Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να ανοίξουν δίοδοι για ανθρωπιστική βοήθεια"
  • [02] Νέος πρόεδρος στην Ακαδημία Αθηνών
  • [03] Ανασύρθηκε πτώμα στον Πειραιά
  • [04] Νέες συνομιλίες για το όνομα
  • [05] Αποκαθίσταται η ροή φυσικού αερίου
  • [06] "Να σταματήσει η επίθεση"
  • [07] Συνάντηση με Παλαιστίνιους
  • [08] "Υπεύθυνη εθνική πολιτική"
  • [09] Κλιμάκωση των επιχειρήσεων
  • [10] Η τελευταία συνέντευξη

  • [01] "Να ανοίξουν δίοδοι για ανθρωπιστική βοήθεια"

    "Η αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό είναι και ιστορική και δεδομένη" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την συνάντησή του με τον εκπρόσωπο της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Σαμίρ Αμπού Γαζάλε στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "θα είμαι πάντα κοντά σας στον αγώνα για μια Παλαιστίνη ανεξάρτητη που μπορεί να ζει ειρηνικά και ελεύθερα δίπλα σε ένα Ισραήλ που και αυτό μέσα σε μια ειρηνική διαδικασία θα μπορέσει να έχει την αναγνώριση και την σιγουριά για μια ειρηνική Μέση Ανατολή".

    "Αυτό είναι το όραμά μας, γι' αυτό παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να γίνει πραγματικότητα" είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε επίσης την "αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον πρόεδρο Αμπάς και την απόλυτη στήριξη στις προσπάθειές του τις οποίες και εμείς ως Σοσιαλιστική Διεθνής έχουμε υποστηρίξει, ενώ έχουμε ανακοινώσει ότι θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την εκεχειρία στην περιοχή".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "συγκλονίζονται όλοι από τις εικόνες της σφαγής του άμαχου πληθυσμού, ακόμα και μικρών παιδιών" και πρόσθεσε ότι "εκτυλίσσεται και ένα νέο έγκλημα με την απουσία και ουσιαστικά την απαγόρευση πρόσβασης ανθρωπιστικών οργανώσεων και ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό".

    "Εχουμε υποστηρίξει, υποστηρίζουμε και θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια -έχουμε πάρει και πρωτοβουλίες και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς- για να υπάρξει πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων με βοήθεια στον λαό της Γάζας" είπε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς το Ισραήλ "να ανοίξει διόδους και να αφήσει ελεύθερα περάσματα ώστε να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, θύματα του πολέμου".

    "Ελπίζουμε το 2009 που ξεκίνησε με αυτό το ισραηλινό έγκλημα εις βάρος του λαού μας να τελειώσει με την δικαίωση του αγώνα μας και την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, γιατί στην ειρήνη κερδίζουν όλοι, ενώ στον πόλεμο δεν κερδίζει κανείς και εμείς θέλουμε να επικρατήσει ειρήνη προς όφελος και δικό μας και προς όφελος όλων στην περιοχή" είπε ο κ. Γαζάλε.

    "Είχα την ευκαιρία στην διάρκεια της συνάντησής μου με τον κ. πρόεδρο να αναφερθώ στις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν το ΠΑΣΟΚ με τον Παλαιστινιακό λαό, ενώ τον ενημέρωσα και για την πολιτική κατάσταση και για την ανθρωπιστική τραγωδία που ζει ο λαός μας" είπε ο κ. Γαζάλε, προσθέτοντας ότι "συζητήσαμε επίσης τις πρωτοβουλίες που πήρε και θα πάρει η Σοσιαλιστική Διεθνής, ενώ διαπιστώσαμε πλήρη ταύτιση απόψεων μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του προέδρου Αμπάς και της PLO" είπε ο εκπρόσωπος της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

    Ο εκπρόσωπος της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα ευχαρίστησε, τέλος, θερμά το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου για την υποστήριξη του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

    Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

    "Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί από κοντά την ανησυχητική εξέλιξη στο Αιγαίο που έχει να κάνει πρωτίστως με τις εσωτερικές διεργασίες στην Τουρκία,αλλά και με τις πολιτικές της κυβέρνησης με την γειτονική χώρα,που εξαντλήθηκαν σε επίπεδο επικοινωνίας και δεν μπόρεσαν να πάνε παραπέρα τις σχέσεις μας με την γείτονα",δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι περήφανο ότι πήγε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις βήματα μπροστά και δυστυχώς αυτή η προσπάθεια που έγινε,δεν συνεχίστηκε από την ΝΔ και πιστεύω ότι ένα μέρος αυτών που βλέπουμε αυτές τις μέρες έχει να κάνει με αυτό", πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ερωτηθείς αν αυτό που έγινε στα Ιμια συνιστά "προχώρημα" των ελληνοτουρκικών σχέσεων,αλλά και κληθείς να σχολιάσει την σημερινή καταδίκη εκ μέρους του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ.Λιάνη όσων είχε πει μετά τα γεγονότα αυτά στην Βουλή ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "αυτό που έγινε στα Ιμια είναι η απόδειξη ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση δοκιμάστηκε στα πρώτα της βήματα και πέρασε το τεστ και είναι προφανές ότι η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων στα χρόνια που ακολούθησαν είναι η απόδειξη πετυχημένης πορείας εξωτερικής πολιτικής".

    Για την οικονομία

    "Σε λίγο περιμένουμε να βγει και ο πρωθυπουργός και να μας πεί ότι και στα ζητήματα της οικονομίας παραπλανήθηκε",δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας "πλήθος διαρροών για αλλαγή οικονομικής πολιτικής".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "σε λίγο θα βγει και ο υπουργός Οικονομίας και θα πει ότι από την προηγούμενη θητεία του δεν έχει ευθύνες ούτε για το ανεξέλεγκτο της αγοράς, ούτε για το γεγονός ότι από το ΕΣΠΑ δεν έχει δαπανηθεί στην χώρα μας ούτε ένα ευρώ".

    "Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι οποιεσδήποτε δεσμεύσεις (οικονομικής πολιτικής) αν δεν αποτυπωθούν σε ένα επικαιροποιημένο προϋπολογισμό, είτε σε ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης, είναι απλώς λόγια κενά περιεχομένου" είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ αναμένει αύριο να εισπράξει το δημόσιο τα χρήματα από την πώληση των "λαϊκών ομολόγων",ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "θεωρούμε αυτονόητο πως αύριο το Δημόσιο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να εισπράξει τα χρήματα που χρειάζεται,όπως είναι αυτονόητο ότι τα χρήματα αυτά θα απορροφηθούν από τις ελληνικές τράπεζες που θα τα χρησιμοποιήσουν ως ενέχυρο στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ",προσθέτοντας ότι "το ζήτημα είναι πως η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να προσφύγει σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό".

    "Κάθε μέρα που περνά μειώνεται η δυνατότητα στήριξης της πραγματικής οικονομίας",είπε στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι το ΠΑΣΟΚ "δεν γνωρίζει το ακριβές νούμερο του (απαραίτητου) δανεισμού του Δημοσίου".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου επέκρινε,τέλος,την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική,η οποία,όπως είπε,αντανακλάται και "στην πιστοληπτική κατάσταση της χώρας που επιδεινώνεται".

    [02] Νέος πρόεδρος στην Ακαδημία Αθηνών

    Ο καθηγητής Πάνος Α. Λιγομενίδης είναι ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2009. Η εγκατάσταση του νέου προέδρου θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα σε δημόσια συνεδρίαση της Ακαδημίας.

    Ο Πάνος Α. Λιγομενίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Maryland των ΗΠΑ και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 1993. Διευθύνει το Γραφείο Ερευνών της Επιστήμης της Πληροφορικής & Ηλεκτρονικής της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ είναι Πρόεδρος του Κέντρου της Ελληνικής Γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας και της Εταιρείας της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς.

    Σε ομιλία του με θέμα: "Εγκλειδωμένες κοινωνίες: Με τα μάτια της επιστήμης της πληροφορικής" ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, μέσα από τη μελέτη της εξελικτικής διαδικασίας της φύσης και της παρατήρησης των πληθυσμιακών ομαδοποιήσεων, επισημαίνει:

    «Αν πάρετε την εικόνα της "πολυεγκλειδωμένης κοινωνίας των ανθρώπων", και την γυρίσετε "μέσα-έξω", τότε θα αποκαλύψετε τον "πολυεγκλειδωμένο κοινωνικό άνθρωπο", ένα προσεγγιστικά οριοθετημένο "εγώ", κατατμημένο, πολυδιάστατο, και εγκλειδωμένο σε διάφορες ομαδοποιήσεις συμφώνως προς τις επιθυμίες, τις ανασφάλειες, τις επιδιώξεις, τις φιλοδοξίες, τις υποταγές και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του. Θα αποκαλύψετε τον 'υπερόπτη τεχνολογικό άνθρωπο' της εποχής μας φορτωμένο με ένα αναπόφευκτο βαθμό νεύρωσης, παράνοιας, και ψυχωτικού φανατισμού».

