Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση"

  • [01] "Μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση"

    Ικανοποιημένη είναι η ελληνική κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και αυτό αποτυπώνεται στη φράση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που δήλωσε ότι η Σύνοδος "εληξε επιτυχώς" και κατέληξε σε σημαντικές αποφάσεις τόσο για την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και για τη χώρα μας.

    Ειδικότερα για την Ελλάδα, η οποία αυτές τις μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος έφερε το θέμα στη συζήτηση στη διάρκεια της Συνόδου όπου εκεί αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και περιέγραψε το πλαίσιο της λύσης την οποία είναι αποφασισμένη να δώσει η κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε σε αυτή τη Σύνοδο η Ελλάδα δεν ήταν τόσο το ίδιο το πρόβλημα όσο το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας το οποίο άφησε πίσω της η κυβέρνηση της ΝΔ.

    Η ελληνική κυβέρνηση βγήκε με ενισχυμένη την εικόνα της από τη Σύνοδο Κορυφής καθώς, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, εκδηλώθηκε η αλληλεγγύη και των 27 εταίρων, τους οποίους ευχαρίστησε. Η στήριξη που έδωσαν αφορά την αναγνώριση ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ούτε θα χρεοκοπήσει, ούτε πρόκειται να βρεθεί εκτός της Ευρωζώνης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν και είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που βρήκε η κυβέρνηση όταν ανέλαβε καθήκοντα, δεν αλλάζουν την πολιτική της, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνει την ορθότητα των βασικών της επιλογών.

    Ο πρωθυπουργός διέψευσε ότι επίκειται λήψη μέτρων εισοδηματικού χαρακτήρα, μιλώντας για πανικόβλητες αναλύσεις στις οποίες γίνεται λόγος για μέτρα τα οποία η κυβέρνηση ούτε σχεδίασε, ούτε πρόκειται να πάρει.

    Ολα τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν και τα οποία θα είναι σκληρά αλλά και δίκαια δεν θα στοχεύουν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, γιατί ούτε οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ευθύνονται για την κρίση, ούτε με τέτοια μέτρα μπορεί να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.Τα μέτρα αυτά, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου θα πονέσουν εκείνους που πρέπει να πονέσουν και όχι τη φτωχολογιά και τον κοσμάκη.

    Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Επίσης θα ληφθούν μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, όπως η μείωση των επιπέδων διοίκησης της χώρας από 5 σε 3. Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο θέμα αυτό έκανε λόγο για κατάργηση του επιπέδου της επαρχίας ( όπου αυτό υπάρχει) και της νομαρχίας.

    Οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος είναι επίσης η ενίσχυση και τόνωση της πραγματικής οικονομίας, το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και η στροφή στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, στην πράσινη οικονομία.

    Απέρριψε κατηγορηματικά τη λήψη μέτρων ανάλογων με εκείνα που πήρε η Ιρλανδία γιατί, όπως τόνισε, τα προβλήματα των δύο χωρών είναι διαφορετικά και θα ήταν λάθος να ληφθούν ίδια μέτρα για διαφορετικά προβλήματα.

    Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου έχουμε συστημική διαφθορά την οποία όπως τόνισε προτίθεται να χτυπήσει αλύπητα. Τέρμα είπε, η σπατάλη του δημόσιου χρήματος, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Και εκτίμησε ότι αν τα φαινόμενα αυτά χτυπηθούν έστω και λίγο, θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτό το δρόμο.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρεί όσο πιο γρήγορα μπορεί στη λήψη των αποφάσεών της, ώστε να κανονίζουμε εμείς το μέλλον μας και όχι οι δανειστές μας.

    Οπως ανέφερε, δεν περιμένει οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν σε λεπτομέρειες, αλλά όπως τόνισε είναι γεγονός ότι η χώρα περνά βαθιά κρίση και υπάρχει ανάγκη να γίνουν ρήξεις με αντιλήψεις και πρακτικές. Ο ίδιος, όπως τόνισε, θα καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να υιοθετηθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς. Ενώ σε ερώτηση γιατί ζητά συναίνεση των πολιτικών κομμάτων αφού η κυβέρνηση έχει 160 βουλευτές, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όσα γίνουν θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά αν συμβάλουν όλοι. Και πρόσθεσε ότι είναι πατριωτική υποχρέωση όλων να συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η διαφθορά και η εφαρμογή των νόμων διευκρινίζοντας ότι εννοεί δίκαιων νόμων.

    Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας όλα τα άλλα που λέγονται ή γράφονται ως φιλολογία η οποία πρέπει να τελειώνει.

    Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ για το αν υπάρχουν πιέσεις από τους διεθνείς οίκους απάντησε με μία φράση του κ. Σαρκοζί ότι είναι απαράδεκτο οικονομίες χωρών να βρίσκονται έρμαιο στις αξιολογήσεις διαφόρων οίκων.

