Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πιο έντονη συμμετοχή των νέων στα κοινά"

  • [01] "Πιο έντονη συμμετοχή των νέων στα κοινά"

    Σε εκδήλωση της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα, μίλησε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι είναι απρόβλεπτη τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια και είπε ότι δεν εξαρτάται μόνο από τις κυβερνήσεις η αντιμετώπισή της αλλά και από την υπευθυνότητα και τη στάση όλων των κοινωνικών εταίρων σε κάθε χώρα.

    Η κρίση επισημαίνει στους Ευρωπαίους πολίτες πόσο πιο βαριές συνέπειες θα είχαν οι οικονομίες των χωρών αν ήταν εκτός ΕΕ είπε ο πρωθυπουργός, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση -χωρίς να την κατονομάσει- ότι παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με την κρίση: Κάποιοι βρήκαν την ώρα να κινδυνολογήσουν. Να καλλιεργήσουν απαισιοδοξία και να παίξουν κομματικά παιχνίδια ενόψει ευρωεκλογών είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: "Κάποιοι επενδύουν ανεύθυνα στα προβλήματα. Επιδίωξή μας είναι να συγκρουστούμε με τα προβλήματα".

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Ευρωπαίους νέους να βγαίνουν πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και είπε ότι το όνειρο της ΝΔ ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας σε μια δημοκρατική και ενωμένη Ευρώπη. Τότε μας έλεγαν ουτοπιστές. Οι ουτοπίες του χθες είναι πια αυτονόητο κεκτημένο του σήμερα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Μιλώντας για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είπε ότι χρειάζονται ισχυρά αντανακλαστικά και κοινωνική ευαισθησία. Χρειάζονται πολιτικές για τις τάξεις που πλήττονται περισσότερο, χωρίς όμως να θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία, είπε ο πρωθυπουργός. Οι επόμενοι μήνες, πρόσθεσε, θα είναι δύσκολοι αλλά η εμπειρία από το παρελθόν αποδεικνύει ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι καθοριστικές για τις επόμενες σελίδες της ιστορίας είπε ο κ. Καραμανλής. Οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσουν τις κοινές εμπειρίες και να λάβουν αποφάσεις τόνισε ο πρωθυπουργός, καθώς όπως είπε, χρειάζεται συλλογική απάντηση από την ΕΕ στην οικονομική κρίση.

    Θέλουμε μια Ευρώπη που απαντά εμπράκτως στις προσδοκίες των πολιτών της, είπε ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε πρόκληση για όλους τη σημερινή κρίση και εκτίμησε ότι μπορούμε, με συντονισμένες πολιτικές εντός της ΕΕ, να περιορίσουμε τις επιπτώσεις και "να μεταβάλλουμε τη διεθνή πρόκληση σε ευρωπαϊκή ευκαιρία".

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε ακόμη στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση λέγοντας ότι είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής της κυβέρνησης και είπε ότι στοχεύει σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο θα απαντά στις αυριανές ανάγκες της οικονομίας της εργασίας. Δημιουργούμε, το σχολείο του μέλλοντος, αναβαθμίζουμε ποιοτικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ξεκινούμε διάλογο για εξεταστικό σύστημα και αναμόρφωση του λυκείου είπε ο πρωθυπουργός.

    Τέλος ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ευρωπαίους νέους να μετέχουν ακόμα πιο έντονα στα κοινά.

  • Στις 12.00 ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της προμελέτης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 January 2009 - 11:30:11 UTC