίων.

    Μετά την έφοδο νεαροί προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου Κερατσινίου.

    Μετά από λίγες ώρες οι καταληψίες μετά απο διαπραγματεύσεις και τελεσίγραφο της αστυνομίας οτι επρόκειται να κάνει έφοδο αποχώρησαν ήρεμα χωρίς να σημειωθεί επεισόδιο και παρελήφθησαν απο τις αστυνομικές δυνάμεις που περίμεναν απο έξω.

    Με λεωφορεία της αστυνομίας προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ 41 άτομα.

    Συνολικά στα Εξάρχεια και στο Κερατσίνι η Αστυνομία προχώρησε σε 162 προσαγωγές. Απο τους 41 προσαχθέντες απο το Δημαρχείο Κερατσινίου σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι θα συλληφθούν γιατί υπάρχουν μαρτυρίες και στοιχεία οτι συμμετείχαν στην επίθεση κατά των αυτοκινήτων της ασφάλειας εξω απο το "Ρεσάλτο", ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν και αλλες συλλήψεις.

    Για οσους δεν προκύψουν στοιχεία θα αφεθούν ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση στοιχείων.

    Μηνύματα κατά της βίας από την ηγεσία

    Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εξέδωσαν μηνύματα για τη θλιβερή αυτή επέτειο, σημειώνοντας με έμφαση ότι η μνήμη του Αλέξη, θα πρέπει να τιμηθεί ειρηνικά.

    Ενιαίο κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη βία, εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με σκοπό όπως είπε, να τιμηθεί η μνήμη του 15χρονου Αλέξη αλλά και να αποκλειστεί η άσκηση βίας από περιθωριακές ομάδες, που έχουν έρθει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και ετοιμάζονται να προβούν σε βανδαλισμούς με άλλοθι τη μνήμη του.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε τη δολοφονία του 15χρονου «αποτρόπαιο γεγονός για μια δημοκρατική χώρα» και «περιστατικό ακραίας αστυνομικής αυθαιρεσίας». Ανέφερε ότι επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και ενημέρωσε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής, ζητώντας τη συμπαράταξη στο ενιαίο κοινωνικό μέτωπο.

    Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μόνο μία απεχθής πράξη, αλλά δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία, τονίζει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η μνήμη του θα τιμηθεί ειρηνικά. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και του αποκλεισμού.

    «Καταλαβαίνουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι η μεγάλη ανεργία, η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, η ανισότητα ... και τους λόγους που κάνουν μερικούς να νιώθουν στο περιθώριο, είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε αυτά τα παιδιά», τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

    «Είμαστε ενάντια στη βία, τόσο την κρατική όσο και την ατομική», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «η βία αναπαράγει τα προβλήματα» και απηύθυνε κάλεσμα για διαφύλαξη της Αθήνας, αλλά και των θεσμών της δημοκρατίας.

    «Οφείλουμε να προστατέψουμε την κοινωνία από όσους εξαπολύουν τυφλή βία εναντίον της. Και σε αυτό πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι. Η βία εξαχρειώνει και υπονομεύει τη Δημοκρατία, την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε. Και σε αυτό πρέπει να είμαστε αταλάντευτοι. Η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα τυφλής βίας φέρνει, σίγουρα, νέα θύματα» τόνιζει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράςκαι καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία να δείξει θάρρος, σύνεση και ευθύνη.

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και για ωμή κρατική βία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η νεολαία έχει λόγους που εξεγείρεται που αγωνίζεται, που διεκδικεί και τονίζει ότι "στηρίζουμε τους αγώνες των νέων γιατί οι νέοι έχουν δίκιο. Το κάναμε πέρυσι θα το επαναλάβουμε και φέτος. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, υποστηρίζουμε την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου".

    Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 7/12, από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου, «προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και να διαδηλώσουν μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νεολαία και την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και συλλογικών δικαιωμάτων». Επίσης καλύπτει και ανάλογες αποφάσεις για κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από Νομαρχιακά Τμήματα.

    «Οι κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του μαθητή ανέδειξαν όχι μόνο πτυχές που αφορούν τα δημοκρατικά δικαιώματα αλλά και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά» αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

    [09] Πένθος στη Ρωσία

    Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά στη διάρκεια σόου με πυροτεχνήματα και από τον πανικό που ακολούθησε σκοτώθηκαν 109 άνθρωποι.

    "Πρώτον, μου φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε μυαλό ούτε συνείδηση και δεύτερον, είναι εντελώς αδιάφοροι γι αυτό που συνέβη. Για την τιμωρία τους θα πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα", είπε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου είχε δεχτεί επανειλημμένως προειδοποίηση από τους αρμόδιους επιθεωρητές ότι οι εγκαταστάσεις δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

    Στις 11:15 μμ (τοπική ώρα) κι ενώ διεξαγόταν το σόου με τα πυροτεχνήματα, ξέσπασε φωτιά μέσα στο νυχτερινό κέντρο Lame Horse, στην πόλη Περμ, 1.150 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο χώρος με τοξικό καπνό και να προκληθεί πανικός στους θαμώνες που στην προσπάθειά τους να βγουν έξω ποδοπατήθηκαν.

    Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος κήρυξε την 7η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη τη χώρα και ζήτησε από τα τηλεοπτικά δίκτυα να μην προβάλλουν ψυχαγωγικά προγράμματα.

    Στην Περμ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

    Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τις εισαγγελικές αρχές μετέδωσαν ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου κρατείται και ανακρίνεται.

    Η πυρκαγιά προκλήθηκε από "αδέσποτο" πυροτέχνημα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Την ώρα της πυρκαγιάς βρίσκονταν 200 άνθρωποι μέσα στο κέντρο.

    Δεχθείτε τα συλλυπητήριά μου και παρακαλώ να μεταφέρετε τη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες, στους οποίους εκφράζω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση", αναφέρει ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βλάντιμιρ Πούτιν, για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων μετά από πυρκαγιά στην πόλη Περμ.

    Συλλυπητήρια

    "Αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μας είναι κοντά σας", αναφέρει ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή .

    Συλλυπητήριο μήνυμα στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Σεργκέϊ Λάβροβ, στο οποίο εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το χαμό εκατό και πλέον ανθρώπων μετά από τη χθεσινοβραδινή πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτήριο στην πόλη Περμ της Ρωσίας, απέστειλε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας.

    Ο κ. Δρούτσας εκφράζει επίσης τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και το ρωσικό λαό και την ευχή για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

    Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τη νέα τραγωδία στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε τη οδύνη της για την τραγωδία που έχει συγκλονίσει τη Ρωσία..

    [10] Αναμετρήσεις

    Η ΑΕΚ, που διανύει μια από τις δυσκολότερες χρονιές των τελευταίων ετών, φιλοξενείται σήμερα από τον ανεβασμένο Πανιώνιο, την ώρα που άπαντες στο «στρατόπεδο» της Ενωσης, αναμένουν τις διοικητικές εξελίξεις.

    Οι «κυανέρυθροι» θέλουν την νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά Ευρώπης, ενώ οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, θα επιδιώξουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα για να συνέλθουν μετά την ήττα από την Εβερτον και τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ.

    Επίσης, ο Παναθηναϊκός που μετρά τρεις αγώνες χωρίς νίκη, θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες και υποδεχόμενος τον Ατρόμητο είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών, όπως και ο ΠΑΟΚ που θα φιλοξενήσει την Λάρισα.

    Τέλος, ανοικτές σε κάθε αποτέλεσμα, είναι οι αναμετρήσεις , Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής και Εργοτέλης-Καβάλα.

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-1:Το αήττητο στο πρωτάθλημα διατήρησε ο Ολυμπιακός που πέρασε νικηφόρα μέσα από τη Ξάνθη με 1-0 (6η εκτός έδρας νίκη) κι ανεξάρτητα από το τι θα κάνει αύριο ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο, οι "ερυθρόλευκοι" θα παραμείνουν μόνοι στο ρετιρέ της βαθμολογίας μετά από 13 αγώνες. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 31΄ ο Λεονάρντο.

    ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0:Την 6η εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" του Βορρά επικράτησε με 1-0 της Λάρισας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, χάρη στο γκολ-πέναλτι του Ιβιτς στο 4ο λεπτό. Οι Θεσσαλοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 54΄ λόγω αποβολής του Κάσας με απευθείας κόκκινη κάρτα (χτύπησε εκτός φάσης τον Χαλκιά). Στο 89΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Μουσλίμοβιτς.

    Λεβαδειακός-Αρης 0-2:Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Άρης, που επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Κάμπορα στο 41΄ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Ναφτί στο 78΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Κυριακή 6 Νοεμβρίου 14:30 Πανθρακικός-Αστέρας-Τρίπολης NOVA

    14:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής NOVA

    16:45 Εργοτέλης-Καβάλα NOVA

    16:45 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος NOVA

    19:00 Πανιώνιος-ΑΕΚ NOVA

    Η βαθμολογία (σε 12 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 33 -13αγ.

    2. Παναθηναϊκός 29

    3. ΠΑΟΚ 24 -13αγ.

    4. Αρης 19 -13αγ.

    5. Καβάλα 18

    . ΑΕΚ 18

    . Πανιώνιος 18

    . Εργοτέλης 18

    9. Αστέρας Τρίπολης 16

    10. Λάρισα 14 -13αγ.

    . Ξάνθη 14 -13αγ.

    12. Ατρόμητος 13

    13. Ηρακλής 12

    14. ΠΑΣ Γιάννινα 11

    . Λεβαδειακός 11 -13αγ.

    16. Πανθρακικός 1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 December 2009 - 5:30:31 UTC