Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνες για τον "πιστολέρο" με το τζιπ
  • [02] Συνεχίζεται η αναταραχή στο Ιράν
  • [03] Δυστύχημα λόγω κακοκαιρίας

  • [01] Ερευνες για τον "πιστολέρο" με το τζιπ

    Στο "σκοτάδι" παραμένουν οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου που πυροβολεί αναίτια εναντίον πολιτών μέσα από ένα μαύρο τζιπ, τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αθήνα.

    Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί από τα περιστατικά, τηλεφωνούν και αναφέρουν για ύποπτα τζιπ σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, τα οποία έχουν ελεγχθεί, χωρίς ωστόσο να προκύψει ότι ήταν αυτό που αναζητείται.

    Το τελευταίο θύμα του άγνωστου "πιστολέρο", ήταν 47χρονη γυναίκα, χθες στις 10 το βράδυ, στη διασταύρωση Χειμάρας και Βορείου Ηπείρου, στον Κολωνό.

    Η γυναίκα βάδιζε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο, όταν, όπως είπε η ίδια αργότερα, σταμάτησε δίπλα της ένα μαύρο τζιπ, μέσα από το οποίο ο άγνωστος την πυροβόλησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να την τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα. Η 47χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον "Ερυθρό Σταυρό", όπου παραμένει για νοσηλεία.

    Αλλα δύο παρόμοια περιστατικά συνέβησαν προχθές το βράδυ, στο Βοτανικό και στο Μοσχάτο, με θύματα Βούλγαρο ποδηλάτη, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα στο δεξιό καρπό και 57χρονο Ελληνα, ο οποίος τραυματίστηκε επίσης από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα.

    Και στις δύο περιπτώσεις οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν μέσα από μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια. Σύμφωνα με μία μαρτυρία, στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο ή τρία άτομα, κάτι όμως που αντιμετωπίζει με επιφύλαξη η Αστυνομία, η οποία πιστεύει ότι πρόκειται για μοναχικό δράστη, πιθανόν με ψυχολογικά προβλήματα, αφού δεν ζήτησε τίποτα από τα θύματά του, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

    Ερευνες για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας, ενώ ομάδες αστυνομικών στήνουν μπλόκα στους δρόμους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

    [02] Συνεχίζεται η αναταραχή στο Ιράν

    Ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας δήλωσε σήμερα ότι η αντιπολίτευση θα αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα, εάν συνεχίσει τις "παράνομες" δραστηριότητές της, μετέδωσε το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας, με αφορμή τελετές στη μνήμη του αγιατολάχ Χοσεΐν Μονταζερί.

    "Συνιστούμε στο κίνημα αυτό να δώσει τέλος στις δραστηριότητές του. Διαφορετικά, αυτοί που παραβιάζουν την τάξη θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα βάσει των νόμων", τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας Εσμαΐλ Αχμαντί-Μοκαντάμ.

    Στο μεταξύ, οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν στο Ισφαχάν 50 οπαδούς της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων είναι τέσσερις δημοσιογράφοι, που επιθυμούσαν να παρευρεθούν σε τελετή στη μνήμη του εκλιπόντος αγιατολάχ Μονταζερί, αναφέρει η ιστοσελίδα Parlemannews της αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα εξάλλου με την ιστοσελίδα Jaras, αστυνομικοί με πολιτικά έχουν περικυκλώσει στην ίδια πόλη την κατοικία κορυφαίου φιλομεταρρυθμιστή ιερωμένου, του αγιατολάχ Τζαλαλεντίν Ταχερί. Η τελετή στη μνήμη του αγιατολάχ Μονταζερί επρόκειτο να πραγματοποιηθεί υπό τον αγιατολάχ Τζαλαλεντίν Ταχερί.

    Σε άλλη ιστοσελίδας της αντιπολίτευσης, την Rahesabz, αναφέρεται πως πολλοί οπαδοί της ιρανικής αντιπολίτευσης τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων στο τζαμί Σεγιέντ του Ισφαχάν ανάμεσα σε συμμετέχοντες σε τελετή στη μνήμη του αγιατολάχ Μονταζερί και αστυνομικούς, οι οποίοι επιχείρησαν να τους διαλύσουν.

    "Το πρωί, πριν από την έναρξη της τελετής, μέλη των δυνάμεων της τάξης περικύκλωσαν το τζαμί, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να συμπλακούν με αυτούς που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην τελετή", αναφέρει η ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης.

    "Πολλά άτομα συνελήφθησαν και πολλά τραυματίσθηκαν", προσθέτει η ίδια πηγή.

    Σύμφωνα με την Rahesabz, το μεσημέρι συνεχίζονταν οι συγκρούσεις μεταξύ του πλήθους και των δυνάμεων της τάξης, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να το διαλύσουν.

    Ο αγιατολάχ Χοσεΐν Μονταζερί, ιστορικός ηγέτης της ισλαμικής επανάστασης ο οποίος είχε περάσει στο στρατόπεδο των μεταρρυθμιστών, πέθανε το Σάββατο στην πόλη Κομ νοτίως της Τεχεράνης.

    [03] Δυστύχημα λόγω κακοκαιρίας

    Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τροχαίο στην Κορνουάλη, που προκλήθηκε από τους πάγους και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες σε όλη τη Βρετανία.

    Λεωφορείο που μετέφερε 48 επιβάτες ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Η τοπική αστυνομία αποδίδει το δυστύχημα στους ιδιαίτερα ολισθηρούς δρόμους, αφού στην περιοχή της Κορνουάλης η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

    Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε τα περιπολικά μπορούσαν να πλησιάσουν το σημείο του δυστυχήματος εξαιτίας του πάγου και έτσι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αστυνομίας, σήμερα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Βρετανίας δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για παγετό σχεδόν σε όλη τη χώρα.

    Εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών από το πρωί σήμερα σημειώνονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις από τα αεροδρόμιο του Χίθροου και του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και από αυτά της Σκωτίας.

    Συντριβή αεροσκάφους

    Αεροσκάφος Boeing 737 της American Airlines συνετρίβη ενώ προσγειωνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο του Κίνγκστον, στηνΤζαμάικα, υπό σφοδρή βροχόπτωση.

    Περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη συντριβή του αεροσκάφους, αλλά δεν υπάρχουν νεκροί, ανέφερε τοπική εφημερίδα επικαλούμενη ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης της χώρας.

    "Οι τραυματισμένοι επιβάτες διακομίστηκαν στο Δημόσιο Νοσοκομείο του Κίνγκστον", δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών της Τζαμαϊκανής κυβέρνησης, Ντάριλ Βαζ, μιλώντας στην εφημερίδα Jamaica Observer. "Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς", πρόσθεσε.

    Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση AA 331 από το Μαϊάμι βγήκε από τον διάδρομο το βράδι της Τρίτης, ανέφερε η εφημερίδα Jamaica Gleaner. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροπλάνο μετέφερε 144 επιβάτες. Κατά το CNN, που επικαλείται τον Όμαρ Λόρενς, στέλεχος του αεροδρομίου, στο αεροσκάφος επέβαιναν 145 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος.

    Η εφημερίδα Jamaica Observer ανέφερε ότι το αεροσκάφος "έσπασε στα δύο" μετά την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο Νόρμαν Μάνλεϊ.

    "Το αεροπλάνο συνετρίβη και έσπασε σχεδόν μπροστά μου", είπε η επιβάτιδα Ναόμι Πάλμερ στην εφημερίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 December 2009 - 13:30:27 UTC