Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια
  • [02] Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη
  • [03] Επιπλοκές στην υγεία του αστυνομικού
  • [04] Σεισμός στην Καλιφόρνια
  • [05] Η ατζέντα της ημέρας
  • [06] "Καμιά πίστωση χρόνου"
  • [07] Συζήτηση για την Υγεία
  • [08] "Πιο φιλολαϊκή πολιτική"
  • [09] Συμφωνία για παροχή αερίου στην ΕΕ
  • [10] Το BBC σε Ιράν και Αφγανιστάν

  • [01] Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται το μεσημέρι στα Προπύλαια. Δίωρες και τρίωρες στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

    Επίσης, συλλαλητήριο στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία αποφασίστηκε για τις 11:30 το πρωί από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Αθήνας.

    Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου στις 12.00. Στις 6 απόγευμα φοιτητές καλούν σε νέα πορεία που θα ξεκινήσει από την Καμάρα.

    Την περιφρούρηση των πανεπιστημιακών χώρων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου αποφάσισαν φοιτητές και καθηγητές υπό το φόβο νέων έκτροπων.

    [02] Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη

    Λήγει σήμερα η παράταση της προθεσμίας για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έτους 2009.

    Τα σήματα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

    Οι κάτοχοι οχημάτων μέχρι 300 κυβικά θα πληρώσουν 18 ευρώ για να παραλάβουν το σήμα. Από 301 έως 785 κυβικά το σήμα κοστίζει 46 ευρώ, από 786 έως 1357 κυβικά 112 ευρώ και από 1358 έως 1928 κυβικά 202 ευρώ

    Οι κάτοχοι οχημάτων από 1929 έως 2357 κυβικά θα πληρώσουν 446 ευρώ και για πάνω από 2.358 κυβικά το σήμα κοστίζει 580 ευρώ.

    Η προθεσμία καταβολής του Ε.Τ.ΑΚ. παρατείνεται μέχρι και τις 15.01.2009.

    [03] Επιπλοκές στην υγεία του αστυνομικού

    Επιπλοκή παρουσίασε ξαφνικά η κατάσταση της υγείας του 22χρονου αστυφύλακα Διαμαντή Μαντζούνη που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Εξάρχεια.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς ο νεαρός αστυνομικός παρουσίασε αιμορραγία στο πεπτικό σύστημα για αυτό εισήχθη εκτάκτως στο χειρουργείο.

    [04] Σεισμός στην Καλιφόρνια

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα νότια του Σαν Μπερναντίνο και 88 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες. Η δόνηση διήρκεσε περίπου 10 δευτερόλεπτα.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    [05] Η ατζέντα της ημέρας

  • Τελετή παράδοσης - παραλαβής του ΥΜΑΘ (10:30:00, Θεσσαλονίκη).

  • Εναρκτήρια συνεδριάση υπό τον πρωθυπουργό της διυπουργικής επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (11:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου). Μετέχουν οι υπουργοί Οικονομία, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και ο διοικητής της ΤτΕ.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία Επιθεώρησης Εργασίας από το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ για τη Κωνσταντίνα Κούνεβα (11:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συγκεντρώσεις σε Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ και 'Αγαλμα Βενιζέλου από ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ -Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (12:00:00, Αθήνα/Προπύλαια)

  • Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συγκέντρωση στην Καμάρα, φοιτητών και πορεία (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Καμάρα)

  • Διάλεξη "Μορφοποιήσεις κατά την αρχαιότητα - Διερεύνηση αρχαιολογικών ευρημάτων και κατασκευή αντιγράφων τους" από τους καθηγητές Δ. Παντερμαλή και Κ. Μπουζάκη (19:00:00, Θεσσαλονίκη)

    Αθλητική ατζέντα

  • Υδατοσφαίριση-Τσάμπιονς Καπ γυναικών (Β΄ προκριματική φάση, 3ος όμιλος, 1η ημέρα): Γλυφάδα-Πένγκουινς Λονδίνου - 19:30:00, Νίκαια (FRA)

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy γυναικών (Β΄ προκριματική φάση, 1ος όμιλος, 1η ημέρα): Λίβερπουλ-Εθνικός - 19:30:00, Πειραιάς

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy γυναικών (Β΄ προκριματική φάση, 2ος όμιλος, 1η ημέρα): Πόλαρ Μπέαρς-Ολυμπιακός - 20:00:00, Έντε (NLD)

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (7η ημέρα): Πανιώνιος-ΝΕ Πατρών - 20:30:00, Νέα Σμύρνη

  • Υδατοσφαίριση-Τσάμπιονς Καπ γυναικών (Β΄ προκριματική φάση, 2ος όμιλος, 1η ημέρα): Μάντσεστερ-Βουλιαγμένη - 21:50:00, Μάντσεστερ (GBR)