    Ωστόσο ο κ. Παπανδρέου επισήμανε τον κίνδυνο καθώς η χώρα βρίσκεται σε δεύτερη επιτήρηση να φθάσει στο σημείο να δέχεται υποδείξεις για τις αποφάσεις τις οποίες πρέπει να λαμβάνει. Αυτό τον κίνδυνο προσπαθούμε να προλάβουμε, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση ειδική στήριξη θεωρώντας επαρκέστατη τη στήριξη που δόθηκε στην Ελλάδα σε πολιτικό επίπεδο.

    Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν δώρα, τόνισε, ούτε από τους εταίρους μας να μας σώσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα πρόσθεσε, δεν θα έπειθε τους εταίρους της αν δεν αναγνώριζε το πρόβλημα και αν δεν είχε προτάσεις οι οποίες μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ χαρακτήρισε ιδεοληψία την λήψη περιοριστικών μέτρων, μια ιδεοληψία από την οποία, όπως είπε, πρέπει να ξεφύγουμε.

    Αναφερόμενος στις γενικότερες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ελήφθη απόφαση η Ευρωπαϊκή Ενωση να προτείνει στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης τη μείωση της εκπομπής ρύπων κατά 30% έναντι του 20% που ίσχυε μέχρι τώρα. Παράλληλα να στηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και να προσπαθήσει να συμπαρασύρει και άλλες ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη προς την κατεύθυνση αυτή, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

    Σχετικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περισσότερα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

    Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, στήριξαν τη θέση ότι την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν η φτωχολογιά και τα μεσαία στρώματα τα οποία δεν φέρουν ευθύνη γι΄αυτήν.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απώλεια ζωής τριών Ελλήνων πολιτών λόγω της κακοκαιρίας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

    Αναφέρθηκε επίσης στη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου χαρακτηρίζοντας την ενέργεια απαράδεκτη και ιερόσυλη.

    B<"Αλλαγές και άμεσα θεσμικά μέτρα">/B<

    Η Ελλάδα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και να πάρει άμεσα θεσμικά μέτρα για την οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Το θέμα της ελληνικής οικονομίας έθεσε πρώτος και μόνος ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς μέχρι την ώρα που έλαβε το λόγο κανένας από τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες δεν είχε κάνει την παραμικρή αναφορά.

    Αναφορές από ευρωπαίους ηγέτες έγιναν μετά την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου και ήταν όλες θετικές. Συγκεκριμένα στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκαν οι Αγκελα Μέρκελ, Γκόρντον Μπράουν, Μπόικο Μπορίσοφ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και ο Νικολά Σαρκοζί.

    Ο κ. Παπανδρέου στην παρέμβασή του έθεσε το πλαίσιο της πολιτικής που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει και αφορά, μεταξύ άλλων, σε διαρθρωτικές αλλαγές, είτε απλές, είτε πολύπλοκες και ανέφερε ως παράδειγμα απλών διαρθρωτικών αλλαγών την δημοσιοποίηση των δαπανών των υπουργείων στο Ιντερνετ και ως παράδειγμα πολύπλοκων διαρθρωτικών αλλαγών την μείωση των πολλών επιπέδων διακυβέρνησης (πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, περιφερειακή διοίκηση, κυβέρνηση) τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται φαινόμενα σπατάλης και διαφθοράς.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην τεράστια δυναμική που έχει η Ελλάδα και την οποία δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη, μια δυναμική η οποία μπορεί να στηριχθεί στην πράσινη ενέργεια και γενικότερα στην πράσινη οικονομία και τον τουρισμό, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.

    Ο κ. Παπανδρέου αφού δήλωσε αποφασισμένος να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας, κάλεσε τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δουλέψουν από κοινού και να συνεργαστούν με την έννοια της στήριξης και της αλληλεγγύης. Ο ίδιος δήλωσε την πλήρη εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και τους Έλληνες, γιατί όπως είπε, και στο παρελθόν η χώρα μας πέρασε σοβαρές οικονομικές κρίσεις τις οποίες αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα.

  • ** Ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε χθες διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, με τη σουηδική προεδρία αλλά και με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρός Καν, ο οποίος είναι σοσιαλιστής και φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού.

    "Μείωση του ελλείματος με συστημικές αλλλαγές"

    Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς το δημόσιο χρέος και σχεδιάζει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω του 3% του ΑΕΠ σε διάστημα τεσσάρων ετών, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Ρόιτερ.

    "Θα μειώσουμε το έλλειμμα με συστημικές αλλαγές και σχεδιάζουμε να το κάνουμε σε διάστημα τεσσάρων ετών. Πρόκειται για ένα πολύ σαφές πρόγραμμα και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το ακολουθήσουμε", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

    "Υποστηρίζω τον υπουργό μου των Οικονομικών, κάνει εξαιρετική δουλειά", είπε αναφερόμενος στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέλαβε τη δέσμευση για τη μείωση του ελλείμματος που ανέρχεται σε 12,7% του ΑΕΠ σε 9,1% μέχρι το επόμενο έτος.

    Αναφερόμενος στις φήμες ότι η Ελλάδα είναι πιθανόν να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ εξαιτίας του μεγάλου της δημόσιου χρέους, το οποίο αναμένεται το επόμενο έτος να φθάσει το 125% του ΑΕΠ, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: "Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Έχουμε δύο από τους επιφανέστερους Ευρωπαίους που γνωρίζουν πολύ καλά οικονομικά -τον πρόεδρο της Ευρωομάδας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ-, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θα περιέλθουμε σε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους μας".