    Ο κ. Λιγομενίδης αναφέρεται στο «βασικό πρόβλημα "του υπερόπτη κοινωνικού ανθρώπου"», το οποίο, «εντοπίζεται στις επιλογές του που καθορίζουν την κατεύθυνση της "εκούσιας εξελικτικής πορείας μιας προοδευτικά ολοκληρωμένης και εγκλειδωμένης κοινωνίας"».

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο νέος πρόεδρος θέτει το θέμα της παιδείας σήμερα επισημαίνοντας: «Θέλω να τονίσω τον υπεύθυνο μορφοποιό ρόλο της "Δυνητικής Παιδείας του Γίγνεσθαι" στην ελαχιστοποίηση των προβλημάτων και στην εποικοδομητική χρησιμοποίηση της Τεχνολογίας της Πληροφορικής. Κυρίως λόγω της μη-προσαρμογής της Παιδείας στις απαιτήσεις της σύγχρονης ανοιχτής κοινωνίας με την εκρηκτική πληροφόρηση, δεν γίνεται σωστή εφαρμογή της ταχέως αναπτυσσόμενης Τεχνολογίας της Πληροφορικής για την αποτελεσματική εκπαίδευση ατόμων που να είναι ικανά να μετουσιώνουν την πληροφορία σε δυνητική Γνώση. Όμως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Εξαρτάται από εμάς. Είναι ευθύνη όλων μας».

    Ο κ. Λιγομενίδης αναφέρθηκε και στο νέο ηλεκτρονικό κόμβο, που λειτουργεί στην ιστοσελίδα www.infoacademy.gr του Γραφείου Ερευνών που διευθύνει στην Ακαδημία Αθηνών, ο οποίος αφορά στη διάδοση της «επιστημονικής γνώσης« και στην ενημέρωση για την «προληπτική διάγνωση του καρκίνου του μαστού».

    Ο Πάνος Α. Λιγομενίδης ο οποίος γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1928, εργάστηκε στις ΗΠΑ ως ερευνητής της Εταιρείας IBM, και ως Καθηγητής των Πανεπιστημίων Stanford, UCLA, Maryland, και του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης, Ισπανίας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος (Ερευνών) της Caelum Research Corporation, Τεχνικός Σύμβουλος πολλών Εταιρειών και Δημόσιων Οργανισμών. Έχει διακριθεί με πληθώρα τιμητικών διακρίσεων, όπως Distinguished Professor of Electrical Engineering, Outstanding Educator of America, και Ford Foundation Fellow. Έχει αξιόλογο ερευνητικό και εκτεταμένο δημοσιευμένο επιστημονικό έργο.

    [03] Ανασύρθηκε πτώμα στον Πειραιά

    Πτώμα άνδρα εντοπίσθηκε νεκρός το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα από το οχηματαγωγό "Κρήτη". Το πτώμα ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο νεκρός ήταν φιμωμένος και δεμένος χειροπόδαρα. Ανακρίσεις γίνονται από το Λιμενικό.

    [04] Νέες συνομιλίες για το όνομα

    Στις 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη συνάντηση των αντιπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με τον Μάθιου Νίμιτς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο Μάθιου Νίμιτς ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει επανάληψη των συνομιλιών» μεταξύ των αντιπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη, στις 11 Φεβρουαρίου 2009.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και η ΠΓΔΜ θα εκπροσωπηθεί από τον πρέσβη Ζόραν Γιόλεφσκι.Ο χώρος και ο χρόνος της συνάντησης θα καθοριστούν αργότερα.

    [05] Αποκαθίσταται η ροή φυσικού αερίου

    Τη διακίνηση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας θα αποκαταστήσει η Gazprom από σήμερα αν δεν σημειωθούν επιπλέον προβλήματα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της ρωσικής εταιρείας Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στελέχους της Gazprom -σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες- η εταιρεία αναγνωρίζει τη σημασία της διαφοροποίησης των οδών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και υποστηρίζει την ανάγκη για τη δημιουργία μόνιμης ομάδας παρατηρητών με διεθνή χαρακτήρα και αντικείμενο το φυσικό αέριο.