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Κορασίδων (3ος όμιλος, 4η ημέρα), Γιαννιτσά/Γιαννιτσά (GRC), 15.30 Λουξεμβούργο - Ελλάδα

    18.00 Εσθονία - Ρουμανία

    20.30 Βέλγιο - Δανία

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Παίδων (2ος όμιλος, 4η ημέρα), Βρυξέλλες/Βρυξέλλες (BEL), 16.30 Λουξεμβούργο - Λετονία

    19.00 Ισπανία - Ισραήλ

    21.30 Βέλγιο - Ελλάδα

  • Βόλεϊ-Α1 ανδρών (13η ημέρα)-Προαγγελία

  • Βόλεϊ-Α1 γυναικών (13η ημέρα)-Προαγγελία

  • Βόλεϊ-Α2 ανδρών (10η ημέρα)-Προαγγελία

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (9η ημέρα)-Προαγγελία

    [06] "Καμιά πίστωση χρόνου"

    Στη Θεσσαλία περιοδεύει η κ.Αλέκα Παπαρήγα.Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα, ενώ θα επισκεφθεί τα εργοστάσια της Βιοκαρπέτ και Εξάλκο.

    "Να σταματήσει χωρίς όρους και δεσμεύσεις η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας γιατί ο επιτιθέμενος δεν μπορεί να βάζει όρους", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή της στη Ραμάλα.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη θέση για άμεση αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα αραβικά εδάφη.

    Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι είναι ακαδημαϊσμοί και υποκρισία τα όσα λέγονται σχετικά με τα αίτια της επίθεσης του Ισραήλ, ότι δηλαδή μπορεί να οφείλεται σε ψηφοθηρικούς λόγους ή σε προκλήσεις της Χαμάς και έκανε λόγο για έναν άγριο πόλεμο εναντίον όλων των Παλαιστινίων.

    Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τα σενάρια περί μεθόδευσης δημιουργίας δύο παλαιστινιακών κρατιδίων και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση "να αφήσει τις υποκρισίες" σχετικά με τη θέση της στις τελευταίες εξελίξεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση των αραβικών χωρών είπε ότι είναι προκεχωρημένα φυλάκια των ΗΠΑ ή ενδιαφέρονται να ελέγξουν την περιοχή, ενώ για τη στάση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας πρόεδρος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με αντιπρόεδρο τον Εχούντ Μπαράκ, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου σε δήλωσή του εξισώνει το θύτη με το θύμα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Παπανδρέου να χαίρεται τον αντιπρόεδρο".

    Σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη ότι οι τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες όπως αυτή κατά των αστυνομικών αποτελούν έκφραση ακραίου ριζοσπαστισμού, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πρόκειται για μια άποψη την οποία έχει πει πρώτα ο κ. Μπους, εννοώντας προφανώς ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα κινήματα κατά του ιμπεριαλισμού.

    Η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να δηλώσει τι εννοεί με τη θέση του αυτή, αν δηλαδή θέλει να καλύψει μέτρα αυταρχισμού και καταστολής.

    Κληθείσα να σχολιάσει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό η κ. Παπαρήγα είπε ότι ένας πρωθυπουργός κάνει ανασχηματισμό όταν θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι κάτι θέλει να αλλάξει, όμως πρόσθεσε, επί της ουσίας ο κ. Καραμανλής θέλει να κερδίσει χρόνο μέχρι να δοκιμάσει ο λαός τη νέα κυβέρνηση.

    Το ΚΚΕ, είπε, δεν δίνει πίστωση ούτε ένα δευτερόλεπτο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ανασχηματισμός να έγινε και για επικοινωνιακούς λόγους. Όλοι στη μάχη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και γενικότερα όλων αυτών των μέτρων που έρχονται και παίρνονται στις Βρυξέλες με τη συνέργια όλων των κυβερνήσεων, τόνισε.

    [07] Συζήτηση για την Υγεία

    Το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ διοργανώνει σήμερα εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Παραδείγματα νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης στην υγεία. Το Ζήτημα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Οι προτάσεις του Συνασπισμού».

    Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στις 6.30 μ.μ.

    Τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη «ριζική δημοκρατική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας», ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, με αφορμή «τα γεγονότα, που ακολούθησαν το θανάσιμο έγκλημα σε βάρος του νεαρού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό μέχρι και την δολοφονική επίθεση, που προκάλεσε το βαρύ τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη».

