Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος
  • [02] Νέους τομεάρχες όρισε ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Σε κίνδυνο οι κατακτήσεις"
  • [05] "Σοβαρότητα και θάρρος"
  • [06] Στην Κοπεγχάγη ο Αλ.Τσίπρας

  • [01] Αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος

    Την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου θα κηρύξει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου.

    Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών, παραγωγικών φορέων και πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κ. Παπανδρέου ο "διάλογος γίνεται στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για την πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα, την οικονομία, το παραγωγικό μοντέλο, την αξιοπιστία της λειτουργίας του κράτους, την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας και πάνω απ' όλα τη ζωή, την καθημερινότητα και την προοπτική των Ελλήνων".

    Αύριο, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του κ. Κ. Παπούλια, με θέμα την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

    Αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

    Ικανοποιημένη είναι η ελληνική κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και αυτό αποτυπώνεται στη φράση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που δήλωσε ότι η Σύνοδος "εληξε επιτυχώς" και κατέληξε σε σημαντικές αποφάσεις τόσο για την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και για τη χώρα μας.

    Ειδικότερα για την Ελλάδα, η οποία αυτές τις μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος έφερε το θέμα στη συζήτηση στη διάρκεια της Συνόδου όπου εκεί αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και περιέγραψε το πλαίσιο της λύσης την οποία είναι αποφασισμένη να δώσει η κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε σε αυτή τη Σύνοδο η Ελλάδα δεν ήταν τόσο το ίδιο το πρόβλημα όσο το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας το οποίο άφησε πίσω της η κυβέρνηση της ΝΔ.

    Η ελληνική κυβέρνηση βγήκε με ενισχυμένη την εικόνα της από τη Σύνοδο Κορυφής καθώς, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, εκδηλώθηκε η αλληλεγγύη και των 27 εταίρων, τους οποίους ευχαρίστησε. Η στήριξη που έδωσαν αφορά την αναγνώριση ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ούτε θα χρεοκοπήσει, ούτε πρόκειται να βρεθεί εκτός της Ευρωζώνης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν και είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που βρήκε η κυβέρνηση όταν ανέλαβε καθήκοντα, δεν αλλάζουν την πολιτική της, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνει την ορθότητα των βασικών της επιλογών.

    Ο πρωθυπουργός διέψευσε ότι επίκειται λήψη μέτρων εισοδηματικού χαρακτήρα, μιλώντας για πανικόβλητες αναλύσεις στις οποίες γίνεται λόγος για μέτρα τα οποία η κυβέρνηση ούτε σχεδίασε, ούτε πρόκειται να πάρει.

    Ολα τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν και τα οποία θα είναι σκληρά αλλά και δίκαια δεν θα στοχεύουν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, γιατί ούτε οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ευθύνονται για την κρίση, ούτε με τέτοια μέτρα μπορεί να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.Τα μέτρα αυτά, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου θα πονέσουν εκείνους που πρέπει να πονέσουν και όχι τη φτωχολογιά και τον κοσμάκη.

    Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Επίσης θα ληφθούν μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, όπως η μείωση των επιπέδων διοίκησης της χώρας από 5 σε 3. Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο θέμα αυτό έκανε λόγο για κατάργηση του επιπέδου της επαρχίας ( όπου αυτό υπάρχει) και της νομαρχίας.

    Οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος είναι επίσης η ενίσχυση και τόνωση της πραγματικής οικονομίας, το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και η στροφή στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, στην πράσινη οικονομία.

    Απέρριψε κατηγορηματικά τη λήψη μέτρων ανάλογων με εκείνα που πήρε η Ιρλανδία γιατί, όπως τόνισε, τα προβλήματα των δύο χωρών είναι διαφορετικά και θα ήταν λάθος να ληφθούν ίδια μέτρα για διαφορετικά προβλήματα.

    Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου έχουμε συστημική διαφθορά την οποία όπως τόνισε προτίθεται να χτυπήσει αλύπητα. Τέρμα είπε, η σπατάλη του δημόσιου χρήματος, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Και εκτίμησε ότι αν τα φαινόμενα αυτά χτυπηθούν έστω και λίγο, θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτό το δρόμο.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρεί όσο πιο γρήγορα μπορεί στη λήψη των αποφάσεών της, ώστε να κανονίζουμε εμείς το μέλλον μας και όχι οι δανειστές μας.

    Οπως ανέφερε, δεν περιμένει οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν σε λεπτομέρειες, αλλά όπως τόνισε είναι γεγονός ότι η χώρα περνά βαθιά κρίση και υπάρχει ανάγκη να γίνουν ρήξεις με αντιλήψεις και πρακτικές. Ο ίδιος, όπως τόνισε, θα καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να υιοθετηθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς. Ενώ σε ερώτηση γιατί ζητά συναίνεση των πολιτικών κομμάτων αφού η κυβέρνηση έχει 160 βουλευτές, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όσα γίνουν θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά αν συμβάλουν όλοι. Και πρόσθεσε ότι είναι πατριωτική υποχρέωση όλων να συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η διαφθορά και η εφαρμογή των νόμων διευκρινίζοντας ότι εννοεί δίκαιων νόμων.

    Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας όλα τα άλλα που λέγονται ή γράφονται ως φιλολογία η οποία πρέπει να τελειώνει.

    Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ για το αν υπάρχουν πιέσεις από τους διεθνείς οίκους απάντησε με μία φράση του κ. Σαρκοζί ότι είναι απαράδεκτο οικονομίες χωρών να βρίσκονται έρμαιο στις αξιολογήσεις διαφόρων οίκων.

    Ωστόσο ο κ. Παπανδρέου επισήμανε τον κίνδυνο καθώς η χώρα βρίσκεται σε δεύτερη επιτήρηση να φθάσει στο σημείο να δέχεται υποδείξεις για τις αποφάσεις τις οποίες πρέπει να λαμβάνει. Αυτό τον κίνδυνο προσπαθούμε να προλάβουμε, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση ειδική στήριξη θεωρώντας επαρκέστατη τη στήριξη που δόθηκε στην Ελλάδα σε πολιτικό επίπεδο.

    Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν δώρα, τόνισε, ούτε από τους εταίρους μας να μας σώσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα πρόσθεσε, δεν θα έπειθε τους εταίρους της αν δεν αναγνώριζε το πρόβλημα και αν δεν είχε προτάσεις οι οποίες μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ χαρακτήρισε ιδεοληψία την λήψη περιοριστικών μέτρων, μια ιδεοληψία από την οποία, όπως είπε, πρέπει να ξεφύγουμε.

    Αναφερόμενος στις γενικότερες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ελήφθη απόφαση η Ευρωπαϊκή Ενωση να προτείνει στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης τη μείωση της εκπομπής ρύπων κατά 30% έναντι του 20% που ίσχυε μέχρι τώρα. Παράλληλα να στηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και να προσπαθήσει να συμπαρασύρει και άλλες ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη προς την κατεύθυνση αυτή, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

    Σχετικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περισσότερα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

    Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, στήριξαν τη θέση ότι την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν η φτωχολογιά και τα μεσαία στρώματα τα οποία δεν φέρουν ευθύνη γι΄αυτήν.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απώλεια ζωής τριών Ελλήνων πολιτών λόγω της κακοκαιρίας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

    Αναφέρθηκε επίσης στη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου χαρακτηρίζοντας την ενέργεια απαράδεκτη και ιερόσυλη.

    [02] Νέους τομεάρχες όρισε ο πρόεδρος της ΝΔ

    Tα πρώτα βήματα για τη συγκρότηση της «σκιώδους» κυβέρνησης της Ν.Δ. έκανε ο Α Σαμαράς. Ο πρόεδρος του κόμματος που κρατά τον τομέα της Οικονομίας με δυο αναπληρωτές, πρότεινε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώην υπουργό, τον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού αλλά εκείνη δεν τον αποδέχθηκε.