    Όπως επισήμανε ο Α.Μεντβέντεφ, από το 2006 η Gazprom έχει τακτική επαφή με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρώντας σε ενημέρωση σχετικά με περικοπές στις παραδόσεις φυσικού αερίου εκ τον προτέρων, και υποστήριξε άμεσα το διεθνές πολυμερές σύστημα παρατηρητών που προτάθηκε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    Σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια, ο αναπληρωτής διευθυντής της ρωσικής εταιρείας σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη υπόγειων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και για το λόγο αυτό η Gazprom προχωρά σε ανάπτυξη αντίστοιχων έργων σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο.

    Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τις τιμές του φυσικού αερίου, ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ τόνισε ότι στο σημερινό περιβάλλον, κανείς δεν μπορεί να ριψοκινδυνέψει να προβλέψει τις τιμές του πετρελαίου, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου είναι προβλέψιμες λόγω του τύπου τιμολόγησης.

    [06] "Να σταματήσει η επίθεση"

    Η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη φορά, δήλωσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Η κα Παπαρήγα ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πρόσφατη επίσκεψή της στη Ραμάλα και συζήτησε για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα Παπαρήγα έκανε λόγο για σκλήρυνση της Τουρκίας και πρόσθεσε, αναφερόμενη στην ελληνική κυβέρνηση, ότι άλλο πράγμα είναι η ψυχραιμία και άλλο πράγμα η ανοχή.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει την τουρκική συμπεριφορά στους συμμάχους της, δηλαδή στης Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι η απειλή πως η Ελλάδα μπορεί να θέσει βέτο στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος είναι ένα όπλο αφλογιστία, γιατί, όπως είπε, η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αναφερόμενη στο Παλαιστινιακό, η κα Παπαρήγα ζήτησε να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι η εκεχειρία βάζει το θύμα και το θύτη στην ίδια μοίρα και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Η κα Παπαρήγα εξέφρασε την ανησυχία της για την μεταφορά όπλων από τον Αστακό προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι δεν εμπιστεύεται τις διαψεύσεις της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, επικαλούμενη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που, όπως είπε η ΓΓ του ΚΚΕ, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη μεταφορά των όπλων.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανού για την τρομοκρατία, η κα Παπαρήγα δεν θέλησε να κάνει σχόλιο, αλλά και σημείωσε την πάγια στάση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους λέγοντας ότι έχει χρησιμοποιηθεί ο όρος τρομοκρατία από τον κ.Μπους για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινημάτων.

    Εξάλλου η κα Παπαρήγα συναντήθηκε με Παλαιστίνιους της παροικίας της Ελλάδας.

    [07] Συνάντηση με Παλαιστίνιους

    Με το Συντονιστικό των Παλαιστινιακών Οργανώσεων στην Ελλάδα, θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέξης Τσίπρας.

    Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρέπει να έχει καμιά άμεση ή έμμεση συμμετοχή ή υποστήριξη στο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού αλλά πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για το σταμάτημα της αιματοχυσίας και τη λύση του προβλήματος.

    Ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης της περιοχής, η αναζήτηση πολιτικής διεξόδου από την διεθνή οικονομική κρίση πρέπει να ενεργοποιήσει πολιτικές δυνάμεις και κινήματα ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ κ.Ν.Χουντής.

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητας ανέφερε ότι "η κυβέρνηση προσπαθεί με τον ανασχηματισμό να βελτιώσει την εικόνα της συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή συντηρητική πολιτική.

    Ήδη επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας, η ανεργία αυξάνεται, τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται, οξύνονται τα προβλήματα της νεολαίας. Η πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πραγματική εναλλακτική λύση. Η τακτική του «ώριμου φρούτου» που έχει χαράξει το φέρνει πιο μακριά από τις προσδοκίες των πολιτών".

