Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνες για την τραγωδία

  • [01] Έρευνες για την τραγωδία

    Στο λιμάνι Κουρασάο των Ολλανδικών Αντιλλών ρυμουλκήθηκε το ελληνικό φορτηγό πλοίο "Aegean Wind" (Ετζίαν Γουίντ) στο οποίο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, από άγνωστη αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στους χώρους ενδιαίτησης (κομοδέσιο) με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις Έλληνες και έξι αλλοδαποί ναυτικοί.

    Στο "Aegean Wind", που μετέφερε σιδηρομετάλλευμα από τη Βραζιλία στο Χιούστον των ΗΠΑ, παραμένει ο πλοίαρχος και πλήρωμα ασφαλείας.

    Στο μεταξύ, στις Ολλανδικές Αντίλλες μεταβαίνουν ήδη δύο αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διερευνήσουν, σε συνεργασία με τους τεχνικούς επιθεωρητές του Αμερικανικού Νηογνώμονα, τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο κομοδέσιο, και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες της διαδικασίας επαναπατρισμού των έξι Ελλήνων ναυτικών, καθώς και των σορών των τριών άτυχων συναδέλφων τους.

    Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.

    Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

    Ικανοποιημένος από τις ενέργειες του Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης δήλωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    "Βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό των τριών ναυτικών μας, καθώς και των ξένων συναδέλφων τους", καθώς και συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών ναυτικών, εξέφρασε εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Tη θλίψη του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των νεκρών ναυτεργατών του «Aegean Wind» εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ θεωρώντας απαράδεκτο, πριν διενεργηθεί οποιαδήποτε έρευνα η κυβέρνηση «να αθωώνει την εταιρία, χρεώνοντας τον θάνατο τόσων εργαζομένων στην κακιά ώρα, τη στιγμή που αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των εργοδοτικών εγκλημάτων σε στεριά και θάλασσα».

    Η πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, εκτός από τη μείωση των μισθών και την περικοπή στοιχειωδών δικαιωμάτων, διαμορφώνει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη ακόμα και για τη ζωή και την ακεραιότητα των εργαζομένων, τονίζει το ΚΚΕ, και καλεί το ταξικό εργατικό κίνημα «να απαιτήσουν την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν τόσους συναδέλφους τους στο θάνατο και την τιμωρία των ενόχων καθώς και την προστασία των οικογενειών των θυμάτων, ελλήνων και αλλοδαπών».

    «Ο ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζει την συντριβή του για τον χαμό των ναυτικών στην Βενεζουέλα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες τους και συμμετέχουμε στην οδύνη της ελληνικής ναυτικής οικογένειας. Ζητούμε από την πολιτεία να παρακολουθήσει από κοντά την διαδικασία διερεύνησης των αιτίων της τραγωδίας που οδήγησε στον χαμό τόσων ανθρώπινων ψυχών», δήώσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 December 2009 - 19:30:20 UTC