    Όπως σημειώνει ο κ. Αλαβάνος «η Βουλή οφείλει να οδηγήσει σε μια ριζική δημοκρατική αναδιοργάνωση της αστυνομίας, ώστε ο αστυνόμος πολίτης, με τη στήριξη της κοινωνίας να προστατεύει αποτελεσματικά τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τη ζωή του κάθε πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, έχοντας υπόψη μας την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα για Διακομματική Επιτροπή, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ζητώ τη σύσταση Επιτροπής για Γενικότερου Ενδιαφέροντος Ζήτημα, και συγκεκριμένα τη Δημοκρατική Αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, σύμφωνα με τα άρθρα 44 και 45 του Κανονισμού της Βουλής».

    Η πρόταση Αλαβάνου αναμένεται να συζητηθεί σε μία εβδομάδα από την κατάθεσή της.

    [08] "Πιο φιλολαϊκή πολιτική"

    Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι μια αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Ο καθένας λαμβάνει τα μηνύματα. Ο κόσμος ήθελε μια πιο φιλολαϊκή πολιτική. Δεν θα την βρει, τόνισε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης αναφερόμενος στον ανασχηματισμό σε συνέντευξη στον τ/σ ALTER.

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει πως ο ανασχηματισμός θα είναι προσχηματικός.

    Χρειάστηκαν επτά ολόκληροι μήνες για να αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να αλλάξει 3 Υπουργούς. Δηλαδή ούτε ένα επιφανειακό πολιτικό «λίφτινγκ» με το οποίο θα επιχειρούσε να δώσει νέα πνοή σε μια γηρασμένη και ανήμπορη Κυβέρνηση.

    Αυτός ο ανασχηματισμός αποτελεί προϊόν εσωκομματικών και παρασκηνιακών συμβιβασμών μεταξύ κορυφαίων υπουργών.

    Δεν είναι όμως τελικά θέμα μόνον προσώπων αλλά κυρίως θέμα πολιτικής και ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι αυτό δεν μπόρεσε να το καταλάβει, παραμένοντας ο ίδιος σε ομηρία».

    [09] Συμφωνία για παροχή αερίου στην ΕΕ

    Η Ρωσία συμφώνησε στην αποστολή παρατηρητών που θα ελέγχουν την τροφοδοσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επανάληψη της παροχής φυσικού αερίου, όπως ανέφερε με ανακοίνωσή της η τσεχική προεδρία.

    "Η ανάπτυξη (των παρατηρητών) θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της ροής ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες-μέλη της ΕΕ", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Η Gazprom επιθυμεί να επαναλάβει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση το συντομότερο δυνατό ύπό τον όρο ότι η ΕΕ θα παρακολουθεί την ροή φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας,ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου Αλεξέι Μίλερ.

    Τις δηλώσεις έκανε μετά από τις συνομιλίες που είχε με αξιωματούχους της ΕΕ και τον πρόεδρο της ουκρανικής Naftogaz στην βελγική πρωτεύουσα ,δύο ημέρες αφότου η Gazprom διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

    Η Ουκρανία εγγυάται την διακίνηση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της εάν η Ρωσία επαναλάβει τις παραδόσεις προς την Ευρώπη,δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ουκρανικής Naftogaz Ολεγκ Ντουμπίνα,σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου στο Κίεβο επικαλούμενο δηλώσεις του στις Βρυξέλλες.

    "Η Naftogaz εγγυάται πλήρως την διακίνηση από το έδαφος της Ουκρανίας του ρωσικού φυσικού αερίου υπό τον όρο ότι η Ρωσία θα επαναλάβει τις παραδόσεις προς τους ευρωπαίους καταναλωτές και θα διασφαλίσει την λειτουργία του συστήματος των αγωγών φυσικού αερίου παρέχοντας την αναγκαία "τεχνική"για διατήρηση της πίεσης στους αγωγούς",ανέφερε ο Ντουμπίνα σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Βαλεντίν Ζεμλιάνσκι.Είχε προηγηθεί συνάντησή του με τον Αλεξέι Μίλερ τον πρόεδρο της Gazprom στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

    Η αποστολή ευρωπαίων παρατηρητών για να πιστοποιήσουν τις παραδόσεις φυσικού αερίου μεταξύ Μόσχας και Κιέβου μπορεί να πάρει "δύο με τρεις ημέρες"δήλωσε ο Χάϊντς Χίλμπρεχτ ειδικός σε θέματα ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η τσεχική προεδρία στην ΕΕ ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μία έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ σχετικά με την κρίση στο φυσικό αέριο.

    Στο μεταξύ η Λευκορωσία προχώρησε σε αύξηση κατά περίπου ένα τέταρτο της τιμής του φυσικού αερίου από την Ρωσία που διακινείται μέσω του εδάφους της προς την Γερμανία,την Πολωνία και την Ουκρανία,αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση στο Μινσκ.Η απόφαση ήταν αναμενόμενη.

    Δηλώσεις Ευρωπαίων

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμα συμφωνήσει με τη Ρωσία όσον αφορά την επανάληψη παράδοσης ρωσικού αερίου προς την Ουκρανία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια, Αντρις Πιμπάλγκς.