    [08] "Υπεύθυνη εθνική πολιτική"

    «Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, επιμένει στην άσκηση μιας υπεύθυνης Εθνικής πολιτικής. Δεν θεωρούμε άθλο, ο πρώτος Πολίτης της χώρας να μπορεί να πάει σε ένα νησί της χώρας. Πήγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι και ετέθη μέγιστο θέμα, Και πήγε που; Στην Ελληνική επικράτεια, εκεί καταντήσαμε", τόνισε ο κ. Γ.Καρατζαφέρης σε ομιλία του στην κοπή της βασιλόπιτας του ΛΑ.Ο.Σ.

    "Η Κυβέρνηση εν μέσω μίας κρίσης, βρίσκεται η ίδια σε τρομερή ακρισία. Δεν έχει πια τίποτε να προσφέρει στον τόπο και ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βρει τρόπους απόδρασης και διαφυγής, με επικοινωνιακά τρυκ, σαν τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Εμείς όμως, είμαστε παρόντες. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Καραμανλή, να παίζει παιγνίδια σε βάρος της Δημοκρατίας.

    Είμαστε σαφείς, σοβαροί και υπεύθυνοι στις προτάσεις που κάναμε, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα. Και το ίδιο σοβαροί και υπεύθυνοι θα παραμείνουμε", ανέφερε.

    Κάλεσε σε επαγρύπνιση τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος "ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα των Ευρωεκλογών. Δεσμεύομαι προσωπικά, να παρουσιάσουμε ένα άξιο ψηφοδέλτιο, αποτελούμενο από ανθρώπους, που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις των Βρυξελλών. Είναι οι εκλογές, στις οποίες θα πρέπει να διπλασιάσουμε το ποσοστό μας, ώστε να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη, σαν αφετηρία για τα εκλογικά αποτελέσματα των επόμενων Εθνικών εκλογών", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

    [09] Κλιμάκωση των επιχειρήσεων

    Θωρακισμένα του ισραηλινού στρατού, υποστηριζόμενα από αεροπορικά μέσα, εισέβαλαν τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη σε τρεις συνοικίες της Γάζας, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επικαλούμενος μαρτυρίες από την περιοχή.

    Σύμφωνα με τις πηγές αυτές τα άρματα προχώρησαν βαθιά μέσα στις συνοικίες Ταλ αλ-Χάουα, σεϊχ Αζλιν και Ζεϊτούν, στην περιφέρεια της πόλης. Παλαιστίνιοι μαχητές απάντησαν στους βομβαρδισμούς εκτοξεύοντας όλμους αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ισραηλινές μονάδες διείσδυσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα, στα νότια της πόλης, και δέχτηκαν πυρά από ενόπλους που τους είχαν στήσει ενέδρα προτού φτάσουν στο σημείο, για να τις υποστηρίξουν, άρματα και αεροπορικά μέσα.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι έγιναν μάχες σε πολλές συνοικίες της πόλης, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

    Την Δευτέρα τα ισραηλινά άρματα προχώρησαν αρκετές εκατοντάδες μέτρα στις περιοχές σεϊχ Αζλίν, Τούφα και Ζεϊτούν, συναντώντας ωστόσο αντίσταση από τους Παλαιστίνιους μαχητές. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης. Σφοδρές μάχες διεξήχθησαν επίσης στις κοινότητες Μπεϊτ Λάχια και Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της πόλης της Γάζας.

    Μάρτυρες ανέφεραν εξάλλου ότι στρατιωτικές μονάδες εισέβαλαν στο χωριό Χουζάα, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, αλλά υποχρεώθηκαν να αναδιπλωθούν γιατί δέχτηκαν πυρά. Το χωριό στη συνέχεια έγινε στόχος των πυρών των τεθωρακισμένων.

    Στο μεταξύ, η Χαμάς ετοιμάζεται να απορρίψει τις προτάσεις της Αιγύπτου για τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αποκάλυψαν χθες λιβανέζικες πολιτικές πηγές, προσκείμενες στην ισλαμιστική οργάνωση.

    Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως οι διαπραγματευτές της Χαμάς, επιστρέφοντας στο Κάιρο χθες, έπειτα από τις διαβουλεύσεις τους στη Δαμασκό με την ηγεσία της οργάνωσης, θβ ανακοινώσουν την αρνητική απάντησή της κατά τις συνομιλίες που θα έχουν σήμερα με τον αιγύπτιο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Ομάρ Σουλεϊμάν.