    Δεν ανακοινώθηκε ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Πολιτισμού στον οποίο ο κ. Σαμαράς φαίνεται να αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού τον συνένωσε και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι τομείς.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ρηγίλλης «Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα υπευθύνων Τομέων Πολιτικής Ευθύνης (Τομεαρχών) στα ακόλουθα στελέχη του κόμματος:

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών στο Δημήτρη Αβραμόπουλο,

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας στον Κώστα Τασούλα,

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Γιάννη Βρούτση (Βουλευτή Κυκλάδων),

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στον Κωστή Χατζηδάκη,

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης στο Χρήστο Ζώη και ο

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη στον Νίκο Δένδια.

    Τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας αναλαμβάνει προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς. Ως αναπληρωτές του στον Τομέα ορίστηκαν οι βουλευτές Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομική Πολιτική) και Θόδωρος Καράογλου (Φορολογία)».

    Η απόφαση του κ. Σαμαρά να αναλάβει τον τομέα της Οικονομίας προσωπικά σηματοδοτεί την βαρύτητα που αποδίδει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην οικονομία η οποία διέρχεται μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση.

  • Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ,υπό την προεδρία του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Στην συνεδρίαση, που θα έχει θέμα ημερήσιας διάταξης «η Ελληνική οικονομία και η παγκόσμια οικονομική κρίση» εκλήθησαν να αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις οι πρόεδροι των κοινωνικών φορέων.

    "Να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός"

    «Ο κ. Γ. Παπανδρέου, για μια ακόμα φορά, υπέπεσε στο σφάλμα να επαναλάβει τον κακό του εαυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος αναφορικά με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες. «Την ώρα που ο Ελληνικός λαός και μαζί του οι Ευρωπαίοι εταίροι μας περίμεναν την εξαγγελία ενός πλήρους και συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση, ο Πρωθυπουργός αναλώθηκε είτε σε γενικόλογες αναφορές και ευχολόγια θεωρητικού χαρακτήρα, είτε σε πολιτικές επιθέσεις σε βάρος των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος των υποσχέσεων άνευ αντικρύσματος έχει παρέλθει οριστικά», επεσήμανε.

    «Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Και εκείνος που πρέπει - επιτέλους- να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προχωρώντας άμεσα στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων αποφάσεων για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας.

    Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι περιμένει από την κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της απέναντι στον τόπο.

    Και δεσμεύεται να στηρίξει όλα τα δίκαια μέτρα που θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα υπαγορεύονται από ευκαιριακές λογικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευ.Βενιζέλο, θα έχει το Δ.Σ της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΒΔ Θεσσαλονίκης (οι 14 Δήμαρχοι Δ.Θεσσαλονίκης και ο Μητροπολίτης Βαρνάβας), στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης (10:00:00, Θεσσαλονίκη )

  • Ανοιχτή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Θέρμης (10:00:00, Θεσσαλονίκη). Σημείωση: Θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμαρχοι των ανατολικών περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της διοίκησης των αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι επαγγελματικών και πολιτιστικών φορέων, καθώς και απλοί πολίτες

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ (11:00:00, Αθήνα/Μπουμπουλίνας 21)

  • Συνάντηση του προέδρου της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου με αντιπροσωπεία Νομαρχών για Ιονία Οδό (11:00:00, Αθήνα/Μεσογείων 15 )

  • Συνέντευξη Τύπου της ΑΔΕΔΥ (12:00:00, Αθήνα/Φιλελλήνων και Ψύλλα 2)

  • Βράβευση των νικητών του Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού δημιουργίας καινοτόμου λογισμικού με θέμα Ψηφιακή προστασία του περιβάλλοντος (18:00:00, Αθήνα/Ιδρυμα Θεοχαράκη-Β. Σοφίας 9). Στην τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό η Βίβιαν Ρέντινγκ Επίτροπος αρμόδια για την κοινωνία της πληροφορίας και τα ΜΜΕ, η Α. Διαμαντοπούλου, υπουργός Παιδείας, Μ. Μπλέτσας ερευνητής, Δ. Σπινέλης ΓΓ για πληροφοριακό Σύστημα