    "Είμαι σε θέση να δηλώσω ότι είμαστε μια υπεύθυνη χώρα και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είμαστε μια νέα κυβέρνηση, διαθέτουμε νέα εντολή και η εντολή αυτή είναι για αλλαγή και την προωθούμε. Ο λαός μας υποστηρίζει πλήρως", είπε.

    Σε ερώτηση σχετικά με την υποστήριξη που η Ελλάδα υπολογίζει να έχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε:

    "Δεν περιμένουμε δώρα, αλλά δίκαιη μεταχείριση. Από τη ζώνη του ευρώ έχουμε μεγάλη υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να εφαρμόσουμε".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία υποφέρει από συστημική διαφθορά, πολιτική ευνοιοκρατία και εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

    "Πρέπει να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα. Είναι υποχρέωσή μας και προτιθέμεθα να αναλάβουμε αυτήν την ευθύνη και να κάνουμε τις αλλαγές. Είναι προς το συμφέρον μας", είπε.

    "Έχουμε ήδη ξεκινήσει με απλά πράγματα, όπως η δημοσίευση κάθε μίας απόφασης που λαμβάνουμε για τον δημόσιο τομέα στο διαδίκτυο, για να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά", πρόσθεσε.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε επίσης ότι θα καταργηθούν δύο από τα πέντε επίπεδα διοίκησης για να περιορισθεί η γραφειοκρατία, η διαφθορά και οι δαπάνες και για να βελτιωθεί η διαφάνεια, ενώ παράλληλα θα εφαρμοσθεί φορολογική μεταρρύθμιση.

    "Είναι κατανοητή η νευρικότητα των αγορών διότι υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο προβλήματα. Δεν είμαστε Ντουμπάι, είμαστε μια κυρίαρχη χώρα της ευρωζώνης, μια υπεύθυνη κυβέρνηση έτοιμη για αλλαγή", κατέληξε.

    Δηλώσεις για την ελληνική οικονομία

    Την πεποίθησή ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες, ο προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και πρωθυπουργός της Σουηδίας, Φρίντριχ Ρέινφιλτ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Συγκεκριμένα, ο Φ. Ρέινφιλντ, ερωτηθείς ποιά είναι τα οικονομικά μέτρα τα οποία δήλωσε ότι θα λάβει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε τα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του, τα οποία προϋπήρχαν της οικονομικής κρίσης. Ο Σουηδός πρωθυπουργός ανέφερε, στη συνέχεια, ότι ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

    Από την πλευρά του, ο Ζ. Μπαρόζο υπογράμμισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας, επισημαίνοντας πως τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του προϋπολογισμού αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυννση, άλλά θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε, επίσης, ότι ο Γ. Παπανδρέου υπήρξε ξεκάθαρος και δεσμεύτηκε ότι θα λάβει όλα τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα που κρίνονται αναγκαία. Επανέλαβε ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει στην εκπόνηση ενός συνολικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι επιτυχής.

    Την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χαλιναγωγήσει τα δημόσια οικονομικά, λέγοντας ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, εξέφρασε σλημερα και ο πρόεδρος του Eurogroup, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

    "Οι ελληνικές αρχές θα αναλάβουν αποτελεσματική δράση. Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δρόμο της σταθεροποίησης. Αυτό είναι δραματικά απαραίτητο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιούνκερ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

    Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεοκοπίας παρά το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος της.

    "Πρέπει να πω ότι δεν βλέπω στην Ελλάδα τον κίνδυνο να μην μπορέσει το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Είμαι λίγο εξοργισμένος με το γεγονός ότι κυκλοφορούν φήμες που προσπαθούν να εμφανίσουν ως σοβαρή υπόθεση αυτόν τον κίνδυνο", δήλωσε.

    Πρόσθεσε πως η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία σχεδιάζει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 9,1% του ΑΕΠ το 2010 από το 12,7% που αναμένεται ότι θα είναι φέτος, θα χρειαστεί περισσότερη δημοσιονομική σταθεροποίηση.

    "Ο προϋπολογισμός του 2010 είναι το πρώτο σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να αναληφθεί και άλλη αποτελεσματική δράση", δήλωσε ο Γιούνκερ, ο οποίος προεδρεύει των τακτικών συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών των 16 χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ.

    Τέλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κοντ Τρισέ επανέλαβε σήμερα ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πάρει τα "τολμηρά και θαρραλέα" μέτρα που επιβάλλονται για να επιλύσει τη δημοσιονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.

    "Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις -ίσως και να τις παίρνει αυτήν τη στιγμή που μιλάμε- και έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει μέτρα αντάξια της κατάστασης, η οποία καλεί η ίδια για τολμηρά και θαρραλέα μέτρα", δήλωσε ο Τρισέ σε δημοσιογράφους στο τέλος μιας διάσκεψης που οργανώθηκε στο Λονδίνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 December 2009 - 18:44:19 UTC