    Έγκυρη πηγή δηλώνει πως η Χαμάς αντιτίθεται σε τρία βασικά σημεία της πρότασης, που έχουν επεξεργασθεί η Αίγυπτος και διεθνείς διπλωμάτες: «η Χαμάς απορρίπτει την μακρόχρονη εκεχειρία-οι Αιγύπτιοι μιλούν για 15 χρόνια-αντιτίθεται σε κάθε κατάπαυση του πυρός που δεν συνοδεύεται από άμεση αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τις νέες θέσεις που κατέλαβαν στη Γάζα, καθώς και στην παρουσία διεθνών παρατηρητών στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα».

    Η ίδια πηγή τόνισε πως η Χαμάς επιθυμεί η όποια εκεχειρία να είναι βραχυπρόθεσμη και για μία συγκεκριμένη περίοδο, ενώ τα ισραηλινά στρατεύματα θα πρέπει να αποχωρήσουν την ίδια στιγμή που θα αρχίσει να εφαρμόζεται η κατάπαυση του πυρός.

    Η οργάνωση απεναντίας είναι διαθέσιμη να συζητήσει τον μηχανισμό για το άνοιγμα των συνόρων με την Αίγυπτο στη Ράφα, αλλά δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί παρουσία διεθνών παρατηρητών στο σημείο.

    Τα θύματα από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, οι οποίες συνεχίζονται για 17η ημέρα, ξεπέρασαν πλέον τα 900, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον γιατρό Μουαουίγια Χασανεΐν, οι νεκροί έφτασαν τους 905, μεταξύ των οποίων 277 παιδιά, 95 γυναίκες και 92 ηλικιωμένοι, οι δε τραυματίες έφτασαν τους 3.950.

    Το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά ανηλεώς τη Γάζα όσο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουν να ρίχνονται κατά του εδάφους του παλαιστινιακές ρουκέτες, απείλησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Εχουντ Ολμερτ.

    "Επιθυμούμε να θέσουμε τέλος στην επιχείρησή μας εφόσον εκπληρωθούν δύο προϋποθέσεις: τερματισμός της ρίψης ρουκετών και τερματισμός του επανεξοπλισμού της οργάνωσης Χαμάς", τόνισε ο κ. Ολμερτ στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νότιο τμήμα του Ισραήλ, που είναι και ο στόχος των παλαιστινιακών ρουκετών που εκτοξεύει η Χαμάς.

    "Οτιδήποτε άλλο θα πλήξει σοβαρά τον ισραηλινό λαό, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί τις παλαιστινιακές ρουκέτες Κάσαμ", κατέληξε ο κ. Ολμερτ.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί "πρόοδος" στις διεθνείς προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αλλά οι "δυσκολίες" παραμένουν.

    "Δεν δέχομαι ότι σε έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας τα Ηνωμένα Εθνη αποφασίζουν πότε θα δοθεί τέλος", δήλωσε η Λίβνι το πρωί στο Ισραηλινό Ραδιόφωνο.

    Μόνο το Ισραήλ θα αποφασίσει πότε θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις στη Γάζα, είπε η Λίβνι και πρόσθεσε ότι όταν το Ισραήλ υπερασπίζεται τον εαυτό του, το κάνει καλύτερα.

    Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις για εκεχειρία

    Το ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για να εξετάσει άλλη μία φορά την κατάσταση στη Γάζα, ανακοίνωσαν χθες διπλωματικές πηγές. Περιοδεία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ξεκινά από αύριο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

    Δυτική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, η οποία θα είναι η πρώτη αφότου το ΣΑ υιοθέτησε την απόφαση 1860 για μία άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία-φεύ-έως σήμερα δεν έχει εφαρμοσθεί στην πράξη.

    Το γενικό πλαίσιο μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας έχει προσδιοριστεί και οι τρέχουσες προσπάθειες έχουν στόχο τη διευθέτηση των λεπτομερειών αυτής της συμφωνίας, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Κάιρο ο απεσταλμένος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή Τόνι Μπλερ.

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας προσέθεσε έπειτα από συνομιλία του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε "ευαίσθητη φάση" και αφορούν τη ζήτημα του αγώνα κατά των λαθρεμπορικών δραστηριοτήτων ανάμεσα στη Γάζα και την Αίγυπτο, καθώς και αυτό του ανοίγματος των σημείων διέλευσης προς το παλαιστινιακό έδαφος.