  • Ο Γ. Παπανδρέου κηρύσσει την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου (19:00:00, Αθήνα/Ζάππειο)

  • Συνάντηση του προεδρείου της ΕΝΑΕ με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κο Σταύρο Αρναουτάκη (18:30:00, Αθήνα)

  • Παρουσίαση του βιβλίου "Ο ηγεμόνας Κωνσταντίνος Υψηλάντης" από την Ρουμανική πρεσβεία (19:00:00, Αθήνα/Π. Ψυχικό Εμ. Μπενάκη 7)

  • Διάλεξη του Ισραηλινού επιστήμονα , βραβευμένου με το Νόμπελ Χημείας 2004, Ααρον Τσεχάνοβερ με θέμα: "Που μας οδηγεί η ιατρική του 21ο αιώνα" (19:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • Δείπνο για την παρουσίαση της στρατηγικής της παραθέτει η ΚΟΥ-ΚΟΥ ΑΕ, στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς" (20:30:00, Θεσσαλονίκη/Μ. Παλλάς)

  • Εκδήλωση για την απονομή των Διεθνών Βραβείων Ωνάση για το Δίκαιο και τα Γράμματα (Παρίσι)

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (14η αγωνιστική): ΟΦΗ-Θρασύβουλος - 17:00:00

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (10η αγωνιστική), 19:00 ΠΑΟΚ-Ηρακλής

    [04] "Σε κίνδυνο οι κατακτήσεις"

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σήμερα σε συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ.

    "Οι τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται σε κίνδυνο. Τα νέα άγρια μέτρα που έρχονται είναι προαποφασισμένα. Η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων. Με οργανωμένη ταξική πάλη μπορούμε να κόψουμε τη φόρα της κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, ΕΕ, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    [05] "Σοβαρότητα και θάρρος"

    «Οικονομία και ασφαλιστικό ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα. Χρειάζονται δυο παράγοντες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα: σοβαρότητα και θάρρος. Η κυβέρνηση ελέγχεται και για τα δυο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.

    Σχολιάζοντας τα περί εκτάκτων μέτρων για την οικονομία, ο κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε:

    «Δυστυχώς πραγματώνεται η απειλή ότι χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία. Το είπε πριν πέντε χρόνια η κα Μπενάκη, ως Πρόεδρος της Βουλής, το είπε τώρα ο Πρωθυπουργός και απ' ότι φαίνεται θα το λουστούμε σύντομα⦻

    [06] Στην Κοπεγχάγη ο Αλ.Τσίπρας

    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Κοπεγχάγη όπου πήρε μέρος σε εργασίες της συνόδου για την κλιματική αλλαγή καθώς επίσης και στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε. Σήμερα, θα συμμετάσχει στις εργασίες της επίσημης Συνόδου.

    Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της διεθνούς διαδήλωσης στην πλατεία του Κοινοβουλίου ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

    «Βρισκόμαστε εδώ για να ενώσουμε τη δική μας φωνή με τη φωνή εκατομμυρίων ενεργών πολιτών σε όλη την Ευρώπη, χιλιάδων που διαδηλώνουν στην Κοπεγχάγη, στην πρωτεύουσα της Δανίας, και να ζητήσουμε άμεσα μέτρα τώρα και αλλαγή πορείας των μεγάλων κυβερνήσεων προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

    Χθες, ο Αλ. Τσίπρας πήρε μέρος σε Σεμινάριο με θέμα: «Ο καπιταλισμός και η κλιματική κρίση: Αριστερές εναλλακτικές προτάσεις» που διοργανώνει η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας, το Die Linke Γερμανίας, Μπλόκο της Αριστεράς Πορτογαλίας, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Αριστερό Κόμμα Σουηδίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 December 2009 - 5:30:27 UTC