    Μετά από συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο επίτροπος ανέφερε ότι συζήτησαν το θέμα αυτό και ότι "δεν υπήρξε συμφωνία όσον αφορά την ημερομηνία επανάληψης της ροής φυσικού αερίου" προς την Ευρώπη.

    Ο υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας, Μάρτιν Ρίμαν, η χώρα του οποίου ασκεί το παρόν εξάμηνο της προεδρία της ΕΕ, και ο οποίος μετείχε στις συνομιλίες, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί προς το παρόν συμφωνία με τη Ρωσία.

    Μετά από την υπογραφή συμφωνίας με την Ουκρανία για την ανάπτυξη ευρωπαίων παρατηρητών για την επόπτευση παράδοσης ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας στην Ευρώπη, η Επιτροπή παρουσίασε μια πρότασή της στην Gazprom , εξήγησε ο κ. Ρίμαν.

    "Οι εκπρόσωποι της Gazprom αρνήθηκαν την πρόταση αυτή", τόνισε και συνέχισε: "Λυπούμεθα από τη θέση αυτή της Ρωσίας. Η ρωσική πλευρά δεν είχε κανένα λόγο να αρνηθεί την πρότασή μας και να μην επαναρχίσει την παράδοση φυσικού αερίου προς τις χώρες της ΕΕ".

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εκτίμησε ότι οι Ρώσοι πρέπει να σεβαστούν τα συμβόλαια που έχουν για παραδόσεις φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

    "Οι Ρώσοι πρέπει να σεβαστούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους Ευρωπαίους",είπε .Πρόσθεσε ότι η διαφορά Ρωσίας και Ουκρανίας είναι διμερής υπόθεση και κάλεσε Ρώσους και Ουκρανούς να ακολουθήσουν πιστά την οδό των διαβουλεύσεων για να καταλήξουν σε συμφωνία.

    Από την πλευρά της η Μέρκελ δήλωσε ότι αναμένει γρήγορα αποτελέσματα από την Ουκρανία και την Ρωσία στην διευθέτηση της διαφοράς τους για το αέριο καθώς και η Ρωσία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αναφορικά με το φυσικό αέριο.

    Ανακοίνωση της ΔΕΠΑ

    Μόνο σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις (π.χ., διυλιστήρια), αφορά η αναφορά του προέδρου της ΔΕΠΑ στο ενδεχόμενο υποκατάστασης του φυσικού αερίου με πετρέλαιο, εάν υπάρξει έλλειψη του πρώτου, όπως διευκρίνισε η διοίκηση της εταιρίας, απαντώντας σε σχετική επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Γεώργιου Μυλωνά.

    "Είναι σαφές, από τις δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του υπουργείου Ανάπτυξης, όσο και της ΔΕΠΑ, ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής τροφοδοσίας των καταναλωτών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων και των βιομηχανικών καταναλωτών", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, όπου διευκρινίζεται ότι η ενδεχόμενη υποκατάσταση αφορά μόνο μεγάλες μονάδες, που έχουν τη δυνατότητα να "περάσουν" ομαλά από το ένα καύσιμο στο άλλο, σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις πώλησης φυσικού αερίου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΕΠΑ λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης τροφοδοσίας της Ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου. Υπενθυμίζεται ότι, στην επιστολή του, ο κ.Μυλωνάς υπογράμμιζε ότι αν οι βιομηχανίες χρειαστεί να αλλάξουν καύσιμο, τότε πολλές θα οδηγηθούν στο λουκέτο, καθώς για την απαιτούμενη προσαρμογή των μηχανημάτων τους μπορεί να χρειαστούν μέχρι και δύο εβδομάδες.

    [10] Το BBC σε Ιράν και Αφγανιστάν

    Ένα νέο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο θα εγκαινιάσει το BBC στο Ιράν και στο Αφγανιστάν το οποίο θα εκπέμπει στην περσική γλώσσα ή αλλιώς γλώσσα των "φαρσί", ένα έτος μετά από την γέννηση της "Αραβικής Τηλεόρασης του BBC".

    Η "Περσική Τηλεόραση του BBC" θα αρχίσει να λειτουργεί στις 14 Φεβρουαρίου και θα απευθύνεται σε εκατομμύρια άτομα που μιλούν τη γλώσσα φαρσί. Συγκεκριμένα, 70 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τα φαρσί στο Ιράν και 20 εκατομμύρια στο Αφγανιστάν.

    Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθυντή του BBC Νάιτζελ Τσάπμαν, μέχρι το 2011 η Περσική Τηλεόραση του BBC αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον επτά εκατομμύρια τηλεθεατές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 January 2009 - 7:30:29 UTC