    Ο απεσταλμένος του Κουαρτέτου (ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία) δήλωσε πως ελπίζει ότι μια κατάπαυση του πυρός θα συμφωνηθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες.

    Τη Δευτέρα μια αντιπροσωπεία της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, συναντήθηκε για δεύτερη διαδοχική ημέρα με τον αρχηγό των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών Όμαρ Σουλεϊμάν, για να συζητήσουν το ειρηνευτικό σχέδιο που εκπονήθηκε από την Αίγυπτο.

    Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε πως το ισλαμιστικό κίνημα απορρίπτει ορισμένες πλευρές αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία καλεί σε μια εκεχειρία που θα επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, στη διεξαγωγή ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων και στην επανάληψη των διαπαλαιστινιακών συνομιλιών.

    Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατηγός εν αποστρατεία Άμος Γκιλάντ, κύριος σύμβουλος του υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, ανέβαλε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα στο Κάιρο, όπου θα είχε συνάντηση με τον αρχηγό των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών 'Ομαρ Σουλεϊμάν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις ευαίσθητες διαπραγματεύσεις.

    Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, η αναβολή της επίσκεψης Γκιλάντ αποφασίστηκε από την ισραηλινή ηγεσία για να αυξηθεί η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς, την ώρα που ο στρατός ανακοίνωνε ότι έπληξε σοβαρά την ένοπλη πτέρυγα της ισλαμικής οργάνωσης.

    Σύμφωνα πάντα με το ραδιόφωνο, αιτία για την αναβολή είναι η συνεχιζόμενη διαφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Χαμάς για τους όρους της εκεχειρίας.

    Έκτακτες συνομιλίες για την αντιμετώπιση της "συνέχισης της ισραηλινής επιθετικότητας στην Γάζα" θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των αραβικών χωρών την Παρασκευή στο Κουβέιτ.

    Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τα αραβικά κράτη συμφώνησαν να συναντηθούν με πρωτοβουλία του Κατάρ, αφού το Ισραήλ δεν συμμορφώθηκε με την θέση του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα.

    Διπλωματικές πηγές πάντως κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ακόμη και έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου κατά την διάρκεια της Αραβικής οικονομικής συνόδου στις 19 Ιανουαρίου στο Κουβέιτ.

    Την Πέμπτη, οι υπουργοί Εξωτερικών των αραβικών κρατών θα πραγματοποιήσουν προκαταρκτικές συνομιλίες.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας "διαρκούς κατάπαυσης του πυρός" στη Γάζα, σημειώνοντας ωστόσο ότι την ευθύνη γι' αυτήν φέρει η Χαμάς.

    "Τάσσομαι υπέρ μιας διαρκούς κατάπαυσης του πυρός και διαρκής κατάπαυση του πυρός σημαίνει να σταματήσει η Χαμάς να ρίχνει ρουκέτες στο Ισραήλ", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    "Δεν θα υπάρξει μια διαρκής κατάπαυση του πυρός αν συνεχίσουν να ρίχνουν ρουκέτες. Πιστεύω ότι η Χαμάς πρέπει να κάνει αυτήν την επιλογή", πρόσθεσε.

    Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά θα πρέπει να μεριμνά για τους "αθώους ανθρώπους" στη Γάζα, σημείωσε επίσης.

    Η τσεχική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζει την οργάνωση μιας διάσκεψης δωρητών για να ανταποκριθεί στις ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού της Γάζας, ανακοινώθηκε σήμερα από το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται πού και πότε θα γίνει η διάσκεψη αυτή.

    "Ο τσέχος υπουργός Εξωτερικών, Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ είναι έτοιμος να συγκαλέσει μια διεθνή διάσκεψη δωρητών για την επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση του πληθυσμού της Γάζας", αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πράγα.

    "Η τσεχική προεδρία είναι έτοιμη να αναλάβει αυτήν την αποστολή το συντομότερο δυνατόν", καταλήγει η ανακοίνωση.

    Το «Αρίων» επέστρεψε στη Λάρνακα

    Το υπό ελληνική σημαία πλοίο « Αρίων» επέστρεψε στη Λάρνακα, λόγω βλάβης, που παρουσιάστηκε εν πλω προς την Γάζα.

    Την επιστροφή αποφάσισε ο καπετάνιος του για τεχνικούς λόγους, όπως αναφέρθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βλάβη εντοπίζεται στη μηχανή του πλοίου.

    Το «Αρίων» είχε αποπλεύσει νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας από την Λάρνακα για τη Γάζα, μεταφέροντας γιατρούς, μέλη σωστικών συνεργείων, δημοσιογράφους και μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Στην αποστολή, που οργάνωσε η οργάνωση «Ελεύθερη Γάζα», μετέχουν και οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα του ΠΑΣΟΚ και Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα

    Στη διοργάνωση συλλαλητηρίου συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας, το Σάββατο στην Αθήνα, συμφώνησαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, χθες, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν η UNICEF, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΒΕΕ, η Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και ο ΔΣΑ.

    Συμφωνήσαν, επίσης, να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη, στις 11.30, και να ζητήσουν άμεση συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να συζητήσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια για παύση της αιματοχυσίας.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και διατυπώθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Επίσης, διερευνήθηκε η δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού και διεξαγωγή τηλεμαραθώνιου, ενώ επισημάνθηκε η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε νοσοκομεία της χώρας ή σε ειδικές εγκαταστάσεις.

    Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη έκφρασης πολιτικού λόγου πίεσης «για να σταματήσει η ανθρωποσφαγή στη Γάζα».

    [10] Η τελευταία συνέντευξη

    Η πιθανότητα μιας επίθεσης σε αμερικανικό έδαφος είναι "η σοβαρότερη απειλή" την οποία θα αντιμετωπίσει ο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στη διάρκεια της τελευταίας επίσημης συνέντευξης Τύπου που δίνει υπό την ιδιότητά του ως αρχηγού του Λευκού Οίκου.

    "Η σοβαρότερη απειλή την οποία θα αντιμετωπίσει (ο Ομπάμα) όπως και οι άλλοι πρόεδροι ύστερα από αυτόν, είναι μία επίθεση στο έδαφός μας. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, αλλα εξακολουθεί να υπάρχει ένας εχθρός που θα ήθελε να κάνει κακό στους Αμερικανούς. Αυτή θα είναι μία μείζων απειλή", είπε.

    Στην ίδια συνέντευξη ο Τζορτζ Μπους εκτίμησε ότι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα παραμένουν "επικίνδυνες" χώρες και εξέφρασε την ανησυχία του για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

    Στο μεταξύ, ο Τζορτζ Μπους θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από την τηλεόραση το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Μπους, που θα παραδώσει την προεδρία στον Μπαράκ Ομπάμ στις 20 Ιανουαρίου, θα εκφωνήσει μία 10λεπτη-15λεπτη ομιλία σ' ακροατήριο στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του Ντέινα Περίνο. Θα είναι η τελευταία ομιλία του Μπους προτού εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο.

    Ζήτησε εκταμίευση της δεύτερης δόσης του πακέτου των 700 δισ

    Ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ζήτησε χθες επισήμως από το Κογκρέσο, στο όνομα του διαδόχου του Μπαράκ Ομπάμα, να εκταμιεύσει τη δεύτερη δόση από το πακέτο των 700 δις δολαρίων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Ο Μπους διετύπωσε το αίτημα αυτό στο Κογκρέσο μέσω μηνύματος που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος είχε νωρίτερα ανακοινώσει την πρόθεση του απερχόμενου προέδρου να αναλάβει την πρωτοφανή πρωτοβουλία να δράσει στο όνομα του διαδόχου του.

    Στο μήνυμα προστίθεται πως το διατυπώνοντας το αίτημα αυτό, ο Μπους πιστεύει πως «τη στιγμή αυτή είναι συμβατό με την επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί η σταθερότητα στις οικονομικές αγορές».

    Στο ίδιο κείμενο τονίζεται πως τα 350 δις δολάρια που θα εκταμιευθούν δεν πρόκειται να διατεθούν κατά τις τελευταίες ημέρες της εκπνέουσας κυβέρνησης Μπους, αλλά θα μείνουν παρακαταθήκη για τη νέα κυβέρνηση που θβ αναλάβει στις 20 Ιανουαρίου, ώστε «να τα έχει σύντομα στη διάθεσή της».

    Η κυβέρνηση Μπους τόνισε πως αναμένει η επόμενη κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ένα τμήμα από το πακέτο για το πρόγραμμα που φιλοδοξεί να μειώσει τις κατασχέσεις ακινήτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2009 - 7:30:33 UTC